Basul si contrabasul

Categoria Social

Ne apropiem de finală. Presa nu mai dezbate alte subiecte decât cele legate de referendum. DNA-ul, Procuratura, lucrează de zor şi scot pe piaţă noi cazuri care să arate lumii că „justiţia este imparţială şi face dosare tuturor, fără discriminare vizavi de culoarea politică, dar uită să precizeze că cei care fac parte din PDL ori sunt căzuţi în dizgraţie, ori sunt de talie mică,ori vor fi găsiţi nevinovaţi după ce trece oful, pe când cei din partidele adverse vor trece prin Odiseea lui Năstase până se va decide cineva să le scurteze chinul sau va apărea un nou referendum şi atunci vor fi aruncaţi în puşcărie.

PDL-ul, şi Băsescu după ce au strigat hoţul şi i-au făcut pe Barosanii din Europa să impună României o condiţie antieuropeană privind referendumul, acuma s-au decis să boicoteze referendumul îndemnându-şi suporterii să nu participe la vot, pentru a se asigura astfel că rezultatul votului nu va fi validat datorită neîndeplinirii cvorumului. De la PDL mă aşteptam pot spune că aş fi pus pariu că asta le era opţiunea, dar Traian Băsescu se lăuda că nu vrea să câştige la masa verde şi pe asta şi-a axat campania de la început până acuma, încercând să pară omul care nu se teme de plebiscit. A fost isteaţă încercarea lui Băsescu de a păcăli lumea deşi era clar pentru oricine că va încerca să profite de absenţa la vot  a susţinătorilor PDL. De ce s-a schimbat Băsescu şi întoarce foaia? I-a luat Dumnezeu minţile ? Această întoarcere a sa, va convinge nu atât pe cei care vor vota, cât pe cei din afară –dacă cineva mai avea dubii-  că Băsescu este un mincinos. Este o dovadă de laşitate nu numai sperjur şi manipulare. Practic acest gest al lui şterge tot ce câştigase în ultimul timp prin manevrele juridice sau prin retragerea „de pe piaţa campaniei„ a Elenei Udrea, Ioan Oltean, Roberta Anastase , Anca Boagiu, care prin imaginea lor ar fi adus pagubă campaniei. După ce părea că va câştiga,  Traian Băsescu face o mişcare total neinspirată  şi mult mai păguboasă decât prezenţa Elenei Udrea pe sticlă în campanie. De ce ? Simplu :

  1. Arată din nou, pentru a nu ştiu câta oară, că nu poţi pune bază pe promisiunile şi cuvântul său:
  2. A demonstrat în câteva zile că nu dă doi bani pe cinste şi corectitudine, el are dreptul să mintă, când el minte, înseamnă că a fost dezinformat, când mint alţii este lovitură de stat;
  3. Arată presei şi oficialităţilor Europene adevărata faţă, dar asta nu- l mai interesează deja, pentru că dacă va pierde oricum nu va mai conta, iar dacă va câştiga nu va mai conta nici atât, el va fi preşedintele şi nimeni nu va critica un câştigător;
  4. Marea greşeală însă constă în posibila pierdere a celor care nu voiau să meargă la vot pentru că erau scârbiţi de tot circul acesta politic şi pentru că nu au încredere nici  în Băsescu nici în Antonescu. Aceşti oameni, până la apelul lui Băsescu şi al PDL de a boicota alegerile, puteau sta acasă liniştiţi, nimeni nu avea nimic cu ei . Dar acum, după acest apel, dacă vor sta acasă vor fi confundaţi cu „Başii” lucru care nu le cade tocmai bine. Acum practic cei care stau acasă sunt în mod clar de partea lui Băsescu, ceilalţi care merg, pot vota cu Băsescu, sau împotriva lui au aceste două variante. Vor risca cei care nu îl vor nici pe Băsescu, dar nici pe Antonescu să fie confundaţi cu başii ? Mă îndoiesc. Ca să scape de această etichetă, vor merge la vot  şi fie vor pune ştampila şi pe Da şi pe nu, fie nu vor pune ştampila pe nici o variantă,  dar nu vor fi confundaţi cu pedeleii pe care îi blamează o ţară întreagă.

Iată de ce acest apel al lui Băsescu şi al PDL poate avea efect de bumerang lovind în cei ce l-au lansat. România va fi împărţită pe 29 în mod clar între cei care stau acasă(într-un act de laşitate şi obedienţă,  fără conştiinţă proprie, renunţând de dragul unor privilegii sau cadouri la un drept fundamental, care le va sta etichetă pe uşa de la intrare toată viaţa de acum încolo) şi cei care merg la vot şi vor vota cum le dictează conştiinţa. Cei care nu merg la vot nu vor putea să mai prezinte nicăieri buletinele  fără să se vadă că la referendum au fost laşi şi lumea se va uita urât la ei. Lipsa ştampilei votat la referendum va pune o altă ştampilă „Bas”. Nu este exclus ca de pe 29 încolo, înainte de a intra într-o relaţie, oamenii să îşi ceară buletinul, pentru a vedea cu cine are de-a face. Urâtă perspectivă. Ce vor face cei care nu îl vor pe Băsescu dar nu sunt  başi ? Vor merge la vot sau vor boicota  punându-şi eticheta de başi ? Mai au câteva zile să se decidă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Basul si contrabasul

  1. Lucian Avram

    …”Ca să scape de această etichetă, vor merge la vot şi fie vor pune ştampila şi pe Da şi pe nu, fie nu vor pune ştampila pe nici o variantă, dar nu vor fi confundaţi cu pedeleii pe care îi blamează o ţară întreagă.” Stiu la cine va referiti domnule Neacsu! 😉

  2. Stimate prieten, nu ma refer la cineva anume. Ma refer la toti cei care nu doresc sa ramana cu Basescu, si care cred ca daca stau acasa si nu merg la vot scapa de el. Ma refer la toti cei crora le e prea lene ca sa mearga la urna si sa spuna ce vor., da sau nu. Daca acuma vor sta acasa, le recomand sa nu mai iasa in viata lor la nici o demonstratie de protest. Am sa propun , dupa referendum, DACA BASESCU RAMANE PRESEDINTE PRIN LIPSA DE CVORUM, CA LA VIITOARELE PROTESTE ANTIBASESCU FIECARE SA VINA CU BULETINUL SI SA PROBEZE CA A VOTAT . Cine nu are pe buletin stampila de vot de pe data de 29 sa fie scos dintre protestatari in suturi pentru ca nu merita sa se mai planga sau sa stea printre cei care au avut macar constiinta .

Statistici T5