Curtea fără ouă

Categoria Actualitate

Curtea Constituțională a decis în stil caracteristic, nedecizând nimic. Soluția aleasă arată nu că a decis ceva ci că a fost incapabilă să ia o decizie, și a aruncat ca de obicei mingea în curtea altora. Este din nou o situație din care nimeni nu poate spune că a pierdut sau a câștigat, toți vor continua să afirme că au dreptate, România rămâne pe marginea prăpastiei leul va crește negativ cum le place politicienilor să spună până vom uita de cotele din mai-iunie, iar meciul Băsescu – Ponta se joacă în continuare. Curtea a dat guvernanților să aleagă ce vor  mai mult, să scape de Băsescu actualizând listele de alegători la cifrele reale sau să le păstreze pentru a-și păstra numărul de parlamentari pentru alegerile parlamentare ? Exista riscul ca guvernanții să modifice listele descrescător până la o cifra suficientă pentru a-l da jos pe Băsescu păstrând însă o cifră cât mai mare pentru a nu pierde mulți parlamentari. Dar dacă vor fi apoi contestații și se va dovedi că totuși listele nu sunt reale? Este actuala putere decisă să facă o numărătoare corectă și să reporteze cifrele reale ? Vom vedea.

Până una alta situația stă cam așa:

1. Băsescu rămâne suspendat;

2. Antonescu rămâne interimar;

3. Antonescu va trebui să spargă lacătul și să între în biroul prezidențial, pentru că oricum Băsescu, după actualizarea listelor nu mai revine la Cotroceni;

4. Antonescu trebuie să suspende sau să concedieze consilierii prezidențiali pentru că nici ei nu vor mai reveni la Cotroceni;

5. Băsescu are destul timp să reflecteze și să aleagă soluția cea mai bună pentru el, adică să demisioneze, pentru că dacă așteaptă până se va da verdictul în toamnă, va pierde toate privilegiile de fost președinte;

6. Antonescu trebuie să lase gesturile de caritate și să își intre în atribuțiuni;

7. Curții Constituționale i-a fost teamă să dea un verdict împotriva a 7 milioane de români, pentru că orice ar fi fost, oricât de datori sau vânduți i-ar fi fost lui Băsescu, 7 milioane de români nu sunt chiar așa ușor de prostit și cred că nici Europa nu mai putea susține că era democratic să rămână Băsescu, deși cifrele  oficiale ar fi îndreptățit o decizie în favoarea lui Băsescu.

Ar fi fost posibil să decidă orice cu o decizie de 5-4 în loc de 6-3 cum trebuia și atunci Parlamentul ar fi fost cel care trebuia să decidă validarea sau invalidarea, repetarea sau anularea referendumului. Asta însă ar fi însemnat demiterea lui Băsescu și pierderea imunităților și privilegiilor de fost președinte. Așa însă, Curtea i-a dat lui Băsescu și semnalul și timpul să se retragă prin demisie, pentru a beneficia –uite așa de al dracu – de vila Dante. În plus. Băsescu va demisiona spunând că o face pentru a nu arunca țara în dezastru economic și instabilitate, câștigând capital politic pentru ai lui pentru toamnă. Numai un orb nu vede că totuși această decizie din punctul de vedere al finalului se îndreaptă către o demitere. Iar Băsescu se spune că este chior, nu orb și își va da demisia. Va fi însă treaba lui când o va face, de al dracu așa o va împinge cât mai mult, pentru a-i șicana și a le pune bețe în roate adversarilor. Este de asemenea de urmărit ce vor face justiția și serviciile secrete, care nu pot să nu vadă că omul lor a pierdut și din toamnă este istorie. Ele când vor întoarce armele ? Votr sta cu Băsescu până când va decide el să își dea demisia sau vor face gestul de fidelitate către USL din timp ? Una peste alta , USL pare să câștige, dar nici Băsescu nu pierde, pentru că nu va fi demis, ci își va da demisia. Între timp televiziunile au ce discuta, au ce toca, vor sparge audiențele record, oamenii vor continua să se uite urât unii la alții, să se certe, să se contrazică, să susțină că ei au dreptate, ceilalți nu știu ce vorbesc.

Nu este prima oară când CCR amână o decizie, nu este prima oară când dă o decizie în coadă de pește, ceea ce duce la concluzia că onorata Curte Constituțională este formată din mai multe femei decât bărbați, din cauza asta i-au lipsit întotdeauna elementele necesare luării unor decizii ferme, directe și oportune. Poate ar fi cazul ca de acum încolo la alegerea persoanelor care vor fi numite la CCR să se împrumute scaunul papal și vicarul însărcinat conform legendei cu verificarea, pentru a declara în fața legii și a Domnului: „Habet duos testiculos et bene pedentes”

Dar, trebuie să admitem că în nebunia  care conduce România azi, această soluție cu ouă sau fără, este singura logică, datorită situației incerte și neclare din baza de date a autorităților. Că această soluție dă timp de gândire ambelor părți să își revadă strategia și pașii de urmat și că practic scoate CCR din dilema în care se găsea, este la fel de adevărat.Din păcate, situația Romîniei va rămâne la fel de incertă iar leul va atinge cote dezastruoase.

Guvernul va avea din nou grija referendumului și a atacurilor băsiste în loc să se ocupe de economie, de reforme, de promisiunile electorale eventual, de stabilitatea administrativă și economică, și uite așa , se apropie alegerile, iar USL nu a făcut nimic din tot ce a promis sau și-a propus, pentru ca trebuie să se ocupe de atacurile lui Băsescu , președintele ales. Si Curtea Constituițională l-a salvat pe Antonescu.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS