România o țară cu mai mulți conducători decât locuitori

Categoria Actualitate

În România de azi nici Solomon nu ar fi fost în stare să descurce îmbârligăturile partidelor aflate în bătălia politică. Avem guvern USL, avem președinte USL, avem politicieni  care se zvonește că s-ar afla într-o alianță politică, avem o Constituție pe care toți jură că o respectă, avem o Curte Constituțională care ar trebui să vegheze la respectarea Constituției și să garanteze constituționalitatea legilor, iar ea, dă declarații ilegale, sau în condiții de ilegalitate și se mai și plânge pe ascuns la înalta poartă de la Veneția că e călcată în picioare, nu numai fără motiv, dar chiar fără a spune nimănui în țară. Mai avem pe capul nostru o comisie europeană care face scandal la brașoave, dar se face că nu vede încălcări grosolane ale legii de către cel care i se plânge de amenințare la adresa statului de drept. Și mai avem și ambasadori care se plimbă prin instituțiile statului împărțind indicații mai ceva ca Ceaușescu prin uzinele 23 august pe vremuri. Să le luăm pe rând :
   1. Curtea Constituțională dă o decizie pe 2 August anunțând un termen, apoi , după intervenția PDL care făcea apel la cetățeanul Traian Băsescu să scurteze termenul, să vină  cu o precizare, cum că nu mai vrea pe 12 septembrie, vrea pe 31 August. Bineînțeles că decizia nu are nici o legătură cu cererile PDL. Aceiași curte anunță că dorește reactualizarea listelor permanente pentru referendum, apoi spune printr-un comunicat al judecătorului de serviciu ( de serviciu unde, la PDL ?) că nu mai vrea actualizarea listelor, vrea aceleași liste ca la referendum, pentru că așa se exprimase același cetățean Băsescu. Altă coincidență. Una peste alta, acest comunicat este dat în condiții de ilegalitate, fără convocarea Curții aflate în vacanță, fără a avea cvorumul asigurat  după cum declară doi dintre judecătorii aceleiași curți. Acest lucru trebuie să intre în analele culmilor juridice. Înalta Curte o comite împotriva legii. Vom intra în cărțile de drept constituțional internațional. Și așa eram deja prin Boc, premierul profesor de Drept Constituțional care a dat cele mai multe legi anticonstituționale. Și colac peste pupăză,în vacanță fiind, aceeași Curte Constituțională, se plânge la înalta Comisie de la Veneția că este amenințată, stresată, de cine nu spune, și nu poate să-și desfășoare activitatea. Care activitate, dacă se află în concediu? Poate vreun ospătar nu l-a servit prompt pe primul handicapat al țării sau vreun copil i-a luat găletușa cu nisip la mare și domnul s-a simțit grav amenințat, că altceva nu știu să se fi întâmplat. Sau poate primul cetățean al țării l-o fi sunat pe firul secret și i-o fi spus că dacă nu îl scoate din nou președinte face cu el ce a făcut cu chestorul. Doar așa s-ar  explica lăcrimația trimisă la Veneția. Oricum este prima reclamație primită de la cineva care se plânge că nu este lăsat să lucreze, când el se află în concediu. Parcă aud niște curci râzând.

2. Primul cetățean al țării, supărat că primul handicapat al țării a fost înștiințat că listele electorale sunt false, îi ia urma celui care a dat totul în vileag și pe post, în văzul lumii îi spune: ”nu e bine domnule chestoooooooooooooor, nu e bineeeeeeeeeee. Aveți grijăăăăăă, eu v-am făcut chestooooooooooooooor”. Bineînțeles aceasta nu este o amenințare la adresa unui oficial, nu este o intimidare, este doar o hăhăială. La nici două zile, -altă coincidență- chestorul hăhăit este luat la puricat de un parchet independent care nu răspunde la butoane politice, doar se autosesizează ori de câte ori Monica sau Traian arată cu degetul într-o direcție. Pură coincidență. De ce este învinuit chestorul ? Păi pentru că ”a înaintat CCR date contradictorii” O altă cauză demnă de analele științelor juridice, capitolul 2 ” așa nu ”.Până să văd acest lucru, nici nu știam că în codul penal este prevăzută infracțiunea de  furnizare de date contradictorii. Contradictorii față de ce ? Poate contrabăsiste, da, așa aș fi înțeles, dar contradictorii ? Este acest fapt prevăzut în codul penal? Ceva mai târziu apar și cuvinte ca

”date neconforme cu realitatea ”. Păi atunci datele furnizate de Monica Macovei Europei, sau de Băsescu doamnei Merkel, în ce categorie intră și cine se sesizează din oficiu? Aude cineva de la procuratură, sau  le spune cineva că cei doi au comis cu bună știință fapta de care îl învinuiește acum procuratura pe domnul Chestor Manoloiu? Pe cei doi cine îi cercetează, sau s-a dovedit cumva că am avut lovitură de stat și eu nu știu? Nu mai pun în discuție faptul că Manoloiu trimisese un act către ministrul de interne, nu către CCR așa cum insinuează procurorii. Păi să îmi fie cu iertare, de când procuratura urmărește documentele aflate în circulație în interiorul unei instituții, de când cercetează un presupus incident sau neglijență în serviciul intern al unui minister fără ca șeful acelui minister să o ceară? În cel mai rău caz fapta domnului chestor ar fi trebuit să fie cercetată de către organele de cercetare interne și dacă se constata o faptă penală, aceia ar fi trebuit să o înainteze parchetului. Dar până una alta avem de a face cu un document intern care nu a încălcat nici o literă a legii. Dacă există un abuz acesta este din partea parchetului.

3.Domnul Rus își dă demisia din funcția de ministru de interne și se plânge că o face datorită presiunilor la care a fost supus de domnul președinte în funcție Antonescu și primul cetățean al țării, Băsescu. Domnule, cu așa amenințări mă mir că nu a luat-o pe urma lui Năstase. Nici nu vreau să mă gândesc câte perechi de chiloței a schimbat săracul, fiind amenințat de președintele țării, pentru că oricare din ei câștiga urma să rămână președinte cel puțin până în toamnă. Asta da stress, zău că merita tras un glonț așa pe lângă jugulară. Dar domnul Rus nu, el rezistă și își dă demisia de onoare. Numai că onoarea aia  nu l-a învățat să spună cu ce anume l-au amenințat cei doi, pentru a ști toată lumea  cine se face vinovat și de ce anume. Onoarea domnului Rus spune că poate să arunce cu noroi în cine vrea el, fără să vină cu probe sau cu fapte doveditoare. Domnule Rus, nu cumva ați fost amenințat de primul cetățean al țării că dacă  își pierde scaunul ajungeți lângă Năstase pentru că l-ați trădat  și ați lăsat să ajungă acel document de la Manoloiu la CCR ? De fapt domnul Rus, ca și domnul Zegrean se plâng că au fost amenințați dar nu spun de cine și cu ce, doar se simt amenințați, probabil în vis și se trezesc vorbind așa, la ordinul lui Băsescu.

4. Domnul Rus își dă demisia, domnul Ponta, șeful lui de partid și de stat, spune că nu are ce să îi reproșeze. Dar domnul Antonescu, luat în vizor de declarația domnului Rus, îi spune în față lui Rus că este un mincinos. Păi eu nu înțeleg, ori nu avem ce sa-i reproșăm, ori este mincinos. Dacă domnul Ponta spune că nu are ce sa-i reproșeze, înseamnă că este de acord și susține declarația lui Rus privitoare la amenințările venite din partea lui Antonescu. Dar dacă domnul Rus a mințit și nu a fost amenințat, atunci domnul Ponta ori susține un mincinos, ori este el însuși un mincinos, ori este de partea lui Rus, oricare ar fi aia, ori este împotriva lui Antonescu indiferent unde ar merge el.

5. Domnul Ponta iese pe post pentru a da declarații privind remanierile din guvern, După ce ne spune o jumătate de oră despre primul cetățean al țării ce știam și noi, ne spune scurt care sunt miniștrii propuși de el, ”pe care i-a agreat și președintele Antonescu” dar nu dă nici o explicație vizavi de motivele schimbării externelor și justiției. Probabil o fi crezut că nu ne interesează, sau că nu merităm să știm. Ca și primul cetățean, spune doar ce vrea și când vrea. Și ca să se umple farfuria, nu uită să amintească de cele 7,5 milioane de susținători USL care vor demiterea. Să fiu sincer, când l-am auzit vorbind așa ca Dogaru de forța pe care o are în subordine mi-a venit să închid televizorul. Noroc că a întrat pe fir Cătălin, fecior de casă, tizul Victoraș  dar Alistar, care l-a adus cu picioarele pe pământ amintindu-i că din cele 7,5 milioane, USL are în cont numai 4, cele care l-au votat la locale, ceilalți sunt oameni care nu îl vor pe Băsescu, dar nici USL-ul. Am crezut că îi cade bretonul lui Ponta S-a înnegrit brusc, dar și-a revenit și a acceptat că Alistar are dreptate,  și-a dat seama probabil chiar că acest lucru e în avantajul USL, căci altfel, s-ar fi putut interpreta că demiterea este un act  dorit DOAR DE USL, că ceilalți cetățeni nu există, că România este practic împărțită în două, Pro Băsescu sau Pro USL ceea ce  ar fi o mare nedreptate pentru celelalte partide politice care încă mai ființează, ca și pentru cetățenii care scârbiți de actuala clasă politică nu îl vor nici pe Băsescu, dar nici USL-ul. Numai că domnul Ponta, în graba sa de a trage spuza pe turta din fața sa, uită de ceilalți și vorbește așa, ca să îl audă lumea vorbind.

6. Domnul Gitenstein despre care în SUA nu știe lumea mare lucru, doar că a făcut parte din echipa lui Obama, aici în Romania face el ce face să vorbească toată lumea despre el, sau cu el. După ce și-a dat demisia Rus, hop și el pe la Ministerul de Interne, probabil să își pună viza de flotant la Botoșani și să voteze și el ca cetățean român, la parlamentare. După ce lui Morar i se reînnoiește mandatul hop și el că s-a făcut o alegere bună. Când  Ponta își remaniază guvernul hop și el la discuții cu Ponta. Dar omul acesta nu mai are nici un pic de bun simț își bagă nasul chiar în toate treburile interne ale României și nimeni nu îi dă o palmă după ceafă, să îl trimită cu nasul în ciorba lui ? Chiar așa am ajuns o țară bananieră să nu avem nici un pic de mândrie măcar să îi amintim geambașului că toate au o limită? Domnilor conducători ai României, vreți să fiți catalogați drept cei mai lași conducători ai țării ? Domnule Antonescu, dacă tot nu aveți birou de unde să conduceți țara, de ce nu cereți un birou la Ambasada SUA, în felul acesta poate ați ști ce aveți de făcut și ar scăpa și domnul Gitenstein de intervenții. Am ști măcar o treabă, și ar părea mai legal parcă. Din câte știu eu ambasadele parcă intră în jurisdicția președintelui, chiar nu aveți nimic să-i  transmiteți domnului ambasador? Atunci măcar dați-vă la o parte, poate vrea cineva.

7. Domnul Isărescu s-a supărat pe politicieni și ș-a dat jos de pe lojă, ca să amintească clasei politice că gura bate fundul, și încă bine de tot. Acum ce a uitat să spună dânsul este a cui gură și al cui fund, dar din patosul cu care a spus-o sunt convins că este expert și în acest domeniu, nu numai în cel financiar. După intervenția domniei sale, imediat, a doua zi, domnii Ponta și Georgescu s-au cerut în audiență la domnul guvernator și au ieși spășiți  cu zor mare la guvern unde au purces la tras de urechi pe două voci ca să știe tot ministrul că nu urlă fiecare cum îl taie capul, atâta vreme cât există un dirijor guvernator. Cu toate astea, doamna Sulfina s-a trezit din nou vorbind singură despre taxa de poluare. Ce copii răi sunt miniștrii ăștia. Cred că domnul Ponta va intra și el în istorie ca primul ministru care a schimbat două rânduri de miniștri curați și imaculați, toți profesioniști desăvârșiți, în nici 3 luni, jumătate dintre ei cu doar câteva zile de serviciu sau chiar fără să intre în minister. Ca la noi la nimeni.

8.Prin Craiova, se puse batista pe țambal. După o campanie anti-PDL furibundă, după promisiuni și amenințări din toate părțile, după ce primărița Olguța zise că pune auditul prin toate regiile și curăță Craiova de uscături, nominalizând chiar anumite persoane, auzim că bătu pălmuța aia mică cu mister Dincă și îi lăsă protejații pe la salubritate, pe la piețe, pe la Casa de Pensii și soția pe la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj. Ce să fie, ce să fie, dădură ei la pace aici local, sau e cumva vorba de  o înțelegere mai mare, mai pe sus, din care să fi făcut și Rus parte? Cum care Rus, acela care nu a greșit cu nimic și căruia Ponta nu are ce să-i reproșeze, dar Antonescu da.

Din câte se vede, țara asta este atât de încurcată încât uneori mă întreb de ce se bat unii să o conducă. Ce îi trage pe oamenii ăștia politici să dorească să o conducă dacă este săracă cu oameni leneși, cu populația în scădere, cu șomajul în creștere, cu un buget liliputan, cu datorii cât Casa Poporului, cu un rating te țară de te doare capul, cu  presiuni din partea Europei, cu o armată neechipată și nedotată, cu judecători stresați și plângăcioși, cu polițiști fără caschete, cu sindicate fără sindicaliști, cu corupție fără corupți? Eu cred că dragostea de țară. Doamne, ce norocoși suntem noi să avem astfel de politicieni care se scarifică pentru binele nostru. Eu în locul lor aș pleca, m-aș face politician într-o țară mai de doamne ajută, care sa-mi ofere ceva, nu numai stress și muncă fără bani. Săracă țară bogată, condusă de cine vrea și cine nu vrea, ce blesteme porți?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS