Alături de Liviu Dragnea?

Categoria Actualitate

Cine nu îl cunoaște pe charismaticul Liviu Dragnea? Toate reporterițele cred că se înghesuie să îi fie cât mai aproape când face câte o declarație și zâmbește așa ușor în colțul gurii, ”mustăcește” sperând că lor le-a zâmbit. Crin a fost un băiat frumos,are încă ochi frumoși,  dar Dragnea e un bărbat șarmant, aparițiile sale sunt ”perfect bărbătești”.

Mai nou marinarul a pus haita pe el și procurorii s-au și grăbit să se facă de râs acuzându-l de

” folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,adică voturi”. În Somalia sau Sudan dacă mergi în fața sfatului tribului Uburububu cu o asemena acuzație, râd maccacii de tine  până  cad din bananier. La noi, DNA-ul Morarului se întrece în aberații și invenții judiciare fără nici o jenă fără nici o teamă că cineva, altcineva în afară de Băsescu, poate să vadă ce învinuiri aduc unui om, numai să îl vadă legat. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, dacă nu aș vedea că lumea ridică din umeri, face semnul cu degetul la tâmplă și merge mai departe tratând actele justiției ca pe o ciudățenie și atâta tot. Până când ușor- ușor vom fi ridicați toți cei care constituim un pericol mai mic sau mai mare pentru Piratul din Cotroceni și ne vom trezi că nu mai sunt pușcării suficiente, nici spitale și nici cimitire să ne țină pe toți departe de vânzătorul de țară.

Dar lumea atât cea politică, cât și cea casnică, se mulțumește să comenteze, să râdă, să înjure eventual și atât. Politicienii își fac socoteala câte voturi le vor aduce abuzurile lui Băsescu la parlamentare, televiziunile își numără ratingul, scot pe piață subiecte care mai de care mai ”senzaționale”apar avioane cu armament investigate de ani de zile de unele comisii ale ONU, subiecte de care nimeni nu s-a interesat până acum pentru că nu avea nimeni nimic cu Băsescu și afacerile lui cu armament, dar acum realizează în sfârșit că nu e nevoie să faci ceva ilegal ca să fii anchetat e suficient să te nimerești în fața trenului.

Lumea se mobilizează. A apărut pe Causes, pe net o inițiativă ” Alături de Liviu Dragnea” în care suntem îndemnați să ne autodenunțăm, să fim alături de el în greaua suferință prin care trece. Trecând peste aberațiile cuprinse în actul de acuzare, printre care pot fi și unele realități sau vini încă nespuse sau nedovedite, că doar nu o să fi făcut USL –ul așa dintr-o dată- o campanie ”mani pullite”, Dragnea nu are de ce să se îngrijoreze și nici lumea pentru el. Dar este teribil de reconfortant să te semnezi pe o pagină de net, să spui că ai făcut mișto de Băsescu și te-ai autodenunțat că ești alături de marii oameni ai țării iar procurorii nu au ce să-ți facă. După ce ai făcut asta, te simți Superman și parcă și prețurile la alimente se văd mai mici, mai îndepărtate. Sunt sigur că se vor găsi câteva mii de susținători ai lui Dragnea, poate zeci de mii care vor semna acea petiție și astfel România va fi salvată.

Nu am văzut însă decât câteva zeci de nebuni, poate sute, care nu au ce face și se plimbă pe lângă gardul piratului, alături de Ghișe. Pe net nici o inițiativă ”Alături de Ghișe” iar din partea partidului sau USL nici atât.Nici pe Dragnea nu l-am văzut alături de Ghișe .  Atât el, cât și Ludovic sunt ”rebelii” cei care gândesc cu propriul cap, nu se lasă ”gândiți” de șefu și astfel de oameni nu fac cinste , nu merită nici popularizați, nici sprijiniți nici ajutați. Despre Orban nu se mai spune nimic, partidul i-a arătat pisica, despre Ghișe, din când în când se spune că mai dă din picioare. O să mai fie dat pe post probabil când va leșina vreunul din cei care se cred Zorro ca și el, sau când își va da altul foc prin zonă, sau dacă jandarmii vor intra în acțiune, dar nu sunt șanse, nici Băsescu nici Ponta nu vor să se pună cu Ghișe, cazul Arafat este încă proaspăt,  trebuie așteptat până lumea va uita definitiv. Între timp mai o miștocăreală pe la tv cu Badea abia întors din concediu și dornic de publicitate ieftină și de carnet, mai un subiect ”arzător”care să încingă spiritele în platou și să lungească boala, vin acuș-acuș alegerile și mai dă guvernul niște bani pentru campanie, unchiul Sam va da cu banul să spună cine va câștiga și va primi firman de domnie, iar românul va uita  sau nici nu va ști că sub pământul pe care îl calcă stau orașe de mii de ani, dovezi ale civilizației strămoșilor lor, pe care partidele le vând pentru a fi acceptate ca parteneri de dialog la Bruxelles sau aiurea. Nu este suficient că ne calcă alții în picioare, ne mai călcăm și noi singuri, unii pe alții și toți pe cei ce ne-au dat nume. Eu nu sunt alături de Liviu Dragnea eu sunt alături de Ghișe.O fi mai frumos Dragnea, dar e mai frumos ce face Ghișe.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Alături de Liviu Dragnea?

  1. Astăzi am fost și eu în plimbare, ca nebunul, cum zici tu, Marine. Trebuie să recunosc că este reconfortant. Un domn ce plimba un afiș, l-a pus în fața camerei de citit numerele de înmatriculare de la una dinte intrările în Palatul Cotroceni. Așa că, acum, gardienii știu părerea domniei sale despre ocupantul ilegal al Palatului. Lozinicile au fost cu rime, dar cam timide, iar doar 1 din 15 automobiliști au dat un semn de solidaritate cu plimbăreții, fie cu farurile, fie cu claxonul. Cât despre domnul Ghișe, părerea mea este că omul nu își cunoaște locul. Astăzi s-a plimbat în fruntea a vreo mie și ceva de trecători, pe când domnul acesta are autoritatea cel puțin a celor vreo douăzeci de mii care l-au votat în Parlament. Cu autoritatea aceea ar fi putut să facă mult mai mult decât să se plângă că nu îi bagă nimeni în seamă „inițiativele”. În rest, rămâne cum știi. Domnul Băsescu în Palat, noi acasă…

  2. Parerea mea este ca Ghise ar trebui sa isi dea demisia din PNL, si sa candideze independent apoi sa candideze tot independent pa presidentiale. Le va castiga la pas.

Statistici T5