Bătături

Categoria Actualitate

În Decembrie 89 pe când Ceaușescu se afla în vizită în Iran, în Timișoara, un pastor reformat, cu sarcini mult mai pământești si mult mai aproape de Timișoara decât cerul, dădea foc României într-un plan bine pus la punct de ”sfinți” cu gânduri necurate;

În 90, pe când românii credeau că odată cu Ceaușescu au scăpat de toate necazurile și vor trăi liberi ca în occident, cei care preluaseră frâiele țării dădeau asigurări celor ce puseseră focul, că sunt ”oameni de bine ” și vor respecta democrația și indicațiile occidentului;

Timp de 20 de ani, pe când  românii așteptau să prospere și să o ducă mai bine, Europa se uita în grădina lor și socotea cam în cât timp va reuși să îi ajute pe români să ”scape” de greaua moștenire a regimului comunist.

Prin aceiași ani ai comunismului, pe când românii de rând se uitau pe furiș la poze cu zgârie nori și mașini străine, în ROUEN, un alt român, dar mai special, își incendia vasul provocând astfel incendierea altor 38 de nave, pentru a șterge urmele traficului cu armament;

Mai târziu, mult mai târziu, pe când aceiași români se luptau cu nămeții și protestau împotriva tăierilor de salarii, ajutoare, pensii, indemnizații, sporuri, un alt om special, numit de curând prim ministru, recomanda românilor leneși și puturoși să strângă cureaua în timp ce el cheltuia 10 miliarde pe prostiuțe, adică  forfecuțe, piepteni, puf-puf, creme și plasturi antiopărire și antibătături, din banii puturoșilor.

Astăzi pe când toate aceste lucruri sunt știute sau scoase la iveală,românul privește la televizor, îi trage un comment pe facebook și se culcă răcorit, mulțumit că există câțiva nebuni care se plimbă în locul lor pe lângă Cotroceni, și îi creează ocazia să spună la o adică, că și el a luat atitudine și nu a fost pasiv.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Bătături

  1. Emil

    Le citesc pe toate, dar mi-a plăcut în mod deosebit articolul ăla în care spuneaţi că aveţi cîteodată impresia că Dogaru îi face jocurile lui Băsescu. Nu sunteţi singurul, e şi opinia mea. Respectele mele, mon colonel!

  2. Domnul Emil,nu e numai opinia noastra. Mai nou, domnul Dogaru a cerut sa i se dea mandat sa negocieze cu Basescu. Ce ? Numai el stie. Probabil voia sa isi acopere vizitele, ii e teama ca exista dovezi ale contactelor sale cu Basescu si s-a gandit sa isi mascheze vizitele, sub mandatul CD al SCMD. Nu e prost valahul.

Statistici T5