Ia de la Neacşu

Categoria Social

 

 

 

 

 

 

 

1.Când un măr cade în capul unui prost, nu ştie nimeni . Când cade în capul unui om de ştiinţă află toată lumea de ce le cad proştilor merele in cap.

2.Câte mere trebuie să cadă pentru ca unul   sa lovească, exact  capul care trebuie ?

3.Peştii se împut de la cap, indiferent în ce ape se scaldă .

4.Ura, dragostea  sunt sentimente omenesti, fac parte din noi, ca si necesitatile fiziologice dar nimeni nu şi le face pe stradă în văzul lumii. De ce ne arătăm ura în faţa tuturor, nu ar trebui să ne fie ruşine ?

5.Când înţelepciunea este interpretată drept laşitate, iar bravada şi teribilismul drept curaj, urmarea este un dezastru.

6.Oamenii se tem de consecinţe  în 4 situaţii:

  1. Când au făcut ceva ce nu trebuiau să facă
  2. Când nu au făcut ceva ce trebuiau să facă.
  3.  Când nu ştiu ceva ce ar trebuie să ştie
  4. Când ştiu ceva ce nu ar trebuie să ştie.

7.Toţi oamenii ştiu să dea sfaturi şi când trebuie şi când nu trebuie. Foarte puţini însă ştiu să le primească, mai ales atunci când trebuie.

8.Până şi castelele de nisip au nevoie de două ingrediente ca sa poată fi construite, nisip si apă .

9.Omul deştept este ca vinul. Îi creşte valoarea odată cu trecerea timpului. Iar ceea ce rămâne pe fundul butoiului este esenţa tăriei.

Omul prost este ca apa. Cu timpul îşi depune impurităţile şi îşi pierde gustul. Culmea este că fără vin se poate trăi, dar fără apă nu.

De aceea proştii se îmbată cu apă rece.

10.Când ţi-ai împrumutat un prieten cu bani, să te aştepţi să nu îl mai vezi prea des . Nimeni nu este prea încântat să îşi vadă zilnic creditorii.

11.Când se întâlnesc doi inamici pe câmpul de luptă, unul  devine erou venerat şi cinstit la fiecare ceremonie oficială, celălalt un amărât de veteran de care oficialităţile îşi aduc aminte din 4 în 4 ani, la alegeri. Ultimul însă e viu.

12.Niciodată nu eşti suficient de deştept pentru a nu fi prostit de un alt deştept. Fii pregătit pentru orice, oricât de deştept ai fi.

13.Vârsta înaintată nu aduce mereu înţelepciune, dar întotdeauna aduce slăbiciune şi vulnerabilitate.

14.Nu prietenii ne fac viaţa mai frumoasă, ci gândul că avem prieteni.

15.Politicienii se schimbă la putere dar   politica şi minciunile sunt aceleaşi mereu.

16.In ziua de azi, românii sunt supăraţi pe modul în care lucrează unii procurori sau angajaţi ai serviciilor secrete. Dar într-o ţară acoperită de rahat, condusă de un preşedinte cu numele Băsescu, trebuie sa-şi asume cineva şi rolul de vidanjor.

17.Nu te aştepta să fii lăudat de câte ori deschizi gura. Unora poate nu le place nici ce intră nici ce iese de acolo. Aşa că deschide-o numai când eşti sigur că e produsul este de calitate.

18. Nu oricine te critică o face cu intenţii rele şi nu oricine te laudă îţi vrea binele.

19. Capul plecat poate nu e tăiat mereu de sabie, dar poate crea dependenţă.

20. Când eşti obligat să taci, nu uita că ai şi ochi.

21. Românii sunt cei mai altruişti dintre naţii. În fiecare seară, orice român se roagă pentru prosperitatea vecinilor… ca să aibă şi el de unde fura.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Ia de la Neacşu

  1. cici

    nu mai pune virgula intre subiect si predicat. e rusine mare. e greseala de prescolar

  2. neacsum

    Da, aveti dreptate, intentionam sa mai scriu ceva apoi m-am razgandit si a ramas virgula pusa, nu am mai verificat. Multumesc!

Statistici T5