Mesajul străbunilor

Categoria Istorie

Acum un an, scriam o scrisoare deschisă poporului român care avea ca titlu ”Mesajul tăblițelor de la Tărtăria.” Era un mesaj pe care doream să îl primească tot mai mulți români, români din cei care se simt români oriunde ar trăi. Unii  au luat mesajul, sau scrisoarea drept o fantezie, sau o aiureală, o încercare propagandistă  patetică. Alții au contestat veridicitatea unor date spunând că sunt nedemonstrate științific. Unii au spus că teoria asta a poporului nostru este  o dovadă de ”patriotism deșănțat” care nu se sprijină pe nimic concret și nu face bine nimănui.

Au fost și cititori care au înțeles însă că peste toate dovezile sau datele puse în discuție, scrisoarea conținea un mesaj concret, un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă cu acest pământ, cu trecutul prezentul și viitorul nostru. Pentru cei care au considerat că ”românismul” era exagerat, și că se bate prea multă monedă pe istoria noastră, ultimul an a fost plin de evenimente și noi date care nu numai că mi-au dat dreptate, dar au adăugat informații sau  arată că dacă noi nu suntem în stare să ne apreciem propriile valori, dacă noi nu ne apreciem  nu ne respectăm și nu ne acceptăm  propria istorie, o vom pierde fie prin distrugerea ei, fie prin preluarea ei fie prin acte de vânzare –cumpărare făcute de guvernanți veroși pentru care o brățară dacică nu valorează mai mult decât cantitatea de aur pe care o conține și nici chiar atât. De când am ascultat prima oară cântecul ”Capul lui Mihai Viteazu” pe versurile prea devreme dispărutului Păunescu, un vers nu îmi dă pace pentru că acesta conține în el blestemul acestui neam  și sursa decăderii și pieririi sale.” Cum se-ajunge pân’ la gâtul voievodului de țară dacă nu-s  trădări acasă  lângă ura de afară” Istoria ne spune că mulți domnitori de seamă din cei cu adevărat patrioți au pierit din ordinul străinilor, dar cu ajutorul  unor trădători locali. De la Burebista, până la Ceaușescu, ultimul omorât din ordinul străinătății dar de mână de român, toți domnitorii uciși  sau abdicați precum Cuza, nu ar fi avut această soartă fără ajutorul câte unui  Iuda. Dar când domnitorul însuși, fie el român sadea sau turc, tătar, evreu , sau de altă etnie este cel care trădează și își vinde țara, atunci din pământ din adâncuri  se aud plânsete și blesteme ale tuturor celor ce au udat acest pământ cu sângele lor.

Încep să se facă auzite, cunoscute, descoperite,  tot mai multe trimiteri la moștenirea  pe care ne-a lăsat-o acest pământ. Cine are ochi să vadă si urechi să audă?

– Prințul Charles al Angliei, nu mai este de mult o noutate pe pământul românesc. Este deja arhicunoscut  filmul realizat de o echipă britanică pentru promovarea ținuturilor din Transilvania, cu precădere a celor secuiești, film în care alteța sa regală ne spune  ce mult îi place despre România.  Bun, ar spune unii, uite că cineva se ocupă de promovarea imaginii României. Bun spun eu, dar de ce să o facă un străin și nu statul român? Cu ce s-a ocupat Institutul Cultural Român, cu chefuri și orgii sexuale sau cu alegeri prezidențiale ? Dar frunza doamnei Udrea, ce arăta lumii ? Asta pe de o parte. Pe de altă parte însă, să nu creadă cineva că prințul  de al cărui nume se leagă moartea prințesei Diana s-a îndrăgostit brusc de meleagurile românești așa pentru că se trage din Vlad Țepeș. Nu. Legătura cu Vlad Țepeș are o altă direcție. Trebuie doar să așteptăm și o vom afla. Deocamdată dragostea măriei sale este mai prozaică și se manifestă sub unele mici afaceri cu miere, socată și biserici și monumente istorice pe care prințul le cumpără, le renovează și le introduce întru-un circuit turistic care îi va aduce oarece venituri. Prințul are 8 proprietăți dacă nu cumva numărul acestora a crescut între timp și nu se va opri la atât. Casă cu casă, sat cu sat, biserică cu biserică, vor trece în proprietatea sa și a prietenilor săi pe care i-a încurajat să cumpere în România pentru că e ieftin și degrabă aducătoriu de profit în timp ce românii sunt încurajați să plece afară.

– În localitatea Hândrești, comuna Oteleni, un profesor face o descoperire pe care media se grăbește să o califice descoperirea anului. Între piesele descoperite se găseau și unele care aveau gravate unele semne ce au fost imediat etichetate ca asemănătoare cu scrierea tăblițeor de la Tărtăria.  Este imatur nu numai prematur să se facă astfel de aprecieri mai ales la câteva zile de la descoperire, mai este mult drum de parcurs până vom afla ce epocă reprezintă piesele descoperite, dar nimic nu este exclus. Să sperăm doar că specialiștii nu vor proceda cum s-a procedat cu tăblițele de la Sinaia sau cuiele dacice și cu cine știe câte alte artefacte.

– Autostrada A1, cea care va lega Estul cu Vestul țării, este cea care practic va dezlega trecutul de viitorul nostru. Întâmplător sau nu, autostrada va trece peste siturile arheologice de la Turdaș, Șibot, Tărtăria, pe care la va ”asfalta” spre mântuirea neamului. Mai este necesar să spun ce înseamnă asta pentru  cei ce vor veni după noii ? Câți vor mai ști  ce se ascunde sub asfaltul care va fi peticit  și refăcut după fiecare ploaie, spre umplerea pungilor regilor asfaltului? Dar dacă acest lucru se face intenționat și nu este vorba numai de un simplu interes meschin? Dacă Machiavelli din fruntea statului urmărește cu tot dinadinsul distrugerea urmelor acestui neam ?

În articolul său de pe Blogul ”Adevarul despre daci”, Valentin Roman  spunea :  ”O fi prostie, rea-voință, nepăsare, interese ascunse, nu știm, cert e că trebuie construite două pasaje inutile pentru ca A1 să se încalece de două ori cu DN7, pe o distanță de numai 400m, doar pentru ca să treacă si peste situl arheologic. Credem ca acest caz arată cel mai bine “respectul” de care se bucură istoria acestei țări. În unele cazuri, o deviere de 10-20 de metri ar fi fost de ajuns ca să se evite distrugerea unor importante situri, dar Ministerul Culturii și muzeele care coordonează șantierele arheologice se pare ca răspund, ca și in alte cazuri (vezi Roșia Montana), doar la comenzi politice și/sau șpăgi consistente. După 20 de ani de bătut pasul pe loc, se construiește cu o grabă suspectă o autostradă care trece exact prin locurile unde s-a dezvoltat cea mai veche civilizație din partea asta de lume.”

Cine vrea să ne îngroape de tot istoria  și dovezile originii și culturii românilor?

– Cel mai recent, pe fundul lacului Bicaz, niște salvamontiști  care  se antrenau, au descoperit niște lespezi la 30 m adâncime, din care unele acoperite cu o scriere ce pare cel puțin ciudată. Trecând și aici peste declarațiile premature ale unor profani, sau dorința de publicitate și senzațional este de urmărit ce anume se va verifica, confirma sau descoperi,  dacă cineva va fi interesat să vadă ce este acolo.

-Pentru scepticii care cred că unii sunt absorbiți prea mult de teoria conspirației reamintesc cazul deja cunoscut  ale tăblițelor de la Sinaia cele acoperite cu o scriere despre care nimeni nu spune nimic. Nu numai că originalele din aur au dispărut,(topite se pare de Carol al Doilea , din  nevoie de bani pentru finanțarea războiului  dar chiar și copiile încep să dispară, deși materialul din care sunt făcute nu are  o valoare comercială însemnată.  Și atunci nu poți să nu te întrebi de ce dispar dacă nu au nici o valoare materială. Nu cumva pentru valoarea istorică? Din nou întreb, cine vrea să dispară istoria acestui neam ?

– Să mai amintim pentru cei care spun că acestea sunt povești și ”poveștile despre cuiul dacic”, un cui din fier care nu ruginește de 2000 de ani și care are în compoziția sa fier de puritate 99.97% care tehnologic nici astăzi nu se poate obține. Ce este mai interesant este că povestea acestuia a este spusă de un om oarecare iar autoritățile au tăcut și tac, deși cel care l-a descoperit a predat autorităților mult mai multe cuie sau artefacte. Unde sunt celelalte și cine are interes să nu se știe nimic?

– Tot anul acesta a apărut un documentar al lui Daniel Roxin, intitulat ”Adevărul despre daci” care venea cu o teorie care dădea peste cap originea poporului român despre care se spunea ca ar fi format din unirea dacilor cu romanii. Teoria, destul de argumentată  și pe care personal o găsesc  plauzibilă, spune că de fapt romanii s-ar trage din vechiul neam al tracilor și nu dacii, ”ca cei mai viteji și mai drepți dintre traci” din romani. Nu mai argumentez, cine dorește poate vedea filmul, dar m-a uimit lipsa de reacție a marilor istorici ca și atitudinea total neinspirată a doamnei  Drăgotescu, moderatoarea unei emisiuni tv pe tema respăectivă, care în lipsa oricărui argument a finalizat cu întrebarea ” bine  și ce câștig eu din asta”? Doamna  a dat dovadă în cazul acesta  de o ignoranță care ar fi trebuit să o scoată definitiv din televiziune. Dar la noi, la români, culmea, moștenitorii unei culturi care se spune că este la baza tuturor popoarelor europene, orice este posibil și până și muștele fac miere.

– Despre cetatea de sub Sarmisegetuza am mai scris, ca și despre planurile  orașului de sub  Grădiște, planuri ajunse la Ruși dar și la căutătorii de comori care au scos și apoi vândut peste hotare brățările dacice despre care Vladimir Streinu spune că ar avea proprietăți deosebite. Nu s-a finalizat nici până la această oră sau dacă s-a finalizat nimeni nu spune cum, dosarul furtului brățărilor în care este vehiculat și numele lui Adrian Năstase,nu se știe nici despre soarta planurilor cetății, domnul Ministru Hunor Kelemen nu a spus nimic, deși a fost interpelat, iar noi, cei care ar trebuie să îi luăm de guler și să îi întrebăm pe cei responsabili,  indiferent din ce partide fac parte, UNDE ESTE ISTORIA NOASTRĂ, noi ne gândim la pâinea de mâine, urmărim circul lui DD, hăhăitul lui Băsescu, doctoratul lui Ponta fără să băgăm de seamă cum regii asfaltului ne omoară a doua oară strămoșii, cum primarii dau autorizații de construcții peste așezări arheologice, cum arheologii fac ciocul mic și se fac că nu văd deosebirea dintre un ciob de oală spartă la tămâiat și un vas din neolitic, cum politicienii mână în mână cu clanurile mafiote scot din țară comori istorice, sau trimit în expoziții opere inegalabile ale neamului  și primesc înapoi falsuri, cum arhivele neamului sunt date spre păstrare printr-o lege criminală dușmanilor istoriei românilor, cum tot ce înseamnă România este scos la mezat, privatizat, distrus, rupt în bucăți, ascuns, înecat, într-un  act criminal.

Dar parcă într-o răzvrătirea a osemintelor și gândurilor strămoșilor, toate acestea ies la iveală parcă cu încăpățânare în speranța că poate cineva, măcar un suflet de român va vedea și va ridica dacă nu sabia lui Mihai Viteazu, măcar pumnul spre cei ce ne vând până și praful  de pe mormintele înaintașilor. Cine tace trădează. Asta par să spună toate aceste semne ale neamului care ies din ce în ce mai multe la suprafață arătându-ne că el, neamul, ei înaintașii există, ei nu ne-au uitat , să nu îi uităm nici noi, să nu îi renegăm, pentru că ei sunt tot ce avem, FĂRĂ EI, NU MAI SUNTEM NICI NOI !

Bibliografie

http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/descoperire-istorica-la-iasi-tablitele-care-ar-putea-rescrie-istoria-omenirii.html

http://adevaruldespredaci.ro/pericol-siturile-de-la-turdas-si-tartaria-ar-putea-fi-aproape-distruse/

http://www.facebook.com/RomaniaVie?ref=ts&fref=ts#!/media/set/?set=a.308396902600778.72029.232812800159189&type=1

http://www.kanald.ro/Stiri/DESCOPERIRE-IN-ADANCURI-Lacul-Bicaz-putea-adaposti-vestigiile-unei-civilizatii-precrestine-VIDEO/

http://www.youtube.com/watch?v=Edmybp48Wlg

http://secreteleistoriei.blogspot.ro/2012/06/tablitele-de-la-manastirea-sinaia.html

http://www.tracologie.info/traco-iliria/tezaurul-dacic-de-la-sinaia-2625.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/T%C4%83bli%C8%9Bele_de_la_Sinaia

http://dacia.8m.net/Diverse/Cuiul_dacic/cuiul_dacic.html

http://aleximreh.wordpress.com/2010/12/31/orasul-secret-de-sub-sarmizegetusa-de-marimea-bucurestiului/

http://www.youtube.com/watch?v=duj_84hnc58

http://www.adevarul.ro/actualitate/Hunedoara-_Un_oras_cat_Bucurestiul_zace_sub_Sarmizegetusa_0_691731146.html

http://www.antena3.ro/romania/charles-al-marii-britanii-afacerist-in-romania-vezi-cu-ce-se-ocupa-printul-la-noi-in-tara-170391.html

http://www.youtube.com/watch?v=KLep8ND5ri4

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Mesajul străbunilor

  1. mariana

    …am simtit ca-mi crapa inima!

    BATA, P R E S E D I N T E !(MAI BINE PRIM MINISTRU)

  2. Chammane

    Vom primi raspunsurile pe care le asteptam cand vom merita ca natiune!In clipa cand vom reusi sa depasim blestemul dezbinarii multi-milenare care ne macina!Nu cred ca exista in Europa o alta natie care sa se autoflageleze atat de mult,chiar fara intrerupere,decat cea romana!

  3. alin

    asa este fratilor romanii, eu sunt din zona cetatilor dacice, dar atata nepasare nu sa vazut nici unde. rusine sa ne fie
    la toti.

  4. toma

    ” bine și ce câștig eu din asta”? spune Dragoteasca. Pai, fratilor, pe asta natiunea romana n-a putut s-o mai incapa, ea e mai mult, acum fica ,,statelor,,. in Romania pe sumedenie de vorbe goale, isi cistiga traiul bun din america. Caci cine ar fi prostul, care sa-i asculte balivernele, acolo ?

  5. TUDOR

    m-ar interesa daca s-a facut vreo organizatie,grupare sau ceva de genul asta.ma refer la cei care cred in adevarul despre DACI.as dori mult sa ma alatur si eu…..daca exista vreo organizatie ceva.

  6. Johnf824

    Just wanna input on few general things, The website pattern is perfect, the subject material is real excellent. Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. by Andre Gide. ddkegddeegdd