Un mesaj ca o ameninţare

Categoria Opinii

Individul Băsescu nu pierde nici o ocazie să şocheze. Capete în gura, înjurături ca la uşa cortului, copii loviţi (în plină campanie electorală), sfidări, nimic nu a scăpat matrozului. Doamne ce bine e să te mai comporţi ca un matelot beat, când eşti preşedinte.Ca matelot şef, comandant de vas, ai ocazia să pui câte un coleg să te ducă în spinare, ca preşedinte te sui în spinarea tuturor românilor şi nu te dai jos nici cu referendumul, că ai tupeu şi te doare în dudă.

De ziua lui, corăbierul s-a retras pe la Sinaia prin Carpaţi aşa cum a făcut de fiecare dată când a vrut să facă o „baie de linişte”. Băile de mulţime nu le mai face prin Bucureşti nu le mai face printre români, că s-a săturat de huiduieli şi trimiteri la origini. Plimbatul prin domenii private, cu sepepişti de jur împrejur oferă garanţia că nu apare nici un „beţişor” să îi zgârie urechea. Apoi plimbatul prin regiuni covăsnene, îi oferă ocazia să se întâlnească cu prieteni dragi, din grupul Csibi Barna,  cu care împărtăşeşte aceeaşi dragoste neţărmurită faţă de români. În plus, zona prezintă  avantajul că dacă te mai trimite cineva acasă, nu înţelegi ce spune şi te poţi lăuda apoi că ai fost aclamat.

De data asta însă cetăţeanul de la Cotroceni s-a plimbat prin Sinaia, mai jos de Sfântu Gheorghe  şi a făcut, conform propriei declaraţii postate pe facebook, o baie de like-uri Nu credeam că o să ajungă vreodată atât de penibil încât să apară în faţa oamenilor şi să se laude că a primit câteva mii de like-uri şi vizualizări sau comentarii. Numai teribiliştii de 14 ani se mai laudă că au primit nu ştiu câte like-uri pe câte o poză luată de pe net şi pusă pe pagina lor de facebook ca şi când ar avea vreun merit în asta. Dar să apari tu ditamai comandantul de vas şi să te lauzi că ai făcut câteva mii de like-uri pe facebook şi că te-au felicitat oamenii de ziua ta, înseamnă că stai rău de tot cu standardele, realizările dar mai ales cu moralul.

Îmi amintesc cum pe vremea lui Ceaşcă, de ziua cârmaciului, apăreau prin ziare zeci de mesaje de felicitare primite de toaşu de la ambasadori şi şefi de guverne,partide frăţeşti sau secretari de partid de prin întreprinderi, iar la telejurnal eram anunţaţi că  tovarăşu a primit nu ştiu câte felicitări. Toată lumea ştia că dragostea cu care era înconjurat era pur oficială, toate felicitările erau la fel, trimise după stas, erau obligaţii protocolare diplomatice care practic nici nu trebuiau menţionate. Dar, măcar erau trimise de cei care le semnau şi nu la ordin. Cu matrozul însă şi cu tehnica asta, mi se pare o chestie de prost gust să vii să te lauzi că ai 185000 de vizitatori, 12000 de like-uri şi 4000 de comentarii sau urări, ca să spunem aşa. Păi asta este  muncă de câteva ore, maxim o zi, a unor tineri dornici de „afirmare” puşi în faşa unor calculatoare care cu  un pic de imaginaţie sau o carte de telefoane în braţe, să tasteze like-uri până li se înnegreşte degetul. Cu câteva sute de lei găsesc şi eu nişte copii la o sală de internet şi în câteva ore mă umplu pe pupici şi inimioare. Bineînţeles  aniversatul nu a plătit nimic, sunt oameni specializaţi şi devotaţi cauzei prin sediile de campanie care au primit această sarcină aşa că nu văd de ce s-ar bucura. Eu chiar aş critica slaba productivitate: păi bine, numai atât?  Am intrat şi eu azi pe pagina de facebook a felicitatului şi iată ce mesaje am găsit :

“Am pregatit o coroana. Vreau sa o trimit trimit dar nu stiu adresa. E Belu dar nu stiu aleea si numarul.”

“Eu va doresc minte multa pentru a intelege ca trebuie sa plecati.Cat rau ne-ati facut!Mi-e rusine cu d-voastra.”

“La multi ani si urgent demisia!”

“un presedinte care incalca constitutia nu e nevoie,”

Nu ştiu cât o să mai stea acolo aceste mesaje până ce vor fi curăţate, dar dacă aşa ceva a primit de ziua lui un preşedinte de stat, eu nu aş mai ieşi pe post să mai şi arăt lumii.

Ciudat este însă câtă importanţă dă domnul respectiv cifrei de 185000. Nu ştiam că acest număr îl mai impresionează.Cum poţi să te lauzi cu 185000 de vizualizări când 7400000 ţi-au urat de drum bun  şi ţi-au spus că nu vor să te mai vizualizeze de loc ? Cât de disperat să fii să te agăţi de firimitura asta de 185000 când o ţară întreagă, 85% din ea nu te mai vrea? Dacă vorbim în cifre, acestea sunt cifrele pe care trebuie să le aveţi în vedere domnule aniversat :7.400.000 care au spus clar  “pleacă!” şi 11,5% din populaţia ţării care v-ar mai vota.

Această laudă  m-a făcut să văd disperarea care era prezentă şi în ochii marinarului, de la referendum nu l-am văzut atât de pierdut, stângaci, nesigur, disperat. Cu toate astea nu a uitat să ameninţe mascat, dar cu atât mai periculos, pentru că “promisiunea” că va reveni şi va vorbi, nu era o promisiune făcută fanilor, adică familiei, ci o ameninţare la adresa oponenţilor în primul rând politici, dar şi românilor, ceilalţi 88,5% care nu îl mai doresc conform sondajului. Poate domnul Aliodor Manolea să ne citească mesajul de pe faţa domnului aniversat când a rostit “promisiunea”: “îi asigur că rămân acelaşi preşedinte. Chiar dacă în ultimul timp am tăcut puţin, nu înseamnă că am început să gândesc altfel despre ţara mea. Şi acest lucru îl veţi vedea curând.”

Este exact lucrul de care mă tem cel mai mult şi această declaraţie îmi arată că în încăpăţânarea sa nu vrea să accepte că nu mai e dorit, nu vrea să recunoască că a greşit faţă de români şi că  aceştia s-au săturat de “dragostea sa faţă de România, în special de tinutul secuiesc, Roşia Montana, gazele de şist, gropile de deşeuri radioactive Laszlo Tokeş, Barroso etc.”  Individul nu promite ci ameninţă că se va întoarce, acuma serviciile lucrează la dosare, stenograme, interceptări şi când va începe campania oficial, va ieşi şi el pe piaţă cu trufandale. Dacă cineva spera sau credea că marinarul s-a schimbat, să îşi ia gândul, ne-a anunţat foarte clar că a rămas acelaşi pe care îl ştim, acelaşi bătăuş, indiferent la situaţia românilor, indiferent la situaţia ţării, grobian, lipsit de scrupule, visceral, răzbunător,malefic, insensibil. A spus singur cu ocazia suspendării, că pe el nu îl interesează nimic decât familia. Vorbe de preşedinte de ţară.

Sunt curios ce cadouri a primit la Sinaia. La Bucureşti dacă rămânea poate mai primea căteva şepci. În filmul postat pe facebook, apare printre altele şi biroul marinarului, pe care se vede clar un glonţ şi după dimensiune, ca fost militar pot aprecia că este de la o puşcă cu lunetă. Fără să vreau mă întreb dacă este unul rămas de la ultimele alegeri când ne-a ciuruit, dacă l-a primit cumva cadou de ziua sa, şi cât este dispus să primească pentru că sunt mulţi care ar vrea să îi trimită probabil, mai ales din cei ciuruiţi. Aş mai întreba dacă ştie că Năstase este învinuit printre altele de nerespectarea legii privind regimul armelor şi muniţiilor. Bine că a plecat domnul Rus de la interne că altfel, văzand poza sau filmul cu glonţul postat pe biroul preledintelui, ar fi “simţit” iarăşi ceva şi ar fi trimis o echipă de specialişti şi o salvare ca în cazul Năstase. Sau poate îl repune Ponta în funcţie că tare nevoie e de o intervenţie care să îl salveze ca pe Năstase. Şi totuşi se sesizează cineva de la procuratură să vadă ce caută gloanţele la vedere pe biroul preşedintelui? Face cumva reclamă la traficul cu armament şi muniţie al familiei sau era o ameninţare la adresa cuiva? Mie îmi e frică, dacă vrea să mă ciuruie din nou ? Aloooooo, domnul Morar, nu vă sesizaţi? Cât o să mai lăsaţi marinarii să se joace cu vieţile oamenilor şi să ameninţe subliminal ? “Am avertizat, mai intai in gluma, pe urma din ce in ce mai serios, asupra derapajelor psihiatrice ale acestui persoanaj. El devine pe zi ce trece mult mai periculos”Aşa se exprima doamna Roberta Anastase când Ponta a declarat – raspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanților în cazul OUG 107/2010 (prin care li s-a reținut bani ilegal pensionarilor – nr) – că „nici dacă-i împuști nu e suficient”, el arătând că cele 2,2 milioane de pensionari cărora li s-au reținut bani trebuie să primească și scuze. Păi dacă doamna Anastase se simţea ameninţată de o astfel de declaraţie, cum ar trebui să se simtă  cei 88,5% dintre români la declaraţia preşedintelui cu glonţul pe masă ? Poate să spună cineva ?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Un mesaj ca o ameninţare

  1. Marine, ai ratat urarea asta: LA MULȚI ANI! ÎNTRE 15 ȘI 25! Urare ce i-a fost adresată tot pe FB. Și nici nu ai amintit de eventualitatea că nu numai staff-ul de campanie a dat like-uri, dar și unii subofițeri și ofițeri de „servicii”, angajați la stat, adică pe banii mei și ai tăi.

    În rest, prea îl bagi în seamă. O să contabilizeze și like-urile la articolul tău tot la domnia sa, domnul Băse.

  2. cezar

    …. Ca fost militar instruit ,trebuia sa observi ca ala nu era un ,,glont” ! Era un CARTUS ! In rest e ..de bine

  3. Ceyare, daca era cartus sau nu , puteai spune doar daca il aveai in maba si vedeai daca are si prlbere in el si capsa intacta. Dar asa poate fi un glont tras si bagat intr-un tub gol iar asta nu mai e cartus.

  4. giubega vasile

    nu inteleg.si daca as putea sa inteleg,nu as putea sa gasesc o explicatie logica;cum acest om mai are curajul sa se numeasca presedintele nostru,dupa cate rele si disensiuni a generat.Tace pt. ca nu mai are slugi[gen.-nodul mobil Boc],sta acolo unde nu merita si se mai lauda cu ce nu face.vai de noi tara bogata,am ajuns sa ne blamam presedintele.ne meritam soarta pt. ca nu stim ce vrem.va doresc ca un roman caruia i-ati luat si bruma de existenta sa ne lasati in necazurile noastre ca Dv.nu n-i le rezolva-ti.