Noul Cod Rutier

Categoria Stiri Interne

circulatie

A apărut noul Cod Rutier. De pe site-ul Realitatea Net am preluat cele mai importante decizii, noutatile care interesează în mod deosebit Iată-le:

COD RUTIER 2013. Cele mai IMPORTANTE modificări care se aplică din luna ianuarie

COD RUTIER 2013 Incălcarea regulilor de circulaţie pe biciclete, sancţionată de Codul rutier. Noile reguli de circulatie prevad ca, daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectiva. In plus, conform noilor prevederi, Codul rutier mai include in categoria contraventiilor care vor fi sanctionate cu amenzi din clasa a III-a de sanctiuni (de la 6 la 8 puncte-amenda) si „nerespectarea  normelor privind circulatia bicicletelor”.

COD RUTIER 2013 Reînnoirea de permis, numai cu vizită medicală. Noile reglementari rutiere stabilesc ca prelungirea valabilitatii administrative a permisului de conducere este conditionata de efectuarea verificarii medicale corespunzatoare categoriilor de permis detinute. Pana acum, la reinnoirea unui permis auto expirat, nu se impunea efectuarea examinarii medicale.Mai mult decat atat, legea precizeaza clar ca eliberarea permiselor de conducere cu o noua valabilitate administrativa se realizeaza  fara sustinerea unui nou examen, insa vor trebui respectate anumite conditii, care vor fi stabilite printr-un ordin al ministrului administratiei si internelor, scrie avocatnet.

COD RUTIER 2013 Permisul de conducere, obligatoriu si pentru mopede. Potrivit noilor reglementari, aplicabile de la 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehiculeceea ce inseamna ca pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere. Astfel, pentru a le conduce s-a introdus categoria de permis AM, care poate fi obtinut numai de persoane cu varsta minima de 16 ani impliniti. Permisul pentru categoria AM va fi valabil 10 ani, iar obtinerea lui va fi conditionata, la fel ca in cazul celorlalte categorii, de sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor  si comportamentului. Noile reguli precizeaza ca proba practica pentru categoria AM consta numai in verificarea aptitudinilor in poligoane special amenajate, conditiile de obtinere a permisului de conducere urmand sa se stabileasca prin regulament.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/noul-cod-rutier-modificare-importanta-pentru-toti-soferii-din-2013_1072758.html#ixzz2IbETQsYA

http://www.realitatea.net/cod-rutier_1052690.html

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Noul Cod Rutier

  1. anghel gheorghe

    nu este corect nea luat bani pe vechile legislati am asigurare am itp am legilatie ar trebui dat in judecata pentru ca bani nostri ni ia luat cel putin sa ne fi lasat sa mergem pina la aparitia celei noi am facit dosarul si nu ne primeste nimeni ca nu lea venit noile reglementari este o rusine si o lipsa de respect nu mai respecta nimeni legile tari fac care ce vor macar cel putin sa dea drumul mai repede la noile proceduri ca pe urma ne expira dosarele si ne ia bani din nou