Loading

AU FICATUL

Ficatul este un organ extrem de important în organism şi are un rol esenţial în digestie şi în asigurarea nutrienţilor către celulele corpului, dar şi în detoxifiere, curăţarea sângelui de toxine, metale grele, viruşi, paraziţi, etc.

Ficatul are rolul de a metaboliza lipidele în exces, de a elimina din organism diverse E-uri alimentare, multiple feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete. De asemenea metabolizează şi alcoolul introdus în organism.

Ficatul are control direct asupra creşterii şi funcţionării fiecărei celule din corpul uman.

Dacă ficatul nu mai funcţionează normal, toate celulele corpului nu vor mai primi o cantitate suficientă de nutrienţi, nu vor elimina deşeurile produse, toxinele, şi nu vor comunica la fel de bine cu sistemul nervos sau endocrin.

Chiar şi dacă numai 40% din ficat funcţionează normal, analizele pot ieşi bune. Dar, apar tot felul de boli în organism.

Cum funcţionează ficatul ?

Ficatul are doi lobi şi arată că doi copaci cu ramurile goale pe dinăuntru. Pe lângă rolul de procesare a nutrienţilor, de metabolizare şi anulare a substanţelor toxice, precum alcoolul, fiecare celulă preia din sânge şi toxinele, pe care le elimina împreună cu bilă în canalele acestea mici ce străbat întreg ficatul. Toate aceste rămurele goale pe dinăuntru se unesc în canale mai mari, apoi se unesc în două canale principale, ce vin de la fiecare lob al ficatului şi apoi se unesc într-un singur canal biliar. Acest canal biliar comun, conduce bila către fiere (colecist), care este o pungă sub ficat.. Bila, este ca un gel uleios galben-verzui, care curge încet de la fiecare celulă şi se scurge până jos în fiere. Bila are rolul de a ajuta în procesarea hranei. În momentul în care hrana ajunge în stomac, imediat, fierea se contractă şi aruncă toată bila în restul de canal biliar comun (circa 10 centimetri), şi apoi ajunge în intestinul subţire. În momentul în care hrana ajunge în intestinul subţire, bila trebuie să fie prezentă, altfel nu va fi procesată şi va fi eliminată fără ca organismul să reţină nutrienţii necesari. Ficatul secretă cam un litru şi jumătate de bila pe zi. Această substanţă este atât de preţioasă pentru organism încât nu este eliminată, ci o mare parte din ea este absorbită în intestinul gros şi adusă din nou în ficat (mă rog, o parte din substanţele care o compun).

Colesterolul

Acum, o mare parte din nutrienţii ce sosesc din mâncarea procesată, o constituie cristalele de colesterol. Colesterolul bun, este un element de bază în construcţia tuturor ţesuturilor. Colesterolul e prezent în orice muşchi, în pereţii organelor, etc. Dar, colesterolul în exces, este procesat de ficat, din sânge şi eliminat prin canalele biliare. Numai că aceste cristale de colesterol, au tendinţa să se lipească unele de altele, mai ales că bila este ca un gel uleios. Astfel că formează mici pietricele, care în timp atrag tot mai multe alte cristale de colesterol şi se măresc.. Majoritatea pietrelor şi pietricelelor din ficat sunt compuse din colesterol, o substanţă care e prezentă în majoritatea organelor şi muşchilor, de aceea e imposibil de detectat la ecograf. La un moment dat, aceste formaţiuni încep să blocheze canalele biliare (întâi pe cele mai mici şi apoi şi pe cele mai mari, putând chiar să blocheze un întreg lob al ficatului). Medicul pune diagnosticul de ficat gras sau mărit şi nu are nici o soluţie. Ficatul se poate mări cu până la 5-10 centimetri în acest fel. În timp, la aceste formaţiuni grase adera metale grele, calciu, diverse săruri, şi se calcifiază. Abia atunci sunt observabile la ecograf. Dar, până nu se calcifiază, nu sunt vizibile la ecograf. Se văd doar structuri “grase” în ficat.

Canalele biliare blocate pot duce la diabet, infarct sau cancer.

Bila

În momentul în care ficatul e aproape plin de pietre, încep să mai cadă din ele şi acestea ajung în fiere. După o masă mai grasă sau cu substanţe mai greu de procesat de organism, fierea se contractă mai puternic şi aruncă aceste pietre în canalul biliar comun. Numai că aici, din cauza dimensiunii lor, se pot bloca. Atunci apar durerile în partea dreaptă, sau în capul pieptului. Ele sunt de multe ori confundate cu durerile de stomac, deoarece apar imediat după masă. După ce piatra reuşeşte să iasă complet, durerea încetează. Dacă piatra se blochează total, bila nu mai poate ieşi, aceasta ajunge în sânge şi omul se îngălbeneşte tot (face icter). Canalul biliar comun, chiar înainte să iasă în intestinul subţire, se uneşte cu canalul de eliminare a acizilor din pancreas. Dacă piatra se blochează aici, nici acizii pancreatici nu mai pot fi eliminaţi din pancreas şi se ajunge la pancreatita, care este o afecţiune foarte gravă. Oricum, în ambele afecţiuni, durerea este atât de mare şi de acută, că nu se poate sta acasă. De obicei se poate sta maxim 3 zile cu această afecţiune, după care, e necesară operaţia. E o urgenţă şi medicină are un singur remediu – operaţia. Totuşi, astfel de pietre pot fi eliminate uşor şi rapid, dacă se dilată canalul biliar comun. Cum? E foarte simplu.

Eliminarea pietrelor

Dacă se dizolvă 30 grame de sare amară (sulfat de magneziu – este un simplu laxativ puternic – foarte ieftin) într-un pahar de apă şi se bea, canalul biliar comun se dilată până la aproape 3 centimetri lăţime. Eu zic, că e suficient să iasă orice piatră. De asemenea, căldura ajuta la dilatare. Oricum, medicina tradiţională, imediat cum observă o piatră în fiere sau canalul biliar, are o singură soluţie – operaţia. Dar, în cazul în care fierea este eliminată chirurgical, bila curge în continuu, picătură cu picătură în intestinul subţire. Amestecată cu hrana, este bine tolerată de organism, dar în lipsa acesteia ea roade intestinul subţire, căci pică, exact în acelaşi loc, şi duce în timp la iritaţii, ulceraţii, cancer, etc. În plus, în momentul în care hrana ajunge în intestinul subţire, ea nu mai întâlneşte suficientă bila şi atunci nu mai este procesată şi omul mănâncă aproape degeaba, plus că apar balonări, etc. De aceea medicii recomanda, acizi biliari sub formă de pastile, după masa – pentru tot restul vieţii.

Deci, în timp, în ficat se pot strânge pietre de colesterol care pot sufoca ficatul. Dar, în momentul în care ficatul nu mai funcţionează la capacitate normală nici nu îşi mai îndeplineşte funcţiile cum trebuie. Pe lângă faptul că organele şi celulele nu îşi vor mai primi nutrienţii necesari, sângele nu va mai fi detoxificat. O grămadă de toxine, metale grele, viruşi, bacterii nu vor mai fi procesate şi eliminate din sânge. Aşa că organismul găseşte alte soluţii pentru a scăpa temporar de acestea până când ficatul îşi va reveni şi le va elimina total din sânge. Întâi va încerca să le elimine prin alte organe de excreţie (rinichi, piele, respiraţie). Dacă nici acest lucru nu este posibil, organismul le depozitează în diverse zone din corp sau diverse organe. Deci, un organism cu un ficat blocat de formaţiuni grase de colesterol, şi care nu mai funcţionează normal, începe să depoziteze toxinele în diverse zone sau organe din corp.

Exemple:

În prima fază, apar probleme în celelalte organe de excreţie (rinichi, piele, plămâni), care se confruntă cu un surplus de toxine, pe care nu le poate elimina ficatul. Apoi apar probleme complexe în organism care sunt legate fie de depozitarea aiurea a diverselor toxine sau produse metabolice, fie de lipsa alimentării cu nutrienţi a celulelor sau organelor.

Dacă toxinele se acumulează în articulaţii, rezultă boli ale articulaţiilor.

Una din funcţiile ficatului e să sintetizeze zahărul în glucoză (principala hrană a creierului). Un ficat afectat nu mai hrăneşte corespunzător creierul, rezultând oboseala, depresie, şi se poate ajunge în timp la boli grave ca dementă, Alzheimer, Parkinson, Scleroza multiplă etc. Dacă metalele grele nu mai sunt eliminate cum trebuie, cum ar fi de exemplu aluminiul, rezultă Alzheimer.

Dacă ficatul nu procesează toate proteinele din sânge, corpul încearcă să le depoziteze în sânge şi în pereţii vaselor de sânge. Creşte numărul globulelor roşii. Creşte nivelul de hemoglobină. Sângele devine mai gros şi formează cheaguri care se pot bloca pe artere, vene, etc.. De aici infarct sau paralizie. Sau, proteinele sunt depozitate în pereţii vaselor de sânge, formează ţesuturi groase de colagen şi blochează circulaţia.

Dacă colesterolul nu este eliminat cum trebuie de ficat, el rămâne în vasele de sânge şi se depune pe pereţii acestora, îngroşându-I sau blocându-i. Rezultă infarct, etc.

Sângele îngroşat încetineşte transportul de hormoni, rezultând o activitate foarte crescută a glandelor şi o dereglare a acestora. Rezultă probleme cu tiroida, etc.

Dacă ficatul se umfla, sângele trece mai greu prin ficat. Asta înseamnă un efort mult mai mare pentru inima, dereglaj în tensiune, puls, etc.

Dacă ficatul nu elimina surplusul de hormoni (estrogen sau aldosteron), apare un dezechilibru în retenţia de apă şi sare şi ţesuturile încep să se umfle.

Un ficat blocat poate duce la ciroza, hepatită, etc.

Lipsa bilei în sistemul digestiv, poate duce la probleme de stomac, nu se mai absorb cum trebuie grăsimile, calciul şi vitamina K. De aici o mulţime de probleme.

Deşi e normal că ficatul să secrete 1,5 litri de bila pe zi, din cauza blocajului, la unele persoane, se poate ajunge doar la 100 mililitri pe zi. Mai puţină bila eliberată de ficat, înseamnă ca intestinul subţire nu mai digeră mâncarea cum trebuie. Rezultă probleme în alimentaţie, balonări, infecţii, dereglări în flora intestinală, constipaţie, iritaţie, cancer, etc.

Când celulele din oase nu mai primesc suficientă hrană, apar problemele osoase.

 

Curios că putem introduce camere de luat vederi în organism, am reuşit să facem chiar şi nano boţi de mărimi extrem de mici, dar aproape toţi medicii, se fac că nu ştiu cum funcţionează organismul nostru.

Cum să eliminaţi fără durere, pietrele din fiere sau ficat

Timp de 6 zile, se bea suc de mere, câte 1 litru pe zi. (Se bea înainte de mese sau la 2 ore după mese). În această săptămână să se evite mâncăruri sau băuturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie să se consume în special mâncare şi băuturi călduţe sau la temperatura camerei. Să nu se consume nimic prăjit şi să se evite, pe cât posibil, produsele de origine animală (Să se ţină post). Să se evite pe cât posibil, orice medicamente în ziua a 6-a. Dacă sunteţi răcit său apare o afecţiune acută trecătoare, amânaţi cura.

ZIUA a-6-a:

Se mănâncă de post (Să se evite orice fel de alimente de origine animală – carne, lapte, brânză, unt şi orice e prăjit – sau vă puteţi simţi rău în timpul eliminării pietrelor).

După ORA 14:00 nu se mai mănâncă nimic. Doar se mai poate bea apă, în restul zilei.

ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apă (aproximativ un pahar) în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 g) de sare amară (sulfat de magneziu). Sarea amară e un purgativ şi acţiunea sa principală e să dilate canalele biliare, pregătindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curata intestinul, astfel încât pietrele, atunci când încearcă să iasă, nu se lovesc de mâncare sau alte reziduuri şi pot fi eliminate uşor.

ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apă cu sare amară (200 mililitri apa – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 grame) de sare amară (sulfat de magneziu).

ORA 21:30 – Dacă nu aţi avut scaun până acum, e bine să vă duceţi la toaletă sau opţional puteţi face o clismă cu apă călduţă.

ORA 21:40 – Se pun 100 mililitri ulei de măsline (aproximativ o jumătate de pahar) şi se amestecă cu 100 mililitri suc de lămâi (aproximativ jumătate de pahar). Sucul să fie cât mai pur, fără pulpa. Ingredientele se pot amesteca într-un borcan închis (se clătină de 20 de ori). Se amestecă 2 astfel de porţii. În mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 şi ora 22:20. Dar, dacă simţiţi nevoia să vă mai duceţi la toaletă, puteţi amâna cu încă 10 minute.

ORA 21:45 – Se aplică pe partea dreaptă, în zona ficatului (de la buric, până la prima coastă şi cât mai în dreaptă spre coloana) o mămăligă fierbinte, învelită într-un prosop. Să se evite contactul direct cu pielea. Mămăligă se face din 1 kilogram de mălai.

ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de măsline şi 100 mililitri suc lămâie. Acest amestec se bea în picioare. E bine să fie băut tot odată, deoarece, imediat cum ajunge în stomac prima înghiţitură, începe eliminarea pietrelor.

AŞEZAŢI-VĂ CULCAT ÎN PAT IMEDIAT! E esenţial pentru eliminarea pietrelor. Poziţia trebuie să fie culcat pe spate, cu o pernă sub cap. Dacă e o poziţie incomodă, se poate sta pe partea dreaptă cu genunchii traşi spre piept. STAŢI COMPLET NEMIŞCAT, CEL PUŢIN 20 MINUTE ŞI ÎNCERCAŢI SĂ NU VORBIŢI! Pietrele vor fi eliminate fără durere, deoarece se secretă multă bila (care este uleioasă), iar canalele biliare sunt ţinute larg dilatate de magneziul din sarea amară şi de căldura mămăligii ce are rol dilatator.

ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de măsline şi 100 mililitri suc lămâie.

În cazul în care se doreşte eliminarea mai multor pietre, opţional se mai poate bea şi al treilea amestec de 100 mililitri ulei de măsline şi 100 mililitri suc lămâie, la ora 22:40.

ORA 22:45 – Se aplică pe partea dreaptă, în zona ficatului (de la buric până la prima coastă) a doua mămăligă fierbinte, învelită într-un prosop. Să se evite contactul direct cu pielea.

A DOUA ZI DIMINEAŢĂ:

ORA 06:00 dimineaţa – Se bea al treilea pahar de apă cu sare amară (200 mililitri apa – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 g) de sare amară (sulfat de magneziu).

ORA 08:00 dimineaţa se bea al patrulea pahar de apă cu sare amară (200 mililitri apa – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 g) de sare amară (sulfat de magneziu).

ORA 10:00 dimineaţa – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.

ORA 11:00 dimineaţa – Se poate începe să se mănânce mâncare de post. Seară sau în următoarea zi se poate reveni la mâncarea obişnuită. În următoarele două zile este recomandat să se efectueze o clismă, deoarece pietrele pot rămâne în intestinul gros şi sunt foarte toxice, putând crea o stare de rău.

În caz că mai sunt pietre, cura se poate relua o dată pe lună. După 6-12 cure, sunt eliminate toate.

 

O altă reţetă :

Eliminarea pietrelor de la bila si ficat

– Prima zi : se ia masa de pranz, cina nu. Inainte de culcare se ia un amestec

de 100 gr ulei masline cu 100 gr suc proaspat de lamaie si se sta pe partea

dreapta 20-30 minute.

– A doua zi: dimineata se face clisma. In timpul zilei se bea numai apa fiarta putin

indulcita cu miere si cu un adaus de suc de lamaie. Seara se face din nou clisma.

– A treia zi: dimineata se face clisma. Ziua se consuma legume fierte si fructe.

Dupa una din clisme vor aparea pietrele. Daca dupa ultima clisma nu vor aparea

pietre, atunci procedura se repeta peste cinci zile. Procedura se mai repeta o

data peste doua saptamani.

Eliminarea pietrelor de la bila

1 kg de radacina de patrunjel se fierbe in 2 litri de apa pana scade la 1 litru.

Se beau 150 ml dimineata si seara pe nemancate si se sta apoi pe partea

dreapta 20 minute.Tratamentul poate dura 3-4 luni.

Surse:

http://www.tribuna.ro/stiri/timp-liber/cum-se-elimina-fara-durere-pietrele-din-fiere-sau-ficat-83461.html

http://rapcea.ro/2012/12/19/reteta-completa-de-eliminare-a-pietrelor-de-la-bila/

http://leacuri-babesti.com/leacuri-babesti-pentru-eliminare-pietre-de-la-bila-si-ficat/

De

21 de comentarii la „FICATUL FIEREA ŞI BILA”
  1. Chiar va multumesk frumos pentru aciasta receta, am incercat so fac shi eu acuma 4 zile-n urma, am eliminat 30 de pietre, am fost astazi la ecografie shi doctorul mi-a spus ca se mai vad pietre in fiere, o sa fac aciasta cura pana cand nu voi elimina toate pietrele din mine!

  2. Buna ziua
    Ce tretament se poate recomanda in afectiuni ale fierei ,respectiv dureri ale partilor stomacale ,partea stanga frecvent bolboroseli ale partilor stomacului si ultima criza a fost cu dureri mai profunde ale abdomenului respectiv stomac pe parti ,si dureri profunde la inceput dupa care mai usoare suportabile,simtomele acestea de bolborosealain parti sint mai vechi si frecvente…am consumat ceai de menta si tratament medicamentos,Dingensim ,si Mezym forte 10000.O recomandare sau daca imi puteti scrie ce ar putea fi …?
    CU MULTUMIRI

  3. Sunt destui oameni care si-au scos fierea,nu spune nimeni nimic despre acestia… ei ce au de facut? Se vor comporta ca si cum ar avea-o…?

  4. Doamna Elena, fiecare organ isi are locul si rolul lui bine stabilit. se poate trai si fara fiere, dar e ca si cum ai intra in pat murdar pe picoare. Fierea are rolul ei de curatire care daca nu este indeplinit, duce la toxifierea ficatului. Deci pentru a intelege ce e de facut cititi cu atentie rolul fierei, si de cine e legata, apoi incercati sa vedeti cum puteti sa supuneti ficatul la cat mai mic efort printr-o alimentatie care sa suplineasca lipsa fierei, deci evitati sau consumati cat mai putin alimentele care dadeau mult de lucru fierei.

  5. atentie ca poti muri, pietrele merg pe ductele pancreatice, faceti pancreatita si paaaaaaaaaa, cand m-am operat erau 7 astfel de viteji morti.

  6. Polipi colesterolici pe bila de 6 ani cu dimensiuni 4 mm si 7 mm.Nu au mai crescut in dimensiune timp de 6 ani Cum pot scapa de acesti polipi,mentionez ca sunt situati pe exteriorul bilei nu in interiorul bilei.multumesc anticipat

  7. Am tot citit pe internet ce probleme pot sa apara la organe (ficat,rinichi,fiere,etc) eu ma mir cum de inca mai traim :)))

  8. Viorel, traaim pentru ca aceste organe sunt facute aproape perfect si au sistem de protectie. Dar nu merg la infinit. Ficatul de ex, cel mai important organ acest laborator si distribuitor are puterea de a se regeneraa. Dar nu poate lupta cu omul care se incapataneaza sa se sinucida. Si nici un alt organ nu face fata celui mai mare dusman , inconstienta si prostia omeneasca.

  9. Cu aceste retete scrise se pot elimina doar pietrele de la ficat care sunt verzi formate din colesterol ..am fàcut si eu tratamentul de 3 zile si a functionat ptr ficat ,am eliminat 50 pietre verzi mici si mari de colesterol ..Piatra de la fiere care am avuto de 2 cm a trebuit sà mà operez …ATENTIE ..NU ELIMINA PIATRA DE LA FIERE !

  10. As vrea sà specific cà reteta de eliminat pietrele de colesterol de la ficat nu se poate face doar o datà pe an si numai 3 zile …este periculos …eu prima oarà am eliminat dupà 45 ani pietrele ..ATENTIE !trebuie sà stai foarte bine cu sànàtatea si nu te poti juca luand sulfat de magneziu..

  11. In 1994am facut o hetatita cronica mecanica din cauza unei septicemii,nu am putut tine regimul de hepatita ptr.ca trebuia sa refac tot organismul.am ramas cu dureri de ficat….sau de fiere…nu stiu exact ce ma doare ,ma doare in dreapta mai in jos spre apendicita.apendicita a fost scoasa in1986 cind am reusit sa fac pritonita acuta si cu alte multe probleme.deci intrebarea mea este :de doua luni ma doare exact unde am zis…prima data o data pe saptamina iar acum cind am cazut de pe scara durerea nu cedeaza cu nimic.trigliceridele sint 221 colesterolul seric total este 165 dar colesterolul seric hdl este de 59.imi puteti spune ce sa fac in aceasta situatie?

  12. Imi place articolul Urmareste pe youtoobe Ficatul gras cu Loredana Roman

  13. Nu cred nimik din toate povestile din aceasta pagina.. uni zic : au eliminat pietrile cu ulei de masline si suc de lamaie , alti zic ca nu. pe care sa cred ?

    dar oare oricine poate bea asa mult ulei de masline ? sunt persoane la care se face grata numai cand aude.. uleiul este gretos , din cauza de greata multi au facut hepatita, dar pietrile au ramas.

    Buna

  14. :)))))))))))))) vad mai sus unu zice sa se bea suc de patrunjei. 3–4 luni de zile. este nevoie de tone de patrunjel ce aberatie…

    ulei de masline cu suc de lamaie am luat dar nici o piatra nu am eliminat. doar niste bilute formate din ulei..

  15. Eu sant operata de colecist acum doua luni pot consuma ceaiul de ghimbir
    sau trebuie sa mai astept ?

  16. Doamna Elena, eu am mai spus, am preluat acest articol de pe internet, nu sunt medic, am oferit doar spre informare niste pareri. Fiecare procedeaza dupa cum considera dar orice ati face, inainte de asta consultati si un medic de incredere. Este la fel de posibil ca un tratament care a mers la o persoana, sau un organism, sa nu mearga la altul, deci .. optiunea si decizia va apartin.

  17. Mai mare atentia cand scrieti articole medicale. Fierea este denumirea populara pentru bila, ceea ce dumneavoastra numiti „fiere” este, de fapt, vezica biliara, cea care stocheaza bila (fierea) secretata de ficat.

  18. Sufeream de insomnie, aveam tensiunea marita si uneori eram depresiva din cauza colesterolului marit, dar dupa administrarea de Magnerot ( pastile de magneziu ) mi-am revenit relativ repede, cam in 2 saptamani.

Comentariile sunt închise.