Săptămâna certurilor

Categoria Actualitate, Opinii

   broaste se cearta      

 

Săptămâna care se încheie este marcată de certuri în familie.

Ceartă cu ochi vineţi

Un „manager” cu nume de Prodan,  crezându-se cocoş îşi snopeşte în bătaie puicuţa, cloşca  cu ouă de aur care scotea bani din cântat pe partitura lui. Probabil puicuţa, Alexandra după numele ei, o fi întrebat cam câţi bani ies din cântările ei şi cum se face  că ea cântă şi el se îmbogăţeşte. Fetele astea nu învaţă de loc. Nu se uită şi ele  la actualitatea politică, la programele de ştiri, cântăreţele astea trăiesc într-o lume ruptă de realitate, ele văd numai spectacole, fani, blitzuri, can-can, costume sumare şi play-back. Nu văd ce se întâmplă cu cei care cer socoteală. Păi dacă se uitau şi la alte programe în afară de taraf, şi MTV, vedeau ce s-a întâmplat cu Chiliman, Ghişe, SRS, ca să nu mai spun de alte cazuri mai puţin celebre. Interesant este că după ce managerul i-a încondeiat ochişorii, puicuţa apare pe post şi spune cu guriţa ei cea lovită că îl iartă, că ea nu vrea ca el să facă puşcărie, că aşa e ea, mai prostuţă. Domnule o admir pe fata asta. Măcar are curajul să spună că e proastă. Păi românaşii noştri primesc de 23 de ani şuturi prin toate cotloanele  de la preşedinţi şi guverne de nu mai au nici dinţi în gură, au ochii tumefiaţi mai ceva ca Bute după meciul cu Froch, dar nu ţi-ar recunoaşte unul că e fraier sau masochist. Românul e mândru.

Ceartă cu scrisori

Crin se ceartă cu acela mic. Sau ăla mic se ceartă cu Crin, nici eu nu ştiu care pe care, că amândoi sunt la fel de blegi în faţa  lui Ponta.  Iniţial s-au certat oamenii lui Ponta cu oamenii lui Crin în Parlament pe tema referendumului lui Băsescu. Unii au votat hăis, iar ceilalţi cea. A rămas Cea, cu un vot mai mult decât hăis. Nu vreau să fiu în pielea celor din clanul Hăis care nu au fost în sală la momentul votului. Interesant este că după aceea, când s-a strigat darul în faţa camerelor de luat vederi, şeful de atelaj, Victoraş a spus că a fost o scăpare,  s-a întâmplat aşa pentru că au lipsit şi el şi Crin din şedinţă şi mânjii au zburdat de capul lor, nestruniţi de nimeni. Deci când parlamentarii votează cum le dictează conşţiinţa sau propriile interese, este o greşeală, de obicei ei votează cum li se spune. Păi atunci mă întreb de ce am votat noi sau de ce mai merg parlamentarii la serviciu? Să stea acasă, fără diurne, fără sume forfetare, fără chirii în Bucureşti, şi să voteze de acasă prin chat sau facebook.Doamne, câţi bani am economisi.

În fine să revenim la cearta noastră. Ăla mic, Daniel, probabil direcţionat de ăl bătrân, Felix, se ia de ăl visător, Crin, cum că scârţâie căruţa şi nu e bine. Ba mai aduce drept argument şi o scrisoare trimisă lui Antonescu prin martie, la care încă nu a primit răspuns. Crin se jură că nu fură, că nu a primit scrisoarea că i s-a mai întâmplat să nu primească una de la preşedinte aşa că o să reprivatizeze poşta românească, după metoda Fenechiu GFR. Acum, stau şi mă întreb, oamenii ăştia vorbesc numai prin scrisori? Păi dacă scârţâia ceva de prin martie, ce a făcut Dănuţ de nu i-a spus lui Crin la ureche că i-am văzut de nu ţin minte câte ori shoulder by shoulder cu diferite ocazii? Probabil că i-a fost ruşine. Oricum, e de ţinut minte metoda. O să îi scriu  o scrisoare nevestii, i-o trimit prin mail, că tot nu îl deschide  şi peste 3 luni îi dau două palme şi divorţez, că nu mi-a răspuns la scrisoare, că relaţia noastră scârţâie de 3 luni şi ea nu mi-a răspuns la scrisoare. Până atunci, o să vorbim despre orice, numai despre asta nu.

Acum, dacă Crin se ceartă cu Felix prin ăla mic, adio Antene, adio campanie pentru prezidenţiale, adio Cotroceni. Bine, că şi aşa nu avea nici o şansă, dar dacă nici antenele nu îl mai sprijină pe Crin, e chiar fiul ploii. Stau şi mă întreb dacă nu cumva ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătească Felix, ca să scape de procesul cu RDS. Cine ştieeeeeeeeeeeeee!!!

Ceartă cu înjurături

Dacă tot vorbim de RDS, hop şi nea Mitică de la Ligă, Boier Dragomir, paharnicul, ăla cu sifonăria. După încurcătura cu RDS, oracolul din Bălceşti, se trezi cu un proces în care nu mai este martor sifonar ci inculpat direct, împreună cu Naşul Sandu, sub învinuirea că ar fi indus în eroare pe cei ce au votat dezafilierea Craiovei. Situaţia e groasă, capetele de acuzare se înmulţesc iar Mitică se gândi el cum să scape de acuzaţii, aşa că la prima şedinţă a Federaţiei, Boier Dragomir a sărit la gâtul lui Naşu, spunându-i – conform declaraţiilor lui Mititelu care se jură că nu minte- că e „o curvă ordinară ” şi din cauza lui îşi pierde el proprietăţile, că vezi Doamne, a nenorocit un club de fotbal şi întreg fotbalul românesc. Acum cine vrea să creadă în cuvintele lui Dragomir, nu are decât. Nu că Naşu ar fi fecioară, dar nici Corleone nu e uşă de biserică şi dacă el crede că păcăleşte pe cineva cu ieşirile astea de virgină deflorată nu are decât să încerce. Atenţie oameni din fotbal, la fel de imaculaţi ca şi Corleone, atenţie la Pană de Vultur, Corleone e în stare să toarne TOT şi să devină martor din inculpat, aşa cum dincolo ar putea deveni inculpat din martor.  Gurile rele spun că nu ar fi prima oară. Deci, cearta dintre Naşu şi Corleone este pentru cei care nu mai au în ce să creadă.Nu ar fi exclus ca cei doi din dorinţa de a scăpa de învinuirea că i-au dezinformat pe ceilalţi, să vină cu probe irefutabile cum că şi ceilalţi  au acţionat în cunoştinţă de cauză şi nu sunt tocmai nevinovaţi. Sau deja ceilaţi au sifonat ei primii ca să scape? Mare e corupţia în fotbalul românesc !

Divorţ fără ceartă

Lumea politică şi cea mondenă au comentat timp de 3 zile, conform zicalei, divorţul Cocoşului de Elena a lui Udrea. Acum a lu Udrea e impropriu spus, pentru că nici nu se mai ştie a cui este sau a fost, că nu prea avem detalii privind părinţii. Doar Medelin Voicu a avut tupeu să spună că e co-etnic cu ea, în rest, i-au dispărut şi colegii de facultate, ca Elenei lu Petrescu, şi cei de colegii. De fapt colegiile le-a făcut, Nea Oprică a trecut-o pe listă dar prezenţă la cursuri mai beşeaua.  

În fine făcu ea ce făcu şi divorţă de Cocoş. Fără, scandal, fără ceartă, fără „curvă ordinară”, fără scrisori găsite de cetăţeanul turmentat. Aţi văzut domnilor din politică şi fotbal cum se despart oamenii adevăraţi? Elegant, discret, aşa cum s-au luat, fără a avea nici o treabă unul cu altul. Nu ştiu la partaj cum o fi, că Elena parcă avea de achitat nişte milioane de euro pe la nişte bănci, o fi scăpat săraca de belea? A rămas săraca în fundul gol, of of of şi vai vai vai. Nu zic, unii cică nu ar fi rău, dar eu zic că tot nu se cade. Dar nu îi port eu de grijă, are cine,  însă se întâmplă în ţara asta este magie curată. Udrea divorţează şi Băsescu apare fără verighetă, de sar televizuinile în sus. Cum vine asta ? Nu cumva s-a pus de un divorţ discret şi prin Cotroceni şi nu ştim noi ? Te trezeşti mâine poimâine cu un partid mic-mic născut din Traian şi Elena sau cu  Udrea preşedinte şi Traian consort prezidenţial. Am zis consort? Ptiu drace, am vrut să spun consilier. Dar oare se mai uită ea la el după ce a ajuns preşedinte? Că uite nici la Cocoş nu se mai uită după ce s-a ajuns în politică, cică nu mai au timp unul de altul.  A uitat când privea de la etajul 2  Muzeul Militar.  

Ceartă cu gloanţe

Ruşii se „ceartă cu Moldovenii pe Transnistria. Tiraspolul a deveni din nou subiect de ” studiu” pentru muscali. Apropierea Moldovei de NATO şi UE nu este de loc pe placul ursului şi aceste îşi arată colţii din nou deşi se părea că subiectul nu mai este interesant la Moscova. Uite aşa, Moldova nu va mânca Hamburgeri ci va rumega în continuare Moscoveri de care ar trebui sa fie sătulă. Să fie aceast nou scandal urmare a „coincidenţei” vizitei şefilor celor două servicii secrete de săptămâna trecută în România? Oare să nu se fi înţeles? Sau, s-au înţeles? Lumea vorbeşte că dacă vom avea o Moldovă unită,  va trebui să ne mulţumim cu o Românie desfiinţată.Nimic nu se face pe degeaba. Nici nu mai ştii ce să âţi doreşti, dar eu ştiu un lucru: NIMENI NU VA FI DE ACORD CU O ROMÂNIE MARE, ÎNTRE GRANIŢELE VECII DACII SAU CU TOATE TERITORIILE ROMÂNEŞTI ALIPITE. Aşa că aveţi grijă ce vă doriţi. Şi ăsta poate fi un subiect de ceartă.

Bonus:  În Israel, dacă esti la toaletă şi strigi ceva, eşti împuşcat . Trebuie să te uşurezi în tăcere, să nu trezeşti  agenţii serviciilor secrete. Iar când duci mâna la şliţ sau la cureaua pantalonilor, trebuie să spui că ai de gând să scoţi altceva în afară de o armă letală. Aşa s-a întâmplat recent  când un cetăţean israelian a fost ucis pentru că a strigat Allah Akbar într-o toaletă lângă Zidul Plângerii iar agentul Mossad l-a ucis pentru că a crezut că vrea să scoată o armă. Nu arma l-a supărat pe individ, ci strigătul .. dar ce să spună şi el ? Dă vina pe umflătura din hainele decedatului.

Concluzie : să nu încerci niciodată să arăţi unui agent al serviciilor de securitate israeliene cât de mare e Allah, că îţi arată el cât de scurtă îţi este viaţa.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Săptămâna certurilor

 1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

  Domnule Neacsu,lasa dracului can-canurile.Exista destule reviste care sa le dezbata.Vino Duminica la debarcader,injurul orei 13 sa ne revedem si sa sarbatorim Rusaliile si mica victorie obtinuta de Dogaru la pacanele.Avem timp sa dezbatem ce pot face cateva zeci de mii de rezervisti care nu au uitat ca au inca demnitatea si pregatirea militara sa schimbe pe ici pe colo situatia actuala.Cred ca nu le-au amortit incheieturile la toti.

 2. Domnule Slaveanu, o sa vin la Debarcader Duminica, nu stiu daca la ora 13, mai vorbim. Dar Dogaru nu a obtinut nici o victorie.Dimpotriva a facut numai boacane, enervand pe toata lumea, ca si cum ar fi intentionat asta. Pe mine nu m/ar mira sa o fi facut intentionat .

 3. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

  Este in regula.Abia astept.O intalnire cu fostii camarazi este intotdeauna binevenita,nu doar ca sa uitam tachinarile.Cine ma cunoaste bine stie de ce.

 4. Trotus

  Puteti, chiar as vrea si eu in mica urbe, un om , doar un singur om, cu care sa merg la o bere(desigur berea ar fi pretextul nu si cauza), sa discutati vrute si nevrute, dar…victoria (!?!), daca nu este si recunoscuta de marea putere, este un fas. Fas de om in varsta, harsit si cu muschii flasci. Asa ca in plan obiectiv (asta si daca obiectivul domniilor voastre este considerat obiectiv), Dogaru cu ai lui si-au facut treaba. Domnilor , fac o consideratie personala. A ingrosa randurile celor care sunt inca portocalii, maine cine stie cum (miscarea populara), nu reprezinta pentru domnia voastra nimic pragmatic.Sunt basinosii din ANMRR. Altii, trecuti dupa greii din media. Sunt vreo zece mari.Cei mici sunt ignorati, pleava ganditoare. Intelegeti ca promulgarea NU VINE , iar daca , prin absurd vine, o face in ultima zi . Cel mai curand o intoarce. Articolul 1. din PLx 164/2013 este prost formulat, greoi, de juristi de ocazie. O virgula poate fi contestata. Ce inseamna asta ? Reluare in septembrie, tergiversare chiar eliminare. Convine tuturora anul 2014. Motivatia ! Legea Pensiilor de Stat reface totul. Asa ca berea sa fie de calitate. Mai putina dar mai buna. Comentariile obiective si… lasati-l de Dogaru in pace. Nu faceti jocul celui care ca si motivatia a nepromulgarii tot pe Dogaru si Pricina ii pun !!!

 5. Petre Istetu

  Trotus,
  După cum vorbeşti esti preşedinte de filială, din aia cu 16 membri, ai primit curând un telefon nou şi o nouă cartelă, Dogaru îţi decontează cheltuielile pentru plata chiriei sediului în avans şi din caând în caând te mai plimbi pe la câte o CNR unde după ce iei poziţia ghiocelului, mamanci si bei pe banii sindicalistilor. Cam asta este mândria ta de militar.

 6. Trotus

  Gresit Petrica !
  Nu mai sunt membru. Sunt independent de vreo doi ani. Nu stiu ce inseamna in limba romana (eu am cursuri secundare si de engleza cu stanag) , „caând”, probabil ai vrut să scrii ‘când’ sau ‘căcând’, dar nu merge in context. De aia Petrica eu ma adresez unor oameni cu IQ inalt. Nu te supara !? Nu toti suntem la fel !

 7. Petre Istetu

  Subtirel nene Trotus, subtirel. In lipsa de altceva te iei de greseli de editare sau tastare care se pot intampla oricui. Te faci ca nu intelegi ce am vrut sa spun. Pai ori esti limitat si nu poti intelege , ori esti un smecheras de cartier cu glume de doi bani. Poti sa ai cate cursuri de engleza vrei, asta nu te face mai destept, vad ca doar mai infumurat. La cati prosti cu diploma de doctor am vazut, unul cu cursuri secundare nu ma impresioneaza.

 8. Trotus

  „INGRAT ANIMAL E OMUL.
  Deşi ştim că nu ne fac bine, le menţinem. De ce ? Din inconştienţă, din lipsă de voinţă, din comoditate, pentru că fiecare ne credem cpborâtori din zei, nouă nu ni se poate întâmpla nimic, noi suntem deştepti, norocoşi, sau avem un înger păzitor care ne ocroteşte, sau şi mai inconştient, ne spunem că nu e nimic adevărat, exagerează unii. Aşa se face că ne păstrăm obiceiurile iar când încep să apară problemele dăm vina pe alţii. Pe părinţi că ne-au făcut, pe Dumnezeu că nu ne-a ferit, pe dracu că şi-a băgat coada, pe cei de lângă noi că nu ne-au tras de mână, pe doctori că nu pot să facă nimic, pe soartă că a dat tocmai în noi.”
  Am reprodus articolul domnului Marin Neacşu. Răsturnam totul: valori, ierarhii, evoluţii. Nu mai contează nimic. Şcoala mai multă şi mai mare, devine obişnuită şi simplă, asimilabilă cu ceva. Calificărilor multiple, licenţelor, lucrărilor, cursurilor postuniversitare din mari centre universitare civile devin , de ce nu , nu-i aşa, tot academii, că doar aşa li se spun acum; de tancuri, de auto, de orice altceva. Un drept la replică prin care dovedeşti impostura, reaua credinţă, minciuna, este continuat de altceva, pe ideea merge orice. Nu a mers cu aia, căutăm altceva ori ducem în derizoriu. Tuturor acestora le spun că nu-mi pasă, că nu trebuie să ne pese. Trebuie să învăţăm cum să fim indiferenţi . Înaintarea în ani, evoluţia tehnologică, determină poate să involuam ca raţiune. Greu vom găsi in ziua astăzi pe cineva care să ne ajute, iar când apare un semen, îl privim cu reproş. Nu putem pricepe că fără a condiţiona, fără un interes material, fără a cere ceva anume poate exista un demers, o acţiune concretă. Dacă aş avea nevoie, să zic de ceva, sunt convins că nici 2% din persoanele cunoscute bine nu m-ar ajuta. Acum, mai nou, de când m-am apucat să scriu câte un comentariu, am văzut câte persoane minunate, care ori spun că mă cunosc, ori spun ce rău am fost, ce mic sau ce înalt, ori minimalizează. Mă gândeam mai ieri cum un om care a muncit creindu-şi o carieră, o pensie pe o meserie lucrativă, comenta unui altul asemănător lui cuantumul pensiilor. Ale lor erau mici, ale altora mari. Doar ei veneau cu ani mulţi vechime, iar activitatea lor era certificată de înalte şcoali de meserii, basca de maiştrii. Totul se învârtea în jurul lui- de ce ?, apoi de cuvântul corect ! Mă uit în jurul meu, la mine, la comentarii, mă uit unde trăiesc, unde locuiesc, pe strada mea, lângă Trotuş, mă uit cum lumea judecă şi arată cu degetul către vecin, cum vede el că vinovatul este celălalt, că el e de vină. Mă uit apoi şi la celălalt şi aflu cât este el de perfect, că el că se nu simte vinovat cu nimic, pentru lucruri făcute, presupuse sau nefăcute .
  Răutatea, ranchiuna, ipocrizia nu sunt doar un sentimente negative care maschează incapacitatea noastră de ne ridica la nişte standarde interioare şi/sau exterioare nouă impuse de alţii. Suntem oare doar responsabili de ce trăim. NU suntem vinovaţi de nimic, nu suntem vinovaţi de ce trăim.
  Desigur că noi militarii suntem privilegiaţi. Suntem judecaţi şi de militari şi de civili şi de foşti militari şi de civili ce nu au putut fi militari. De toţi !

  Nu contează dacă nu aţi înţeles nimic din articolul asta. Comentaţi !!!

 9. LoremIpsum

  Dle Trotus, daca iti spun ca esti dus cu capu’ probabil ai s-o iei ca pe un afront asa ca ma abtin. Te tot smiorcai ca o baba care si-a pierdut gainile in inundatie, te-ai inchis intr-o lume utopica si risti sa devii anacronic. Te-ai intrebat vreodata cati medici uda spatiile verzi prin Arabia Saudita sau cati profesori spala vase prin restaurantele din Italia? Societatea merge inainte cu sau fara toti membrii ei, este ca un pluton care marsaluieste catre o directie oarecare, daca nu reusesti sa te tii aproape te ratacesti. Nu mai arunca cu noroi in ceilalti, nu e frumos si nici nu e vina lor ca reusesc sa stea in pluton, este meritul lor.

 10. LoremIpsum

  Si ca tot vorbim despre om ca animal. Animalele specializate au disparut chiar daca au stapanit planeta milioane de ani, doar cele cu un model de viata flexibil au supravietuit. Concluzia, specializarea nu e tocmai buna, nu e nimic rau in avea calificari multiple si licente de tot felul, dimpotriva. Mai bine inveti toata viata decat sa te lamentezi pe tot parcursul ei, altfel risti soarta dinozaurilor.

 11. Trotus

  Domnule tu chiar intelegi ceea ce citesti. Ce scriu eu ce intelegi tu. Sunt convins ca sunt medici romani, profesori romani care uda spatii verzi ! IN ARABIA SAUDITA !! Acolo primesti cat zece salarii bune in Romanica pentru taiat frunza. Banul nu are miros ! Exemplu: Olaroiu este supermilionar la arabi. In Romania era un antrenor comun. Pentru el, desi are bani cat sa cumpere echipe de fotbal, in plan profesional are o mare frustrare. Antreneaza nonvaloarea, pleava fotbalului. Fiti convins ca ar prefera de zece ori bani mai putini pentru Europa. Problema este ca nu-l doreste NIMENI ! Asa si tu, nu intelegi textul, faci aberatii spunand ca dinozaurii erau animale specializate. In ce domnule !?
  In stomac !!!
  Ma lipsesc de comentariile voastre. Am destul 1
  Cand prostul se judeca pe sine, gandeste(!?!) ca-i savant. Exemple cu nemiluita !!!

 12. Privitor

  Diferenţe
  Atât medicul, profesorul, cât şi un alt coleg de muncă aflat la udat spaţii verzi in Arabia Saudita sau în Emiratul Dubai, primesc la sfârşit de muncă aceiaşi bani. Între ei nu există nici o diferenţa pentru angajator. Dar între ei este o altă mare diferenţă, privită de cel de-al doilea neimportantă. În timp ce udă, medical recapitulează mintal muşchii antebraţului, traiectul nervului median, vascularizaţia ficatlui, a inimii sau a creierului. Profesorul rezolvă integrale, repetă războiele punice, geografia fizică a Meridionalilor. Ceilalt gândeşte la banul pus pe ban şi visul casei rezolvat. Medicul şi profesorul ştiu că revin, au unde, au cu ce ! Celalalt visează la bucătăria mare în care dealtfel şi doarme, lăsând casa mare curată. Asta ar fi diferenţa , micuţă văzută de mine, între omul învăţat şi omul simplu muncitor.
  Este mentalitatea celui care te doreşte frizer, ospătar, tinichigiu, cu comentariul şcolii care produce tâmpiţi. Mentalitate generalizată!

 13. LoremIpsum

  @Trotus
  Exact domnule, ai avut o revelatie, in stomac.
  Am vazut in alt articol te plangeai ca te-ai obisnuit sa cheltui 5000 lei pe luna si acum nu-ti mai ajung. Ai cerut un comentariu, ce te-ai ofuscat asa de tare. Ca nu sunt de acord cu simulacrul de filozofie naiva cu care poluezi blogul? Trezeste-te, nu mai bate campii ca ratacesti poteca!
  Apropos, nu te mai judeca singur atat de aspru, si prostii sunt tot oameni.

 14. Privitor

  @ Lorelai-sum, spunprostii !
  Ba baiete. Ala era sigur sef de stat major de scrii ca avea 5000 lei. Deci ii merita!?
  Prefer o filosofie naiva decat o prostie crasa. A ta !!
  Tu bati „poteca”, sau esti un infiltrat, fie pupincurist (a se citi lingau, erau multi in Armata), fie fiu de lingau (te-a pus tac-tu sa scrii, el facand zece greseli in noua cuvinte)
  Asa ca du-te tu ba unde-a intarcat mutul iapa! Tu poluezi fraiere !!
  Citeste-l pe ‘humor negru’ sa vezi ce a patit ieri !!!!

 15. LoremIpsum

  Privitorule, daca nu-ti impartasesc ideile inseamna ca sunt lingau sau pupincurist? Cat despre tata, nu-ti doresc sa-l cunosti prea curand, mananca-ti pensia multi ani linistit. Sunt fraier? Ori nu intelegi sensul cuvantului(cel mai probabil) ori consideri ca a fi „descurcaret” e o virtute. Se pare ca nici Ponta nu o apreciaza ca fiind valoare morala si imi permit sa te citez „Citeste-l pe ‘humor negru’ sa vezi ce a patit ieri !!!!”.

 16. @ Lorelus

  Atat ‘trotus’ cat si ‘privitor’ au acelasi IP.
  Asta ‘Lorel’ este de doua ori fraier !
  Se baga in vorba, pica ca munca in lapte, se face ca intelege, dar nu intelege, o da cu Ponta, o da cu „crodilu'(dinozauru), baga „stambe’ gen 5000 lei, face „descurcaret” pe omul care merita, etc.
  In rest, face parte din cei 505 dintre pensionarii militari care au opinii1 Lasati-l !!!!

Statistici T5