Lui Antonescu i se trage preşul

Categoria Actualitate, Opinii

 

 

iubirea dintre Ponta si Antonescu

În vara lui 2012 când cu concediul prelungit al lui Băsescu, spuneam că Antonescu a fost numai jumătate de preşedinte, adică preş. A fost preş pentru că nu a îndrăznit de pe poziţia de preşedinte interimar ÎN FUNCŢIE nici să între în biroul prezidenţial, mergând prin Cotroceni în vârful picioarelor să nu îl audă Băse din concediu, nici să ţină în mână serviciile care îi şi îl raportau tot lui Băsescu, care în calitatea de simplu cetăţean beneficia de tehnica STS şi rapoartele serviciilor de informaţii, nici să ia o decizie în momentul în care Ponta semna acte de coabitare cu Barroso şi pentru alte astfel de acte de “timiditate”.

După ce Băsescu a revenit din concediu, Antonescu într-un moment de orgoliu răbufnit  ca mămăliga nesupravegheată, are un puseu de orgoliu şi se ia de Barroso şi  de Merkel, dar aşa timid, mai mult ca să vadă românii că este naţionalist, decât cei vizaţi că ar avea ceva cu ei. Apoi, în calitatea de preşedinte de partid şi copreşedinte USL a fost din nou preş, de data asta la uşa lui Ponta care a făcut şi face în continuare ce a vrut şi vrea din el, îi bate miniştrii PNL, îi demite, îi ceartă, mută directori de prin ministere pentru că l-au supărat pe Mazăre, dă ultimatumuri membrilor PNL şi lui Crin pentru că un senator PNL şi-a permis să se dea la el, stabileşte cine mai trebuie să facă parte din PNL şi cine nu, cu alte cuvinte, Ponta conduce practic nu doar guvernul, nu doar USL, ci şi PNL-ul, Camera Deputaţilor, şi mai nou PC-ul. Antonescu nu este preşedinte, este doar preş.

Să nu uităm că pe 14.06.2013, primul ministru Ponta este abordat la Calafat cu ocazia inaugurării podului peste Dunăre în problema legii reparatorii a pensiilor militare, al cărui proiect lâncezea prin Camera Deputaţilor -la ordinul său bineînţeles- pentru că se cam lăsase dus de nas de Oprea care îi tot raporta că are situaţia sub control şi nu sunt probleme, că s-a ajuns la un acord cu rezerviştii. În baza raportărilor lui Oprea, Ponta declarase cu câteva zile înainte la B1Tv că s-a înţeles cu rezerviştii care au înţeles că nu le poate da  legea până în 2014. De fapt Oprea bătuse palma cu şefii celor două organizaţii, nu cu rezerviştii. Asta a aflat Ponta practic la Calafat, ca şi faptul că Oprea continuă să îşi bată joc de rezervişti  mai rău ca înainte şi mai are un pic până la proteste ale rezerviştilor. Văzând cum stau lucrurile, Ponta declară neoficial la Calafat că imediat, luni 17. 06 proiectul legii va intra în discuţia Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, iar marţi 18, va fi votată în plen. Ceea ce s-a întâmplat, la secundă.  Dacă nici asta nu înseamnă că Ponta şi nu Zgonea conduce Camera Deputaţilor , atunci eu sunt tătar. Curios, nimeni nu s-a sesizat pe aspect, nimeni nu s-a plans că Ponta face calendarul Camerei Deputaţilor. Sunt convins că o să îmi ridic în cap toţi rezerviştii, eu însumi sunt rezervist, vopi beneficia probabil de această lege votată  la ordinul lui Ponta, dar asta nu mă împiedică să  observ şi să sesizez ciudăţenia.

Voiculescu este presat de procesele care îi pun în pericol nu numai libertatea proprie ci şi existenţa trustului  media cu care a influenţat sau manipulat opinia publică atâta timp. Oficial Dan Constantinescu conduce Partidul Conservator, neofiicial, ca la Calafat, Voiculescu este şeful şi la fel de neoficial, Ponta dirijează sau mai bines pus trage sforile. Este de notorietate cearta dintre redactorii Antenelor, în special Antena 3 şi Rtv  care deşi sub pulpana USL amândouă, duc sau duceau un război de guerilă lovind pe sub masă una în Ponta, alta în Antonescu. Se pare că Ponta are gioalele mai sensibile, s-a cam săturat de vânătăi şi a apăsat pedala proceselor. Voiculescu a început să simtă hărşâitul coasei  pesediste şi bate în retragere. El săracu nu spune nimic, dar Brusc, “ăla mic” sare la gâtul lui Antonescu şi îşi adduce aminte că i-a trimis o scrisoare prin martie la care Antonescu nu a răspuns.  Ceea ce părea o simplă răbufnire de orgoliu a lu ăla mic, se pare că tinde să devină la ordin o rupere de nori şi contracte, PC pregătindu-se să sară din barca PNL şi să treacă în barca PSD sau cel puţin să stea în neutralitate. Badea va putea să se pupe din nou cu Ciutacu şi să facă poze în bermude. În felul acesta Badea se va concentra numai pe Turcescu fostul rival al lui Ponta la mâna sârboaicei.  Deci Ponta va conduce şi PC-ul prin procesele pe care le are în spinare Voiculescu.

De aia spun eu că Antonescu este doar preş şi nu preşedinte. Nu a fost preşedintele ţării, nu este nici preşedintele PNL, pentru că îşi lasă oamenii călcaţi în picioare şi pedepsiţi de Ponta, nu este nici co-preşedinte USL pentru că Ponta conduce întreaga structură, având toate pârghiile îmn mână rupîndu-l acuma şi de Antenele lui Voiculescu.

CCR a dat verdictul în priviţa constituţionalităţii legii referendumului. Legea este Constituţională dar nu acuma ci peste un an. Ciudat, foarte ciudat. Prima întrebare care îmi vine în minte este de unde ştie CCR că – în condiţiile în care Constituţia va fi schimbată şi se lucrează la acest proiect- peste un an legea va mai fi constituţională ? Cum se poate exprima pe constituţionalitatea unei legi pe viitor, dacă însăşi Constituţia va fi modificată?

Al doilea aspect este dacă nu cumva CCR îşi depăşeşte atribuţiunile. Ea are datoria să constate constituţionalitaea sau neconstituţionalitatea unei legi, nu să facă programul legii, nici să facă completări la ea şi nici să stabilească programul de aplicare. Este o crasă încălcare de atribuţii, dar nu este prima oară. Antonescu se plânge că CCR face calendarul întregii ţări, dar nu a menţionat că “ aşa cum Ponta a făcut calendarul Camerei Deputaţilor”.  

Al treilea aspect este cel legat de schimbarea regulilor în timpl mersului. CCR  spune că – în baza unor recomandări ale Comisiei de la Veneţia – legea trebuie să aştepte un an pentru a se aplica. Ciudat, dar astă vară când cu referendumul de demitere a lui Băsescu, CCR nu ştia nimic despre Comisia de la Veneţia, şi legea a fost schimbată cu câteva zile până la referendum, la ordinul lui Barroso, Ponta ştie de ce. Atunci  Antonescu a fost  preş. Şi acuma tot preş rămâne.

Acuma, odată cu noile evenimente, cu schimbarea gărzii la Antene şi reevaluarea lui Voiculescu, lui Antonescu i se va trage şi preşul de sub picioare. Atenţie Antonele, e plin de cioburi pe jos. Îmi e teamă că va trebui să te întorci de unde ai plecat, înainte nu se mai poate, nu mai ai nici preş.

 

 

P.S. Până acuma am avut un preşedinte transformat în guvernator. Din 2014 vom avea un guvernator  transformat în preşedinte. Regulile vor fi aceleaşi,nu vă speriaţi.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Lui Antonescu i se trage preşul

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Nu inteleg de unde atata ura si desconsideratie fata de Antonescu.Este adevarat,informatiile subliminale introduse in mod profesionist de media din Romania si de aiurea,pot crea imagini deformate.Sunt ajutate cu succes si de haosul legislativ,institutional si social creat de mafia portocalie prin indicatiile pretioase ale Macacului,presedinte adjectiv.Daca Antonescu ar fi avut scheleti in dulap,puteti fi siguri ca cei care-l au pe nasul in suflet si in simtiri,l-ar fi terminat pana acum.Macar draga de ANI,institutie inexistenta in statele civilizate,s-ar fi sezizat cu oarece chestie in privinta Crinului.Problema este ca Antonescu este curat.Pacat ca este si credul.

  2. neacsum

    Nu nenea Goerge, nu e ura impotriva lui Antonescu, este dezamagire.Daca doresti putem discuta, plecand daca doresti de la cele scrise aici. Esteceva neadevarat in cele spuse? Daca da, corecteaza-ma. Cu alte cuvinte
    1. Nu trebuia sa se incurce cu Ponta, respectiv stanga, ajungandu-se la cel mai contra naturii anus.
    2. in momentul in care a vazut ca Ponta bate palma cu UNPR,UDMR si Basescu, trebuia sa sparga gasca.
    3. Trebuia sa aiba incredere in posibilitatile PNL si capacitatea populatiei de a discerne. Poate singur, PNL nu ar fi obtinut 60@ sin voturi, dar ar fi luat 40 fara probleme, iar la vreme asta ar fi depasit cu mult PSD/ul.
    4. Nu trebuia sa accepta tradarea din vara cu punctele lui Barroso.
    5. Trebuia sa isi ia in serios rolul de presedinte interimar, sa arate oamenilor ca are sange , nu tremura.
    6. NU TREBUIA SA PROMULGE MODIFICAREA LEGII PRIVIND REFERENDUMUL CU OBLIGATIVITATEA PREZENTEI DE 50@+1. Chiar Basescu a facut misto de el si i-a spus apoi ca avea dreptul sa nu o promlge pana la referendum. Dar Antonescu a fost slab, s-a luat dupa Ponta care batuse deja palma la ora aia si se vazuse premier.
    7. Nu trebuia sa isi decapiteze partidul si sa bage toti analfabetii in partid de dragul banilor. Acuma analfabetul este in puscarie iar Antonescu in galeata.
    8. Nu trebuia sa accepta varianta Kovesi la DNA si Morar la CCR.
    Iata cate greseli capitale a facut si toate pentru visul de a se vedea presedinte. NU VA FI PRESEDINTE, ASTA VEDE SI UN COPIL DE TATA, NUMAI ANTONESCU NU. FELIX CU ANTENELE LUI IL VA LASA DIN BRATE SI ATUNCI VA FI SI MUT, NU NUMAI ORB

  3. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Da,ai dreptate in tot ceeace spui.Daca privim din lateral toate aceste aspecte,analiza este corecta,fara cusur. Necazul mare este ca nu numai Antonescu si PNL sunt in galeata.Galeata asta a devenit prapastie si in ea incape acum majoritatea cetatenilor acestei tari.Adevarat,este o constructie contra naturii si asa arata din orice punct ai privi-o,dar am sperat ca prin actiunea ei,cei care au jupuit toate resursele tarii cel putin in ultimii trei ani, vor plati ,iar banii vor fi recuperati.Deocamdata eu il acuz pe Antonescu doar de credulitate.Situatia tarii este complexa,nu detinem toate informatiile pentru o analiza corecta.Chiar si in cazul tragediei din Muntenegru,gurile asazis rele spun ca ambasadorul de acolo l-a informat intai pe chior,al carui om de incredere este,iar ipochimenul i-ar fi spus sa o lase mai moale.Scopul Macacului este,ca impreuna cu institutiile pe care le domina inca sa stopeze sau sa intarzie pe cat posibil orice intentie pozitiva a guvernului si sa minimalizeze rolul parlamentului.Da,dezbinarea populatiei acestei tari a ajuns la limita maxima si nu zaresc o situatie mai buna,atata timp cat Macacul este in capul trebii.Asta este,suntem o natie blestemata,dar trebuie sa gandim pozitiv .Eu sunt inca optimist.

  4. Nu nene George, Antonescu nu este credul es5te do9ar subordonat visului de a deveni presedinte. Tot ceea ce a facut a facuit constient si in cunostiinta de cauza. El vede si stie ca Ponta face ce vrea cu el, dar e nevoit sa inchida, e prea tarziu sa mai dea inapoi, e crede ca daca iese acuma din coalitia cu Ponta nu va avea nici o sansa singur la presedintie. S-a lasat imbrobodit de Ponta ca numai impreuna are sanse la Cotroceni si merge ca orbul pe directia asta. Inca nu e tarziu sa se lepede de Satana, ar4e sanse sa recupereze ce a pierdut de cand e Pontap prim ministru, dar cu cat asteapta mai mult cu atat sansele i se vor micsora sub toate aspectele si ca imagine si ca sanse. Coabitarea cu Basescu pe care iata, acuma la rugamintea lui îl reprezinta la primirea Croatiei in UE, il face si pe el ca si pe Ponta tradator fata de cele 7,4 milioane de alegatori.Ceilalti, nu il vor vota in nici un caz, pentru ca sunt fie PDL-isti fie indecisi fie scarbiti. Antone3scu va prinde cel mult 25% -daca va mai candida la alegeri. Partea cu adevarat trista este ca trage dupa el si partidul si pierde sau isi bate joc si de seperantele celor care ccredeau ca macar dreapta ii va scoate din groapa neosecuristcomunistilor. ORICUM NICI EL NU ESTE USA DE BISERICA. NICI UN PRESEDINTE DE PARTID SAU CANDIDAT LA O FUNCTIE MARE IN STAT NU ESTE CURAT,PENTRU CA NU AR PRIMI ACORDUL MASONILOR CARE AU NEVOIE IN FUNCTIILE CHEIE DE OAMENI CORUPTI , CORUPTIBILI, SANTAJATI SI SANTAJABILI CA SAPOATA FI MANEVRATI.

  5. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Si atunci,care ar fi propunerea constructiva?Aceasta ar putea fi o tema pentru un nou articol.Eu si multi altii ca mine,adevarati NATIONALISTI va asteptam solutia.De injurat,pe baza unor informatii subliminale,care duc boborul pe piste false este cel mai simplu lucru.Din partea unui spirit elevat ca al dumneavoastra astept cu totul altceva.Articolele constatatoare nu sunt de folos nimanui.Asteptam solutii plauzibile.

  6. neacsum

    Nene George,
    Esti rautacios. Numai pe timpul persilor cei care veneau cu o veste proasta erau scurtati de cap. Nu e vina mea ca ceea ce spun este adevarat si nici ca este asa cum este.Deci nu trage in mesager. Si nu imi cere mie sa dau solutii unui partid sau membrilor unui partid din care nu fac parte. Masurile trebuie sa le ia cei care sunt in masura sa o faca, factorii de decizie sau simpli membri care isi pot face cunoscuta vointa in cadrul partidului.Odata cunoscute cauzele si efectele problema e simpla, nu te face ca nu vezi solutia si nici nu cere altuia sa faca ceea ce nu are dreptul. Daca esti penelist, mergi la partid, discuta cu alti colegi si faceti-va cunoscuta opinia si dorinta in cadrul partidului.Incercati sa miscati lucrurile de jos , daca pestele s+a imputit de la cap.

  7. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Nu,domnule Neacsu,nu sunt sunt penelist,nu m-am angajat din punct de vedere politic.Am si am avut simpatii,dar asta nu ma defineste drept activist.De altfel si in era trecuta m-am limitat la statutul de platitor de cotizatie,pentru ca gangaveala stereotipa amegalomanului imi displacea profund,fiecare cuvantare,fie la congrese fie cu alte diverse ocazii,cuprindea aceleasi paragrafe si parafraze.Nu trag si nu voi trage niciodata in mesager ci ca militar adevarat cu sange kaki,voi cauta sa folosesc in mod pozitiv informatiile veridice si verificabile pe care mi le ofera.In lumea noastra,hotararea se ia dupa o atenta analiza a situatiei generale si anume:analiza inamicului,analiza trupelor proprii si a eventualilor aliati,analiza meteo si a terenului,posibilele riscuri si avantaje.Abia dupa incheierea luptei trecem la bilant.Din aceasta cauza nu sunt de acord cu asezarea tunului inaintea chesonului,pentru ca aceasta metoda este utopica.Totdeauna pana la proba contrarie mi-a placut sa gandesc pozitiv conform intuitiei de moment,si sa pastrez in memorie intamplarile care mi-au adus avantaje si cele care m-au pagubit,precum si pe cei care au determinat aceste intamplari.