Poante

Categoria Actualitate, Opinii

poante

Domnul premier, cel care acum un an se bătea cu portocalii şi cerea românilor să lupte cu „cel mai mare duşman al României,” referindu-se la Băsescu, acuma se tine de poante.

Nu încape nici o îndoială că semnarea actului de coabitare s-a dorit de fapt o încercare de nimicire “din interior“ a duşmanului.

Bineînţeles că numirea lui Kovesi la DNA a fost făcută numai aşa ca să îi facă în necaz lui Morar, şi ca să o facă p doamna procuror să cadă în păcat, să greşească şi astfel să dovedească lumii că el,  Ponta, a avut dreptate. 

Este indubitabil faptul că trimiterea lui Morar la CCR este o “pedeapsă” şi astfel acesta a fost făcut de râs pentru că orice altă însărcinare ar fi primit, ar fi putut fi demis, schimbat, înlocuit, pe când aici săracul de el, are mâinile legate timp de nouă ani, nimeni nu îl poate mişca decât dacă  vrea el să plece şi îşi dă demisia şi  dându-şi  demisia dintr-un loc aşa de călduţ, ar demonstra că e prost. Superbă pedeapsă!

Bineînţeles că domnul Morar a fost numit de preşedinte, dar nu e aşa că face parte din prevederile actului de coabitare şi înţelegerea pe justiţie?

Este clar ca lumina zilei că Băsescu a fost demis anul trecut, că datorită situaţiei de fapt existente la ora referendumului se obţinuse procentajul necesar demiterii, iar listele şi rezultatele recensământului au fost păstrate prin sertarele unui rus, din grijă faţă de soarta românilor, să nu cumva să facă infarct de bucurie că au scăpat de Băsescu.

Acuma, la un an de la eveniment, Ponta a anunţat cu mândrie că Băsescua fost de fapt demis, dar ei să stea liniştiţi, nu îl va da nimeni jos, faptul e consumat, nu mai are ce să facă, CCR s-a pronunţat nu se mai poate modifica nimic. Nici Avocatul Poporului nu se sesizează, nu e treaba lui, nici Parlamentul nu încearcă să caute o soluţie la această problemă care în orice stat din lume ar fi aruncat în aer viaţa politică. Nimeni nu spune nimic, nimeni nu se întreabă “BUN, AVEM UN PREŞEDINTE DEMIS ÎN FAPT, PĂSTREAREA LUI ÎN FUNCŢIE S-A FĂCUT ÎN BAZA UNOR DATE IREALE, FALSE, HAI SĂ PUNEM PROBLEMA ÎN DISCUŢIA PARLAMENTULUI, ESTE UN CAZ FĂRĂ PRECEDENT TREBUIE CĂUTATĂ O SOLUŢIE LEGALĂ, NU PUTEM PĂSTRA ÎN FUNCŢIE UN PREŞEDINTE DOVEDIT DEMIS LA REFERENDUM, CE E DEFĂCUT?”S-ar putea măcar menţiona acest caz în noua Constituţie, dar nimeni nu e interesat. Acuma Ponta a scos pe piaţă rezultatul recensământului nu de dragul românilor ci pentru că urmează alte referendumuri la care are nevoie de cvorum şi cele două milioane în plus ar fi atârnat enorm. Aşa însă, recunoscând în sfârşit şi introducând noile date, următorul referendum va lua în calcul datele recensământului. Nu e aşa că interesul poartă fesul? Fără referendumul pe regionalizare şi Constituţie, nici acuma nu s-ar fi admis datele recensământului din 2011.

Dar parlamentul se ocupă de votarea legilor Elenei, legi pe care acuma un an actuala putere le-a respins. Acuma însă, USL a votat legea protejatei prezidenţiale, uite aşa ca să o facă de râs cum au făcut-o şi pe Kovesi cum l-au făcut şi pe Morar şi cum i-au făcut pe toţi parlamentarii din fostul arc guvernamental, pe care i-au ajutat printr-o încălcare a legii alegerilor să se  păstreze sau  intre  în parlament deşi nu îndepliniseră condiţiile legale, ajungându-se la penibila situaţie în care unele colegii să aibă câte trei senatori sau deputaţi deşi legea spune că unul singur poate reprezenta colegiul. Doamne ce i-au mai pedepsit pe cei din fosta coaliţie. Le crapă obrazul de ruşine celor din UNPR că au fost acceptaţi pe listele USL, UDMR-iştilor că au reuşit cu ajutorul USL să primească un 5% la nivel naţional şi să fie şi ei prezenţi în parlament, celor de la PDL că au intrat în parlament printr-o inginerie tragicomică,  cu 15% procente obţinute la urne.

În plin scandal mediatic  creat de abuzurile procuraturii în cazul Bolintineanu, întrebat de gafele procuraturii şi de intenţia CSM de a verifica modul în care domnul Ponta  s-a băgat în treburile procurorilor,  primul ministru se plânge că este întrebat de probleme minore  care ţin de justiţie în timp ce el are alte probleme mult mai importante, anul acesta intenţionând să atragă investiţii de 10 miliarde de euro, planul naţional cuprinzând 5 domenii cheie de investiţii strategice. Mai mult, acest plan prevede atragerea a 50.000 de noi locuri de muncă până la finalul anului 2013.Brusc, aşa dintr-o dată premierul a început să vorbescă despre investiţii şi locuri de muncă, exact când CSM îl ia la întrebări vizavi de cazul autobuzele .

În aprilie Comisarii Uniunii Europene au amendat  România cu aproximativ  800 milioane  euro pentru nereguli în cheltuirea banilor publici şi a banilor europeni. Încearcând  să învelească rahatul  în staniol şă să îl vândă ca ciocolată, reprezentanţii guvernului ne anunţă că deşi aceşti bani trebuie plătiţi din bugetul de stat numai o parte vor fi plătiţi, cam 25% şi numai pentru acele companii care au “greşit” involuntar. Cu alte cuvinte, guvernul, partidele numesc directorii de regii, aceştia bagă mâna în banii publici şi cei europeni, îi papă, apoi noi plătim ceea ce au păpat ei,  iar ei merg mai departe. Nu e aşa că pentru asta i-am votat?

Şi mai recent, acum câteva zile domnul premier se laudă cu o vizită de valoare, ne arată că e băgat în seamă de marile puteri şi se întâlneşte cu primul ministru francez Jean-Marc Ayrault. Ghinionist domnul Ponta, pentru că  un ziarist francez care nu a putut fi “controlat la intrare” de vigilentele organe  româneşti, a intrat la conferinţă cu o întrebare care nu figura în planul conferinţei de presă pregătit minuţios de departamentul media al guvernului. Şi uite aşa a căzut meteoritul, pentru că jurnalistul întrebat despre gazele de şist, premierul francez a răspuns ceea ce spune şi în Franţa, dovedind că nu are o poziţie pentru francezi şi una pentru români : „Pozitia Guvernului francez este extrem de clară. Presedintele Republicii şi eu am declarat deja în numeroase ocazii (..) că este clar exclusă exploatarea gazelor de şist în Franţa, în prezent, şi nu a fost dată nicio autorizaţie în acest sens. Ba mai mult,  a oferit şi soluţii pentru cei care se gândesc să îşi otrăvească cetăţenii: Obiectivul nostru este să reducem consumul de energie şi în particular de energie bazată pe combustibili fosili”. Lovitură sub centură pentru Victoraş care a încercat ca printr-o “glumă” să determine presa să nu menţioneze acest răspuns al premierului francez: “sper că nu traduceţi partea cu gazele de şist” . Penibil, jalnic, umilitor. Mai că nu i-a rugat frumos să nu publice acest aspect. Dacă ar fi fost după el, s-ar fi făcut că nu a auzit ce a spus omologul francez. Acest om spune că susţine interesele României. Frumoasă poantă. Eu în locul lui aş fi sărit pe francez şi i-aş fi cerut detalii vizavi de strategia Franţei în domeniul energetic, dar domnul Ponta nu, el cere să nu se menţioneze problema în presă. Tipic românesc, tipic PSD, tipic dâmboviţean.

Ultima poantă a guvernului Ponta vine din partea mâinii drepte a premierului, cel care este pus mereu să testeze reacţia românilor la poantele pesediste. Pe data de 5 Iulie, Preşedintele Comitetului Regiunilor al UE, Ramon Luis Valcarcel Siso, declara într-o conferinţă susţinută împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, că autonomia etnică nu este în dizarmonie cu statul de drept, dând exemplul regiunilor autonome din Spania care fac parte din statul spaniol. Bineînţeles că a uitat să dea exemplul bascilor sau noile cereri ale catalanilor de a se declara independenţi.  Acesta a fost preambulul. Acuma domnul Dragnea având ca susţinere “europeană” zisele lui Ramon, vine şi ne spune joi, într-o conferinţă la Sibiu, că una din variantele de lucru este ca actuala Regiune de dezvoltare Centru să fie împărţită în două regiuni, una formată din judeţele Sibiu, Alba, Mureş şi cealaltă din judeţele Braşov, Harghita şi Covasna. Cum se justifică domnul Dragnea? Bineînţeles prin acelaşi Bau-Bau, comunismul şi racilele sale : “structura aparatului administrativ de stat a rămas aproape neschimbată în ultimii 23 de ani şi că este nevoie de o descentralizare reală pentru a se schimba nu doar structura, ci şi metehne şi mentalităţi. Regionalizarea nu înseamnă federalizare, dar e calea de a rupe definitiv România de comunism”. Nu e aşa că e simplu? Când vrei să impui o prostie, spui că dacă nu accepţi esti comunist, că aparţii vechiului sistem, eşti anacronic, nostalgic, retrograd. Vechea placă, vechile poante. Mai are rost să spun că discuţiile despre federalizarea României au loc  în Covasna, în Pădurea Balvanyos, acolo unde accesul nu este asigurat de SRI, care se ocupă de liceul Dimitrie Bolintineanu, ci probabil de Legiunea secuiască  sau alte organizaţii paramilitare  fidele ideii de autonomie. În timpul ăsta UDMR se face că protestează, aşa de ochii lumii, ca lumea să vadă că “uite domne, Ponta  nu a bătut palma cu UDMR.” Tare poanta!

Dar românii sunt glumeţi, ei apreciază glumele şi poantele chiar şi cele de prost gust, că altfel ar spune lumea că sunt ancoraţi în trecut.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS