Mai are Armata aceste functii?!

Categoria Despre Armata

armata-romana

 • Tavi Martin

  Amintiri inventate si romantate (sau invers)
  In ultima vreme tot primesc “saituri” despre armata. Unul despre preocuparile rezervistilor din US Navy unde cineva se intreaba de ce nu e posibil si la noi asa ceva. Altul despre Armata Romana pe care au facut-o “astia” (activii de azi) invizibila precum avionul ala urat F117.
  Unul, care a fost colonel si comandant de unitate, se duce (fara un scop anume) in unitatea respectiva. Il saluta … vreo 4 – 5. Restul nu. De ce?
  70% nu-l stiu (nu l-au prins). Poate ca nu ii intereseaza istoria recenta a unitatii, cand si unde a fost infiintata, cine au fost comandantii si alte astfel de “traditionalisme”. Cand ma credeam si eu mare si imi “duceam plutonul la camp” si vedeam un batran in curtea regimentului despre care stiam ca fusese colonel acolo in urma cu 13 ani … ii dadeam onorul. Ce prost eram, deh, locotenent!
  Ceilalti 30% nu-l saluta fiind prea preocupati. “Aah, am onoarea! Scuze dar ma gandeam la ceva important. Cum sunteti?”
  Asta se leaga de vizita aceluiasi rezervist (cum altfel) la CMJ unde o doamna plutonier (pe care nimeni nu a vazut-o in uniforma in ultimul an) il ia direct, ca in orice armata moderna, NATO si “democratica” … “Faci doua copii xerox dupa hartiile astea si ma cauti cam pe vinerea viitoare” … desi stie foarte bine cine a fost acel pensionar.
  Asa, si!?
  Se intalneste acelasi “rezervist” prin parcarea unui hipersupermarket cu un fost coleg (poate si subordonat intro vreme) ajuns comandant de MU si, conform preocuparilor din anul curent, se plange “mai ce mi-a facut piticul ala de Boc, mi-a scazut pensia cu 30%!”
  Colegul ii raspunde cuprins de o nepasare profunda si importanta : “Lasa ca si eu am pierdut tot cam atat cu aia 25%!” Pensionarul ar fi vrut sa-i raspunda: “Dar vad ca-ti convine, nu am vazut nimic la TV” dar realizeaza ridicolul situatiei. Nu se face ca unul in slapi si bermude sa mobilizeze verbal ditamai colonelu’.
  Dupa toate astea si puse cap la cap cu saiturile de la inceput stai sa te intrebi cum au fost promovati toti “sefii mari” de azi. Probabil au fost alesi pe baza principiului cine zice de mai multe ori intro zi “da, sa traiti”. Oricum, fostii absolventi de la facultatea H din Dealul Tacaliei (de la statuie!) au avut prioritate!
  Asa ca, la acele intrebari “puse de malitiosi” … ce a facut in ultimele luni seful SMG? … stiti cine este seful SMFA? … ar fi un raspuns mai simplu:
  Mai are Armata aceste functii?!

  Articol scris de Tavi Martin

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Mai are Armata aceste functii?!

 1. Anton Enache

  Corect! Nu m-a durut asa de mult taierea pensiei, cat m-a durut tacerea fostilor colegi, fostilor subordonati inca activi…Ma gandesc mereu, eu as fi facut la fel? Nu vreau sa fiu ipocrit, dar nu stiu…De fapt, in perioada de neagra amintire a desfiintarii noastre, am inteles ca a plouat cu trese si stele pe umerii vajnicilor activi…pentru ca au tacut…prespun.

 2. dan

  Atata timp cat marea majoritate a comandantilor si sefilor din ultii ani, de la toate esaloanele au fost selectati, numiti apoi avansati general, numai strict pe criteriile politice ale sotiilor, rudelor si modului obedient in care se manifesta, nu-i de mirare ca se intampla eceste fenomene – chestia ma amuza in cazul meu, caci le dau replica meritata acelor care au uitrat ce au fost si ce au ajuns, ce sa-mi mai faca ? sa nu ma mai cunoasca – cei care au avut onoare , verticalitate si bun simt , se comporta normal, adica civilizat, dar mai sunt si uscaturi care au avut „successuri ” in activitate si …..dar mai interesant este modiul de abordare a celor care au fost subordonati, majoritatea subof. sau maistri , au pensii mult mai mari si te intreaba cam asa : ce daca ai fost ofiter, comandant sau sef, ai pensia mai mica, asa ca meriti adresare la pertu’din partea lor .Aici a dus nepasarea activilor slugarnici , vor ajunge in curand in aceeasi postura ingrata .

 3. LoremIpsum

  @anton
  Tu faci confuzie intre notiunea de respect si in cazul militarior respectul militar si stima. In timp ce respectul militar este impus prin regulamente militare si trebuie respectat atat de sefi cat si de subordonati cat sunt in activitate, stima se castiga si asta pentru totdeauna. Tie ti se pare perfect normal sa persiflezi fostii sefi „caci le dau replica meritata acelor care au uitrat ce au fost si ce au ajuns, ce sa-mi mai faca ?” pe cand subofiterii si maistrii nu au acest drept sa ii spunem moral, daca tie iti sugereaza ceva acest termen. Sunt convins ca in activitate faceai parte dintre cei care considerau regulamentele militare optionale. Ca tu nu stimezi pe nimeni e doar problema ta.
  Daca unii subofiteri si maistri au pensiile mai mari decat fostii sefi care e problema? Nu ambelor categorii le-au fost calculate pensiile dupa aceeasi lege? Doresti o lege pentru „comandant sau sef” speciala? Ma tem ca acest lucru nu se poate.
  Acum intre noi fie vorba ai asistat vreodata la vreo discutie de genul amintit de tine „te intreaba cam asa : ce daca ai fost ofiter, comandant sau sef, ai pensia mai mica, asa ca meriti adresare la pertu’din partea lor”. Eu cred ca minti. Iar daca se adreseaza „la pertu’” care e problema, asta face parte din educatia primita in cei 7 ani de acasa in nici un caz din vreo obligatie „pensionareasca”.
  Eu cred ca suferi de o frustrare accentuata.
  PS. Vezi aia cu „successuri”, nu esti departe de ea, inca de la primul cuvant ai sfeclit-o cu gramatica.

 4. LoremIpsum

  Scuze pentru post-ul anterior, este adresat lui dan

 5. dracula2

  @Loremipsum
  Ca maistru militar , adica tot subofiter , spui ca :
  „Iar daca se adreseaza “la pertu’” care e problema, asta face parte din educatia primita in cei 7 ani de acasa in nici un caz din vreo obligatie “pensionareasca”.” .
  Daca face parte din educatia primita in cei 7 ani de acasa , tu de ce tii sa dovedesti ca nu o ai ? Stii cu cine vorbesti aici ?
  Ti-a spus bine karadeniz ca tu esti o jigodie care , sub acoperirea anonimatului , te simti bine atunci cind poti sa-i jignesti pe cei care au ajuns mai sus decit tine …

 6. LoremIpsum

  @mos pipi
  Maistru militar nu e tot subofiter, este maistru militar. Asta e prima.
  Nu imi amintesc de karadeniz sa-mi fi zis jigodie, probabil se referea la tine.
  Am sa il citez pe cel caruia chipurile ii iei apararea „chestia ma amuza in cazul meu, caci le dau replica meritata acelor care au uitrat ce au fost si ce au ajuns, ce sa-mi mai faca ? „.
  Ai inteles acum neis….vitule?

 7. dracula2

  @loremipsum
  Cu cine te certi , mai boc (in turceste) cu ochi ?
  Stai cuminte in patratica ta si vezi-ti lungul nasului !

 8. LoremIpsum

  @mos pipi
  Nu te incuraja singur, nu ma cert cu tine, pur si simplu te pun la punct si iti arat locul.
  Nei….vitule?

 9. Fac o precizare pentru cei care s-au grabit sa sara la jugulara unora pe care i-au identificat ei drept subiectul intamplarii de la CMZ.CAZUL DESCRIS DE AUTOR,CU CARE AM VORBIT SI DE LA CARE AM CERUT PRECIZARI, NU SE REFERA LA CINEVA DE LA CRAIOVA. Fac aceasta precizare pentru ca unii, citind articolul au ”identificat” imediat personajul si au inceput sa il toace. Linistiti-va stimati colegi de la CMZ Dolj, incercati sa fiti mai receptivi fata de realele probleme ale dumneavoastra si lasati barfa pentru cei care nu au ce face.

Statistici T5