STAŢI LINIŞTIŢI TOVARĂŞI!

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

omv petrom

Săptămâna aceasta a fost marcată de cutremure. Multe cutremure dar mici. Aşa cum spunea chiar premierul Ponta, nu trebuie să ne îngrijorăm, „nu a murit nimeni”. După o aşa replică a unui premier vizavi de îngrijorările unor oameni care de o săptămână dorm îmbrăcaţi cu urechea la zgomotele din pământ de teamă să nu cadă casa pe ei, nu îţi vine decât să pui mâna pe cuţit, să îl dai la ascuţit pe tocilă şi pietroi şi să .. tunzi blana la oi? Deci premierul României nu are treabă cu bieţii copii care nu vor uita nopţile astea toată viaţa, acum nu trimite nimeni nici un psiholog să le acorde sprijin psihologic copiilor şi oamenilor torturaţi noapte de noapte, zi de zi, organizaţiile pentru protecţia copilului, nu sar la jugulara autorităţilor care ţin oamenii în această stare refuzând să le spună adevărul? Dar dacă în urma unui cutremur ar cădea să zicem drobul de sare de pe sobă în capul unui copil toate televiziunile şi ONG-urile, de la protecţia copilului la protecţia ţânţarilor ar sări să decadă din drepturi pe bieţii părinţi că au pus drobul de sare pe sobă şi nu l-au supravegheat. Dar pe guvernanţii iresponsabili care de dragul unor companii care exploatează gaze şi petrol prin metoda fracturării hidraulice şi provoacă aceste cutremure, cine îi decade din drepturi?

Cine îi ia domnului Ponta soarta României din mână, sau trebuie să aşteptăm să moară România în totalitate ca să se întâmple ceva? Oricum suntem în stare de comă şi nu ştiu dacă vom mai reuşi să ne punem pe picioare. Când o să murim toţi nu o să mai aibă cine să îi pedepsească pe aceşti „medici” iresponsabili care ne dau cu dreptatea în cap până la capăt, adică până ajungem la capătul răbdării. Guvernanţii au impus legea Omerta asupra tuturor specialiştilor şi moderatorilor care discută despre cutremurele din Izvoarele dându-le liber să spună orice prostie le trece prin cap, numai să nu spună adevărul, să nu spună că totul se datorează exploatării pe care o face compania OMW Petrom care a activat unele probleme de ordin geologic, cunoscute –după câte spun tot oficialii- dinainte de a se da avizul de exploatare. Aşa se face că nu ştiu ce ministru al ştiinţelor spune că nu a ştiut că e nevoie de un geolog în zonă, că dacă i s-ar fi cerut ar fi trimis, domnul Mircea Radulian declară mai întâi că nu e nici un pericol, că nu vor fi cutremure mari, apoi că ar fi bine să vină un cutremur mare, că s-ar stabili faliile, dar nici unul nici altul nu iau în calcul şi nu îi interesează cum trăiesc locuitorii comunei de o săptămână şi ce efect are asupra lor ridicatul din umeri al autorităţilor şi specialiştilor. Problema este cu atât mai gravă cu cât toţi ştiu care este cauza, dar nu vor să o spună pentru că revoltaţi sătenii ar cere încetarea exploatării petrolului în zonă şi în plus soarta exploatării gazelor de şist ar fi total compromisă dacă s-ar recunoaşte că fracţionarea hidraulică produce aceste efecte.

Locuitorii sunt terorizaţi pur şi simplu, copii poate marcaţi pe viaţă de aceste evenimente pentru că guvernanţii nu vor să recunoască că aceste cutremure au loc din cauza metodei fracturării hidraulice. Profesorul Radulian a reuşit să inverseze în emisiunea lui Gâdea de joi seara procesul de cauzalitate. Domnia sa a inversat cauza cu efectul, spunând că cutremurele din Zona Izvoarele au dus la eliberări de gaze, dar a uitat să spună că introducerea de apă sărată sub presiune poate duce la declanşarea cutremurelor, tocmai prin faptul că acestea ajung la pungile de gaz. Deci nu cutremurele eliberează gazele, ci răbufnirile şi eliberările de gaze duc la mişcări tectonice adică apariţia cutremurelor. Da, cutremurele duc la eliberări de gaze, fisurări care eliberează energii, dar atunci când cutremurele sunt cauzate de mişcări interne ale pământului, la mari adâncimi. La 5 km cutremurele apar ca urmare a introducerii sub presiune a apei sărate. Un cetăţean Izvoarele a spus la aceeaşi emisiune că în comună se evită discutarea subiectului OMV-PETROM, adică oamenilor le e teamă să spună ceva despre acest subiect în legătură cu cutremurele. Domnul Gâdea nu a dezvoltat subiectul. De fapt când unul din invitaţi a spus că este puţin probabil ca … domnul Gâdea a întrebat” puţin probabil sau imposibil?”. Invitatul şi-a revenit, la fel ca doctorul Bacalbaşa şi a spus” IMPOSIBIL”. Oare de ce? Cine le-a spus să tacă, cine le astupă gura?

Dar mai au loc cutremure şi în plan politic şi din păcate tot mici. Domnul Ponta, pentru a-şi ocroti mâna dreaptă şi a-l pedepsi pe cel care i-a întocmit acesteia dosar penal cu recomandarea de începere a urmăririi penale, găseşte momentul – legal de altfel – al terminării mandatului, sau de fapt detaşării la DNA pe o anumită funcţie şi nu îi mai prelungeşte mandatul.Cel puţin aşa susţine Băsescu. Nu ştiu dacă informaţiile sale provin de la SRI sau de pe Goagăle, dar e major, bănuiesc că ştie ce spune.  Nimic ilegal aici, dar profund imoral. Profund imoral pentru că abia acum domnul Ponta, vorbind probabil în cunoştinţă de cauză spune că domnul procuror Papici este cel care a instrumentat cu biblia în mână în vara lui 2012, imoral pentru că până acuma a tăcut chitic şi nici nu a menţionat nimic nici nu a cerut ministrului justiţiei să verifice faptele. Doar acum când pielea iubitului Dragnea este în pixul doamne Kovesi, s-a trezit şi Victoraş să ne spună ce ştia de un an dar nu spunea la nimeni. Legal dar imoral. Imoral şi pentru că în locul lui va veni o altă persoană care se pare că are aceleaşi apucături, deoarece instrumentează un caz de fraudă ”telepatică” o premieră în România. Dar caracterizarea făcută de Ponta lui Papici este şi imorală şi ilegală, dacă ne gândim că a vorbit ca premier, nu ca ciuri-buri. El nu avea voie să facă astfel de afirmaţii despre un procuror, nici ca premier, nici ca deputat nici ca şef de partid, nici ca procuror, FĂRĂ SĂ VINĂ CU DOVEZI SAU SĂ ÎL PUNĂ SUB ACUZARE. Culmea este că Voiculescu, cel vizat de noua pretendentă la scaunul lui Papici şi ale sale Antene sar cu gura tuturor moderatorilor de la Antene pe Băsescu, fără să observe un lucru: şi Năstase şi Becali şi acum şi Voiculescu, au fost şi va fi împuşcăriat sub patronajul procurorului. Pe timpul lui Boc au fost doar jocuri de glezne, se fluturau dosare, se arăta pisica, se mai ţinea dosarul la sertar câţiva ani. De când a venit Ponta la putere s-au dat rezoluţii, s-au băgat oameni în puşcărie. Mă refer la aşa zişii duşmani ai lui Băsescu, dar dacă ne gândim bine nu prea au fost ai lui Băsescu. Năstase era un pericol permanent pentru Ponta la şefia partidului, Becali a preferat să meargă la Crin în loc să verse banii în PSD, Voiculescu din vara lui 2012 a început o serie de atacuri la adresa lui Ponta sprijinind aripa Antonescu din USL. Deci … cui se datorează dosarul lui Voiculescu? De fapt atitudinea Antenelor faţă de Ponta s-a schimbat la 180 grade de când a fost inclusă şi Camelia Voiculescu în subiect. De aici s-a rupt coloana lui Voiculescu şi atitudinea Antenelor care acum nu mai spun un cuvinţel de rău despre Ponta, dar trag în Băsescu din toate poziţiile. De ce ? Păi nu e clar? De fapt Voiculescu ştie de unde i se trage şi s-a gândit să se pună bine cu nebunu, că dacă îi are şi pe Băse şi pe Ponta în cârcă nu mai are scăpare.

Acum nu e mai puţin adevărat că Băsescu cere şi el palme. Acoperit ceea ce ştie despre toţi, inclusiv despre Ponta,ameninţând că denunţă şi renunţă inclusiv la pactul mizerabil semnat cu Ponta, Traian uită de el şi văzând că riscă să piardă funcţii importante în DNA şi că Kovesi va fi izolată chiar din interior, se autoincriminează declarând pe post că a intervenit atât la ministrul justiţiei cât şi la procurorul general pentru a cere socoteala privind schimbarea protejatului cu biblia. Ca om care jurase şi el cu mâna pe biblie era normal să apere un procuror cu biblia în mână, dar ameninţând „nu e bine dom procuror” aşa cum o făcuse astă vară cu un chestor, Băsescu a dat un nou motiv de suspendare pe drept sesizat şi clamat de Voiculescu pe care cinstit vorbind nu ilegalităţile lui Băsescu îl sufocă, ci propriul dosar.

Ce a urmat, nu mai miră pe nimeni, bălăcăreli, miştouri „oficiale” bezele, flituri de o parte şi de alta. Băsescu spune despre Ponta că intră cu bocancii în justiţie, dar nu a spus nimic când a intrat cu cizmele în Roşia Montana. Ponta replică la rândul său: „Cel care face presiuni şi intră cu bocancii în Justiţie este Traian Băsescu, iar tot acest circ este de fapt disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care erau Morar şi ceilalţi.Traian Băsescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă” Apoi când Ponta spune că vrea să scape de “procurorii băsişti”, nu mai încape nici o îndoială pentru nimeni că cei care le iau locul sunt Pontişti şi între ei nu e decât o diferenţă, de nume. Amândoi de fapt îşi bagă picioarele cu cizme, bocanci sau desculţi în amărâţii de cetăţeni care nu mai ştiu pe cine să creadă sau mai bine zis realizează că nu mai au la cine să tragă speranţă pentru că amândoi sunt nişte circari de duzină şi îşi urmăresc propriile interese şi atâta tot. Asta este ceea ce ne-au oferit ne oferă şi ne vor oferi în continuare cei doi clowni pentru că nici unul nu are suficient sânge în instalaţie să pună piciorul în prag, amândoi se vor scuipa ca la uşa cortului dar nici unul nu va lua măsurile care trebuiesc luate, unul să iniţieze demiterea preşedinteluil, celălalt să ceară demiterea guvernului. Nu au sânge pentru că şi unul şi altul ştiu că în caz de “cutremur total” amândoi vor pierde, fiecăruia îi este frică de ceea ce are celălalt despre el, şi unul şi altul au făcut înţelegeri cu licuricii, cu FMI cu companiile care “investesc” în România au luat parandărătul cum spunea chiar domnul preşedinte despre domnul prim ministru şi nu vor să fie scoase toate rufele pe masă. Aşa că se vor scuipa, se vor zgâria pe faţă, îşi vor da la gioale şi atât. Fiecare ţine de scaunul lui şi nu vrea să îl piardă într-o bătălie care pe care nu o va câştiga nici unul. E adevărat, justiţia este subiectul pe care au făcut pactul trădării prin care Ponta a trădat tot ce promisese alegătorilor, dar până la urmă vor da la pace, va trece şi asta, nu se va lua nici o măsură capitală, sau cum spunea domnul premier, nu va muri nimeni, nu va cădea nici un cap. Deci staţi liniştiţi tovarăşi, tovarăşi, staţi liniştiţi!

În Spania se poate:

Aceeaşi situaţie cu cea din Izvoarele se întâmplă din septembrie în Spania. În regiunea Castellon, miercuri noaptea locuitorii au dormit în stradă din cauza cutremurelor care au loc acolo începând din Septembrie. Şi acolo, ca şi la Izvoarele cetăţenii se confruntă cu zeci de cutremure de mici intensitate pe zi. Şi acolo ca şi la izvoarele oamenii sunt îngrijoraţi şi au ieşit în stradă, nu mai pot suporta situaţia şi teama. Numai că acolo autorităţile nu se ascund după prun, nu apără interesele companiilor de exploatare a gazului şi au recunoscut că seismele, din care peste 300 au fost înregistrate în cursul lunii septembrie, este posibil să se datoreze unei firme care crează un depozit subteran pe coasta mediterană din Castellon. Potrivit unor geologi, mişcările seismice de pe coasta Castellon sunt un fenomen denumit seismicitate, indus de proiectul de înmagazinare a gazelor. Poate află şi geologii română despre asta, că ai noştri se dau cu capul de pereţi şi nu ştiu ce se întâmplă.Autorităţile au decis să suspende activitatea la instalaţia de stocare a gazelor naturale, în funcţiune din luna iunie, pentru a se stabili care este originea acestui fenomen.  Deci la alţii se poate, dar la noi se fac că nu ştiu, pentru că OMV şi Chevron sunt prea mari ca să poată fi deranjate.

PS. Trei întrebări pentru guvernanţi şi una pentru cititori:

1. De unde sunt cele 3700 de tone de deşeuri radioactive inclusiv cianuri de la Câmpulung?

2. Unde au ajuns deşeurile toxice de pe nava Flamina care a adăstat în portul Constanţa?

3. Ce distanţă este între Ploieşti şi Câmpulung?

4. Dar dacă tot circul acesta e făcut pentru aburirea Dragnea care acum câteva zile sărea la gâtul lui Ponta? Dacă dosarul lui Dragnea are pus pe el IUP de Ponta şi tot circul ăsta este aşa de ochii lumii? În mod cert, Ponta nu riscă să se omoare cu Băsescu pentru Dragnea care nu e altceva decât Stolojanul lui Ponta. Deci pentru cine e tot circul ăsta cu Papici?

http://www.euronews.com/2013/10/03/spanish-government-blames-offshore-gas-project-for-wave-of-earthquakes/

 http://jurnalul.ro/stiri/externe/cutremure-suspecte-si-in-spania-in-regiunea-castellon-ar-putea-fi-vorba-despre-depozitele-de-gaze-652694.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la STAŢI LINIŞTIŢI TOVARĂŞI!

  1. OLTEANU

    Il credeam „istet ” pe Dragnea , daaar !
    N-am inteles de ce? si pentru cine? si-a pus „nisip pe cap” , anul trecut la referendum, !?

  2. cristi

    Acei sateni sunt practic terorizati de acel cutremur. Nici nu imi inchipui cum pot dormi noaptea, mereu auzind zumzaitul geamurile si bubuiala aceea provocata.

    Tin sa mentionez ca locuiesc intr-un sat de langa combinatul Petrom Brazi judetul Prahova. Si acum cativa ani se declansau zeci de bubuituri puternice pe zi, de zgaltaiar casa din temelii!

  3. Pingback: STAŢI LINIŞTIŢI TOVARĂŞI!

  4. Pingback: STAŢI LINIŞTIŢI TOVARĂŞI! | Daciana