SUA arde şi ambasada se scarpină

Categoria Opinii, Politica

scarpinat

Nu e prima oară când cineva din afară îşi bagă nasul în ciorba românilor. Nu e prima oară când persoane care nu au nici o atribuţiune în guvernarea sau politica internă a românilor îşi se bagă ca musca în curul calului în dorinţa de a arăta că „suferă” pentru hemoroizii bietului animal.

Lucrurile astea se întâmplă de mult, dar de când puterea în România a fost împărţită între Băse şi Ponta aceste lucruri ies din ce în ce mai mult în evidenţă. Anul trecut domnul Barosso nu mai putea de dragul românilor şi trasa 11 linii directoare pentru că era îngrijorat de democraţia noastră. La rândul ei madam Merkel ne spune ce să facem cu gazele noastre de şist, coana Reding se îngrijora de soarta statului de drept, madam Clinton în loc să numere amantele soţului şi să citească ce mai scriu acestea despre preferinţele ei sexuale, îşi trimitea şi ea secretarul să ne arete pe cine să punem la justiţie, cine să fie şef la DNA. Domnul Orban, vecinul de la vest era şi el îngrijorat de soarta steagurilor din România mai abitir decât Pristanda. Despre domnul Ghitanstein nu mai vorbesc, nici acum nu se lasă şi acum îşi bagă nasul în coşul cu lenjeria intimă pusă la spălat din băile românilor.

Toate astea se întâmplă nu întâmplător, ci pentru că cei doi Napoleoni din fruntea ţării, deşi au semnat un inutil act de coabitare, nu se pot menţine pe scaune dacă nu sunt suţinuţi de licurici, nu vomită tot ce ştiu unul despre celălalt, nu se pârăsc unul pe altul, nu vând tot ce mai e de vândut numai să fie ei recunoscuţi drept arendaşi.

Credeam totuşi că măcar la nivel oficial aşa de ochii lumii se va păstra un minim de decenţă şi se vor da instrucţiuni şi indicaţii pe sub mână, nu aşa vedere. Da de unde, nesimţirea a ajuns atât de mare încât nu se mai fereşte nimeni, domnul Ponta îşi trage comisie de experţi străini de la UE ca să îi facă o lege, a Insolvenţei de parcă noi nu am fi în stare să o facem, românii sunt prea proşti. Dar nu, nu sunt proşti, proşti ne crede Ponta, care aduce experţi UE care să îi „acopere” măgăriile, experţi pe care să dea vina după ce a introdus el un articol la legea făcută de aceştia, un articol bine ţintit, cu care să îşi elimine opozanţii din media, spunând apoi că nu e vine lui,”legea e făcută de experţii UE, nu de mine”, aşa cum vrea să facă şi cu Roşia Montana : „ nu eu am dat acordul, comisia Parlamentului a recomandat”. Şmecher domnul Ponta, ne prosteşte aşa direct, de parcă noi nu am şti cine a introdus articolul şi nici cine a semnat actele adiţionale cu RMGC. Poate domnul Maior, nu ştie , dar ştie Goagăle, cealaltă structură de informaţii „prezidenţială”.

Şi fiindcă a venit vorba de preşedinte, acesta se plânge şi el la licurici pe subiectul înlocuirii sau terminării mandatului unor şefi de secţie din DNA. Văzând că Ponta nu mai respectă pactul şi îi schimbă oamenii, se plânge iarăşi, ca în vară, că USL vrea să pună mâna pe justiţie. Adică vrea să schimbe oamenii lui Băse cu oamenii lui Ponta. Culmea, jocul îi iese, deşi s-a văzut de astă vară cum manipulează oficial Băsescu, de când îi raporta cu supuşenie doamnei Merkel că nu există în Constituţie instituţia suspendării preşedintelui. Dar pe cine mai interesează asta, românii au devenit atât de imbecilizaţi încât nu mai reacţionează la nimic.

De data asta însă, ambasada SUA depăşeşte alte limite:

„As a NATO ally and close partner, the United States shares the Romanian government’s goal of ensuring the independence and professionalism of the justice system and fighting corruption. The National Anti-Corruption Directorate is a vitally important institution in these efforts.

We express our admiration and appreciation for the excellent work done by Mr. Lucian Papici and Ms. Mariana Alexandru. The critical appointments of their replacements must be the result of correct procedures and consultation to ensure that the DNA continues to be led by the most competent, courageous prosecutors with strong records of fighting corruption. We urge cooperation and consultation on this issue among all parties involved: the Chief Prosecutor of DNA, the Prosecutor General, the Justice Minister, the CSM, and the Presidency.”

Cer o pauză pentru ştergerea lacrimilor. M-a impresionat până la glandele lacrimogene grija partenerilor noştri pentru „ lupta împotriva corupţiei”, prin susţinerea în repetate rânduri a celui mai corupt preşedinte pe care l-a avut România în toată istoria, un preşedinte cumătru cu Bercea Mondialul, puşcăriaş, cu acte în regulă, naş al lui Falcă, primar cercetat penal, partener de afaceri cu oameni căutaţi de justiţie şi daţi în urmărire prin interpol, ocrotitor al lui Blejnar şi colegului său de afaceri „dispărut” fără urmă, incendiator autodenunţat de vapoare, etc etc. Aşa luptă Ambasada SUA şi partenerul american împotriva corupţiei. Plângeţi români!

Ia să vedem de câte ori a mai fost îngrijorată şi de ce Ambasada SUA:

1. 24.04.2010 : „Ambasada SUA este preocupată de consecintele deciziei Curţii Constituţionale prin care au fost declarate neconstituţionale aproape toate atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate referitoare la verificare şi la aplicarea masurilor prevăzute de lege”

2. 21.06.2011: „Ambasada SUA este ingrijorată de decizia Curţii Constituţionale privind constituţionalitatea propunerilor de amendare a Constituţiei României. Dorinţa autorităţilor române de consolidare a modului de administrare a justiţiei din România în lupta impotriva corupţiei este lăudabilă. Esenţiale în realizarea acestui efort sunt amendamentele constituţionale care prevăd posibilitatea punerii sub sechestru şi a confiscarii bunurilor dobandite ilicit”

3. 22.02.2013 : “Ambasada SUA la Bucureşti este foarte dezamagită de protestul care a avut loc în seara de 20 februarie la Muzeul Ţăranului Român şi a împiedicat proiecţia unui film furnizat de Ambasada pentru sărbătorirea lunii istoriei comunitatii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor”.

Nu este culmea? Dacă eu ca român, cetăţean al României mă leg de o decizie a Curţii Constituţionale, nenea ăla cu pensie de handicapat mă denunţă la Bruxelles sau mai ştiu eu unde, că atac instituţiile de drapt ale statului şi anunţă că se simte ameninţat, presat, stresat sau asasinat. Dar dacă ambasada SUA ceartă deciziile CCR, nimeni nu se supără, este un lucru democrat, toată lumea mulţumeşte frumos şi aplaudă. În ce ţară trăim, cât de imbecilizaţi am ajuns?

Şi exemplele ar putea continua, dar ar trebui să scriu un roman, dacă aş scrie de câte ori a lăcrimat Ambasada SUA de grija procurorilor, lesbienelor, homosexualilor, sau mai ştiu eu căror “probleme majore” ale vieţii românilor.

De data asta însă s-au depăşit limitele nu prin ceea ce s-a spus ci prin faptul că momentul nu este cel mai potrivit. Guvernul SUA, administraţia prezidenţială, TOATE STRUCTURILE FEDERALE ALE SUA sunt cu curul în baltă, până şi paginile de internet ale unor structuri guvernamentale sunt închise pentru că Congresul SUA nua a probat bugetul, sunt în cea mai mare criză politică şi administrativă de la “războiul ceaiului”, sau de când s-au căsăpit între ei, iar lor le arde de cariera domnului Papici. Apoi stimate domnule secretar 2 sau 3 sau 4, domnule dragă, nu ar trebui să vă îngrijoreze pe dumneavoastră propria soartă şi să vă întrebaţi de ce guvernul domniei voastre nu a fost în stare să numească un alt ambassador de un an, sau să vă întrebaţi dacă luna viitoare mai primiţi solda? Ce aţi spune dacă ambasadorul statului “ Ciuciuma” să spunem, ca să nu dau un nume real, ar înainta un protest Administraţiei Obama arătând că este foarte îngrijorat privind soarta bieţilor americani din bazele europene care trebuie să se întoarcă acasă şi nu mai pot fi plătiţi? Cum aţi reacţiona ca American dacă un neica nimeni v-ar cere socoteală pentru zecile de mii de polmpieri, poliţişti, militari, lucrători de la fisc, care sunt în poziţia de a intra în şomaj şi l-ar certa pe domnul preşedinte şi pe domnii congressmani trăgându-i de ureche pentru că lasă atâtea familii pe drumuri? Nu vi s-ar părea deplasat să vină cineva din afară să vă înveţe cum să vă gestionaţi crizele sau problemele interne? Nu că nu aţi avea nevoie de o urecheală, dar nu se face, zău aşa. Este o problem internă vă ajutăm cu sfaturi dacă le cereţi, dar noi nu ne băgăm ca dumneavoastră, ca să nu spun iarăşi de muscă în problemle interne ale nimănui. Puteţi face la fel?

Napoleon spunea:”fiecare popor îşi are conducătorii pe care îi merită”. Românii au la această oră ceea ce au în fruntea statului, pentru că îi merită. Somnul raţiunii naşte monştri. Somnul românilor nu numai că i-a născut dar îi şi îngraşă iar aceştia se lasă “influenţaţi” de voci dinafară. Românii trebuie să decidă dacă mai lasă ca astfel de insinuări în problemele interne ale ţării şi în special în sfera justiţiei mai pot fi tolerate din partea unei ţări străine, indiferent care ar fi ea. Pe lângă faptul că este împotriva tratatelor internaţionale şi legilor bunului simt diplomatic, acest gen de “sfaturi” şi “atenţionări” creează “ impresia” că politica internă a României este făcută sau dirijată de alţii prin ambasadori sau instrumente de presiune sau “sfătuitori bineintenţionaţi” şi nu cred că vrea cineva să insinueze măcar aşa ceva..

Deci stimaţi colegi de alianţă şi “close partener” ia vedeţi domniile voastre ce faceţi cu bârna aia din ochiul administraţiei propriei ţări şi lăsaţi scama de pe “shoulderii” noştri, că are cine să ne cureţe hainele. Aţi devenit cumva spălătorie universală? Spălaţi-vă vă rugăm propriile rufe şi nu vă mai îngrijoraţi de şosetele noastre.

We express our admiration and appreciation for the excellent job you do, but please take care of yourself!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la SUA arde şi ambasada se scarpină

  1. Bibicul

    Corrrect! Ar trebui sa declaram naibii razboi americanilor! Sa-i invatam minte pe imperialistii astia nenorociti, asa cum i-am invatat minte pe romani, pe popoarele migratoare, pe tatari, pe turci, pe moldoveni, pe rusi, pe nemti, pe tzigani (am uitat ceva?), adica sa ne lasam cuceriti! O sa plece ei pana la urma cand o vedea ce harnici si ce mandri si ce cinstiti suntem noi rrromani verzi! Uraaaaa….

  2. Nue nevoie sa declari razboi nimanui. E suficient sa ai coloana. Dar pentru cine e invatat sa mearga in patru labe iese din discutie. E mult mai usor sa doarma.

  3. octavian martin

    Poza aia de la inceput o pusasi ca samana cu Boraku Bama?? … mai ales dintro parte a profilului … Aia ie!

Statistici T5