Ponta are ”antecedente penale” – Bumerangul Kovesi

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

 

procurorul Ponta

Premierul Ponta, cel care în ultimul timp face declarații care se bat cap în cap de la o oră la alta, în toate sectoarele de activitate, atât în ceea ce privește finanțele unde se contrazice cu ministrul de resort pe post apoi a doua zi retractează, în probleme de privatizare unde el susține una, protejatul lui alta iar doamna Mănescu ministrul transporturilor alta, cât și sau mai ales în problema justiției care este cuiul lui Pepelea în pactul semnat cu Băsescu.

Aici domnul Ponta are antecedente, aș putea spune penale. Antecedente pentru că declarațiile sale vizavi de justiție, de înțelegerile sale cu Băsescu pe marginea justiției sau numirile ”justițiarilor” sunt vechi și diferă de la o perioadă la alta și penale pentru că acoperă spectrul justiției, deci printre altele și penal. Dacă acestea au și alte conotații rămâne de văzut, niciodată nu e prea târziu.

Ce declara Ponta înainte de a semna pactul cu Băsescu ?

1. 21.06.2012. Miting la Craiova , in fața a 18000 cetățeni. ”Pe 29 iulie, cetăţenii României trebuie să ştie că îşi pot lua ţara înapoi de la Băsescu, într-un mod foarte simplu: trebuie să meargă la prima secţie de vot pe care o găsesc în drumul lor şi să voteze DA. Asta înseamnă că se termină cu Băsescu… trebuie să scăpăm de Băsescu, pentru că este cel mai mare duşman ar României, un mafiot, un mincinos şi un ticălos!„

2. 26 Iulie 2012, după ce Viviane Reding declarase : „Suntem, în continuare, extrem de preocupaţi de situaţia democraţiei în România”,Ponta dă replica: „Doamna Reding habar nu are, era informată de Monica Macovei că arestăm judecătorii Curţii Constituţionale. Este în campanie electorală pentru PDL, nu are habar şi comite un gest de campanie.”

Ce declară Ponta în 18 Decembrie 2012?

1. 18 Decembrie 2012, după ce a bătut palma cu Băsescu, să îl desemneze premier: “Este vorba despre colaborare instituţională. Nu e nimic din lucrurile spectaculoase cum ar fi să nu-l mai suspendăm pe Băsescu sau să facem Parlament cu 300 de oameni. Ne-am angajat că vom respecta statul de drept şi independenţa Justiţiei, lucruri normale. L-am semnat eu şi domnul Băsescu. Se referă la preşedinte şi prim-ministru. În rest, cu domnul Băsescu ne-am angajat doar să respectăm legile şi Constituţia României”.

2. ” Dacă se aștepta cineva să-mi pun cagule și să incendiez Comisia Europeană, se aștepta degeaba”

Amintesc celor care au uitat, că inițial când știrea trădării căreia Ponta îi spune coabitare apăruse pe surse, atât Ponta cât și Antonescu au negat că ar ști ceva despre asta.

Despre rocada lui Morar cu Kovesi, cerută de Băsescu, recomandată de Europa și impusă de Gittenstein, Ponta spunea în Septembrie 2012: „Sunt convins că mai sunt şi alţi procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit”, dar o schimbă pe doamna Pivniceru de la Justiție, după ce îi făcuse jocul lui Băsescu și o scosese de la CSM de unde BĂSESCU NU O PUTEA SCOATE. Scoaterea doamnei Pivniceru de la CSM prin ademenirea ei cu ”reformele din justiție” pentru a o face să își dea demisia, a fost cea mai mare păcăleală pe care doamna Pivniceru și noțiunea de independență a justiției au primit-o. De aici au plecat toate manevrele, iar palmele pe care Ponta le ia acum de la CSM pentru numirile la DNA sunt binemeritate. Schimbarea lui Pivniceru de la DNA, de la Justiție( pentru că nu a fost de acord să o nominalizeze pe Kovesi la DNA cum se înțelesese Ponta cu Băsescu) și numirea lui Kovesi la DNA sunt două concesii făcute de Ponta lui Băse, care acum se întorc împotriva lui precum bumerangul. Ponta primește loviturile năuc și speră să facă față dar de fapt face fețe-fețe.

În Octombrie 2012, legat de nominalizările la DNA și Procuratură, Ponta declara ”independent!”: ”Sigur, ştiţi cum … ideea e următoarea, propunerea îi aparţine doamnei ministru Pivniceru şi, din punctul meu de vedere, ministrul ştiţi foarte bine că are atribuţiile sale. (…) Nici n-o susţin, nici nu sunt contra (propunerii lui Kovesi, n.r.) pentru că nu am nici o legătură cu ea ” Ce o fi vrut să spună cu ”nu am nici o legătură cu ea”? Că nu sunt rudă, că nu face parte din cabinetul lui, sau că nu o susține și e gata să o schimbe ”dacă interesele țării o cer”? Până la urmă se pare că a fost vorba de varianta trei. .

După schimbarea lui Pivniceru și numirea lui Kovesi la DNA,pentru a demonta zvonul că i-a făcut jocul lui Băsescu și au împărțit DNA –ul și Procurorul șef, în Aprilie 2013 același Ponta declara: ”Pe Kovesi am propus-o la şefia DNA pe baza convingerilor proprii, am considerat ca e un foarte mare pericol ca toată conducerea Parchetului să rămână prizonieră în mâna lui Morar și din acest motiv am luat decizia pe care mi-o asum.” Ce mai glumă și chestia asta cu Morar: să declari că numești Lupul paznic la stână numai să îi faci în necaz vulpii care căreia tocmai i-ai hărăzit o vizuină călduță și sigură pe nouă ani, mi se pare culmea impertinenței. Ar fi trebuit să spună că a numit-o pe Kovesi la DNA ca să îi facă în necaz lui Băsescu era mai tare bătaia de joc.

În Aprilie 2013 Antonescu văzând că Ponta și Băsescu au bătut palma pe justiție, declară supărat, dar nu suficient pentru a da toate cărțile pe față : „Poziţia noastră nu s-a schimbat referitor la propunerile la Justiţie. Problema Justiţiei rămâne în responsabilitatea lui Ponta şi a PSD, probabil şi în responsabilitatea domnului Băsescu, după pactul de înţelegere. PNL nu se asociază la combinaţia Ponta- Băsescu. Premierul şi PSD şi-au asumat responsabilitatea pentru Justiţie. Ponta a propus să facem un schimb de ministere, dar miza unei guvernări nu este numărul de ministere pe care le deţii”. Deci și Antonescu a trădat promisiunile făcute cetățenilor vizavi de justiție, minister care i se cuvenea, și în loc să își susțină omul cu riscul retragerii din coaliție, și chiar al pierderii sprijinului PSD la prezidențiale, se retrage ”strategic” și dă ”justiția” pe mâna lui Ponta. Ce i s-a întâmplat lui Becali, Fenechiu, și Vosganian, nu se datorează lui Băsescu mai mult decât lui Ponta și Antonescu care a lăsat justiția pe mâna celor doi.

Tot în Aprilie 2013 referitor la preluarea de către PSD a ministerului Justiției, Ponta spune: ”Colegii mei din PNL nu au cerut nimic în schimb. Au spus foarte clar că nu vor niciun portofoliu. S-a pus problema că dacă îmi asum domeniul, atunci să îmi asum ministerul”.

Să nu uităm că în Iulie 2008 când doar visa să ajungă prim ministru,Ponta spunea: „Noi vrem un procuror independent şi apolitic, nu unul care timp de trei ani i-a persecutat pe liderii opoziţiei, în special pe cei din PSD. Nu putem fi de acord cu Daniel Morar, care în această perioadă i-a persecutat în special pe cei din PSD şi, în consecinţă, nu putem accepta ca în Guvern să existe un ministru care să susţină un astfel de şef la DNA”

Da, Morar nu a fost bun la DNA pentru că persecuta PSD-iștii, așa că după ce a luat puterea, Ponta l-a mutat la CCR ca să persecute doar românii timp de 9 ani de zile fără să mai poată fi schimbat. Asta este justiția lui Ponta.

Dar jocurile și declarațiile contrare continuă. După scandalul imens cu Mariana Alexandru și Papici, ”băsistul”, ”procurorul cu biblia”, când a intervenit în sprijinul ministrului Justiției susținându-l și făcând un întreg scandal de presă cu intervenții nu numai necugetate că și puțin prea aproape de limita legalității, Ponta se face din nou de râs, primește castane de la CSM și Kovesi iar acum foarte fierbinte ca știre, aflăm că deși cu o zi înainte Cazanciuc se lăuda că nici nu se pune problema unor alte propuneri la DNA, acesta a făcut alte propuneri pentru cele două funcții și încă una, pentru o a treia. DC News anunță că ”Ministrul Justiției a retras candidaturile controversate ale Iulianei Bendeac si lui Viorel Cerbu pentru șefia secției anti-corupție din DNA si a făcut alte numiri: procurorii Gheorghe Popovici si Dănuț Volintiru, anunța un comunicat al Ministerului. Gheorghe Popovici a lucrat in dosarul Voiculescu – Antena 3, iar Dănuț Volintiru a lucrat in dosarul Adrian Năstase – Trofeul Calității. De asemenea, ministrul Justiției a propus numirea Marianei Alexandru ca procuror sef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție din cadrul DNA” :

Noile propuneri ale ministerului justiției, nu arată altceva decât că Ponta le mulțumește celor doi proaspăt nominalizați pentru munca depusă în dosarele Adrian Năstase și Voiculescu.

Deci iar s-a căzut la pace, juma-juma: A căzut Papici că așa a vrut Ponta dar a rămas Mariana Alexandru că așa a vrut Băsescu. Punem pariu că o să îl vedem pe Papici cât de curând prin CSM, sau în locul unde fusese trimisă la încălzire Kovesi pe la Curtea Europeană, sau poate chiar ca CCR,sau INCCJ? Nu cred eu că îl lasă Băsescu simplu procuror. Cine pierde? Ponta, dar mai mult decât el pierdem noi prinși între doi șacali care se ceartă pe ciolanul justiției.

Ciudat, domnul Pnta cuno;tea zicala “pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti, dar nu a ţinut cont de ea când trebuia. Ar trebui să mai înveţe una: fiecare pasăre pre limba ei piere!”

http://epochtimes-romania.com/news/victor-ponta-comisarul-european-pentru-justitie-habar-nu-are-de-situatia-din-romania—162462

http://www.mediafax.ro/politic/ponta-ameninta-cu-motiunea-in-cazul-mentinerii-lui-morar-la-dna-2809230

http://www.romaniapress.ro/ponta-decizia-in-cazul-lui-kovesi-i-a-apartinut-lui-pivniceru!”

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Ponta are ”antecedente penale” – Bumerangul Kovesi

  1. Militaru Vasilica

    Ce atributiuni avea si cum trebuia sa actioneze „Securitatea” pre89. Comunism ? Vax, rahat cu apa rece. Puterea securitatii – aceasta a fost. Un grup de nemernici care au pus atunci mana pe putere. Comunism? ce comunism? Au trait mai bine saracii atunci, a trait cineva mai bine? Securitatea. Ei i-au inventat si cultivat pe Ceausesti. Fara masinatiunile propagandistice securiste, fara teroarea lor PCR ar fi fost un rahat. Astazi vedem cum se reinstaureaza puterea acestor nemernici. Politicieni, servicii secrete, politisti, procuror, judcecatori, varfuri ale puterii de stat, politice, judecatoresti sunt incet incet marionete in mana lor. Cine mai tine minte cand si cine a strigat „Jos Securitatea” Poporul roman se va trezii intr-o zi ca legendarul Gruia, legat asa cum a fost, terorizat de o procuratura si justitie cu apucaturi dictatoriale, securiste si comuniste.
    Trezeste-te romane din somnul cel de moarte,
    La care te….
    Asa ca si .. si .. Cine stie. Securisti si ei

  2. octavian martin

    Ce cred eu …
    a) Basescu mai are inca multe de spus in politica romaneasca.
    b) O sa vina o vreme cand o sa-l regretam pe „premierul” Boc.
    c) Justitia din Romania (in special CSM si Parchetul) va continua „stilul” actual multi ani, chiar dupa plecarea lui Baselu de la Cotroceni … abia au invatat lectia!
    Concluzia concluziilor – nu avem o clasa politica adevarata!
    PS … poporul roman – dovada clara ca omul se trage din maimuta!