Blestemul Victor

Categoria Actualitate, Opinii

mister piti

Spuneam acum câteva zile că în România se aplică cu succes principiul amestecului puterilor în stat. Oricum am lua-o sintagma „separarea puterilor în stat” nu există, nu funcţionează, nu se potriveşte. Parcă vrând  să confirme încă odată ceea ce am spus eu, marţi seara selecţionata de fotbal a lui Piţurcă, căci nu putem spune a României, atâta vreme cât nu România şi nici românii nu au făcut-o sau trimis-o în teren, a făcut şi ea ce au făcut toate „selecţionatele” partidelor reprezentative în parlament sau selectate în Parlamentul European sau selecţionatele guvernelor, adică nimic, şi-a bătut joc de imensa, unica ocazie, rămânând la coada Europei şi a lumii. Dacă în politică sau economie uneori pentru a arăta cât de rău am ajuns, spunem „ mai rău ca într-o ţară bananieră” în sport, sau mai concret în fotbal, nici măcar atât nu mai putem spune pentru că mai avem mult până să ne ridică la nivelul fotbalului unor ţări africane mari producătoare de banane.

Piţurcă, Mircea Sandu, conducerea fotbalului românesc  au demonstrat tuturor românilor că fotbalul nu poate face notă discordantă cu situaţia generală din ţară şi nu poate trece peste condiţia de ultima găină a Europei, mai ales de când domnii Ponta şi nelipsitul ministru al marilor tunuri, omniprezentul Dragnea s-au întâlnit întâmplător cu cei care puneau la cale debarcarea oracolului din Bălceşti. Că am ajuns la acest personaj, mister Dragomir şi-a câştigat acest nume pentru că aparent „ghicea” mereu atât rezultatele unor dispute fotbalistice  disputate pe terenul de fotbal cât şi unele „meciuri” disputate în culise. Ciudat, nimeni nu s-a întrebat  cum de ghiceşte el aşa acolo unde cei mai mulţi greşeau  şi cum de „ghicea El mereu”. Răspunsul este  simplu, el nu ghicea el doar prezicea aşa cum domnul Băsescu prezicea : ”nu e bine domnule chestor”. Deci porecla de „ oracol” este cam nepotrivită. Revenind la echipa lui Piţurcă, aceasta a făcut ceea ce au făcut toate „echipele naţionale” din 89 încoace, adică au consumat degeaba, fără  nici un rezultat palpabil, fără nici o calificare, fără nici o clasificare notabilă.

Putem spune că nici naţionala de fotbal nu primit viza pentru „spaţiul Shengen al fotbalului” şi ca şi cealaltă naţională nu din cauza altora, dar nouă ne place să spunem că din cauza arbitrilor Degeaba ne-au „împrumutat” olandezii împingându-ne pe locul doi, nu am fost în stare de mai mult.  De fapt vina nu ne aparţine, vina e a terenului de la Atena, a arbitrului portughez, a grecilor care ne-au dat prea multe goluri la ei şi şi-au dat prea puţine autogoluri la noi. Neserioşi grecii ăştia, nu puteau să îşi dea şi ei trei autogoluri dacă tot au început? Are dreptate Piţi să nu îşi dea demisia,  vina e  grecilor că nu şi-au dat mai multe autogoluri.

Dar similitudinea sportului, a fotbalului cu viaţa politică nu se opreşte aici. Nu mai revin la strânsa prietenie dintre actualul şef de la Liga Fotbalului, cu şeful de la Liga Guvernului, care  cu sau fără oracol, vor avea rezultate similare, vreau să mă refer la altă faţă  în care politicul şi fotbalul sunt inconfundabile. Vă amintiţi de contractul Bechtel? Ce a cuprins? O înţelegere între un antrenor care a preluat un contract prin care nu s-a angajat la nici o finalitate, fără un obiectiv clar, doar cu obligaţii din partea „Federaţiei Guvernului”  şi cu o clauză de reziliere prin care Piţurcă, pardon Bechtel câştiga sume frumoase de bani dacă era demis. Exact acelaşi contract tras la Indigo sau la Copy-Paste a avut şi compania Piţurcă, adică el, cu Burtă-Verde şi Neagoe cu tot staful lor. Şi ei au primit un contract să facă o „autostradă” care să nu ducă nicăieri, nu au promis nimic, nu s-au angajat cu nimic, dar dacă Federaţia intenţionează să le scurteze contractul se lasă cu bani mulţi în buzunarele şmecherilor. Aici îi dau dreptate lui Piţi, trebuie să fii prost afacerist, prost jucător, prost barbugiu să laşi zarurile din mână atâta vreme cât ele sunt deja măsluite de „adversar” să cadă numai pe numărul tău câştigător. Nu Piţi e de vină, el practic îşi apără şi respectă contractul dar mai ales interesul financiar, de vină este cel care a semnat sau acceptat un asemenea contract. Acuma cum, nu ştiu cine a semnat contractul şi cum nu l-am văzut, probabil este şi acesta secret sau nu se găseşte originalul aşa cum nu s-a găsit nici cel al lui Bechtel, nu pot să arunc cu piatra în cineva anume. Dar cineva sigur l-a semnat. Pot însă pune pariu, că tot suntem în sport şi pariurile sunt permise, că nu va plăti nimeni nimic, mă refer la cei care au acceptat un asemenea contract păgubos pentru federaţie şi fotbalul românesc, aşa cum nu a plătit nimeni nici pentru contractul Bechtel. Suntem doar în România nu ? Să nu uităm că Piţi e expert în contracte, un alt „deştept” a semnat un contract în alb cu el şi acum se trage în procese încercând să demonstreze cât a fost el de prost să semneze un asemenea contract. Cât de mititel la cap să fii să semnezi un contract în alb cu un barbugiu, fost condamnat la puşcărie pentru”jocuri de noroc”?

Unii mai căpoşi susţin totuşi că Piţi e de vină că nu l-a băgat pe Mutu, pe Stancu, pe Săpunaru, sau mai ştiu eu ce alt fotbalist de valoare, că cică ar fi făcut echipa de capul lui sau pe criterii de afinităţi sau simpatii personale. Păi nu am înţeles, dar ce ar fi vrut să  aducă în echipă toţi duşmanii sau infidelii? Este ştiut că orice şef îşi face propria echipă. Ce Ponta când a ajuns la conducerea echipei PSD l-a mai păstrat pe Geoană  sau pe simpatizanţii acestuia după ce „i-a  prins în pat” cu amanta Băsescu ? E adevărat că nici el nu a spus adevăratul motiv al scoaterii din echipă a celor maziliţi, a aşteptat ca aceştia să se dea în stambă singuri ca să le poată arunca pisica în curte. Sau ce, Ponta l-a păstrat lângă el pe Antonescu, după ce a ajuns prim ministru? Nu, că nu era fraier, i-a păstrat pe Dragnea, Sova, Zgonea, nu pe SRS, Becali, Năstase, sau mai ştiu eu cine. Aşa şi Piţi. Cum să îl ţină în echipă pe Mutu care s-a dat în bărci cu  „una din mamele copilului” lui? Ar fi fost ca şi cum Ponta  l-ar fi băgat în echipă pe Năstase  când acesta ridica pretenţii să se întoarcă la conducerea partidului sau l-ar fi luat consilier de imagine pe Turcescu. Absurd. Deci şi aici lumea greşeşte, lui Piţi nu i se poate imputa nimic. Ce, lui Ponta îi reproşează cineva ceva? Cine îndrăzneşte? Antonescu, SRS, Cernea, Papici, Marincea , Guşe? Vai de capul lor.

Aşa că toate criticile la adresa lui Piţi sunt nule şi nea-venite din partea altora decât Antrenorul Guvernului. Se spune că cică Victoraş aştepta ca stadionul să strige pe stadion „ Victor ie” la vederea lui şi cum aşa ceva nu s-a întâmplat, a plecat mai repede de pe stadion. Poate dacă va considera că Piţi e devină că nu şi-au dat grecii 3 autogoluri să se întâlnească întâmplător cu nişte oameni din fotbal şi să discute aşa tangenţial soarta fotbalului românesc şi a antrenorului naţionalei de fotbal, dar slabe speranţe. Păi cum să dea tocmai el, şeful tuturor ligilor, federaţiilor şi fereralizărilor, un exemplu aşa de nociv cum ar fi înlocuirea unui om cu performanţe proaste la conducerea unei echipe? Unde s–a mai văzut aşa ceva? Cum să facă aşa ceva, păi ce, dacă le vine românilor ideea să facă la fel şi cuuuuuuuuuuuuuuu? Doamne fereşte! Părerea mea este că Piţi poate sta liniştit, în ţara în care contractele se semnează cu clauze secrete şi apoi se pierd prin sertarele ministerelor, antrenorii sau antreprenorii pot dormi liniştiţi, federaţiile vegheşte!  

Să fie oare o coincidenţă faptul că ambii antrenori se numesc Victor, sau doar un blestem?

Să sperăm că nu va avea şi Ponta tot atâtea reveniri pe banca Naţionalei , câte a avut Piţi. Ar fi prea mult.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Blestemul Victor

  1. Dorel Pietrareanu

    Buna seara,
    Am tinut sa intervin aici pentru ca, realmente, mi se pare extraordinara expresia “naţionala de fotbal nu a primit viza pentru spaţiul Shengen al fotbalului”. Superb. Subscriu si celorlalte idei exprimate si, cu permisiunea dvs, voi prelua articolul pe pagina mea de facebook, ia aici as adauga: “Ma tem de greci si cand imi fac daruri, cum ar fi un… autogol ”. Felicitari si mult succes in continuare! Toate urarile de bine, Dorel Pietrareanu

  2. Multumesc Dorele, este ok, nu mai e nevoie sa ceri acordul pentru Share. Il puteai posta si pe blog daca doreai, cu mentionarea sursei. Sanatate si pensie lungă si intreaga !

  3. Eduard

    Da domnule Marin ! Un DAAAA imens pentru acest articol.Imens cat Casa Poporului(acum abuziv ocupata de ticalosii neamului romanesc)acesta este adevarul gol golut,cel exprimat de d.voastra in cuprinsul acestui articol. (iertat sa-mi fie ,l-am luat si l-am si postat sa-l vada si sa-l citeasca tot mai multi romani,poate…eu stiu?
    Domnule draga sunt ferm convins ca suntem multi,foarte multi care gandim la fel ,la fel ca d.voastra;eu sincer va spun : mi-am exprimat indignarea si dispretul,ori de cate ori am avut ocazia,in toate situatiile ,prilejuri ce s-au ivit,nu m-am ferit a nu comenta si anu-mi exprima profunda-mi indignare ,revolta sincer nu stiu cum sa o numesc,dar amara-mi este fiinta sa-mi fie mie dat,noua romanilor,sa vedem cum un nemernic,un hot/trisor de prin cazinouri,un barbugiu sa ajunga sa conduca nationala noastra de fotbal. Domnule ! Golanul acesta prin acordul celuilalt nemernic (de Mircea Sandu vorbesc) ne terfelesc Tricolorul nostru,onoarea natiunii noastre calcata,dezonorata la maxim.Cat de inerti putem fi sa ne lasam trasi in cloaca aceasta ? Cat Dumnezeu mai putem sta cu atata impasibilitate,fata de adevarate acte de tradare,suntem de a dreptul nauciti; din toate directiile ,de la toate esaloanele,nivele,institutii, de peste tot doar impostori,ticalosi notorii cu rang de demnitari.Tot ,dar absolut tot in tara asta este infestat cu acest microb al ticaloseniei,al impostoritatii si mediocritatii.Toti cretinii,tractoristi si „branconieri” ajunsi peste noapte licentiati,doctoranzi au umplut la refuz Parlamentul Romaniei aducand aceasta institutie(ca prea multe altele din asta tara) de prima insemnatate si prim rang,la nivelul/dimensiunea unei cloace,adunaturi de oprtunisti,marlani instariti.
    Domnule Marian Neacsu ,iertati-ma va rog ! Mi-am „dat drumul” iar si greu imi vine sa ma mai opresc…as face ceva, orice sa pot schimba din acest nefiresc al lucrurilor,sa stiu ca sunt sanse sa pot trai si eu putini din anii vietii mele in normalitate.Domnule sa ma simt si eu respectat, nu de cei din jur ci de STATUL ROMAN,da de acest stat roman care sa comporta cu mine de ani buni ca un inamic ,ca un golan,efectiv ca un golan!La tot pasul ma fura si ma biciuieste,cum scot capul cum ma pocneste …Domnule astia sunt tampiti? Sunt prosti?