GENERALUL PĂSTAE

Categoria Despre Armata

Dumnezeu să îl odihnească!

Cât a lucrat a avut o singură funcţie şi un singur grad: A FOST OM!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la GENERALUL PĂSTAE

  1. – De unde ai venit?
    – Din Mila 23, Delta Dunării.
    – Ştiu că ai venit la timp, nu ai întârziat! Şi atunci Marinescu, care este toooocmai din Papuceşti (acesta fiind un cartier al Piteştiului, peste gard de şcoala de ofiţeri), de ce întârzie, spuse căpitanul Păstaie, aşa, ca pentru sine…
    Aceasta a fost prima mea întâlnire cu Omul PĂSTAIE!
    Am avut privilegiul să-mi fie comandant de companie în şcoala militară, timp de trei ani. Ultima noastră întâlnire a avut loc tot la Piteşti, cu ocazia sărbătoririi Zilei Tanchistului, în 2004.
    Bine zis, A FOST OM!
    Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

  2. mironiuc fanel

    mi-a fost comandant de pluton in scoala militara. avea mare grija de oameni.i-am fost agent la alarma, ma pregatea pentru spartachida pentru ca faceam parte din echipa scolii, faceam antrenament pina in gavana si inapoi pentru a ajunge domnul general in timp util la alarma. ultima data ne-am intilnit cu ocazia a 30 de ani de la absolvire si era tot asa cum il stiam din scoala. A FOST SI VA RAMANE UN MARE OM. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE.

  3. Patru Alin

    … pe la sfarsitul anilor ’90, un om de statura mica, pana in 1.75 m, dar solid, avea gradul de Colonel si era Loctiitorul Comandantului Corpului 3 Armata, Generalul Ionel Giorgi (un alt – mare om, mare caracter – al armatei romane), iar noi, niste amarati de „MAC-i” abia lasati la vatra si intorsi de buna voie „la catanie” pentru un loc de munca stabil, aveam onoarea sa primim o delegatie straina la C3, pe Amaradiei…. la ultimele „detalii” pentru defilare (atunci inca se defila dupa modelul sovietic) ne-a aratat cum se bate pas de defilare , el „ditai” colonelu’, a facut vreo 10 pasi pe lungimea plutonului nostru de ne uitam toti cu gurile cascate cum poate un om de statura si gabaritul lui sa „bata” asa de bine pas de defilare, ridicand piciorul aproape 3/4 din inaltimea sa ?!?! de atunci, din ziua aia, la fiecare defilare din urmatorii 10 ani ca MAC imi aduceam aminte de vorba lui calda, blanda si pasul lui de defilare… Dumnezeu sa-l odihneasca !!!

  4. Tanase Gheorghe

    …..dumnezeu sa-l odihneasca in pace ,ne-a fost la multi tanchistii cel care ne-a indrumat primi pasi, ii multumim penrtu tot ce afacut a fost un exemplu de ofiter care a trecut prin toate dar a stiut sa ias cu fruntea sus,nu te voi uita niciodata DOMNULE GENERAL cu mult respect

  5. liviu

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace

  6. Simion Suciu

    L-am cunoscut in scoala Militara. A fost un om deosebit. Subscriu si eu celor spuse de Tanase (coleg de promotie) si Fanel Mironiuc, coleg de scoala. N-am sa-l uit niciodata pe dl. general Pastae.
    Dumnezeu sa-l Odihneasca!

  7. Marincei L.

    Astfel de oameni ca Domnul General ION PĂSTAE, se nasc rar si pleaca mult prea repede dintre noi !! Condoleanțe familiei! Sunt mandru ca l-am cunoscut pe Dnul General PĂSTAE !!A plecat prea devreme dintre noi.
    Dumnezeu sa-l odihneasca

  8. ION MARIAN

    Ne-a părăsit UN OM ADEVĂRAT… FIE-I TARINA UȘOARĂ!
    CONDOLEANTE FAMILIEI!
    Cuvintele sunt uneori de prisos… Avea pentru fiecare un
    cuvânt bun de spus cu zâmbetul său inconfundabil.
    Mă simt binecuvântat de bunul Dumnezeu că am avut
    privilegiul să cunosc și sa admir un asemenea OM ADEVĂRAT.

    DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA DOMNULE GENERAL !

  9. Catana batrana

    Sper sa nu fac o confuzie.L-am intalnit pe Pastae in imprejurari nu prea placute pentru el.Tocmai fusese debarcat din functia de comandant R.Tc.pentru ca un subofiter dus cu capul a binevoit sa fure o mitraliera de pe tanc si sa o ascunda intr-o fintana.Cum pe vremea aceea raspundeai si pentru faptele subordonatilor, sarmanul Pastae nu numai ca fusese retrogradat din functie dar a mai fost si mutat disciplinar pe undeva pe la Basarabi.Avea un mod hasliu in a povesti intamplari din activitatea sa iar una mi-a ramas in memorie.Poveste el ca atunci cand se preconiza numirea lui ca ,comandant de regiment a fost chemat de gl.Rosu care era ca inaltime mic dar si gras.Dupa o discutie care se vrea amiabila,Rosu s-a ridicat in picioare si i-a cerut lui Pastae sa faca acelasi lucru.Masurandu-l de sus pana jos i-a spus”Te bag in pizda mati.Esti cam mic dar daca eu am ajuns comandant de armata ,poti sa ajungi si tu comandant de regiment.Iesi afara.”Asa l-am cunoscut eu pe Pastae.Sa-i fie tarana usoara.

  10. Da, el este, si intamplarea daca a povestit-o el, este adevarata si plauzibila tinand cont de protagonisti. Pastae nu mintea, nu inflorea.

  11. COSTESCU IOAN

    Dumnezeu sa-l odihneasca! L-am cunoscut , in scoala , eu elev, domnia sa ofiter !!Intotdeauna ne bucuram cind eram in preajma sa,il adcultam cu placere;avea darul de a nu incuraja , sa fim rabdatori,intelegatori , sa fim oameni … Dumnezeu sa-l odihneasca!!

  12. ilie

    Mie imi ziceau unii ;TANCHISTUL ALB;gagiu mi-a ziso,mda eu vin tirziu pe net,de ce vin asa tirziu,e mult si greu de explicat,nu vin dintr-o anume cauza ci vin dintr-o anume sila personala,da ca si TASE,CA SI SIMI,CA SI MULTI ALTII,l-am cunoscut si m-a cunoscut foarte bine ;GAGIUL;atit in scoala militara,dar si ca ofiter in cdm A-3-a,si mult mai mult cind l-am avut cdt R 68 Tc,la Caracal,super om,super comandant,super coleg,putine cadre au fost pedepsite pe nedrept sau ca urmare a ambitiilor,unor linge senile,putini stiti,cred eu ca el cpt.cdt de reg.de tc,cit si seful de stat maj al reg.of.abs.de academie militara arma tancuri,buni prof.au ajuns cdt.cp.de tc,unul la Basarabi si altul la Caransebes si asta datorita celor care cond.la vremea aia armata romana,un rosu,un olteanu etc,ORICUM DESPRE GAGIUL AU FOST NUMAI CUVINTE DE LAUDA SI AMINTIRI FRUMOASE.ptr colegi 0722257708,VA SALUT!

  13. gelu

    DUMNEZEU SA-L IERTE!