De ce nu râde vaca

Categoria Actualitate, Opinii, Social

la vache qui rit

La vache qui rit este o marcă de brânză topită franţuzească parcă. Dar pe lângă asta este un nonsens. Este un non sens pentru că nu ştiu dacă a văzut cineva o vacă râzând.  De ce or fi găsit francezii  numele ăsta  pentru brânză nu ştiu. Poate tocmai pentru că ştiau că vacile care râd sunt foarte rare, dacă nu chiar imposibil de găsit şi atunci ca să facă lumea să creadă că ei au ceea ce nu are nimeni, au decis să dea numele acesta acelei mărci de brânză.

Pe vremuri exista o întrebare, ceva gen Radio Erevan: De ce nu râde vaca ? Răspunsul era simplu, cădea ca un trăznet şi te lăsa fără replică, sau te pufnea râsul: „ păi tu dacă ai face sex odată pe an şi ai fi muls în fiecare zi ai avea chef de râs?” Ce să mai spui în faţa unui asemenea argument?

Am observat în ultimul timp că românii nu mai spun bancuri, nu mai fac bancuri, când se întâlnesc se ocolesc, ţin privirea în jos, răspund grăbiţi la întrebări, nu mai merg la chefuri  chiar dacă  se mai găsesc ceva bani, nici la revelioane nu se mai distrează ca altă dată. Merg la masă, bagă nasul în farfurie, se apucă să caute prin farfurie să găsească defecte şi noduri în papură pentru a putea să spună că din cauza aia nu are chef sau nu i-a plăcut revelionul, iese cu nevasta la dans, dansează ca să nu zică lumea că nu se înţelege cu nevasta, apoi vine la masă şi începe să se uite la ceilalţi. Aruncă câte un zâmbet forţat la unul  sau la altul mai pune absent în pahar, beau cu gândul la şeful care o apreciază mai mult pe fufa aia care nu face nimic decât râde şi stă cu nasul în calculator, dau paharul peste cap cu duşmănie şi apoi ies la o ţigare, sau să se răcorească sau aerisească  dacă nu fumează. Şi uite aşa trece şi noaptea de revelion, vai ce ne-am distrat.

Nu mai râdem,  nu mai avem chef de râs, nu mai avem chef de distracţii, de întâlniri, de onomastici, la sărbătorile naţionale mergem pentru fasole cârnaţi mici şi bere, sau ca să vedem cine cu cine se mai ceartă să nu pierdem evenimentul. În curând vom ajunge, dacă nu am ajuns deja să luăm locul vacii. O să inventeze tot francezii, că şi aşa ne iau la mişto de câte ori au ocazia, un nou sortiment de brânză, sau salam, sau cârnat sau iaurt, „Le rom qui rit ”. Răzbunarea e dulce nu ? Şi cum să râdă românul dacă este muls în fiecare zi şi întrebat de sănătate odată la 4 ani, nici măcar anual, ca vaca.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la De ce nu râde vaca

  1. Nea Nicu

    Romanii sunt un popor vesel.In conditii normale.De multi ani nu mai suntem in normalitate ci in zona experimentelor de tot felul.Ale strainilor sau ale guvernantilor nostri.”Jemanfisismul”devine un mod de comportament pentru foarte multi,tradus in autohtonul”Sa moara si capra vecinului”.Spre bine cu siguranta nu mergem in aceste conditii!

  2. OLTEANU

    ,,La ei, la traci, trindavia este un lucru foarte ales, in vreme ce munca cimpului e indeletnicirea cea mai umilitoare; a trai de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viata”.

    Hrrodot, secolul 5 i.Cr.

    Astia(grecii) cred ca aveau internet in sec 5!?

  3. Daca Herodot, grecul, parintele istoriei si al cele mai puturoase natii de pe scoarta terestra renumită prin lene indrazneste sa spuna despte traci ca erau lenesi, inseamnă ca săracii greci de la Pontus Euxinus fisesera scărmănati bine de baştinoşi la sosire şi puşi la muncă.

  4. OLTEANU

    Cartea a -V-a, paragraful 6 ,

  5. gabi

    Trist, dar adevarat……

  6. Olteanu :
    Tracii au locuit în provinciile antice Tracia, Moesia, Dacia, Sciția Minor, Sarmația, Bythinia, Mysia, Macedonia, Panonia și în alte regiuni din Balcani și din Anatolia. Aceste provincii ocupau cea mai mare parte a Balcanilor, iar geții se întindeau dincolo de Dunăre ajungând până la râul Bug.
    La care din astia se referea Herodot? Nu cumva la tracii din Macedonia ? Ca atunci se explica.. frumoasele cuvinte la adresa unora cu care nu prea se iubea prea tare. Deci cand spui traci si obiceiuri trace, ar trebui sa spui la care ramura a tracilor te referi. Apropo, de unde stia Herodot de obiceiurile tracilor din Panonia de exemplu, că vorba ta, avea internetul taiat de mă-sa care il prinsese vizionând site-uri porno.

  7. OLTEANU

    . carora romanii le vor spune d -aci

  8. OLTEANU

    Pai, neica Marine, daca ei (grecii) aveau la indemana ,,cartea, vinul si femeia”, cum spunea Marin Sorescu , mai foloseau site-ul mentionat mai sus!?

  9. HUMOR NEGRU

    TOT CE NU A SEMNAT MARIONETA DE EMIL BOC PENTRU DISTRUGEREA POPORULUI ROMAN, JAVRA TRADATOARE DE PONTA A APROBAT.
    6 Decembrie 2013
    TOTB – România la Pungeşti. Apel la mobilizare naţională !
    6 Decembrie 2013
    TOTB – Pro Patrimonio France a trimis o scrisoare deschisă adresă lui Viviane Reding, vicepreşedinta Comisiei Europene, Comisar European pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, ca urmare a abuzurilor legate de operaţiunile Chevron de la Pungeşti
    “În data de 2 decembrie, în jurul orei 4.00 dimineaţa, sute de jandarmi au fost din nou trimişi la Pungeşti. Din ordinul guvernului român, jandarmii i-au agresat pe localnici şi au blocat accesul în localitate, inclusiv pentru jurnaliştii străini. Copiii din Pungeşti nu au avut dreptul să meargă la şcoală în ziua de 2 decembrie. Activiştii şi reprezentanţii presei aflaţi la faţa locului descriu o atmosferă de război, însă scenele filmate de săteni nu au nevoie de comentarii”.
    EXCEPŢIONAL: Orlando Balaş – Jandarmul Cain şi ţăranul Abel
    Am fi înlocuit prima pagină de la site cu acest articol, dar este meritul autorului aşa că vă rugăm intraţi şi citiţi articolul !
    6 Decembrie 2013
    Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki – Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
    05.12.2013
    În atenţia :
    domnului Radu Stroe, ministrul afacerilor interne
    şi a domnului Victor Ponta, prim-ministru
    În urma ultimelor evenimente petrecute la Pungeşti, organizaţiile semnatare solicită domnului Radu Stroe, ministrul afacerilor interne, să ordone declanşarea unei anchete cu privire la faptele comise de jandarmii care au acţionat în comuna vasluiană începând de luni noaptea. În opinia noastră, judecând după toate informaţiile disponibile – inclusiv punctul de vedere al conducerii Jandarmeriei –, există suspiciuni susţinute de evidenţe greu de infirmat că jandarmii au comis abuzuri, unele dintre ele încadrabile în categoria faptelor penale.
    Intervenţia jandarmilor – aşa cum apare în mai multe înregistrări video şi relatări ale martorilor şi ale ziariştilor care au asistat la evenimente – s-a petrecut nu doar pe spaţiul public, ci şi pe o proprietate privată a unui cetăţean din localitate. Mai multe persoane care aveau corturi instalate pe terenul acestui cetăţean au fost ridicate de jandarmi deşi aveau acordul proprietarului să campeze acolo. Intervenţia nu a fost solicitată de proprietar, deci jandarmii nu aveau ce căuta acolo, fapta fiind încadrabilă în art. 220 din Codul Penal, articol care defineşte tulburarea de posesie.
    De asemenea, intervenţiile jandamilor provoacă serioase suspiciuni cu privire la caracterul abuziv al acestora. Potrivit martorilor de la evenimente, uzul de violență a fost nejustificat. Cu toate acestea, sunt probe consistente care susţin suspiciunea că jandarmii au folosit abuziv forţa împotriva unor oameni paşnici. Declaraţia domnului Mihai Olaru, Comandantul Jandarmeriei Române, conform căreia una dintre persoanele internate în spital în urma contactului cu jandarmii ar fi suferit de “probleme de sănătate mai vechi” este infirmată de certificatul medical eliberat respectivei persoane pentru două coaste rupte recent.
    De asemenea, au fost semnalate fapte care, dacă sunt confirmate, au un caracter de abuz fără precedent în România ultimilor 20 de ani: interzicerea deplasării cetăţenilor în spaţiul public, prin blocarea circulaţiei între două sate învecinate ale aceleiaşi comune.
    Solicităm, totodată, domnului Victor Ponta, prim-ministru, să se abţină de la concluzii privind justeţea intervenţiei jandarmilor la Pungeşti. Premierul a declarat luni, 2 decembrie, că “toate acţiunile jandarmilor au fost 100% conform legii” (Sursa: Digi24.ro) – înainte ca instituţii competente să se fi pronunţat. Cerem primului ministru şi să declanşeze un control la nivelul Instituţiei Prefectului Vaslui pentru a stabili nivelul responsabilităţii acesteia faţă de comportamentul jandarmilor la Pungeşti.
    Cerem atât primului ministru, cât şi ministrului afacerilor interne, ca rezultatele anchetelor să fie făcute publice în regim de urgenţă pentru a nu lăsa să se dezvolte la nivelul populaţiei ideea eşecului statului de drept din România.
    Organizațiile semnatare:
    ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei
    APADOR-CH
    Miliția Spirituală
    Funky Citizens
    Sursa: APADOR-CH [ cache ]
    [ CITEŞTE TOT ]
    6 Decembrie 2013
    APADOR-CH – Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
    Active Watch – Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
    Funky Citizens – Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
    Miliţia Spirituală – Scrisoare deschisă despre abuzurile de la Pungeşti
    Mediafax – Patru ONG-uri îi cer lui Stroe să dispună o anchetă privind “faptele” jandarmilor la Pungeşti

  10. Pannduru Lunetistu'

    despre vaca care rade, numai de bine!
    despre romanul care nu mai rade, iar de bine.
    iar despre ponta care e tot mai basescu pe zi ce trece, ce sa mai zicem altceva decat… „roata morii se-nvarteste”… (am uitat refrenul: PAC! PAC!PAC!)