Jandarmul din Pungeşti ca Stejarul din Borzeşti

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

jandarmul din pungesti

Când eram mic, se predau în şcoli,printre alte prostii comuniste,  poveşti cu condeiele lui Vodă, Ocaua lui Cuza şi Stejarul din Borzeşti . Foarte impresionantă povestea cu Stejarul din Borzeşti mai ales că noi copii fiind aflam despre ce i s-a întâmplat lui Ştefan cel mare când era mic şi nu e aşa, empatizam fără să ştim ce facem cu micul om mare. Drama copilului care vede cum îi este omorât un prieten, copil şi el, nevinovat, de un pâlc de călăreţi cotropitori (era să spun investitori) te impresiona chiar şi dacă nu era prezentată precum frunza doamnei Udrea sau festivalul Shakespeare.

Astăzi copii nu mai învaţă la tablă sau după carte, cărţile sunt depăşite, s-a introdus învăţământul la distanţă, ca să nu mai mănânce bătaie profesorii de la elevi, s-a introdus internetul în şcoli în loc de internat,  copii îşi iau temele de pe internet cu rezolvări cu tot, fac comentarii ireproşabile vândute de micii afacerişti sau marii profesori on line, nu mai citesc ziare, hârtia costă bani, astăzi educaţia se face digital. Mâine o să ne ştergem la fund cu tableta cum ne-am şters şi cu magnetofonul, cu pick-up-ul, cu aparatul video şi o să facem copii tot digital.

Şi uite aşa copii noştri nu mai citesc poveşti cu Stejarul din Borzeşti dar văd la tv imagini cu Jandarmul din Pungeşti şi o să vrea toţi să se facă jandarmi cum voiam noi copii de pe timpul copilăriei mele să ne facem  oşteni  şi să ne  zbatem cu duşmanii ţării. Ce înseamnă evoluţia, ce aduce revoluţia. Să te cruceşti şi alta nu.

Eu, copil mare dar cu mintea rămasă probabil pe undeva prin meandrele unei copilării pierdute nu pot empatiza cu tătarii zilelor noastre aşa că schimb canalele şi visez la Thailanda, Italia. Nevastă-mea zice că m-am îmbolnăvit, că am dat în mintea copiilor că sunt om bătrân şi minte lipsă că visez la vacanţe şi distracţii  prin Thailanda şi Italia, că stau cu ochii numai pe Rai Uno în loc să mă uit la borfeturile noastre autohtone, că şi acolo la italieni tot curvet românesc circulă pe scene.  Degeaba încerc eu să îi explic muierii că nu la femei mă uit, că nu mă crede. Când i-am spus că mă uit la poliţiştii din Italia şi Thailanda a spus că a bănuit ea că e ceva suspect cu mine  mai de mult, dar a crezut că e de vină vârsta. Şi uite aşa m-am trezit şi eu cu un jandarm în casă care mă urmăreşte mai ceva ca oamenii lui  Maior.

Dar nu am nici o vină, sunt inocent şi fără prihană, nu mă uit la jandarmii străini ca la maşini româneşti pentru că mi-ar place cum arată, că oricum nu se vede nimic de sub vizetele alea,  mă uit şi mă minunez de altceva. Aud pe posturile străine, (că la noi nu se dă aşa ceva, nu e voie de la împărăţie, că cică ar fi ca gripa avioară, se ia pe cablu boala), că este o boală de asta prin jandarmi de te doare capul. Cică ăia din Thailanda şi-au depus bastoanele, căştile şi scuturile pe partea carosabilă ca semn de protest faţă de guvern şi solidaritate cu protestanţii pe care trebuiau ei să îi „săgeteze”. Aşa se face că săracii jandarmi  au doar cotiere şi genunchiere, scuturi … nema. După ei hop şi poliţiştii  italieni care cică ar fi dat cu căştile de pământ tot în semn de revoltă faţă de politicienii care îi trimiteau să sculpteze puţin în carne vie de protestatar.  Păi să fie ei sănătoşi şi thailandezii şi italienii, că la noi asta se întâmplă de mult, nu ştiu la ce se miră lumea. La noi, la Pungeşti,  jandarmii noştri au dat de mult de pământ, dar nu cu căştile, că sunt scumpe, nici cu scuturile că se impută, au dat cu ţăranii uite aşa în semn de protest faţă de clasa politic, aia care nu îi plăteşte şi nu îi echipează corespunzător, nu le dă şenile şi bombe, să poată să treacă fără probleme peste şanţuri şi ogoare, ca o turmă de …tractoare. Au promis jandarmii din Pungeşti că până nu vor fi dotaţi cu şenile personale la purtător şi mine antipersonal, nu încetează protestul indiferent cu cât i-ar plăti Chevron, RMGC sau mai ştiu eu cine pe guvernanţi. Uite aşa! Şi în timp ce străzile thailandeze se acoperă cu căşti şi scuturi, ale noastre se acoperă cu trupuri că cică astea nu se impută, chiar dacă încep să se împută.

Bravo, bravos naţiune, de haram să ne fie, Jandarmul de la Pungeşti e ca stejarul din Borzeşti, înalt, falnic, nu îl dă jos nici o drujbă, nici măcar una luată de pe Mercador, jandarmul din Pungeşti sfidează istoria, timpul, timpurile şi bunul simţ!

Pentru cine nu mă crede, luaţi de vă uitaţi, dar e şest, nu pe şist, să  nu vă prindă consoarta cu ochii la jandarmii altora că aţi terminat cu hrana caldă iar conservele conţin toate E-uri.

http://www.youtube.com/watch?v=_jqzUX8fkMk

http://www.youtube.com/watch?v=t3y3WPL7Oko#t=47

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Jandarmul din Pungeşti ca Stejarul din Borzeşti

  1. OLTEANU

    De neica ,mardeiasi am vrut ,mardeiasi avem!?

  2. ION MARIAN

    Bravo MARINICA, le-o ziseși tare și bine! Sa vezi ce cuminți se fac de acum in colo jandarmii noştri.

  3. Pannduru Lunetistu'

    asa ne trebuie daca in decembrie ala… ei stateau bine mersi la caldurica si noi ca prostii in strada, printre gloante si mardeiasi.
    acum ei sunt bine mersi, dotati cu bastoane si scuturi si de toate, iar pensionarii lor, aia de sedeau la caldurica, acu au pensii de trei ori mai mari ca ele noastre si medicamente MOCA si … de toate. Iar noi nu avem decat sa ne ofticam ca n-am tras macar un glont si daca l-am tras, de ce l-am tras in vant si nu in VANTU !!!
    Eu zic sa nu ne mai plangem, ca ne meritam soarta si sa asteptam cuminti la juma de luna sa ne vina pensioara aia nesimtita… cat o mai veni ca, vorba lu” Tanase: de unde ma, de unde???