stirbu

După înlăturară lui Daniel Barbu, cel devalizat dar şi autodevalorizat, Crin Antonnescui, cel despre care unii se grăbesc să spună că ar fi cel mai cel mai şi că nu se împacă deloc cu Tăriceanu, fostul cel mai cel mai, propune în locul unui miop, un ştirb. Auzind pe cine a propus mi-am pus automat întrebarea dacă în tot PNL-ul se poate găsi întreg, un om cât de cât normal. Şi ca să nu fiu învinuit de cine ştie ce atacuri la persoană, menţionez că miopia la care mă refer nu este cea care ar sări cuiva în ochi la prima vedere, eventual domnului Zegrean,  ci cea de conducere,  pentru că domnul Barbu s-a remarcat în toată activitatea sa prin miopie politică nedetectând adevăratele probleme ale ministerului său de care s-a ţinut foarte departe dar vedea foarte bine problemele din sănătate pe care le  ţinea sub lupă. Uite că defectul său i-a adus demisia de Moş Nicolae şi de acuma parcă văd că o să îl vedem mai des la tv ca specialist sau mare analist politic aşa cum îl vedem şi pe domnul Gelu Vişan, violatorul ajuns analist. De unde vine specializarea de analist, nu ştiu, dar constat că toţi foştii demnitari aruncaţi afară din politică fie de colegi fie de cetăţeni fie de justiţie, ajung să aibă mare căutare pe la posturile tv dornice de rating ieftin cu oameni de calitate  îndoielnică în speranţa că poate- poate or da pe goarnă din dorinţa de răzbunare cine ştie ce informaţie de can can şi de aici .. ştirea de presă. La aşa politicieni, aşa televiziuni. Deci nene Barbu, pe cai, televiziunile te aşteaptă.

Revenind la „junele” Ştirbu, trebuie să menţionez că nu mai e chiar aşa de jun şi nici ştirb. Domnia sa are toţi dinţii în gură, după cum se vede în fotografie şi ştie ce să facă cu ei, după cum se vede din CV-ul lui. Fiind un apropiat al maestrului Tăriceanu, fost ministru secretar de stat tot la Cultură pe timpul mandatului lui CPT domnul Ştirbu a învăţat şi are experienţă la muşcat, înhăţat şi ţinut strâns între dinţi. Încă de pe vremea amintitului mandat, domnul Ştirbu personal dar şi membrii ai familiei sale au fost vizitaţi şi scuturaţi puţin de procurorii DIICOT pentru nişte afaceri cu cazane sau ceva afaceri cu alcool şi ţigări de contrabandă. Dar asta nu l-a deranjat, a ţinut cu dinţii de afacere şi nu s-a lăsat, mârâind politic la amestecul justiţiei în treburile de familie şi politice, acuzând separarea puterilor în stat. Cu alte cuvinte domnul Ştirbu ştie să scoată bani de pe urma viciilor românilor. Poate tocmai de asta a fost numit în locul lui Barbu, cel care era foarte intransigent cu unele „scăpări” de la morală, considerând domnia sa că  cei bolnavi de SIDA sunt toţi amatori de distracţii neprotejate, uitând că mai sunt şi oameni care au fost îmbolnăviţi prin spitale sau chiar prin locuri mai întunecoase. Chestie de percepţie. Nu vreau să mai amintesc că până şi pupila prezidenţială are Sida în familie şi cu toate astea este complet nevinovată. Unii mai glumeţi spun că a născut prin cezariană pentru că la antrenamentele făcute la cursurile de tinere mame nu reuşea să înţeleagă cum adică să împingă câtă vreme nu avea în faţă nici o uşă  pe care să scrie „push” ca la parlamentul european. În fine să trecem peste asta.

Deci domnul Ştirbu a fost selecţionat datorită unor merite deosebite. Pentru mine rămân certe vizitele DIICOT la firmele familiei sale şi nu pot să nu observ că toţi demnitarii şi aleşii noştri au mame ţapene, ceva în genul bunicii lui Bulă, sau mătuşii Tamara, adică femei care se pricep la afaceri. Nu ştiu dacă se pricepeau la fel de bine şi pe timpul lui Ceaşcă unele din ele nereuşind pe vremea aia să scoată gumarii din picioare câte 16 ore pe zi, dar noroc cu loviluţia că a descătuşat energiile creatoare latente ale mamelor parlamentarilor noştri. Vivat, Vivat , Vivat!

Să notăm în concluzie că domnul Ştirbu, viitorul ministru al Culturii nu face notă aparte faţă de guvernele noastre sau politicienii post decembrişti, are şi domnia sa dosarul gata pregătit că doară nu aţi fi vrut să stea Ponta să îl caute la dinţi acum în plină criză şi să îi fabrice dosar cu care să îl tină în frâu. Nu este timp pentru aşa ceva, sunt selectaţi oameni cu dosar gata întocmit ca să fie certă şi garantată supunerea în cadrul politicii guvernului, să fie sigur premierul că aceştia dau avizele necesare descărcărilor arheologice sau de mediu tuturor firmelor interesate de gazele de şist, minele de aur sau retrocedărilor către sărmanii grofi sau familii boiereşti reprezentate în instanţă de moştenitori sau firme de avocaţi cu naşu în suflet. Planeta se grăbeşte, de ce ar lâncezi afacerile şi mersul şpăgilor? Trăiască selecţia „naturală” Unde eşti Darwin?

P.S. Ministrul Ştirbu este oltean. Deci încă o calitatea neapărat necesară pe lângă cea îndosariată. Dacă vrei să fii ministru în cabinetul Ponta trebuie să ai dosar şi să fii oltean, ca să oferi garanţia fidelităţii. Ţinând cont de antecedentele domnului Ştirbu, este necesară o recomandare: Să  faceţi  doar ce spune popa, nu ce face Ştirbu.

Preotul intră în guvern iar Prioteasa în puşcărie ?Asta este misoginism.

De

4 comentarii la „Viitorul ministru Stirbu are toti dinţii în gură”
  1. Curat,murdar,coane marine.Ce putem face?Unde mai gasim in Romania oameni curati la dosar sau la dinti?Mergem tot inainte dupa deviza inaintasilor…Poate popa asta o avea teama de Dumnezeu sau de dumnezeii mamicutei sale…

  2. Cred ca’i lipsesc,,Trei dinti din fata” ? ( Marin Sorescu,fost ministrul culturii romane).

Comentariile sunt închise.