ardealul rupt de horty

Te pierdem. Transilvanie, pământ de sânge şi comori,

Te pierdem pentru că e ordin să fii iar scoasă la vânzare

Te pierdem şi privim  tembeli, inconştienţi,  nepăsători

Popor de orbi, de muţi şi surzi, lipsiţi de cap  şi de picioare.

 

Te pierdem iar cum te-au pierdut cândva  şi alţi handicapaţi

Preocupaţi prea mult de sine, de tron,  distracţii şi avere

Te pierdem pentru că privim doar la slănină şi cârnaţi

Şi stăm prea mult matrafoxaţi de whisky, scaun şi putere.

 

Te pierdem pentru că duşmanul te-a vrut prea mult şi nencetat  

Iar guvernanţii au lăsat  pământul fără apărare  

Te pierdem vede orice orb, că chiorii noştri au semnat

Actul trădării-n 11 puncte şi actul de coabitare.

 

Te pierdem, Transilvanie  şi nu e pentru prima oară

Când stăm neputincioşi privind cum sângerezi prin mii de vene

Iar noi ne răsculăm luptând bravi patrioţi seară de seară

Ostaşi la posturi… la tv,  la Btv sau la Antene.

 

Ne-am ramolit sau am uitat că ţara nu e de vânzare

Că nu se scoate pe tarabă  şi nici nu se negociază

Că datori suntem să veghem cu ţinta prinsă în cătare

Să avem mâna pe trăgaci şi permanent conştiinţa trează.

 

Te pierdem, Transilvanie, căci astăzi altul este scopul

Te vor prea mulţi şi este voia  şi ordin  de la licurici

Să te cedăm şi să primim, să acceptăm, să  facem trocul

Co Basarabie ciuntită şi plină ochi de venetici.

 

Aşa ajuns-a azi românul, urmaşul bravului Mihai

Urmaşul sfântului Zamolxes, copilul vaşnicilor geţi

Să-şi piardă capul când atinge o „cărămidă cu mălai”

Să nu mai aibă niciodată un buzdugan cu trei peceţi.

 

Te pierdem Transilvanie, la cărţi  barbut sau păcănele

Că astăzi toţi muncim pe rupte să câştigăm un ban „cinstit”

La Bingo, Loto, sau oriunde se poate jupui o piele

Se poate scoate un ciubuc,sau măcar curge câte-un pic.

 

Te pierdem pentru că ai noştri conducători ne vând pe şest

Şi dau avize pentru Roşii şi gaze scormonind pământul

Acum porunca şi bătaia noi nu le mai primim  din Est,

Privim spre Vest că de acolo a început să bată vântul.

 

Te pierdem, Transilvanie şi stăm inerţi paralizaţi

Privim cum grofii ne strămută biserici şi morminte iar

Românii vor fi iar iobagi flămânzi şi goi şi dezbrăcaţi

Vom mai citi despre Ardeal prin cărţi  pe la vre-un anticar.

  

Te pierdem ţară şi  acum rămâi pierdută pe vecie

De mâine vor uita românii  c-ai fost frumoasă şi bogată

Istoria te va uita că n-are cine să mai scrie

Nici cine-ai fost nici  cine eşti, iubita mea blagostemată.

De

21 de comentarii la „Te pierdem, Transilvanie”
 1. E greu de inteles letargia ardelenilor. Ba, se zice ca multora din ei le-ar conveni alipirea Ardealului la Ungaria, ca sa nu mai duca ei in spate „regatul” asta inapoiat, balcanic-levantin… In mod logic, intelegem ca prefera”impriul” de dincolo – „alta civilizatie”, se spune, dar se omite principiul istoric al „natiunii tolerate” pe care s-a cladit imperiul acela. Cat despre acea civilizatie, de sorginte occidentala, in ziua de astazi, fratii ardeleni ar trebui sa ia seama de politicile ati-imigrationiste din toate tarile acelea „civilizate”. Bogatii nu-i mai vor pe cei saraci printre ei, oameni buni! Hai sa ne aparam „saracia si nevoile si neamul”!

 2. Problema e mult mai complexă. NIMENI NU MAI ARE INCREDERE IN NIMENI, NIMENI NU VREA SA SE MAI BAGE PENTRU ALTUL, TOTI AM DEVENIT FOLOSOFI, TORETICIENI, ANALISTI, DETINATORII ADEVARULUI ABSOLUT, NIMENI NU MAI VREA SA FIE TAPLA, NIEMNI NU MAI VREA SA MUNCEASCA, NICI SA LUPTE. Deaja vorbim de „generaţii” generatia Ceausescu, generatia Iliescu, a lui Nastase, a lui Ponta, ne imparim in gasti din ce in ce mai mici, si daca se poate si fim fiecare exponent al … generatiei sau grupului sau. Cu astfel de oameni nu ai cum sa vorbesti de nevoile neamului.

 3. eu fac doar ce pot face acum: citesc si-l dau mai departe. Vorba Sfintei scripturi: CINE ARE URECHI DE AUZIT, SA AUDA!

 4. Necazul este ca din anul 2007,poate chiar mai devreme,poporul roman nu mai exista.Exista doar o populatie imputinata de vicistitudinile vieti si puternic dezbinata de catre toti care au fost interesati sa o domine.Majoritatea celor buni au fost asimilati in vest ca fiind adevarati cetateni europeni,iar cei mai putini buni sunt considerati imigranti si supusi oprobiului european.Globalizarea va nivela totul si ne vom pierde si bruma de mandrie patriotica pe care o mai avem.

 5. D-le MARIN NEACŞU, nu letargia ARDELENILOR este greu de explicat ci tocmai trădarea miticilor sudişti acolo unde sînt frîiele puteri. Mai reflectaţi.

 6. Dle Vasile, nu eu vorbeam de letargia ardelenilor, ci altcineva. Eu spuneam ca problema emai complexa decat parev la prima vedere, sunt bmai multi factori care concura la actuala stare de fapt, printre care si ce spuneti dumneavoastra.

 7. Pina la Ardeal(Transilvania)important este sa nu-mi calce alogenul in batatura ramasa de la tata, ca mor cu el de git si cu tot neamul lui.
  Nu cred ca vor lasa ardelenii sa le intre bozgorul in ograda si sa stea cu mina in sin.

 8. Jorj, e deja intrat iar romanii mor in fata judecatorilor si dreptatea in mana. AU PUS MANA SI PE BAILE FELIX, VOR SA OATRAVEASCA APELE TERMALE CA SA NU SE MAI POATA TRATA ROMANUL. NU NE MAI FACEM BINE GURITA DACA NU NE RIDICAM.

 9. Daca ai sti cum vorbesc si ce cred ardelenii despre olteni( a propos de autor), nu ai mai suspina atit pentru Transilvania !!! Duca-se cu lobotomizatii ei cu tot, oricit de ”complexa” e situatia. Du-te frate prin Transilvania asta dupa care scincesti, sa te suipe in fata ”fratii” si sa-ti spuna ca nu mai suporta tirania miticilor care ii jefuiesc etc. etc…..
  EU NU AM NEVOIE DE ”FRATI” CARE-L CONSIDERE PE MIHAI VITEAZUL CA FIIND CEL CARE A COTROPIT ”TARA” LOR SI LE-A DETURNAT DRUMUL SPRE OCCIDENT SI CIVILIZATIE !!!
  SA VEZI CUM INGRIJESC ”FRATII” ASTIA STATUILE VITEAZULUI, TRADAT TOT DE EI LA TURDA, SI TE-AI MAI DOMOLI DIN EFUZIUNILE PATRIOTICE.
  Sa se duca unde a dus mutu iapa si inapoi sa nu mai vina, sa-i calareasca ungurii si ”occidentalii” pina le-o da bulionul pe nas !
  Cei care la referendum au stat in casa fiindca asa le-a ordonat ungurul NU MAI SINT FRATI CU MINE !!!
  Calatorie sprincenata !!!

 10. Nu ma intereseaza cum gandesc unii ardeleni care ca si tine au ochii inflamati. Eu vorbesc pentru romani nu pentru indivizi frustrati. Cu ganduri ca ale tale va meritati unii pe altii.

 11. Domnule Neacsu,
  Mie mi-au spus niste oameni, seriosi, ca ati fi o persoana realista, echilibrata etc.
  De aceea ma surprinde in modul cel mai neplacut raspunsul dvs.
  De ce sint ”frustrat”(cu ”ochii inflamati”!!!), fiindca sint realist ???
  Habar nu aveti pe ce lume traiti sau adoptati politica strutului.
  Va doresc sa va duceti in Transilvania sau in Banat si sa fiti tratat ca ”mitic”, cu aroganta maxima, sa invatati si dvs. ceva, macar acum la batrinete.
  Repet ce spuneam; nu sint frate cu cei care ma desconsidera !!!

 12. Domnule Ciu , mie mi-au spus niste oameni seriosi, ca ciu ciu este un nume neserios. Dar eu nu ma iau dupa ce spun altii fara sa verific. Dumnevoastra ati venit sa imi spuneti ca ardelenii au nu stiu ce parere despre olteni, ca nu ii iubesc si ca ar trebui ca eu sa nu mai gandesc asa despre ei. Asa ceva m-ar putea sfatui mister Barna, nu un bun roman. Despre ardeleni mai cunosc si eu cate ceva, nu traiesc chiar asa rupt de lume, am fosti colegi si prieteni foarte buni care traiesc in ardeal si imi spun ce gandesc si cum gandesc romanii din ardeal despre tot nu numai despre olteni. Din cauza asta am spus ca numai fruistratii s euita in farfuria altuia si nu mai pot de capra vecinului. Nu contest ca mai sunt si alti oameni care gandesc asa cum ati spus si asa cum banuiesc si se observa ca ganditi si dumneavostra dar nu gandesc asa marea majoritate ci doar o parte. Daca faceti parte din cea zona e treaba dumnevoastra, eu nu gandesc asa. Realist sunt eu, care judeca dupa majoritate nu dupa cazzurile izolate.Am fost si prin Ardeal si prin Banat, si am fost tratat ca orice roman indiferent din ce zona. Daca dumnevoastra sunteti tratat special in alte tinuturi decat acasa,. inseamna ca aveti ceva special in atitudine sau privire, cine stie, care cere un tratament deosebit. Eu m-am simti acasa oriunde am fost si nu o spun asa ca sa va contrazic ci pentru ca asa e. Ultimele concedii le-am facut prin valea Izei, si m-am simtit excelent, ceea ca va doresc si dumnevoastra.Ura de rasa sau asa zisele excese de ” patriotism local” nu sunt specifice romanilor pe care i-am intalnit eu. Poate aveti dumneavoastra un noroc special.Nu sunteti realist, doar gresit orientat, e adevarat nu stati cu capul in nisip, umblati cu el in nori doar.

 13. Ciu,
  si inca ceva. Sa admitem prin absurd ca ai avea dreptate si ca ar exsiata un puternic val de antipatie sau ura sau cum vrei sa ii spui printre ardeleni , la adresa oltenilor. Ce ar trebui sa fac eu, sa iau cutitul si sa le tai gatul, sau sa ii urasc pentru ca cine stie din ce motive li s-au taracit mintile ? Sa nu ii mai consider fratii mei pentru ca cine stie cine le-a bagat prostii in cap? Asa ai face dumneata, asta propui ? Dar daca la dumneata in familie unul din copii sau frati ar lua-o razna si-ar pierde mintile ce ai face, l-a impusca, l-ai renega, l-ai considera un ciudat si ti-ai lua mana de pe el ? Daca asa ai invatat dumneata e treaba dumitale, in familia mea nu am invatat asa ceva.

 14. ”.Ura de rasa sau asa zisele excese de ” patriotism local” nu sunt specifice romanilor pe care i-am intalnit eu”
  Care rasa si de ce esti asa de familiar cu un om care nu te-a jignit ??
  Si de ce pomenesti de patriotismul local ?
  Nu domnule Neacsu, nu cunosti situatia de dincolo de munti si bati cimpii cu gratie !!! Nu vreau sa ma refer la responsbilitati, ”iresponsabilitate” si alte stari care au condus la situatia actuala.\
  Atentie, ardelenii NU-I IUBESC PE ”MITICI”, IN GENERAL, NU NUMAI PE OLTENI CARE, LA CONCURENTA CU MOLDOVENII AR FI INTRUCHIPAREA RAULUI !!!

 15. Ciu, „tot ce este exagerat este neinsemnat” spune o veche zicala, si ar trebui sa tii cont de ea. Eu sunt ardelean, roman ardelean, tin sa precizez si sunt mandru de acest fapt. Stiu ce gandesc multi dintre ardelenii mei pentru ca locuiesc in Ardeal, asa ca sa nu vii tu cu generalizarile/exagerarile tale, e clar ?! Bag mana in foc si nu ma ard deloc cand spun ca majoritatea ardelenilor sunt buni romani, sunt patrioti si daca, Doamne-fereste, vor fi nevoiti s-o dovedeasca, o sa o dovedeasca!!! Urmasii lui Horea si Avram Iancu nu au murit, sa nu uiti asta!!!

 16. Imbratisez oamenii de bine care au mai ramas in Romania. Cu stima domnilor Marin, Dinu, Jorj

 17. in regiunea Iasului cunosc de ani de zile mii si mii de moldoveni(si din cei de dincolo de Prut veniti la studii aici). Oameni de bine, frumosi si inteligenti. Sper ca pe viitor SA FACEM ECHIPA SI MAI MARE CU TOTI CEILALTI DIN ROMANIA. NOI TINEM LA NEAM, LA CULTURA SI LA FAPTE. Ca peste tot in lume exista si cazuri izolate.

Comentariile sunt închise.