Atenţie, cad bursuci!

Categoria Actualitate, Opinii, Social, Stiri Interne

atentie bursuci!

 Pe vremea bunicului se spunea că ochiul stăpânului îngraşă vita, în sensul că vita din curte poate avea orice, poţi să îi dai tot ce îşi doreşte, nu se simte bine dacă nu îşi vede stăpânul sau nu îi aude vocea şi sincer să fiu am avut ocazia să constat adevărul acestor vorbe. Sunt sigur că şi alţii au avut ocazia să constate că animalele de companie, sau cele de curte, suferă şi nu au chef nici de mâncare dacă nu îşi văd stăpânul câteva zile.

Mai târziu  în şcoala militară am fost învăţat să mă feresc de ochii şefului şi copita măgarului. Şi această zicală şi-a dovedit valabilitatea de-a lungul timpului. Eu personal nu m-am ferit dar nici nu am ieşit în drum ca şarpele.

Mai târziu, adică ceva mai aproape, după aniversatul eveniment al acestor zile în lumea politică mai ales a mai apărut o relaţie ciudată între oameni, stăpâni şi .. fiinţele de companie sau de povară ale stăpânilor sau şefilor. Mai nou, între stăpâni şi aceşti – hai să le spunem- bursuci, s-a creat o simbioză atât de puternică încât nu numai că mângâierea stăpânului  îngraşă… contul bursucului, dar cum strănută stăpânul, cum cade bursucul la pat lovit de gripa porcină. Aceste fenomen nu se întâmplă de azi de ieri, dar de când stăpânirea este divizată, bi, dacă nu tricefală, când vezi pe cineva lovit de gripă trebuie să te dai filmul pe rev şi să vezi cine a strănutat ultimul, sau cine a strănutat mai tare. Nici atunci nu e sigur că cel care a strănutat este stăpânul sau responsabil de gripa bursucului, pentru că se poate întâmpla ca un prieten grijuliu să pună batista la gura bursucului când strănută stăpânul şi ai fi tentat să crezi că a fost ferit dar e posibil ca batista să fie chiar ea infectată cu virusul gripal. Minune mare,  dar şi mare belea, nu mai ştii când te scoate cineva din rahat cu ce scop o face, să te salveze sau să te deconspire?

Cât era un singur cap la putere, situaţia era clară, se ştia cine a strănutat şi cum avea cineva dureri de burtă de la o plăcintă arsă, cum ştiai de unde i se trage. Există încă pe internet înregistrarea cu durerile de stomac ale unei mame după ce i-a ţinut cineva batista la nas. Acum însă e jale mare. Vezi cum cade omul şi nu ştii de unde i s-a tras. Fie cel care l-a lovit a dat şi a plecat, ca măgarul, fie lovitura a venit prin ricoşet şi nu se mai ştie de unde a plecat, fie cel lovit se face că nu ştie ce l-a lovit şi declară cu guriţa lui că s-a întâlnit cu uşa, că a călcat pisica pe coadă şi pisica a zgâriat câinele, câinele l-a muşcat pe vecinul şi vecinul a dar cu piatra şi i-a scos lui doi dinţi din faţă. Oricum viaţa este complexă.

De când cu ceartă dintre stăpâni, tot mai mulţi îşi fracturează coloana sau mă rog ceea ce ei pretindeau că au pe post de coloană vertebrală sau vertebrată. Eu i-as spune nevertebrată şi aş include aceşti bursuci  în regnul nevertebratelor.

Bunăoară un bursuc – n-am găsit altă rimă- este propus judecător  la Curtea Constituţională. Imediat îşi manifestă gratitudinea şi declară că este o încununare a unei cariere de care orice bursuc ar fi mândru nevoie mare. Dar surpriză, nominalizarea sa îl supără pe Ştrul care îi anunţă pe Bulă şi pe Gigel că nu îl vrea pe bursucul acela acolo. Imediat i se retrage sprijinul şi bursucul anunţă după o discuţie cu Gigel că nu vrea să fie motiv de ceartă între doi iubiţi care nu mai merg de mult mână în mână, iar Gigel anunţă şi el că bursucul a renunţat ca să nu fie motiv de ceartă între Gigel şi Bulă. Ce să mai crezi? Nici unul nu vorbeşte despre Ştrul, lovitura a fost prin ricoşet dar nici unul nu vrea să spună şi învelesc la ciocolată de ai spune că se termină staniolul.

Un alt bursuc îl supără şi el pe Strul printr-o urare de sărbători puţin mai veche şi mai neaoşă. Imediat Gigel îi spune că nu e frumos ce face, şi că trebuie  să îi pedepsească pe colindători, dar bursucul nu vrea aşa că e nevoit să se îmbolnăvească brusc şi să lase locul vacant. Şi ca în filme, boala lui a scos la vedere altă boală a altui Bursuc. Bursucul care trebuia să îi ia locul propus de unul din stăpâni, e adevărat unul mai mic, se declară şi el onorat de nominalizare, dar el nu e pe placul lui Gigel pentru că prea l-a lovit şi s-a opus extracţiilor… dentare. A venit momentul ca stăpânul Gigel să se răzbune şi aşa cade propunerea bursucului  specialist în jocuri de putere. Aşa s-a confirmat şi zicala că nimeni nu e profet în ţara lui, iar cine se declară specialist în jocuri de putere, din jocuri de putere piere.

Şi ca să fie săptămâna completă, se mai îmbolnăveşte un bursuc. Şi asta s-a luat de cine nu trebuie şi cum stătea el aşa frumos pe craca lui, nu are ce face şi chiar crede că este avocatul pădurii şi nu al diavolului şi se leagă şi el de extracţii autosesizându-se cu privire la bătălia de la Pungeşti. Păi cine l-a pus frate, când stătea aşa liniştit pe creanga lui, să se dea el la dinţii Chevron? El nu ştia că subiectul este tabu, el nu a văzut ce i s-a întâmplat lui Marincea după ce a îndrăznit să spună că cutremurele de la Izvoarele ar putea avea o legătură cu fracturarea hidraulică sau ce i s-a întâmplat bursucului care se juca cu puterea ? Doamne naivi mai sunt unii bursuci. Şi uite aşa, a fost nevoit să îşi găsească şi el o boală care nu îi dă pace şi nu îi dă voie să mai rămână în scaun. A strănutat Gigel. L-a auzit cineva? Nuuuuuuuu, dar bursucii au simţit ei în urină că o să strănute şi decât să strănute Gigel, mai bine să se îmbolnăvească ei , e mai sănătos pentru toată lumea. Cine urmează? Vă spun eu, dar să nu spuneţi la nimeni: oricine dă în interesele lui Gigel sau Bulă iar printre interesele lor se numără aurul, gazele de şist şi orice mai vor licuricii.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Atenţie, cad bursuci!

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Pe vremea mea se spunea ca prin fata tunului si prin spatele calului sa nu treci.Se mai spunea sa nu indrepti arma spre cineva in gluma nici daca este descarcata,pentru ca uneori trage si fara glont.Din toata vanzoleala de bursuci,ne-am ales insa si cu ceva de valoare.La TVR va functiona chiar si interimar un intelectual de rasa,care va indrepta ochii romanilor si spre televiziunea publica ,prin infuzia de cultura veritabila pe care sunt sigur ca o va practica.Daca nu ma credeti,cititi-i blogurile.Pe mine m=au vrajit.

  2. Ionel Bungeac

    in dulcea capitala a moldovei-iasi traieste cumnatul bravului prim-ministru unul care a reusit sa faca contracte cu statul sub obladuirea vajnicului ponta cumnatelul si se aude ca s-ar vehicula sume cu multe 00000000 nu este nimeni care ar putea cerceta cele spuse de mine? va rog insistent publicati email-ul meu ma numesc ionel bungeac iesean acum emigrant in italia datorita tuturor hotilor din guvernele romaniei carora le urez acum la sfirsit de an sa aiba soarta milioanelor de romani asemenea mie

  3. George George si cu ce ma incalzeste pe mine ca este un intelectual rasat daca este tinut in lant de un procuror ratat?

  4. OLTEANU

    Nene George, una este poetul, alta este managerul.
    O societate comerciala are nevoie de manager cu proiecte economice viabile,care faca bani, nu de scitori.
    Ce se vrea la conducerea TVR, scriitorul ,publicistul Stelian Tanase ,sau conducatorul(PRESEDINTE DIRECTOR)?
    Care este Proiectul candidatului ? Nimic ,,decit un nume adunat pe’o carte”.
    Dincolo de gardul cazarmii este o alta lume , nene JORJ.
    Cu stima.
    ………