Politică la nivel înalt

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

nuland

De ani de zile vorbim despre politica românescă şi o gratulăm cu epitete  care mai de care mai expressive pentru a sublinia mitocănia şi miserupismul  care o caracterizează. Plecând de la Păcălici, trecând prin Poiana Ţapului, ajungând la Matrafoxat, românii au avut ocazia să constate că nimeni şi nimic nu poate opri manifestările de bădărănie ale politicienilor dâmboviţeni. Citesc uimit că un ministru britanic, al emigraţiei şi-a prezentat singur demisia pentru că a constatat tot singur, nu ANI, nici DNa, nici duşmanii politici, că persoana pe care o avea angajată menajeră nu are actele de muncă  în regulă. După ce a demis-o, şi-a dat singur demisia pentru că i s-a părut o ironie amară ca tocmai el să aibă ca angajat o persoană fără forme legale. Nu îţi vine să crezi că există astfel de oameni în politică. La noi, aşa ceva nu o să vedem nici în 1000 de ani.

Dar nu e nimic, avem, de unde învăţa. Politicienii noştri  nu se aliniază la pretenţiile şi şcoala politică britanică, e prea perimată, prea conservatoare, prea ca la ţară. Noi ne aliniem la politica şi principiile de guvernare şi comportament ale Statelor Unite ale SUA şi prietenilor de la Răsărit. Două evenimente de ultimă oră petrecute la nivel înalt ne arată că totuşi politicienii români au avut profesori buni şi poate nici nu reprezintă ei culmea tupeului .

Undeva în Rusia, un înalt reprezentant al guvernului Rus, ceva în genul lui Dragnea, sau Oprea, deci un vicepremier, domnul Dmitri Kozak , supărat de criticile jurnaliştilor vizavi de condiţiile de cazare şi facilităţile oferite participanţilor şi invitaţilor la Olimpiada de la Soci, iese pe post şi într-un stil care i-ar face invidioşi şi pe foştii miniştri Barbu şi Stroe, anunţă că tot ce se spune este minciună, iar domnia sa are probe  înregistrările de la duşuri, unde se vede cum unii oameni pornesc duşul şi apoi pleacă toată ziua lăsând apa deschisă, citez:” Avem camere de supraveghere care arata că oamenii dau drumul la duş, îl îndreaptă spre un perete şi apoi pleacă din cameră toata ziua”.

Păi bine domnilor jurnalişti sau jurnaliste, este frumos ce faceţi? Adică stau sărmanele organe cu ochii pe voi să vadă cum vă spălaţi şi voi plecaţi şi nu le arătaţi nici măcar o bucă? Ruşine săvă fie. Păi cu ce  o să mai umple şi ei ziarele de scandal după olimpiadă, pe cine să mai şantajeze, ce să mai vândă şi ei, dacă filmările de la duş nu au produs nimic? Dar mai e timp. Credeam că numai  noi avem miniştri care se autoincriminează, dar văd că nici ruşii nu sunt mai breji şi îşi dau şi ei cu stângul în dreptul şi îşi bagă capul în laţ singuri. Acuma sunt curios cum şi cine va încerca să explice de ce sunt instalate camere de supreveghere în camerele de hotel şi mai ales, până şi la duşuri. Dacă asta face parte din politica Marelui Frate de la Răsărit, atunci măcar să se pună afiş la intrarea în hoteluri: “ când faceţi duş, zâmbiţi,  domnului Putin nu îi plac oamenii încruntaţi!” sau “voi ce intraţi, lăsaţi orice ruşine! Aşa am făcut şi noi!”

Şi pentru că tot vorbim de înregistrări, uite că boala NSA are reversul ei, nu ştiu cine s-a molipsit şi a vrut să le arate prietenilor de peste ocean că nu numai ei ştiu să înregistreze. Nu departe de Soci, în Ucraina, avem  o altă dovadă a nesimţirii la nivel înalt. Doamna Victoria Nuland, cea care venea acum o lună în România să ne dea lecţii de conduită să  îşi arate îngrijorarea faţă de statul de drept şi să sărbătorească aniversarea a 10 ani de  colaborare NATO – România, această  Albă ca Zăpada a Departamentului de stat American este trimisă să negocieze  sau să nu ştiu ce să facă în Ucraina, de parcă  este vre-o legătură între coada vacii şi ştampila primăriei. Numai că doamna Nuland nu se mulţumeşte să observe situaţia din Ucraina, practic nu este trimisă să negocieze pacea sau să protejeze “statul de drept” în Ucraina, din câte reiese din discuţia cu ambasadorul,  domnia sa este trimisă acolo pentru ceva mai mult. Că este aşa o spune o interceptare a unei discuţii telefonice dintre domnia sa şi Ambasadorul SUA în Ucraina discuţie care arată fără dubiu că doamna Nuland nu doar comentează evenimentele ci caută soluţii şi propune  sau respinge variante de  prim miniştri, aşa cum ar dori domnia sa şi cei care au trimis-o, nu aşa cum trebuie să stabilească ucrainienii. Dacă mai exista un singur dubiu că mişcările şi “demonstraţiile” din Ucraina ar fi direcţionate, susţinute şi dirijate de forţe externe, acuma sper că au fost spulberate. Şi ca să fie totul oblu, mai scoate madam Nuland un porumbel vizavi de UE şi are o expresie care sincer vorbind în limbajul matern al doamnei Nuland nu înseamnă mare lucru.  Doamana Nuland a spus “Fuck the UE”  adică  un fel de “mai lasă-mă cu UE”. Personal  nu aş discuta măcar această expresie care însă pe frau Merkel a scandalizat-o. Ei mai lasă-mă, ce mare lucru, Fuck you este atât de uzual şi atât lipsit de importanţă în SUA încât nu îl mai bagă nimeni în seamă. E ca un fel de bună ziua. Dar doamna Merkel ca să nu spună lumea că nu s-a autosesizat, face scandal pentru folosirea acestui Fuck the UE, dar trece total cu vederea amestecul doamnei Nuland în politica internă şi desemnarea premierului în Ucraina, ca şi cum asta ar fi normal. De fapt din punctul ei de vedere e normal şi puterile Europene şi ambasadorii celorlalţe ţări fac acelaşi lucru, acolo unde li se permite, numesc procurori,  propun şefi de departamente,  dau ordine  cum să se desfăsoare referendumurile, dau sarcini în 11 puncte premierilor  şi nimeni nu face scandal, de ce ar fi făcut acuma? Orice s-ar spune, reacţia doamnei Nuland după dezvăluirea înregistrării convorbirii, a fost cam ca cea a lui Ponta când 13 oameni au murit din cauza frigului şi a zăpezii de acum o săptămână, domnia sa nu a avut altă reacţie decât aceea de a aprecia acurateţea şi calitatea înregistrării. Simţ al umorului? Nu,  eu i-aş spune un simţ lipsă. Aşa se face politica la nivel înalt!

 

 http://www.hotnews.ro/stiri-international-16558708-audio-victoria-nuland-despre-lipsa-implicare-bruxellesului-conflictul-din-ucraina-fuck-the.htm

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Politică la nivel înalt

  1. Generalul Iarna

    Badarania cred ca e din nastere.Exemplu:Bravul nostru Gl.Eugen Mihalache Badalan;comandant de regiment la Focsani(inainte de 1989)da comanda”Culcat”la adunarea de dimineata,inclusiv cadrelor,unii mai mari in grad decat el!Ca sef de SMG(cu escale la DPSM si SMFT) stiti toti cam unde a ajuns cu marlania..Ca sef de PDL la Braila a continuat in acelasi stil,numai ca „i-au tras-o”exact brailenii lui1Orice nas isi are nasul!!

  2. neacsum

    Pai el a crezut că în politică e ca în armată, el e comandantul şi de la el în jos toată lumea face culcat. Pănă să ăşi dea seama că el era doar o vacă de muls şi dat apoi la abator.