Mister istoric dezlegat

Categoria Actualitate, Divertisment, Istorie

teapa

Recent a fost dezlegat un mister care dăinuie de secole şi a dat de furcă multor istorici preocupaţi de  secolul  al XV-lea sau mai bine zis epoca Vlad Ţepeş.

În cronicile turceşti care povestesc şi descriu sfârşitul lui Hamza pașa, beiul de Nicopole, și al diacului sultanului, Catavolinos,  trimişi să îl omoare pe Vlad Ţepeş, ca şi în cronica pictată de la Viena, apare momentul tragerii în ţeapă a celor doi.  De asemenea cercetând  gravurile de epocă executate de artişti florentini care au înfăţişat aspecte de la curtea lui Vlad,  istoriografii şi cercetătorii au fost întotdeauna uimiţi de expresiile feţei celor traşi în ţeapă. Deşi  se spune că trasul în ţeapă reprezenta ultima cucerire în materie de cruzime, toate dovezile istorice şi gravurile  redau în descrierea feţei celor ţepuiţi de Vlad, o expresie de mulţumire şi uimire. Chiar şi scena renumită a drumului către Târgovişte a oştii lui Mahomed din campania din 1462, drum pe care se spune că Vlad l-a garnisit cu turci traşi în ţeapă, se vedea aceeaşi expresie care i-a îngrozit pe ienicerii lui Mahomed . Aceştia nu îşi puteau explica de ce zâmbeau turcii traşi în ţepe şi de ce expresia era de satisfacţie şi nu de durere şi de groază.

De-a lungul istoriei  au apărut fel de fel de încercări de a explica enigma . Chiar şi renumiţii istorici Sava Pietrăreanu şi Mugur au spus la un moment dat că primii 15 cm de ţeapă erau primiţi cu zâmbetul pe buze dar asta tot nu explică păstrarea zâmbetului până la sfârşit. Ei bine zilele acestea enigma a fost dezlegată.  Încercând să facă ordine prin arhivele Cancelariei Domneşti de la Palatul Victoria Socialismului, un funcţionar obscur, plătit cu 10000 ţechineuro  pe lună pentru a deschide sertarele şi maşina primului ministru,  a găsit printre documentele Cancelarie Domneşti un act semnat de Vlad Ţepeş, act  prin care acesta îi declara pe toţi cei pe care îi “înălţa,” reprezentanţi ai cancelariei domneşti . Iată cum suna ordinul de numire :

„Şi vă voi face, eu Vlad Ţepeluş  Voievod  pre voi înalţi reprezentanţi ai cancelariei mele domneşti  pentru promovarea proiectelor mele economice strategice şi de diplomaţie publică. Şi vă voi păstra pre voi, cu trupul şi sufletul aproape de cancelaria mea, acum şi în vecii vecilor. Şi de acolo din înaltul  poziţiei în care veţi fi puşi nu are a vă face nimeni smintire şi nimeni nu vă va lua locul până ce  misiunea pentru care aţi fost înălţaţi nu va fi îndeplinită.”

Ordinul domnesc găsit a fost verificat, semnătura şi pecetea sunt confirmate, nu încape nici o îndoială că este vorba de un document autentic . Şi iată cum un ordin al cancelariei domneşti clarifică un mister care  domnea de secole peste istoria atât de zbuciumată a ţării. Acum se ştie de ce nu râde vaca şi de ce zâmbeşte Geoană tot timpul,  indiferent că i se ia candidatura le preşedinţie, voturile,  şefia Senatului, calitatea de membru de partid,  sau postul de comisar European de sub nas. Nici una din aceste funcţii nu se compară cu rangul de Înalt Reprezentant  al Cancelariei, care dăinuieşte încă de pe timpul Ordinului Dragonilor. Aleluia!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Mister istoric dezlegat

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Este mai simplu sa gasim explicatia in istoria recenta si anume in adolescenta lui Ponta din timpul fugii la Paris si apoi,in timpul rodnicei ucenicii sub pulpana lui Nastase.S-au produs nenumarate gadilaturi,fapt confirmat si de catre raspopit si inerent de catre prostanac,dupa atatea vizite stiute si nestiute,la prietenul Vantu pentru relaxare…

  2. Generalul Iarna

    „In memoriam Antonie Iorgovan:P.S.D.-o gasca de homosexuali,masoni si infractori” Pentru cei interesati de mai multe amanunte,dati o cautare a acestui articol aparut cu ceva timp in urma si veti descoperi lucruri interesante.Sa fie de capul lor!!![Sper din toata inima sa nu mi se cenzureze aceasta postare,ca”baietii(!)”sunt multi…..

  3. Ce ar fi de cenyurat aici?

  4. Ce ar fi de cenzurat aici? Cand fetele de clasa a 4-a sunt invatate la ora de religie sa nu faca avort, nu cvred ca e cayul sa ne rusinam pentru cuvantul homosexual , infractor sau mason. Sunt notiuni deja intrate in vocabularul yilnic, iar cand guvernul Romaniei acorda libertati largi tuturor acestor categorii in dauna oamenilor cinstiti, cine ar putea cenzura ceva? Poate cuvantul PSD sa mai rusineze pe cineva … poate pe cei din partid, dar ma indoiesc.

  5. olteanu

    Seteaza engleza sua!

  6. olteanu

    Am devenit cumva gubernie?

  7. hahahaha !
    BINE GANDIT,BINE FACUT !TOATA STIMA !