Circul continuă, ocroteşte-i Doamne pe români!

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

acd

Miuţe

După marţea neagră în urma căreia toată lumea credea că se va alege grâul de neghină şi vom avea o situaţie clară în PNL şi USL, iată că şefii USL continuă bătaia de joc la adresa românilor, bătaie de joc începută încă din vara lui 2012 când s-au făcut că îl suspendă pe Băsescu pentru a semna apoi acorduri ruşinoase în 11 sau mai multe puncte (pe care domnul Antonescu acum le blamează din nou iar domnul Ponta i le stoarce în nas confirmând că domnul Antonescu le cunoştea în profunzime, nu era chiar fată mare) şi când au deschis porţile din dosul parlamentului pentru încă 100 de parlamentari din aşa zisa „opoziţie”, mulţi penali, penabili şi penibili, intraţi chiar ilegal, împotriva Legii Electorale.

După două săptămâni de bălăcăreli şi circ mutat din traseul Cotroceni-Victoria pe traseul PNL-PSD, situaţia rămâne neschimbată, nici unul din cei doi protagonişti nu are sânge în instalaţie pentru a rupe pisica dar nici nu vrea să cedeze, preferând să se latre prin gard unul pe altul ca doi căţei, mârâind şi ridicând piciorul pentru a se împroşca unul pe altul şi a marca teritoriul. Aşa se face că dacă treci pe lângă ei miroase de îţi cade părul, fiecare udat de celălalt dar cu nasul pe sus, mândru şi orgolios.

Se leagă fiecare de pretenţiile celuilalt invocând articole din protocol sau din legislaţie interpretând fiecare cum vrea acelaşi text pretinzând fiecare că el respectă acordurile dar celălalt este neserios şi îl atacă pe la spate. Până una alta amândoi sunt la fel de vinovaţi pentru că amândoi încalcă cu bună ştiinţă un protocol semnat pe care iată, acum îl descoperă.

În primul rând este încălcat chiar primul articol primul paragraf din protocol, care spune că :

„PSD şi PNL şi PC (ACD) hotărăsc să pună bazele juridice ale unei platforme politice comune care are drept scop fundamental elaborarea, adoptarea şi implementarea, până în anul 2020,a unei agende publice care cuprinde următoarele obiective principale:”

Întrebare: mai există ACD? 

Daca răspunsul este da, atunci domnul Constantin poate fi învinuit de încălcarea a numeroase articole din protocolul de înfiinţare, începând chiar cu capitolul 1, dar mai ales, prin intrarea în USD, de încălcarea art 9(8) din protocol care spune: ”Cele două partide nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale;” Poate părea curios, dar acordul ACD şi USL sunt făcute exact ca şi teza de doctorat a domnului Victor Ponta, căci dacă citim punctul 9(8) al protocolului USL vedem că e identic : 9.8.”Cele două partide nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale;” Mai mult, Capitolele 1 ale celor două protocoale sunt făcute după metoda PCP (Ponta-Copy-paste) ”Ce spuneţi nu e aşa că POLITICIENII SUNT PLINI DE IMAGINAŢIE?

Deci odată cu intrarea în USD, PC-ul a ieşit din ACD şi ca atare USL nu mai există, pentru că alianţa ACD ca semnatară a Prococolului USL nu mai există. Dacă ACD nu mai există, atunci Protocolul USL nu mai există şi deci nici USL. Dacă USL nu mai există, atunci în mod normal nu mai putem vorbi de un guvern USL şi ca atare preşedintele trebuie să constate că Uniunea care a format majoritatea parlamentară şi în numele căreia Ponta a cerut să fie desemnat premier, nu mai există şi trebuie să declanşeze procedurile pentru formarea unui nou guvern. Să ne amintim cât caz a făcut domnul Ponta la numire când cerea ca USL să fie numit să propună premierul ca “alianţă electorală” câştigătoare a alegerilor, deşi legea spune că premierul e propus de partidul care are majoritatea parlamentară şi nu de alianţă. Iată că dacă USL se sparge, nu mai avem de a face nici măcar cu alianţa electorală majoritară şi atunci Băsescu poate numi pe cine vrea el premier, Ponta nu mai poate pretinde că vorbeşte în numele unei alianţe electorale câştigătoare.

Ce caută UNPR la guvernare?

Pe de altă parte de vreme ce USL este un o alianţă formată între PSD şi ACD recte PNL şi PC, atunci ce caută UNPR în USL şi la guvernare? Avem un guvern USL sau un guvern format din membrii familiei şi alianţelor personale ale premierului? În mod cert am avut şi avem orice dar nu un guvern USL pentru că mai mult de jumătate din articolele protocolului au fost déjà încălcate încă de la înfiinţare. Cine e curios, să citească cele două protocoale de înfiinţare a ACD şi USL şi se va convinge. Se pare că chiar şi semnatarii acestor acorduri, abia acuma îşi trec ochii peste ele.

Una peste alta, trebuie să admitem că, aşa cum mulţi spuneau încă de la început, această uniune a fost o alianţă contra naturii şi chiar a acţionat împotriva naturii, rămânerea ei este un chin politic din care cei care pierd sunt românii, cetăţenii, cei care chiar au crezut că două partide antagoniste pot uita de diferenţele de principii şi doctrină şi lucra pentru binele cetăţeanului. Aiurea, totul este o minciună, un bluff, o înţelegere privind accesul la ciolan şi nimic altceva. Dacă USL va rămâne în picioare acele picioare vor fi de plastelină care se pot muia şi prăbuşi la cea mai mică adiere mai fierbinte, iar alianţa sau uniunea sau compromisul va continua numai pentru că ambii parteneri, PNL şi PSD, vor realiza că despărţirea duce la căderea guvernului deci un alt guvern şi atunci e cert că Băsescu nu îl va mai accepta pe Ponta ca prim ministru. Se apropie alegerile şi Băsescu are nevoie de om la butoane indiferent din ce partid va face parte. Nu ar fi exclus să îl vedem pe Oprea Prim Ministru pentru că el este singurul pe care îl acceptă şi Ponta şi Băsescu. Dacă Băsescu va accepta un nou guvern Ponta, o va face numai dacă la interne va fi pus un om al lui Băsescu şi dacă dosarul şi cazul Nana se va închide definitiv în favoarea lui Băsescu. Fără aceste două condiţii şi poate altele dar astea sigur, Băsescu nu va accepta un alt guvern Ponta.

Adevărul

Nu ştiu câţi sunt atât de naivi încât să creadă că problema ar fi ambiţia lui Johannis sau a lui Antonescu de a-l avea pe Johannis vice-prim ministru. Nu, adevărata problemă este controlul internelor, deşi problema oficială se pune invers. Ponta este gata să îl facă pe Johannis şi prim vice-viceprim ministru dar cu condiţia să nu aibă el controlul total la interne, să se lase fie controlat de un Oprea, fie la alt minister, oricare ar vrea el mai puţin justiţia. Între timp însă, Johannis va fi carotat de justiţie pe teme de incompatibilitate între funcţia de primar şi cea de ministru, lucru de altfel justificat pentru că nu poţi fi şi popă şi hoţ, adică şi ales şi numit. Eu continui să cred că ambii circari şi Ponta şi Antonescu, nu fac altceva decât să liciteze şi supraliciteze pretenţiile, bătălia dându-se pe interne în vederea noilor alegeri dar nici unul nu are bijuteriile destul de mari pentru a rupe pisica şi a declara spargerea USL pentru că amandoi şi amândouă partidele sunt convinse că asta înseamnă căderea guvernului şi formarea altui guvern, caz în care nici unul nu va ieşi câştigător. Aşa că se vor folosi de tot ce le oferă legea pentru a prelungi această stare de semipareză până nu vor mai avea altă şansă decât ori să se rupă ori unul să cedeze. Din această ambiţie pierd în acest moment cetăţenii dar şi ei atât ca persoane politice cât şi ca formaţiuni politice. Băsescu nu trebuie să facă nimic, doar să aştepte, ambii sunt suficient de proşti încât să se faulteze suficient de tare încât să păţească ce a păţit şi PDL-ul. Ocroteşte-i doamne pe români!

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-02-4-8272317-0-protocol-psd-pnl.pdf

http://www.antena3.ro/pictures/documents/53-protocolACD115.pdf

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Circul continuă, ocroteşte-i Doamne pe români!

  1. jorj gurita

    Daca nu ne straduim sa ne ocrotim prin forte proprii, Dumnezeu nu poate face nimic.

  2. Pai asta spuneam si eu, singura speranta a ramas Dumnezeu, ca noi nu avem timp.