Protocolul USD Dolj fu semnat

Categoria Actualitate, Politica, Social, Stiri Interne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Duminică 23.02.2014, la sediul PSD Dolj a avut loc ceremonia de semnare a protocolului de înfiinţare a Filialei Judeţene a USD Dolj. La activitate au fost invitaţi aproximativ 100 de membri ai celor 3 partide, presa şi doamna primar Olguţa Vasilescu. A fost o activitate fără fast, fără prea multe întrebări ceva în genul pupat Piaţa Universităţii. De remarcat că aşa cum spunea şi domnul Manta, preşedintele PSD DolJ, după Timiş, Doljul este a doua organizaţie care semnează acest protocol la nivel local. Nu se lasă oltenii ăştia, bănăţenii vor să fie ei fruncea, dar nici oltenii nu renunţă la podium.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Discursurile celor 3 preşedinţi judeţeni de partid, ai PSD, PC şi UNPR, respectiv domnii Claudiu Manta, Bucur Iulian şi Bica Gheorghe, au fost  în stilul caracteristic, seful UNPR direct şi la obiect, şeful PC calm şi fair-play iar şeful PSD, tăios şi alunecos. Iată ce am reţinut din declaraţiile şi răspunsurile la întrebări ale celor 3 şefi judeţeni de partid .

Manta

“Vrem să obţinem în Dolj cel mai mare scor pe ţară la alegerile parlamentare”.

Bucur

„Cu PSD ne cunoaştem foarte bine, la nivelul judeţului echipele se cunosc foarte bine, suntem convinşi că vom avea o colaborare foarte bună şi cu colegii de la UNPR. Ne-am fi bucurat să fi candidat sub sigla care ne-a consacrat de doi ani încoace, din păcate nu a fost alegerea noastră, este alegerea partenerilor noştri de a merge singuri, este păcat că abandonează o structură care funcţiona şi de la care lumea avea foarte multe aşteptări. Noi sperăm că şi în această formulă putem duce mai departe ce am început ca USL, să mergem ca USD în continuare şi să ducem mai departe,  să nu înşelăm aşteptările electoratului, iar în ceea ce priveşte alegerile Europarlamentare, cunoscând echipa cu care mergem în aceste alegeri nu avem nici un fel de emoţii.”

Bica

„UNPR şi PSD sunt două partide cu ideologie foarte apropiată. Împreună cu PC intenţionăm să aducem în Parlamentul European parlamentari competenţi care să reprezinte cu cinste România şi care să rezolve toate problemele pe care România şi le-a propus pentru viitor.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Întrebări :

Pentru domnul Bucur

Alianţa ACD mai funcţionează?

Răspuns: Din păcate ACD-ul nu mai funcţionează, această alianţă nu a fost denunţată până acum şi nu o să o denunţăm în continuare, pentru că dorinţa de a funcţiona USL-ul a fost foarte mare din partea noastră a PC, sperăm în continuare să se rezolve situaţia cu multă înţelepciune mai ales din partea colegilor liberali. Aţi văzut şi dumneavoastră toate comentariile apărute şi în presă dar şi pe lângă presă în legătură cu relaţiile dintre conducerile celor două partide, care în ultima vreme nu mai este de loc amiabilă. ACD-ul nu a funcţionat, ne bucurăm că până  acum  măcar am reuşit să asigurăm stabilitatea în USL, nu se mai poate de aici încolo, nu-i nici o problemă, mergem înainte pentru că avem un angajament faţă de electorat împreună cu colegii de la PSD şi de la UNPR, vom realiza ceea ce trebuie să realizăm.”

Întrebări pentru domnul Manta :

Întrebare: Dacă ACD nu mai funcţionează, atunci cum stă USL-ul, pentru că USL-ul este format din PSD şi ACD. Dacă nu mai există ACD nu mai există nici USL. Şi, dacă USL nu mai există, ce veţi face, veţi sprijini ca parlamentari de Dolj proiectele colegilor din PNL? Ce veţi pune mai în prim plan interesele de partid sau cele ale judeţului?

Manta : „Protocolul USL funcţionează ca relaţia dintre ACD şi PSD, în momentul de faţă ACD-ul nu este denunţat juridic chiar dacă relaţiile de acolo, trebuie să vedem şi din vina cui, nu funcţionează foarte bine. La a doua întrebare nu vreau să vă răspund pentru că noi ne-am dori să nu se desfiinţeze USL-ul. În nici un caz nu ne gândim ce vom face după, ne-am dori doar să nu se întâmple.

Întrebare: Cum funcţionează la Dolj relaţia USL?

Manta: „În momentul de faţă, la Dolj nu există o ceartă în cadrul USL. Nu avem o situaţie tensionată sau conflictuală cu domnul Voicu Mihai de la PNL. USD este o alianţă electorală care va funcţiona până la alegerile Parlamentare Europene pentru a aduce în Parlamentul European cât mai mulţi candidaţi din USD. Ne constituim sub acest scop, funcţionăm sub acest scop. Suntem trei parteneri care suntem membri USL care ne vom desfăşura activitatea politco-administrativă în Parlament ca USL dar ca alianţă electorală funcţionăm în acest moment şi în toată perioada de campanie electorală şi precampanie împreună sub sigla USD.”

Întrebare: Să înţelegem că după alegerile europene această alianţă se va desfiinţa?

Manta :”Nu ştiu ce se poate întâmpla după alegerile euro-parlamentare, ştiu ce se întâmplă acum. Ne constituim pentru a aduce cât mai multe voturi, parlamentarii noştri vor face parte din grupul social democrat şi îl vom susţine pe Martin Shultz ca preşedinte al Comisiei Europene. Acesta este scopul, de asta ne constituim, aşa vom funcţiona.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au mai fost câteva întrebări legate de aspecte locale privind împărţirea funcţiilor şi direcţiilor în cadrul judeţului unele tendenţioase, altele la obiect cărora domnii Bucur şi Manta le-au răspuns fiecare în stilul propriu.

Cam asta fuse la Craiova cu ocazia semnării Protocolului USD. Au mai fost şi unele răspunsuri neoficiale date „de pe margine” dinspre vecinii doamnei Lia Olguţa Vasilescu, dar fiind off record rămân aşa.

Un singur lucru mă nedumereşte. Dacă domnul Manta nu s-a gândit ce va face mâine dacă USL se desfiinţează sau nu vrea să se gândească pentru că i se pare prea îndepărtat, atunci cum poate gândi sau prevedea ce va face la alegeri care sunt peste câteva luni, sau cum va gestiona ţara pe o perioadă aşa de îndepărtată, până la alegerile următoare? Să înţelegem că PSD nu este capabil să stabilească un Contingency plan sau nu vor să spună şi alegătorilor ce vor să facă cu voturile lor? Îmi e greu să cred că mâine sau peste o săptămână, când USL se poate rupe, va fi luat prin surprindere şi va fi prins cu pantalonii în vine. Nu pentru asta a fost ales. Cine nu poate gestiona o posibilă situaţie în cadrul propriului partid sau alianţe cum poate conduce o ţară, unde situaţiile se derulează cu viteza luminii şi într-o succesiune foarte greu de privit chiar? Ce spuneţi domnule Manta, nu era mai corect să spuneţi că aţi luat în calcul şi această variantă dar nu e cazul să vorbiţi pentru că nu vreţi să cobiţi? Aţi fi fost mai uman şi mai credibil.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Protocolul USD Dolj fu semnat

 1. POPESCU

  ”copilul minune”usd , este mort deja! cine poate avea incredere in ponta, oprea si voiculescu ?
  cu noi au incheiat orice fel de discutie…votul nostru va fi dat personalitatilor marcante romanesti, profesionisti, onesti, curati!
  cu lichelele politice am incetat orice dialog!
  psd a tras teapa militarilor rezervisti si au spart usl in maniera setei de putere a lui iliescu!
  in rest , totul e timp pierdut!
  vp

 2. OLTEANU

  Este liniste in P-ta Milea!?

Statistici T5