USL divorţ sau doar separare temporară?

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

PARLAMENTUL EUROPEAN

Încă o marţe neagră va marca istoricul relaţiilor şi disputei din interiorul USL. După atâtea certuri şi împăcări, ameninţări şi şantaje mai pe faţă mai pe la spate, după atâtea demonstraţii de orgolii şi ambiţii de macho, toate opiniile converg către un răspuns sau rezultat final marţi, 25.02. 2014. Toată lumea aproape, chiar şi mogulul Voiculescu cel care acum cam 10 zile spunea că USL nu se sparge, acum anunţă că gata, de mâine mâncăm coliva USL.

Şi totuşi eu mai am dubii. Mai am dubii că USL se va sparge oficial, că protocolul va fi denunţat şi că alianţa câştigătoare a alegerilor din 2012 va anunţa oficial, formal, că nu mai există, că dispare din viaţa politică. Şi spun asta convins că nici unul din cei doi gemeni Dalai Lama, Victor şi Crin sau din cele două partide PSD şi PNL  nu vor avea curajul să denunţe Protocolul şi să forţeze formarea altui Guvern.

Antonescu deşi o spune, nu vrea să ceară formarea unui alt guvern pentru că ştie că are şanse slabe să intre într-o majoritate parlamentară care să-l aducă la guvernare, indiferent cu cine. El practic a încercat să obţină mai mult, să îl scoată pe Johannis cuiul lui Pepelea pentru că vrea să impresioneze pe cineva şi să arate că de dragul lor e gata să se certe cu soţul Ponta. Pe lângă faptul că a văzut sau admis oficial în sfârşit că Ponta nu avea nici un gând să îl sprijine la prezidenţiale, ceea ce era vizibil încă de pe vremea când Ponta ducea tratative cu UDMR pentru o majoritate parlamentară fără PNL din primăvara lui 2012, Antonescu a realizat că a pierdut prea mult făcând prea multe concesii lui Ponta.  Până acum Anto fie a fost orbit fie nu a putut spune nimic pentru că nici un argument nu ar fi fost suficient de puternic pentru a admite acest adevăr. Se mai pune întrebarea dacă PNL sau colegii de partid vor fi de partea lui Antonescu şi vor accepta să iasă de la ciolan. Dacă da, ce i-ar putea determina să piardă ciolanul?

Ne aflăm într-un paradox: Antonescu declară că iese de la guvernare, dar nu face nimic concret pentru asta, respectiv nu denunţă protocolul USL şi nici măcar pe cel cu PC adică ACD care ar duce automat la dezmembrarea USL. De ce oare ? Pe de altă parte, Ponta declară că doreşte menţinerea USL zice el de dragul electoratului, dar face tot ce poate pentru a-i face pe liberali să iasă de la guvernare: numeşte miniştri interimari din afara PNL, dă afară secretari de stat şi şefi de deconcentrate din PNL şi îi înlocuieşte cu membri PSD şi – ca o culme a paradoxurilor- eliberează din funcţie o membră PNL care a plagiat. Să înţelegem, că plagiatul este legal numai pentru membri PSD?

Ponta după cum spuneam,Ponta  ţipă de se aude până în Ucraina că el nu vrea divorţ, că el îşi iubeşte „soţia” şi nu îi scoate chiloţii pe maidan, dar le dă foc. De ce îl provoacă Ponta pe Antonescu, de ce nu spune ce gândeşte şi de ce ambii rămân în expectativă şi ţin ţara în această tensiune şi situaţie indecisă ? Dragostea faţă de stabilitate şi grija faţă de ţară? Aiurea. Pe lângă faptul că Ponta, respectiv Oprea, nu vor să renunţe la interne şi că nimeni nu îl vrea pe Johannis vice prim-ministru şi nici măcar ministru la interne pentru că internele sunt cruciale pentru alegeri inclusiv sau mai ales cele Europarlamentare, de vină sunt şi orientările celor doi în alegerile europarlamentare.

Şi se pare că am ajuns la factorul care a determinat cearta  sau picătura care a umplut paharul. Alegerile parlamentare sunt pentru cei doi şefi de partide cu mult mai importante decât sunt pentru noi românii, care vedem în ele decât posibilitatea ca două trei Ebe, neveste şi amante de politicieni români sau americani să ajungă acolo. Pentru cei doi Dalai Lama, contează foarte mult, aceste alegeri pentru că partidul care va câştiga alegerile la nivel european va fi cel care va avea puterea să decidă sau să sprijine viitorul preşedinte al României. După cum se ştie, la ora actuală în fruntea Europei ca număr de parlamentari se află PPE partid din care face parte şi PDL-ul lui Băsescu şi Angela Merkel. Dar PPE-ul este în scădere de popularitate şi sunt şanse mari ca acesta să piardă locul întâi la nivel european. Cine le-ar putea locul? Partidul Social Democrat al lui Martin Schulz trage mari speranţe. Aici am ajuns la punctul de fierbere. După cum se ştie, PNL şi PSD merg pe liste separate la alegerile parlamentarilor europeni dar susţin şi candidaturi diferite. PSD va sprijini partidul lui Schulz iar PNL-ul va sprijini partidul doamnei Merkel. Din cauza asta a fost scos la înaintare domnul Johannis, cel premiat de doamna Merkel pentru servicii aduse Germaniei . Cu ce ocazie? Cu ocazia preluării bunurilor imobiliare ale Grupului Etnic German? Sau poate pentru relaţiile strânse cu Grădinar care în Opinia lui Johannis nu este miliar,  deşi este nominalizat de Forbes.

Indiferent care este motivul decorării lui Johannis, Antonescu merge pe mâna lui în faţa lui Merkel şi a PPE, probabil şi pentru că Johannis pe lângă limba română mai ştie şi o limbă străină, străină de Antonescu. Dacă punem acest motiv alături de ambiţiile şi orgoliile de Dâmboviţa ale celor doi miri, nevoia lui Ponta de a apăra interesele lui Oprea pe apărare, nevoia de control asupra internelor la alegeri, avem tot ce ne trebuie ca să nu ne mai întrebăm ce se întâmplă cu USL. Din această cauză eu cred că chiar şi în situaţia în care nici unul din cei doi nu va ceda ambiţiilor personale şi nici nu au cum până la alegerile parlamentare, iar PNL va ieşi de la guvernare, NICI UNUL DIN EI NU VA DENUNŢA PROTOCOLUL USL, UDMR-ul NU VA INTRA LA GUVERNARE CU MINISTRU PENTRU CĂ ASTA AR ÎNSEMNA ALT GUVERN ALTĂ COALIŢIE ŞI PONTA A RECUNOSCUT CĂ NU VREA SĂ ÎŞI PREDEA MANDATUL PENTRU CĂ NU ÎL VA MAI PRIMI, AMBII PREŞEDINŢI VOR DECLARA CĂ ÎI MAI DAU O ŞANSĂ CELUILALT  PÂNĂ DUPĂ ALEGERILE EUROPENE, IAR DUPĂ  ELE  NU AR FI EXCLUS CA PNL SĂ REINTRE LA GUVERNARE, PENTRU CĂ DOMNUL PONTA DEJA A ANUNŢAT CĂ NU SE VA RECĂSĂTORI. DECI NICI UNUL DIN CEI DOI NU VA ANUNŢA CĂ USL NU MAI EXISTĂ, VOR ANUNŢA CĂ EXISTĂ DAR ESTE ÎN PROBE.

În acestă variantă, peneliştii vor accepta să iasă un pic de la guvernare până la europarlamentare,  pentru că asta le va aduce ceva voturi la Prezidenţiale. Între timp legile “speciale” care favorizează aleşii neamului nu vor avea de suferit, primarii, consilierii, parlamentarii nu vor avea de suferit, salariile lor vor creşte  nu va vota nimeni contra.

Că am dreptate, va demonstra şi reacţia partidelor Europene care în mod normal ar trebui să sară de cur în sus şi să spună că din nou este instabilitate în România şi să trimită pe nu ştiu cine să vadă ce se întâmplă. De data asta europenii vor face declaraţii moderate, vor cere calm şi vor spune că este o problemă internă a României care speră că se va rezolva, pentru că ştiu şi ei care este miza şi că poartă şi ei o parte din vină.

Aşa că stimaţi moderatori TV nu mai încercaţi să vedeţi cine este cel mai vinovat de acest divorţ sau separare, nu vă mai faceţi că nu ştiţi, pentru că amândoi sunt la fel de vinovaţi pentru că sacrifică voturile românilor şi speranţele puse în ei de către cei care i-au votat, de dragul Europei şi a promisiunii unui sprijin la alegerile prezidenţiale. Aferim!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la USL divorţ sau doar separare temporară?

  1. suciu nicu

    BRAVO MARINE! TI-AM SPUS EU DE ACUM O SAPTAMANA CA….CAM ASA O SA STEA LUCRURILE. Antenele trepideaza; B-eurile sunt nervoase ca nu le iasa pasienta iar ….REALITATEA A TRECUT CU ARME SI BAGAJE(GUSA0 DE P[ARTEA STI TU CUI. Marinarul acxum e cel mai descumpanit pentru ca BALAMUCUL ISCAT NICI CU 6 CUBURI DE GHEATA NU-L MAI AJUTA SA VADA „CURAT’ Ti-am spus ceva spatamana trecuta de ‘SASI” si pretentiile lor. Acum Antonescu va primi sarcini si de la „sasii” di Austria . Maine vorbim mai multe pentru ca oricum ….te asculta Les enfants-ii.

  2. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Amantul de serviciu UDMR,este oricum mai util pentru realizarea planurilor extra USL cu privire la RMGC si gaze de sist,spre bucuria pontacilor si ciumpalacilor…Eu insa sper si cred ca o sa le vina mintea la cap si vor respecta programul pentru care au fost alesi.

  3. Eeeeeeeeei, aici s-ar puea sa te contrazic nea George, UDMR s-a opus proiectului RMGC, pentru ca ei au alte interese acolo care difera de ale canadienilor. Sa nu uitam ca RMGC nu a primit avizul de mediu de la UDMR. Acuma vom vedea ce se intampla .

Statistici T5