De ce a fost schimbat prefectul de Bucureşti

Categoria Magazin, Opinii, Politica

georgeta gavrilaPe 2 Aprilie, o ştire scurtă apărută în media, ne informa că “Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să îl numească în acest post pe Paul Nicolae Petrovan”. De reţinut că doamna Gavrilă nu este membru de partid, aşa cum se bănuieşte că nu este nici noul prefect de vreme ce e procuror şi legea nu îi dă voie, dar câţi procurori nu au făcut lucruri pe care nu aveau voie să le facă? În fine nu cazul domnului Petrovan mă preocupă acuma, are cine să se ocupe de el, mai ales că a fost implicat într-un dosar penal legat probleme cu vama, dar i s-a dat NUP, fapt ce nu mă miră. Despre el mai spun doar că este procuror militar şi vine de la DNA. Cine a spus că Ponta nu se înţelege cu Kovesi ? Păi dacă doamna Kovesi a fost de acord să renunţe la un procuror bun , banuiesc foarte bun, daca nu chiar cel mai bune de vreme ce va ocupa o funcţie aşa de înaltă, la rugămintea domnului Ponta care nu a găsit altă persoană în tot Bucureştiul, mai poate să spună cineva că nu se înţeleg cei doi? Ar fi o aberaţie.

Dar ia să vedem de ce a fost schimbată doamna Gavrilă? La o primă vedere am putea spune  că a fost schimbată deoarece se apropie alegerile şi doamna fusese numită la propunerea PNL, chiar dacă nu este membră de partid dar este clar că a fost numită pe filiera PNL, deci PSD nu putea lăsa acest post unui duşman.

Nu ştiu cât anume o fi cântărit acest argument eu îl cred hotărâtor dacă ne gândim că spargerea USL  s-a produs tot ca urmare a neînţelegerilor pe posturi legate tot de alegeri. Nu devine, se confirmă că Ponta încearcă să îşi consolideze poziţiile cheie pentru controlul alegerilor Europarlamentare şi prezidenţiale. Nu e mai puţin adevărat că nici Băsescu nu stă cu mâinile în sân şi  acelaşi DNA care îi furnizează prefecţi domnului Ponta, scoate pe bandă dosare  de preşedinţi de consilii judeţene  şi primari PSD   pe bandă.

Guvenul declarase că a decis să o înlocuiască pe doamna Gavrilă în aceeaşi zi în care s-a făcut şi nominalizarea celui ce urma să o schimbe, deşi procesul nominalizării a trebuit să treacă pe la doamna  Kovesi, pe la Ministrul Justiţiei şi pe la CSM. Iată deci că în câteva ore domnul Ponta a avut déjà soluţia şi confirmarea. Foarte decis şi foarte rapid acest Speedy Gonzales de Dâmboviţa. Dar domnul Ponta a făcut schimbarea  fără să anunţe ce anume a motivat această schimbare, nu s-au dat nici măcar binecunoscutele motive de sănătate sau familiale, nici doamna Gavrilă nu a ieşit în media să spună că o doare burta a la Plăcintă. Cel puţin ciudată această schimbare bruscă şi fără explicaţii de nici o parte.

Coincidenţă sau nu, marţi 2 Aprilie doamna prefect participase la o Conferinţă internaţională privind “Traficul de persoane — o amenințare la adresa valorilor familiei”. Nimic rău până aici, dar dacă ne uităm puţin la mesajele transmise de doamna prefect participanţilor la conferinţă, vedem că acesta nu este de loc măguluitor la adresa politicii de stat privitor la protecţia familiei, chiar dacă doamna a fost totuşi blândă şi nu a făcut nominalizări, nu a numit instituţii, a vorbit aşa la modul general.” România a intrat în cel de al 25-lea an de declin al populaţiei sale şi nu se întrevăd defel perspective de a stopa acest declin şi de a se inversa această curbă descendentă. Este o realitate înconjurată de un văl al tăcerii, o stare de pasivitate generalizată, o stare de inerţie socială. Doar ici-acolo, voci singulare se încumetă să pună degetul pe rană.”

Sau : Rata totală a fertilităţii s-a situat în acest sumbru – din punct de vedere al fertilităţii – sfert de veac (1990-2014) la nivelul de circa 1,3. Adică 1,3 copii născuţi vii de o femeie fertilă – cu mult sub pragul critic de 2,1 copii per familie, cel care asigură doar înlocuirea simplă a generaţiilor.

Pe aceasta tendinţă deja instalată, anul 2050, care se va întâmpla în cursul vieţii celor mai mulţi aici de faţă, va găsi România cu o populaţie sub 14 milioane de locuitori – 13,3 milioane chiar după o proiecţie pesimistă a BERD –, iar aceasta mult îmbătrânită, pe fondul creşterii speranţei de viaţă.”

Sunt şi alte aspect semnalate în acest discurs pe care unii  le cunoaştem  dar nu le-am băgat în seamă iar alţii nu le-am sesizat . Merită citit acest discurs, ca să vedem către ce ne îndreptăm sub aspect demografic. Ca titlu informativ, amintesc doar că atât minoritatea tigănescă, sau rrom cum pretend unii că trebuie să spunem, cât şi cea maghiară din România au o creştere,  nu o scădere demografică, peste media europeană şi cu o rată  a fertilităţii peste 2. Cine va fi majoritar în România peste 100 de ani ? Faceţi şi dumnevoastră o socoteală simplă.

Mai spune fosta doamnă prefect că “Globalizarea favorizează traficul de persoane, ducându-l spre cote alarmante. Traficul de persoane reprezintă un eşec al societăţii noastre. Persoana umană este considerată şi tratată ca o marfă. Victimele sunt dezumanizate şi traumatizate, fiindu-le afectată adesea ireversibil şi negativ viaţa viitoare. Sunt supuse privaţiunilor fizice, le este refuzată îngrijirea medicală, impunându-li-se cel mai adesea uzul de substanţe ilicite. Dar traficul de persoane reprezintă şi un eşec al familiei noastre de astăzi.”

Destul de acidă  şi dură doamna prefect. Bănuiesc că cele spuse de domnia sa nu au căzut tocmai bine la stomac domnului Ponta cel care alături de iubitul său coabitant este un adept fidel al globalizării şi vânzării României en gros,  nu en detaliile. Păi din câte înţeleg eu din cele spuse de doamna prefect, nu trebuie să ne îngrijorăm de micul traffic de persoane, şi mica exploatare a cetăţenilor, pericolul îl constituie marele trafic de persoane şi exploatarea la nivel societate făcute  fără teamă şi fără ruşine de statul roman. Plecarea românilor la muncă în ţări străine a trecut de mult faza de pe comună acuma e la faza pe ţară şi continuă fără şanse de oprire. Bătaia de joc, sărăcia, lipsa locurilor de muncă, exploatarea cetăţeanului de către stat, exterminarea românilor prin condiţiile inhumane din locurile de muncă, lipsa unei protecţii sociale, lipsa unui sistem medical adecvat, condiţiile infecte din spitale, lipsa medicamentelor, slaba protecţie împotriva fenomenului infracţional nu sunt altceva decât acţiuni concentrate şi se pare planificate de decimare şi depopulare a României. Iar cei care conduc la aceste fenomene sunt cei care conduc ţara, aparatul de stat, structurile guvernamentale şi administrative care fie prin lipsa de interes fie prin înconştienţă, incompetenţă sau intenţionat, ducă către aceste rezultate şi perspective.

Sunt nevoit să citez din nou “Aş dori să mai învederez că nu trebuie să mai restrângem conceptul de trafic de persoane sau de trafic de fiinţe umane doar la exploatarea sexuală. Trebuie să avem în vedere şi condiţiile de muncă forţată, cele de ţinere în stare de sclavie, precum şi practicile asimilate sclaviei. De asemenea, aservirea sau prelevarea de organe. În toate situaţiile, cuvântul-cheie este exploatarea. Sărăcia, familiile destrămate, plecarea unuia sau a ambilor părinţi la muncă în străinătate, excluziunea socială sunt tot atâţia factori de vulnerabilitate în faţa fenomenului de trafic de persoane.

Nu mai continui, cei care vor să citească întregul discurs, o pot face pe linkul dat la sfârşitul articoluului. De remarcat curajul acestui discurs ca şi trafgedia pe care o descrie privind prezentul şi viitorul naţiei. Nu ştiu dacă acest discurs a fost cauza sau doar ocazia pentru demiterea  doamnei Gavrilă, dar oricum ar fi, se vede clar că ne îndeptăm către un totalitarism mai negru decât cele mai negre previziuni şi că adevărul a devenit prohibit în România. Adevărul nu stă la masă cu conducerea ţării, asta e clar.

Interesant este însă, – dacă e să fim obiectivi- că este vorba de aceeaşi doamnă Gavrilă care cerea imperativ la referendum să nu se folosească camerele de supraveghere din secţiile de votare din şcoli. Oare de ce ? Eeei, fost-ai lele cât ai fost, spune un cântec popular. Oare ce va atârna mai mult la un bilanţ imparţial?

http://activenews.ro/discursul-fulminant-al-unui-oficial-roman-despre-starea-natiunii-la-cateva-ore-dupa-fost-schimbat-din-functie_1829492.html

http://www.realitatea.net/prefectul-de-bucuresti-a-fost-schimbat_1412246.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la De ce a fost schimbat prefectul de Bucureşti

  1. Pannduru Lunetistu'

    Dacă a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, merită aplauzele noastre, mai ales că (măcar aparent) nu era membră de partid.
    Din păcate în România anului 2014, „minciuna stă cu regele la masă” iar adevărul va fi mereu ascuns sub preș, ca un gunoi supărător.
    Oare e întâmplător faptul că mesajele academicianului Dinu Giurescu trece pe ecranele calculatoarelor și prin (unele) jurnale mai mult decât nebăgat în seamă. Noi citim pagina cu Bianca, ori cu Piți, Mititelu și Jiji… Și așteptăm, cu telecomanda în mână, să vină… pensia!

  2. Dacă titlul este o întrebare, atunci răspunsul se află la o singură peroană: domnul Oprea Gabriel, general de justiție și ofițer de intendență profesor universitar doctor ministru vice-premier fost ministru fost prefect șef de mafie personală.

  3. Hari, de regula evit să folosesc expresii „colorate”, dar acuma se cere una foarte folosita de manelisti: „Se ştieeeeeee!!!!”

  4. Mihai

    Multumim pentru articol. Din pacate nu prea cred in totalitate ca acesta este motivul real. UN zbir si un dictator pe timpul cat a lucrat in secretariatul general, toti au rasuflat ca a plecat si a luat-o cu ea pe protejata sa de 30 de ani, careia i-a oferit inclusiv functia de Secretar General (pentru putina Vreme).

    E frumos ce ati scris, dar efectiv sunteti mult prea curat si sincer ca sa credeti si altceva decat s-a dus dupa interes la Departamentul pentru energie.

    Va recomand si acest articol pentru a vedea exact motivele sustinerii sale: http://www.ziartricolorul.ro/cum-a-facut-cariera-mediocra-georgeta-gavrila-barba-su-e-din-tulcea-ca-si-crin-antonescu-cu-care-juca-poker/

  5. Domnule Mihai, departe de a pretinde ca stiu toate dedesupturile politichiei romanesti, ma refer la fapte, nu la principii, eu aici m-am legat de un fapt punctual. Politica sau nu, cinstita sau perversa, declaratia doamnei Gavrila, indiferent cine a scris-o, prezinta adevaruri care nu prea sunt spuse de cineva aflat la putere si acest lucru este de apreciat, la fel cum am spus ca este de condamnat alta declaratie data cu alta ocazie. In ceea ce priveste linkul la care ma trimiteti, chiar daca ar putea contine unele adevaruri, va rog sa ma iertati, cunoscand limbajul lui Vadim, nu ma opresc asupra lui, chestie de gust.

  6. Murphy

    Pe cand Armata pe mana cui cap IX?

  7. pedro

    Parca a fost si secretar la MApN,NU?pe vremea lu oprica minte mica?Sa nu o plangem si sa nu-i ridicam osanale pentru ce a afirmat viza-vis de perspectiva demografica,astfel de lucruri le-a mai prezentat un ipochimen care-i presedinte pe la nu stiu ce fundatura misculatiilor lu base,pe cand era mare consilier de presedinte demis!!

  8. Pedro, Cred ca am mai explicat, eu nu am pus in discutie intreaga activitate a doamnei in cauza, am si spus ca nu toate actiunile sunt de laudat, ba daca imi amintesc am si spus ca nu stiu ce anume va cantari mai mult la un bilant echidistant.

  9. Pingback: De ce a fost schimbat prefectul de Bucureşti | Blogosfera

  10. ionescu

    Important mi se par informatiile care ni le da d-na Gavrila,lucru care ar trebui sa puna pe ginduri actuala conducere a tarii.Cit de mult poti sa urasti un popor ca sa ii faci asa ceva?!sa il duci cu buna stiinta pe drumul pieirii ca neam,ca identitate.La unguri,citeam intr-o revista ca sa incurajeze natalitatea,cuplurilor care faceau un angajament scris ca fac un copil,doi in urmatorii ani,li se dadea casa cu o camera doua,daca nu isi indeplineau angajamentul,contractul era anulat….deci daca nu ii duce mintea pe romani,sa se mai uite peste gard la vecini,poate le vine si lor vreo idee,poate chiar mai buna…..