Bă,se încolţeşte

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

basescu-ponta-ruleta-ruseasca 1

E dat dracu românu ăsta, nu mai poţi să spui ceva că gata sare unu şi te întreabă de ce l-ai înjurat de mamă. Dacă întrebi pe cineva aşa din politeţe, „ bă, ce mai face mama ta”, în loc de „mulţumesc, bine”, te trezeşti cu o palmă. Sau dacă îi spui unuia că îi doreşti multă căldură te întreabă de ce să îl arză focul si trosc una de rămâi mops pe viaţă. De aici şi maxima domnului Zegrean că „măreţia legislaţiei româneşti constă în faptul că este interpretabilă.” Păi dacă vorba este interpretabilă, legea care e făcută din vorbe, cum să fie dacă nu la fel?

Uite eu spun că Băse încolţeşte. Cineva poate să mă întrebe cum adică, ce vreau să spun, la ce m-am gândit, pentru că dicţionarul limbii române are mai multe sensuri :„ ÎNCOLŢÍ, încolţesc, vb. IV. I. Intranz. (Despre plante; la pers. 3) A da colţ, a răsări din pământ; a germina. ♦ Fig. (Despre idei, sentimente) A începe să se dezvolte; a apărea, a se ivi, a se naşte. II. Tranz. A înfige colţii spre a muşca. ♦ A înconjura din toate părţile, fără a mai da posibilitate de retragere. ♦ Fig. (Despre oameni) A prinde pe cineva la strâmtoare; (despre abstracte) a cuprinde, a copleşi.”

Răspunsul meu, ca şi la întrebarea dacă zebra este neagră cu dungi albe, sau albă cu dungi negre, este da. Da, la asta m-am gândit când am spus că Băse încolţeşte.

1. Da, Planta Eba, pentru că este o plantă, este floarea lui tata şi se exprimă ca şi o floare a încolţit.  Unei flori nu trebuie să îi ceri să îţi recite din Kafka, nici măcar din Arghezi, floarea trebuie privită (plivită) şi consemnat dacă are sau nu are miros, ce culoare are, că se compune din petale, pistil, stamine etc, se înmulţeşte prin Sida şi se îmbogăţeşte cu ajutorul albinelor, trântorilor sau alţi insectoizi purtători de polen. Da, planta Eba a încolţit, a germinat şi acuma creşte văzând cu ochii, cu ochii şi sub ochii lui tata. De curând a anunţat că a renunţat la candidatura pentru Europarlamentare, nu pentru că nu ar mai fi avut şanse din cauza spargerii PDL- ului pe care nu îl uită şi îl tot confundă cu PMP, ci pentrui că aşa a stabilit ea şi Traian, că a căpătat suficientă iesperenţă peste hotare şi e aptă pentru a duce bătălii între graniţele ţării. Este la fel de adevărat că încălzirea a făcut-o pe vremea cât era parlamentar European, mai ales după ce tanti Udrea a ratat şefia PDL şi alte tanti din partid nu au trecut în tabăra lui tata. Şi culmea culmilor, ele femeile PDL nu au vrut să voteze cu FEMEIA Udrea. Şi aşa ea, Eba a sărit la gâtul Andreei Vass şi a părâcioasei Monica Macovei cea care până atunci nu ieşise nici din cuvântul nici de sub papucul lui tata. Ca să vezi cât de ingrată e lumea. A mai avut ea un meci mic şi cu fosta doamnă Borcea care cică s-ar fi folosit de numele ei pentru a-şi face reclamă. Zău de nu are simţul umorului fata asta. Păi eu până acum credeam că orice asemănare sau apropiere de fata cu succesuri suna ca o palmă pe un fund de fată mare. Ptiu, că vorbesc cu păcat în Săptămâna Mare. Săptămâna care abia s-a încheiat planta Eba s-a gândit să îşi mărească salba “pretinelor” şi a sărit şi la jugulara Ralucăi Ţurcan care cică i-a şutit cabinetul Parlamentar de la Sibiu. Replica colţoasei pardon, încolţitei Eba este de o savoare la care nici marele Nenea Iancu nu a visat: „Eu nu ştiu dacă am avut cabinet de europarlamentar la Sibiu sau încă îl mai am, în condiţiile în care eu încă plătesc asistenţi parlamentari. Am înţeles că doamna Raluca Turcan (preşedinte al PDL Sibiu – n.r) mi-a desfiinţat cabinetul de europarlamentar”. Cum puii mei, ca să nu spun altfel, să nu ştii dacă ai avut sau mai ai cabinet parlamentar? Păi cabinetul parlamentar nu e locul acela unde parlamentarul se duce să se întâlnească cu cetăţenii care l-au votat şi cu care ţine legătura periodic, o dată pe lună cel puţin ? O fi fost floarea tatii vreodată pe acolo sau doar a încasat banii pe el? Sau e locul acela pe care spui ca îl ai şi pentru care ceri deconturi din suma forfetară, fără să faci nimic? Dacă şi la europeni e la fel ca la noi, e bine, înseamnă că e suficient să declari că ai cabinet, să dai o adresă şi să spui că ai câţiva angajaţi şi gata, ai dreptul la 4000 lei pe lună. Trăiască legile şi cine le votează.

2. Da, Băse încolţeşte şi când încolţeşte el, muşcă. Dar este şi încolţit. Spuneam încă de acum câteva luni că această campanie sau acest an va fi cum nu a mai fost, că de când Justiţia şi-a tras intrare pe strada Ponta, vom asista la lovituri cum nu s-au mai văzut în toată perioada post-decembristă, mai ales că se termină mandatul marinelului şi o parte din justiţiari vor trece dintr-o tabără în alta, mai ceva ca foştii premieri liberali. Nu sunt eu din Bălceşti dar nici Grojdibodu nu e de aruncat. Şi jocurile încă nu sunt făcute. De când Ponta a îndrăznit să se dea la cealaltă floare prezidenţială şi a asmuţit comisiile parlamentare pe Nana, Băse a declarat Jihadul. Nu e viespar pesedist să nu umble procurorii DNA cu băţul să întărâte stupul. Nu contează dacă iese ceva, dacă dosarele se concretizează sau nu, dacă există probe, important este să tremure stupul şi să oprească aprovizionarea cu “miere” la alegeri. Dacă între timp câţiva ambasadori pe picior de plecare şi ei, laudă activitatea celor care au schimbat biblia pe băţ, jumătate din scop a fost atins. Şi uite aşa din colţ în colţ, din colţi în colţi, Băsescu încolţit dar şi colţos, nu mai ţine cont de nimic şi face gafe care în orice alt stat ar fi fost taxate ca atare şi suspendare ar fi scris pe el. Numai la noi, cei care ar fi trebuit să sesizeze şi să se autosesizeze, se fac că nu ştiu ce scrie la art.206 şi 207 CP. Fapta săvârşită de numitul Băsescu Traian împoriva numitei Firea Grabriela, “cititoare de prompter” se încadrează în paragrafele amintite şi nu trebuie să faci o facultate de specialitate, trebuie doar să citeşti articolele de lege şi să constaţi încadrarea. Nici nu mai merită comentat. De fapt nu e prima oară când cineva anunţă pe post o infracţiune sau se autoincriminează în direct fără efect.  Să nu uităm că domnul Becali Jiji, la renumitul interviu din închisoare, strigătul său cu “lucrarea de aur” anunţa nici mai mult nici mai puţin decât că este gata să de şpagă sau mită celui care îl va scoate din puşcărie. Doar că domnia sa s-a exprimat altfel, a spus că “ va fi recunoscător toată viaţa celui care” îl scoate din puşcărie. Nici atunci nici acum cei îndreptăţiţi nu s-au sesizat. Acuma, parlamentarii noştri, în loc să constate fapta şi să demareze procedura de suspendare pentru amentinţarea unui parlamentar de către preşedinte, pentru o faptă care era legată de îndeplinirea unei sarcini parlamentare, se joacă de-a plângerile penale care oricum nu au nici un efect până la alegerile din iarnă şi până atunci mai e mult. Domnul Ponta însă, ca şi în vara lui 2012 se face că face ceva ca să nu spună ţugulanul că a stat cu mâinile în sân. Iar presa are ce roade două luni de acum încolo… în gol. Ca şi mestecatul gumei, discutarea acestui subiect asupra cetăţeanului nu are decât darul de a produce salivă, nu ţine de foame, nu se simte, nu schimbă nimic.

3. Da, Băsescu încolţeşte, îl încolţeşte pe Ponta, care e şi el la fel de speriat ca şi Băsescu, încât nici el nu mai ştie ce spune şi ce face. Ponta ştie ce înseamnă război total cu Băsescu, ştie foarte bine ce surse de informaţii are acesta şi bănuieşte câte dosărele sunt ascunse, gata pentru a fi scoase la Războiu la o adică. Ştie că punctul slab al lui Băsescu sunt fetele, doar acolo îl doare, la familie, dar nu ştie cât de mult îşi poate permite să zgândăre subiectul şi care va fi picătura care va umple paharul şi îl va face pe Băsescu să taie capete, inclusiv al lui, nu numai să cresteze semnul lui Zoro pe ţărână. De aceea îi e teamă. Şi totuşi există blestem, spunea poetul, “urăsc, am curaj şi mă tem”. Acestea ar fi versurile care caracterizează starea lui Ponta în acest moment. Teama te face ridicol iar Ponta s-a ridiculizat cum nu l-a ridiculizat nimeni până acuma, declarând că şi-a tras birou în sediul MApN. Sincer nu cred aşa ceva, cred că a spus-o “la mişto” aşa ca să arate cât de mult îl doare de acuzaţiile privind folosirea biroului său pentru de trafic de influenţă. Păi când cineva te sună din biroul primului ministră (iar tu ai posibilitatea să verifici dacă numărul este de la guvern ) şi îţi spune că te aranjează dacă îl aranjezi şi tu, mai ai vre-un dubiu că persoana are cojones? Ce face domnul Ponta ca să scape de acuzaţie şi să o anihileze? Se ridiculizează singur şi declară că îşi mută biroul într-o unitate militară ca să nu mai poată intra oricine în biroul lui. Creaţă idée, penibilă găselniţă, ridicolă ieşire. Dar dacă a şi făcut ceea ce a spus, asta merită să treacă în galeria marilor idioţenii făcute de oamenii de stat. Eu în locul lui aş fi luat casetele cu înregistrările (pentru că biroul primului ministru nu o fi unitate militară, nici cameră de valori, mai ales dacă ne gândim cine a sta acolo în ultimii 25 de ani, dar are camera de filmare pe hol, la intrare în birou şi se poate dovedi cu înregistrări dacă în ziua şi la ora presupusă a discuţiei, persoanele incriminate se aflau sau nu în birou. Simplu ca bună ziua. Numai că nici Băsescu nu cere aceste înregistrări, nici Ponta nu le aduce în apărarea sa, dar îşi mută biroul. Asta nu dovedeşte că nu a fost nimeni în biroul lui atunci, ci doar că nu mai vrea să mai vină nimeni în biroul lui acuma. Se pare că lui Ponta nu îi e frică numai de Băsescu, acuma îi e frică şi de baronii care l-au convocat săptămâna trecută şi îi cer protecţie.

Toate aceste evenimente şi încolţiri fac din România o ţară batjocorită şi dinăuntru şi din afară. Cum să trateze marile puteri doi oameni de stat care se fac reciproc corupţi şi mafioţi în văzul lumii, dar nici unul nu aduce argument, fiecare vine cu legea lui şi interpretarea proprie a legii pe care domnul Zegrean o consideră măreaţă? Cum să fie trataţi românii care au ales şi păstrază, votează şi dau girul şi putere unor astfel de oameni? Cucurucucuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/12/07/justitia-si-a-tras-intrare-si-pe-strada-ponta-5876

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Bă,se încolţeşte

  1. pedro

    Nea Marine,chestia cu mutatul biroului premierului la mapn nu poate fi decat o idiotenie marca oprica minte mica,Dusa nu cred ca are vre-o implicare decat rolul de gazda, el nu se ocupa de „carpeli”!

  2. neacsum

    Don Pedro, sa fiu sincer, pana azi eu am crezut ca e la caterinca, acuma vad ca treaba e serioasa, Ponta nu a facut misto, decat eventual de el insusi. Repet e cea mai mare idiotenie din politica romaneasca a tuturor timpurilor, indiferent din mintea cui a venit. In felul asta Ponta dovedeste ca intr-adevar, se ascunde de cei care vin sa ii ceara favoruri.Pe de alta parte daca crede ca informational este protejat mai bine acolo, langa Marriot care este intesat de sisteme de interceptare, inseamna ca habar nu are in ce lume traieste. Ce blestem purtam de avem in fruntea tarii numai circari?

  3. Generalul Iarna

    Neica Marine,te lua valul si scapasi perla:”sau dacat a incasat banii”!Se spune corect:”doar a incasat banii”.In rest,totul e O.K.

  4. Bine don general,. uite am corectat, desi era ok sia sa, dar este mai corect asa. Multam!

  5. Se poate spune că „nu a facut altceva decat sa incaseze banii”, si acesta era sensul, sau „doar a incasat banii, fara sa mai faca si altceva”.

  6. Pingback: Bă,se încolţeşte | Blogosfera

  7. Generalul Iarna

    E in ordine,azi e Vinerea Mare,va urez sarbatori pascale linistite.Hristos a inviat!