La noi, ca la curtea regelui Athur

Categoria Cultura, Divertisment

lancelot

Am primit pe mail o anecdotă cu o întâmplare de pe vremea marelui rege Arhur. Iniţial am luat-o ca pe o glumă dar citind-o mi s-a aprins un beculeţ. Pentru a nu ştiu câte oară constat că istoria se învârte în cerc, nimic nu e nou, evennimentele se repetă ciclic şi se pare că nu numai pentru cei care nu vor să înveţe din istorie. Citiţi anecdota şi discutăm după:

“Lancelot era un viteaz cavaler al regelui Arthur, dar avea şi el o obsesie, pentru … frumosii sâni ai reginei !!!

Ştia însă că dacă i-ar fi atins, ar fi fost condamnat la moarte. Într-o zi, Lancelot nu mai rezistă şi îşi face cunoscută pasiunea lui secretă magului Merlin. Băiat orientat, magul găseste o soluţie pentru a satisface dorinţa acestuia dar numai contra 1.000 monede de aur. Lancelot acceptă fără să ezite. În dimineaţa următoare, magul Merlin prepară o pulbere urticantă şi o pune în sutienul reginei, în timp ce ea îşi făcea duşul annual. Imediat ce regina se îmbracă începe să simtă o mâncărime din ce în ce mai mare. Regele Arthur îl convoacă imediat pe vrăjitor, pentru a-i cere un remediu, iar acesta îi spune că doar o salivă specială, aplicată timp de 4 ore ar putea trata această teribilă urticarie. A mai menţionat ă din testele efectuate în laborator, costatat că doar saliva lui Lancelot ar avea aceste caracteristici speciale.

Regele îl convoacă imediat pe Lancelot, care deja îşi luase antidotul pentru pulberea urticantă.

Aşa se face ca Lancelot are ocazia de a săruta, la ordinul regelui!, pentru cateva ore bune, sânii pe care îi visase dintotdeauna şi pe deasupra este şi răsplătit şi sărbatorit de curte ca un erou. Înainte de a se întoarce la moşia lui, John este oprit de Merlin, care îi reaminteşte datoria de 1.000 de monede de aur. Surpriza, însă, Lancelot deja satisfăcut, refuza sa plăteasca, mizând pe faptul că magul nu se putea plânge fără a se autoincrimina. În diminea-a următoare, însă, magul Merlin pune aceeaşi pulbere urticantă în chiloţii regelui ..”.

Anecdota primită are şi o morală care spune ceva  de plata la timp a facturilor. Pe mine altceva m-a frapat însă. Dacă facem un salt în timp şi înlocuim numele lui Lancelot cu cel al lui Bercea, sânii reginei cu Justiţia, numele lui Merlin cu cel al lui Mircea, (aici pînă şi iniţiala numelui coincide) iar cel al regelui cu cel al .. “regelui”, observăm că după câteva mii de ani nu s-a schimbat nimic.

Şi pe vremea lui Arthur şi acuma existau persoane care râvneau la bunul altuia şi voiau să obţină foloase.

Şi atunci şi acuma se găseau oameni gata să dea o mână de ajutor, bineînţeles contra unor sume de bani.

Şi atunci şi acuma cel care şi-a atins scopul nu se mai achită de datorie.

Şi atunci şi acuma cel care nu se achită de datorie contează pe faptul că cel păcălit nu se poate plânge fără a se autoincrimina.

Şi atunci şi acuma regele a primit praful în chiloţi, pentru că se scarpină de mama focului.

Întrebare: cine trece la lins acuma?

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la La noi, ca la curtea regelui Athur

 1. olteanu

  Cine? Alt acrobat,….!

 2. rãspopitu

  AMR…să cunoaștem dragostea lui Hritos,care întrece cunoștința ca sã fim umpluți de plinãtatea lui Dumnezeu.

 3. Raspopitule, te rog, eu, daca ai ceva despre subiect esti binevenit, dar nu cauta sa ne lipesti mintea cu cuvintele altora.

 4. rãspopitu

  D-la Neacșu,”altora” este cuvântul lui D-zeu și oriunde pe pământ,în sufletul oamenilor,în mintea și gândurile lor,este lăudat…”Căci El însuși e binevenit…Noi suntem lucrarea Sa”spune apostolul neamurilor,Pavel! Sunteți un site respectabil și nu puteți respinge învățăturile creștine care din când în când vine să picmenteze pozitiv anumite cotrdicții politice…Vedeți,am eliminat cuvintele de introducere,amr care nu intră în concordanță cu mesajul creștin.Mulțumesc! p.s.Dacă sunteți libercugetător,ateu,atunci înțeleg și dacă deranjeaza mă retrag….”De aceia vă îndemn,să-mi dați o asigurare dacă aveți dragoste de El sau nu”.

 5. Domnule Raspopitu>
  Altora inseamna altora. Pe pamannt exista zeci de religii si secte. Fiecare crede ca Dumnezeul lui caruia ii spune cum vrea fiecare, de la Allah la Yehova, sau Budha, este cel care este singurul Dumnezeu. Deocamdata nu exista un concurs care sa demonestreze care este mai mare sau mai adevarat. Deci dumnevoastra sunteti doar unul dintre cei ce poarta cuvintele unui Dumnezeu dintre zecii care stapanesc mintile oamenilor. Nimeni nu va da dreptul sa considerati ca sunteti singurul detinator al adevarului. Va respect dreptul la credinta ca oricarui alt credimcios indiferent de religie, dar nu va folositi de pagina mea pentru a raspandi cuvintele altota, indiferent cine ar fi ei, ca se numesc Ioan, Petru, avel, Gabrie, Mohamed, sau oricum s-ar numi. Va rog mult , din respect fata de credinta fiecaruia, nu incercati sa tranformati aceasta pagina, daca o respectati, in mijloc de dominare ideologic. Daca aveti comentarii personale de facut la textele si ideile tot personale care se publica sau comenteaza aici e ok, daca nu,va rog sa va folositi prapaganda religioasa pentru cercul credinciosilor. Eu cred in cine vreau si nu oblig pe nimeni sa citeasca din sfintii unei credinte sau a alteia pentru a-i determina sa creada sau nu in ceea ce cred eu.

 6. rãspopitu

  D-le Neacșu să înțeleg că pagina acestui site ce-l administrați nu se vrea a fi publică în exprimarea opiniilor celor ce-l acceseaza? Oare să cred că aici pe pagina dvs.nu se poate opina decât ce doriți dvs.? Nu credeți ca dvs.îngrădiți exprimarea unui vizitator fie ea și cu tentă religioasă? Am avut timpul răbdarea și curiozitatea să ” răsfoiesc” prin istoricul postărilor dvs.În parte sunt pertinente și interesante sutã la sută politice,dar în multele comentarii auxiliare articolelor postate de cititori am citit și multă mizerie,multe „găleți cu lături”aruncate….da,desigur totul face parte din „decorul” acestui site! Ce vă deranjează un cuvânt,o frază de bine încărcată de pioșenie,de credință,o învățătură creștină strecurată ca un…”detergent” întru curățarea spiritului mesagerului și deopotrivă cititorului.Nu pot crede că cineva se simte „temător sau lezat” de cuvântul lui Dumnezeu! „Cine se teme Doamne de Tine și nu va glorifica numele tău? Tu ești sfânt,ptr.că toate națiunile vor veni și se vor închina înaintea Ta,ptr.că judecățile Tale drepte vor fi arătate”!

 7. Domnule, dumneata ori nu intelegi , ori te faci ca nu intelegi? Am spus eu ca nu ai dreptul la opinie? Poti sa ti-o exprmi , dar este indicat sa o faci pe marginea articolelor publicate, nu pe teme care nu au nici o legatira cu materialul publicat. Repet, esti liber sa crezi in cine vrei, sa spui asta cui vrei, fa-ti o pagina personala si scrie sau comenteaza toata biblia, de la cap la coada, dar nu transforma paginile altora in foi de propaganda religioasa. Este o chestie de bun simt. Daca intri la mine in casa, imi respecti casa, nu imi schimbi mobila cum iti place tie. SPER CA M-AM FACUT INTELES. Ai auzit cumva undeva in nou testament ca Iisus a propavaduit in casele cuiva? Nu, el mergea pe strazi, se oprea in locuri unde nu chema pe nimeni, venea lumea sa il asculte, nu mergea din casa in casa sa le spuna la oameni in cine sa creada. Invata de la cel pe care spui ca il respecti ce inseamna respectul fata de oameni.

 8. ionescu

  Chiar ca nu stiu ce vrea dl. raspopitu cu aceste texte,dar chiar nu e cazul pe site-ul acesta,poate sa poarte niste discutii fructuoase cu cei de pe site-ul ortodox,sau altul cu teme de acestea,daca vrea sa puna un comentariu,mi se pare corect sa isi dea cu parerea referitor la subiectul expus,mi se pare chiar un semn de respect fata de cel care le scrie

 9. s

  Raspopitu ar putea sa consulte si blogul razboiintrucuvant. Poate alege ce sectiune doreste. Acolo poate gasi, la rubrica stiri, si analize politice si geopolitice de calitate. Probabil ca acolo postarile sale vor fi mai potrivite decat in alta parte. Eu, personal, nu simt nevoia detergentului domniei sale.

 10. rãspopitu

  „Și venind Iisus…A INTRAT în casa sutașului a văzut pe soacra acestuia zacând bolnavă cu febră și El i-a atins mâna și febra a lăsat-o…Apoi a început să slujească…”
  „Și suindu-Se în corabie El a trecut dincolo,A INTRAT în casa omului unde au venit mai mulți păcătoși și au șezut la masă împreună cu ucenicii Lui…”
  „Pe când vorbea el mulțimilor,iată că a venit unul spunându-I că fiica i-a murit…..Iisus S-a ridicat,și urmându-l A INTRAT în casa omului…”
  „Și dacă,casa este vrednică VOI INTRA în ea și pacea să vină la voi…”
  „Ochii își vor recăpăta vederea,șchiopii vor umbla,leproșii se vor curății,surzii aud și morții vor învia…Fericiți vor fi aceia în casa cărora voi INTRA..”
  „Și cum A INTRAT atunci El în casa omulu și au mâncat pâinile..”
  „Și INTRÂND în casă a întins mâna a spus,cine este mama mea,cine sunt frații mei?”
  „Și atunci dând drumul mulțimilor El A INTRAT în casă și ucenicii s-au apropiat zicându-I….”
  „Și El A INTRAT întro casă,și s-a adunat iarăși mulțimea așa că nu puteau nici să…”
  „A INTRAT în casă și le-a zis:Bine a profețit Isaia despre voi fățarnicilor..”
  „Dar El s-a sculat de acolo și s-a dus în ținutul Tirului și A INTRAT întro casă…”
  „Învățătorule,am venit la tine ptr.fiul meu,care are un duh mut…atunci El A INTRAT în casă…”
  „Atunci,El A INTRAT în casă zicând:viermele nu moare și focul nu se stinge….”

  „Și El a venit de acolo în ținutul Iudeii A INTRAT întro casă și cum dincolo de Iordan mulțimile…”
  „A INTRAT în casă și le-a zis:adevărat Vă spun,nu este nimeni care să fi lăsat casă,surori,frați sau mamă sau tată,copii…”
  „Dar El a ieșit din sinagogă și A INTRAT în casa lui Simon,acolo,sora lui Simon…”

  p.s.Iată câteva „mărunte”exemple (sunt mii în NT) d-le Neacșu că Mântuitorul nu a propovăduit „doar afară pe străzi”……!?

 11. Da mai, dar a intrat acolo unde a fost invitat,ca sa vindece, nu sa propage invataturile sale, iar tu nu esti Mantuitorul, asa ca te rog sa respecti regulile casei.

 12. rãspopitu

  D-le Neacșu (părinții mei, tata și bunicul patern,preoți de „formație”duși demult la Domnul) m-au învățat că atunci când te adresezi unei persoane ce nu o cunosti direct să-i vorbești respectuos „cu etichetă” nu cu măi și tu…Chestiune de educație primară dar asta e n-ai ce face..Vă citez: „A fost invitat să intre să vindece nu să propage (!) învățăturile…” Da,dar A INTRAT…și nu întotdeauna să vindece cum greșit interpretați (Evangheliile/Psalmii sunt „greu” de citit și mai „greu” de înțeles) ci să și propovăduiască credința…de fiecare spunând..”Credința te-a/te/vă/mântuit,vindecat,milostivit etc..! A INTRAT în case propovăduind credința în Tatăl său ceresc în familii precum,Ninive,Iona,Avraam,Lazăr din Betania,Gaiu,Timotei,Urban,Persida etc.! „Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudați pe Domnul”!

Statistici T5