Pe Corso

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

Unde era Antena 3?

În Iulie 2013 Antena 3 sărbătorea 10 ani de emisie, la Craiova. Mii de olteni-oşteni ai Antenei 3 au venit atunci să se bucure de prezenţa anteniştilor şi „vedetelor” aduse cu acea ocazie pentru a consuma gratis muzica unor formaţii în vogă, eventual să se vadă la tv, să bea o bere, că vorba aceea, la plăcinte înainte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fost cu adevărat o mulţime de oameni, şi cei de la Antena 3 aveau de ce  să se bucure, aveau dovada faptului că sunt iubiţi, sunt urmăriţi şi de altcineva, nu numai de serviciile specializate , CNA, DNA. Eu am avut dubii vizavi de adevăratele motive ale participării masive. Ştiam că atunci Antenele erau pe val, sentimentul anti-băsist era încă puternic, iar cel anti-Ponta era în faşă. Ştiam că românii au acest dar de a aplauda puterea oricum s-ar numi ea şi orice forme ar lua şi mă gândeam chiar câţi vor mai veni să dea mâna cu Antenele când nu vor mai fi la putere. Am avut ocazia să văd simţul civic al craiovenilor.

Puţini şi nebăgaţi în seamă

Prima oară a fost pe 1 Septembrie, la mitingul anti RMGC tot la Craiova. Au fost  cam 50 de oameni cum spuneam atunci, cu căţel cu purcel cu tot, care au venit să protesteze atunci pentru o cauză mai mult decât vitală pentru acest neam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atunci mi-am dat seama că românul este nu doar comod şi egoist ci şi inconştient. Dacă o firmă de bere ar fi anunţat un festival s-ar fi adunat cu siguranţă de cel puţin 10 ori mai mulţi oameni .

Cum e turcul şi pistolul

Duminică, 09.07.2014, la Bucureşti s-a iniţiat o plimbare în jurul Cotrocenilor pasămite aşa, de dragul plimbării. Plimbarea, iniţiată de doi circari ai Antenei 3, Badea şi Gâdea, s-a vrut o struţo-cămilă. Probabil având încă în minte marea adunare populară din Iulie 2013 de la Craiova, cei doi s-au jucat puţin cu cuvintele anunţând o plimbare care de fapt ei ar fi vrut să se transforme într-o mişcare de protest puternică şi spontană care să arate puterii cât de puternici sunt ei, Anteniştii dar mai ales ei, Gâdea şi Badea. Fiind atât de lipsiţi de profesionalism şi mai ales curaj, cum sunt de fapt şi în propriile emisiuni unde fac şpagatul cu limba română, cei doi nu au avut nici măcar puterea, forţa, tupeul, să organizeze un protest în toată regula, ei s-au declarat plimbăreţi dar insinuau că cei care vin au tot dreptul să se manifeste cum vor ei, însă ei nu au nici o legătură cu asta. Şmecheri de cartier. La aşa organizare şi responsabilitate, aşa participare. La Bucureşti, au reuşit să aibă un incident cu nişte jurnalişti de la B1, agresaţi, adică certaţi şi îmbrânciţi de simpatizanţi de-ai circarilor, că numai admiratori de-ai lor puteau să agreseze un jurnalist, pretinzând că apără libertatea presei. Oricum dacă acţiunea ar fi fost organizaţă de oricine altcineva din Antena 3, ar fi avut un succes mai mare, orice e facut de cei doi papiţoi, poarta marca „prost gust şi neprofesionalism”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Craiova, la ora 17.30 centrul Craiovei era la fel ca în orice zi, dacă nu cumva mai puţin populat ca altă dată. În piaţa Prefecturii, la Statuie se plimbau cam la 30 de oameni, mai mult decât paşnic, o parte din ei, veterani ai protestelor anti-Băsescu. Eu aveam programată de două zile o ieşire în centru cu soţia şi Nerro, ca să vadă şi ea că Nerro şi-a tras statuie în centrul Craiovei. Coincidenţă sau nu, statuia lui Nerro a fost postată exact pe locul unde acesta, cu un an şi o lună înainte stătea pe o bancă, cu Radu Tudor şi Alessandra Stoicescu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trebuie să precizez că personal admir profesionalismul, decenta şi bunul simţ al unor jurnalişti cum sunt Oana Stancu, Alessandra Stoicescu, Sabina Iosub, Radu Tudor, dar îmi fac greaţă scălămbăielile şi grobianismul lui Badea şi lipsa de profesionalism, amatorismul lui Gâdea. Dar aşa este peste tot, nici o”familie” nu este formată din oameni perfecţi sau numai din profesionişti „unde e pădure e şi uscături”.

Sic transit gloria mundi

În fine, să revenim la plimbările pe corso. Spuneam că la Craiova Duminică s-au plimbat sau mi s-a părut mie, mai puţini oameni decât altă dată, unii poate de teamă să nu fie asimilaţi cu susţinătorii lui Voiculescu, să nu fie filmaţi, să nu fie îndosariaţi, pentru că pe lângă plimbăreţi şi jandarmi, foarte puţini şi de o parte şi de alta, au fost şi filatori de la servicii sau de serviciu. Nu ştiu ce a fost prin alte oraşe, dar nu cred că a fost cine ştie ce înghesuială.

Răspunsurile posibile sunt mai multe:

– Românii uită repede, încep să devină „nemţi” adică să nu îi intereseze ce se întâmplă în grădina vecinului;

– Unii oameni nu au vrut să fie asociaţi sau confundaţi cu simpatizanţii sau susţinătorii lui Felix, mai ales că propaganda făcută la Antene de două zile, este cel puţin indecentă vizavi de personalitatea şi „chinurile” varanului;

– Unora le e frică, este o jenă, sau o genă, că nu mai ştiu cum se spune, care se moşteneşte la români, datorită căreia cei mai mulţi sar dintr-o barcă în alta ca sâmburii din lubeniţă. Chiar şi Motanul a suferit de boala asta când l-a lăsat pe Antonescu şi s-a aruncat în braţele lui Ponta crezând că odată intrat în cazanciucul lui, nu va mai avea probleme cu justiţia. Aşa a crezut şi Năstase, şi Becali, şi grupul fotbaliştilor, şi mulţi alţii cărora Ponta le făcea semn către pietroiul ascuns sub haină, ca Nastratin Hogea.

Trădare până la capăt

Interesant este că dacă partidele de la guvernare şi-ar fi mobilizat 1% din efective, ar fi fost ceva destul de consistent, dar nici cei din PC nici pesediştii nu mor după situaţia lui Voiculescu sau a antenelor, deja se gândesc cum să împartă averea sediile, am putea vedea o fuziune PC-PLR şi astfel s-ar rezolva şi problema sediilor noului partid, şi finanţarea, şi intrarea partidului lui Tăriceanu în Parlament şi poate şi candidatura lui Tăriceanu.

Au început comentariile pe marginea viitorului Antenelor şi a anteniştilor. Unii încearcă să spună că nu e nici o dramă, că li se confiscă doar sediul, că se pot muta în altă parte, şi gata, s-a rezolvat. Alţii spun că nu e nici o problemă , că activele vor fi preluate de stat, trustul probabil va primi un administrator de la stat, probabil acelaşi Piperea care mai întâi a fost tutorele Oltchimului, apoi avocatul celor cărora le-a luat locul. La noi, ca nicăieri.

Cine spune că Antenele vor supravieţui în forma actuală, probabil ori nu gândeşte, ori este în slujba celor care i-au pus laţul. Antenele fără Voiculescu vor deveni anexe ale lui Ghiţă. Este clar pentru toată lumea care are capul pe umeri că Băsescu l-a vrut pe Felix în puşcărie şi pe Badea fără serviciu, iar Ponta a vrut Antenele şi pe Gâdea la mâna lui. Au bătut palma, unul l-a încurajat pe Felix făcându-l să creadă că nu i se va întâmpla nimic, celălalt l-a întărâtat şi a schimbat procurorii având avizul coabitantului. Fără Voiculescu, fără banii lui, fără spaţiu, Antenele chiar dacă vor rămâne ca nume, nu vor mai fi ce au fost, Ponta le va transforma într-o anexă a secţiei de propagandă a partidului iar când cei de acolo vor realiza că nu Băsescu le-a copt-o ci Ponta, nu ar fi exclus să vedem nişte răsturnări de opinie incredibile. Dar eu cred că trustul Intact nu va mai rămâne intact şi chiar îşi va înceta activitatea în mai puţin de un an . Să vedem însă ce se va întâmpla până la alegeri, nu este exclus să intre dihonia între cei care acum sunt împreună, să vedem cum sar şi ei în alte bărci ca şi politicienii.

Apropo de politicieni, PC-ul fără Voiculescu este zero. Parlamentarii PC vor trece care unde poate în funcţie de partidele cu care sunt băgaţi în afaceri la domiciliu. Consilierii locali vor rămâne în barca puterii şi vor intra ori la PSD ori la UNPR, dar este interesant dacă UNPR va primi prea mulţi. Dacă UNPR va primi pe cei din PC, va deveni un partid foarte puternic, practic al doilea după PSD şi asta îi va atrage pe de o parte pretenţii la guvernare şi posibilitatea formării unei majorităţi proprii alături de orice alte partide mai mici. Este Oprea în stare să îşi asume un asemenea rol? Adică din ospătarul celorlalţi să devină pretendent la tron şef de local? Nu ştiu, nu are calităţi, nici sânge, nici alură de lider de anvergură. Lui îi convine să fie acolo la poză, să vadă lumea că e important, să privească încruntat pe sub frizură şi atât.

În al doilea rând, nici lui Ponta nu îi convine ca UNPR-ul să devină prea puternic, pentru că ştie şi el că Oprea nu este sigur, este încă prezent în dulapurile lui Băse deci şantajabil şi uşor, extrem de uşor de manevrat. În PSD, vor intra doar conservatorii care pot aduce ceva la capitolul finanţe şi/sau imagine. Aşa că cei mai mulţi vor emigra către partidul lui Tăriceanu care va deveni astfel o ameninţare la adresa UNPR pe care astfel Ponta îl va ţine în şah arătându-i că poate face cu el ce a făcut cu PNL-ul.

Iată deci că din căderea Varanului, a Antenelor şi a PC-ului, va câştiga Ponta, nu Băsescu. Dacă e să ne luăm după principiile criminaliste, autorul crimei este de cele mai multe ori cel care are cel mai mult de câştigat de pe urma morţii victimei. Asta în cazul în care nu e vorba de o crimă pasională sau de un jaf de găinar.

Punând cap la cap toate aceste variante vedem şi înţelegem de ce a fost aşa puţină lume pe corso.

Să nu uităm

Şi totuşi, în afară de politica lui şi pro Voiculescu, circul de cartier al lui Badea, bâlbele şi impotenţa lui Gâdea, Antenele au mai însemnat şi o bucăţică de speranţă chiar dacă dirijată şi manipulată, şi emisiunile şi investigaţiile lui Oana Stancu, şi campanii pro- România şi premiile de excelenţă şi sprijinirea copiilor talentaţi, şi prezentarea şi rezolvarea unor cazuri sociale, care altfel nu ar fi fost soluţionate în veci. Nu sunt orb să nu văd că toate astea au fost făcute ca şi actele de caritate ale lui Becali, mai mult propagandistic, pentru ridicarea cotei propetarului şi ratingului, deci a salariilor angajaţilor, dar asta este economia de piaţă şi dacă au câştigat şi oameni nevoiaşi şi merituoşi cu atât mai bine. Cu sau fără Antene lumea va merge înainte, nu le plâng de milă celor de acolo, vor fi repede cooptaţi sau asimilaţi în noua conducere sau alte televiziuni, cu excepţia unora dintre ei care în megalomania lor au renunţat total la bun simţ şi au băgat în cocina lor tot ce puteau băga, convinşi că au viaţă veşnică. Nimic nu e veşnic, nici timpul, dar mai ales timpurile.

Pentru oamenii de bun simţ de la Antena 3, respectul meu şi salutul  lui Nerro. Sunt oricând bineveniţi oriunde vor merge, pentru că decenţa impune respect.


http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/09/01/craiova-si-rosia-montana-4957

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Pe Corso

  1. olteanu

    Mare hotoman cutulusul Matale Neica ! Cum a reusit el sa’i fure „legitimatia” Danei!?

  2. Pingback: Pe corso | In Cuiul Catarii | radupopescublog

  3. ionescu

    Varanul a facut mai mult bine oamenilor decit a facut Basescu personal,vorbes.Citi din oamenii cu probleme de viata si de moarte s-au dus la Varan si i-a rezolvat,citi la Basescu si iar i-a rezolvat.Becalli l-a fel,nu maintereseaza motivele pentru care a facut-o,dar sint oameni care il binecuvinteaza si asta nu e putin lucru.Dr.Mecinincovski a atras de nenumarate ori atentia romanilor asupra alimentelor care sint pe piata romaneasca,cu substantele periculoase pentru ei.E cineva ocult care doreste ca poporul roman sa ramana in bezna,la mina experientelor de afara?!Cum se face ca noi muritorii de rind stiam de asasinii economici ai BEchtel,Chevron,etc si elita tarii nu stia??!In parlamentul tarii ar trebui adusi fruntasii tarii care stiu valoarea muncii.Octavian Paler spunea,cind fura un muncitor,se cheama hot,cind fura un intelectual se cheama ca face afaceri.Au avut sansa lor intelectualii din 89 pina acum si unde am ajuns??!