Cimitirul Poporului

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

cimitirul poporului

Aleşii noştri şi-au reluat activitatea parlamentară, sau mă rog, parlamentaro- circaro- mediatică. S-au readunat o parte din ei, care nu sunt plecaţi cu amantele prin Madagascar sau Dubai, în clădirea aia pe care o huleau atât de mult în 89 pentru că era a poporului şi nu a lor, au mers la bufet şi au mâncat, au bârfit, s-au lăudat cu ultimele cuceriri, au făcut schimb de adrese şi numere de telefon de piţipoance şi locuri de „refacere” apoi au intrat în sala aia mare în care nu pot dormi ca lumea pentru că nişte inconştienţi au montat fotolii, nu paturi. Ce vremuri pe vremea lui Napoleon, când până şi marele împărat se temea ca nu cumva Consiliul de miniştri să se mute în salonul doamnei de Recamiere. Ou sont les neiges d-antărţ?

Deci parlamentarii, aceşti cavaleri ai cauzelor vândute, s-au adunatără pentru a decide soarta pălmaşilor. Pe ordinea zile, pentru ochii lumii, trebuia să se voteze micşorarea CAS pentru oamenii de afaceri, adică pentru cei care votau şi acoliţii, membrii de familie şi sponsorii lor, şi legea aia ciudată cu amnistierea juridică a slujbaşilor statului, care au luat mită şi şpagă ca să falsifice sau înlesnească nişte pensii . După circul de rigoare, îmbrâncelile politice regizate la bufet, domnul SRS apare cu o coroană mortuară pe un fond sonor care se voia de opoziţie şi explica de ce umblă cioclul cu ea în mână, şi depune coroana la picioarele tinerei, frumoasei , titratei şi de curând făcutei de râs ministru al finanţelor. Domnul Ponta, cel care s-a făcut odată de râs la Cotroceni încercând să explice de ce vrea el scăderea CAS, nu a mai venit şi la Parlament, a trimis-o pe doamna Petrescu, pentru a culege ea florile de pe coroană. Probabil SRS îi spusese: „ Victore, nu veni, că râde lumea de tine, trimite-o pe aia mică că abia s-a învăţat.” Deci domnul SRS a protestat astfel împotriva economiei româneşti care a ajuns pe ultimul drum. Eu nu văd nici o diferenţă între economie şi politică sau opoziţia din parlament, aşa că îi recomand domnului Stănescu să recupereze coroana, aşa cum se obişnuieşte şi să o pună la sediul partidelor, câte o săptămână la fiecare sediu, prin rotaţie că oricum suntem serviţi la alegeri cu aceleaşi conserve pline de E-uri, coloranţi şi conservanţi, sau conservaţi. Mai cred eu, că domnul SRS, a cumpărat coroana pentru prietenul său Patriciu dar cum aducerea în ţară a fost amânată, ca să nu rămână cu ea cumpărată degeaba, să aibă şi el un câştig cât de mic, s-a gândit să o folosească propagandistic. Nu m-ar mira.

coroana opozitiei

Şi pentru că circul nu era complet, după ce au votat aproape la un ison cu puterea legea scăderii contribuţiei firmelor proprii la CAS, deci au pus lumânarea lângă coroana sistemului de sănătate, domnii parlamentari ai opoziţiei s-au supărat, dar s-au supărat tare de tot că nu au fost lăsaţi să spună ei de ce au fost atât de vehemenţi în susţinerea legii şi au ieşit demonstrativ din sală, lăsând celelalte legi de pe ordinea de zi fără cvorum, că doar de aia primesc banii de la noi, ca să plece când vrea muşchii lor. Doamne ce opoziţie puternică avem şi cum luptă ei cu hidra corupţiei care le otrăveşte visele şi le umple conturile.

Liftierii şoptesc cum că de fapt aleşii noştri s-au adunat să pună la cale legea traseismului politic, adică să îşi legalizeze şi juridic porcăriile politice, nu doar pe cele financiar-economice. Când această iniţiativă a lui Ponta et co, scoasă pe piaţă de Dragnea (cel de frica căruia a semnat Ponta, cică, actul de coabitare)va intra în camera aia de dormit amenajată necorespunzător, va avea aceeaşi soartă ca şi legea CAS, adică va fi votată în scârbă, apoi opoziţia va mai depune o coroană şi va ieşi din sală pentru a se lăuda că a protestat vehement. După ultimele evenimente şi obiceiuri parlamentare, Casa Poporului a devenit Cimitirul Poporului.

Şi ca la orice înmormântare apare şi bomboana pe colivă. Domnul şef al Senatului Moliceanu se face că cere suspendarea lui Băsescu, puterea se face că îi dă dreptate chiar dacă vede acţiunea ca inutilă, dar dă bine la prostime, cei care nu s-a învăţat minte de la ultima suspendare. Domnul Ponta foloseşte orice marotă care îi poate aduce un vot, lupta împotriva lui Băsescu, proiectele USL, grija faţă de pensionari, apărarea patriei, baze militare americane permanente, „independenţă” energetică, pericolul rus, periculosul Rus, tot. Aşa că Moliceanu a primit verde să fluture steagul suspendării. Şi ca să nu îl învinuiască lumea că vrea să ajungă acolo unde s-a făcut de râs şi Antonescu, declară că dacă Băsescu va fi suspendat, el nu va fi interimar, decedează această foncţie colegului lui Mihai Viteazu, repetentul Zgonea. Nu ştiu de ce să mă mir mai abitir, de scârboşenia declaraţiei de un populism şi servilism cum nici Bobu nu putea să dea dovadă, de stupiditatea „iniţiativei” sau de inconştienţa soluţiei care contravine prevederilor Constituţionale? Această declinare a unei ipotetice şi imposibile funcţii, arată că aleşii noştri reprezentaţi la nivel de vârf de domnul Moliceanu, tratează legea, atribuţiunile constituţionale ca pe ceva de care pot dispune după bunul plac, schimbă cum vor, dau sau primesc funcţii după cum vor muşchii lor. Nu este culmea ca tocmai acest om care vrea să calce din start Constituţia, să ceară suspendarea unui alt călcător de legi? Dacă astea sunt singurele opţiuni ca în locul unui penal să vină altul, iar românii să voteze pentru că altul fără susţinerea unui partid ”nu are nici o şansă”, atunci să vină potopul sau cutremurul cel mare si să măture tot, nu mai avem altă scăpare.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS