Ponta şi politica bilelor

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

Ponta si lukoil

Campanie în Moldova

Aflat în Republica Moldova, în campanie electorală pentru românii cu dublă cetăţenie din ţara soră, domnul Ponta s-a apucat să împartă pomeni electorale pe care le numeşte ajutor frăţesc. Este un lucru extrem de ciudat. Toate partidele, de dreapta sau stânga cu reprezentare în Parlament, care se cred democrate, militează pentru toleranţă, pentru neamestec în treburile interne ale altor state, pentru moderaţie în politica externă şi respectarea angajamentelor internaţionale privind graniţele unanim acceptate. Dar din doi în doi ani, când se apropie alegerile, ce să vezi, îşi aduc aminte şi de românii din alte state care au drept de vot, pun pe masa de joc cartea naţionalismului, fac cadouri şcolilor, dau mâna cu premierii ţărilor respective şi semnează zâmbind tratate de intensificare a colaborării care ţin exact cât campania electorală.

Uite Unirea, nu e Unirea

Nici de data asta regula nu este încălcată. Fiind mai deştept şi mai isteţ politic decât Ponta, domnul preşedinte Băsescu a început primul să promită blana ursului din pădure, pomenind de România Mare, de unire, încă de anul trecut, ca să poată spune: “eu am spus asta încă de acum un an, eu am prioritate,” dar nu spune că astfel a dat motiv ca Rusia să ameninţe că taie gazele Moldovenilor. Nu i-a fost de ajuns domnului preşedinte că a băgat băţul prin gard şi a lăsat România cu fundul gol la barieră, mai vorbeşte şi în numele celor din Republica Moldova ca să li se taie şi lor apa, gazele şi lumina şi să facă şi ei datorii la FMI devenind şi ei ce am devenit noi, o colonie a Europei şi a marii oligarhii financiare. Culmea culmilor, domnul Băsescu face asta în numele frăţiei, aşteptând probabil şi mulţumiri. Bineînţeles că premierul-candidat nu putea scăpa ocazia de a lua şi el ceva voturi moldovene şi a plecat fuguţa fuguţa cu câteva sute de maşini Intereasant este că prin Noiembrie 2013 domnul Ponta era extrem de supărat pe declaraţiile domnului preşedinte vizavi de unirea cu Moldova “Declarațiile președintelui Traian Băsescu privind unirea României cu Republica Moldova sunt „fără rațiune și fără noimă” și servesc interesele comuniștilor moldoveni.”Asta era în toamna lui 2013 când domnul Ponta nu intrase în campanie. Surpriză însă, pe 12 Septembrie, la Alba Iulia cu ocazia Congresului USD, domnul Ponta, ca candidat (vă rog să acceptați cacofonia) are altă orientare, acuma vede altfel lucrurile, ca şi în cazul Roşia Montana şi multe altele: „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României” Ca să vezi domnule, brusc, acum aceste declarații nu servesc comuniștilor din România.Doamne, mare îţi e grădina, nu numai că se schimbă optica dar se dau şi termene. Bineînţeles că reacţia Rusiei ca şi în cazul Băsescu a fost pe potrivă şi iată că exporturile de gaze ruaseşti către România se micşorează puţin. Cât de puţin? Până îşi bagă minţile în cap electoriştii.

De la sticle cu ulei si pungi cu zahăr, la maşini

Acuma, cu ocazia mitei electorale, domnul Ponta s-a deplasat personal în Moldova ca să vadă Moldovenii cine a dat cele 15 Dacia Duster în august şi cine le-a adus acuma 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare. Sânii trăiţ tovarăşe prim ministru vă purtăm în inimâ şi în bocceluţâ. Nu m-ar deranja, e dreptul lui să facă pomeni în campanie, mai ales că nu încalcă legile României, doar pe ale Moldovei, dar ce e grav este că nu o face din banii partidului sau ai sponsorilor, ci din ai cetățenilor României, din bugetul de stat. Ce frumos moment și-a găsit domnul candidat Ponta să viziteze Moldova, și să dea cadouri, exact în campanie. Cu această ocazie domnul Ponta le oferă Moldovenilor ceea ce le-a oferit şi albanezilor, ţânieţâ-vâ ghini: iexpertizâ în lupta împotriva corupţâiei şâ indiepiendenţa sistemului judiciar care –reţânieţ, în România iezistâ: “ Ceea ce cred este că în toate societăţile ex-comuniste combaterea corupţiei este un efort extrem de important, România şi-a format în timp nişte instituţii puternice, şi apreciate, şi independente, şi cred că şi Moldova are foarte mare nevoie de o justiţie cu adevărat independentă – în România este – şi cu adevărat eficientă în lupta împotriva corupţiei”.

Ponta, oul, boul şi premiul Nobel

Zilele astea s-au decernat premiile Nobel. Nu ştiu dacă există şi unul pentru glume, dar dacă ar exista, domnul Ponta îl merită cu prisosinţă. Auzi tu, în România justiţia este independentă şi eficientă. Această declaraţie vine la o zi după ce Mediafax titra: “CSM a decis joi să sesizeze Inspecţia Judiciară atât în cazul declaraţiilor făcute de Victor Ponta cu privire la ancheta referitoare la Lukoil, cât şi în cazul afirmaţiilor lui Traian Băsescu privind dosarul Microsoft”.

Să vii în fața lumii să spui că în țara ta justiția este independentă și eficientă, după ce cu câteva zile înainte interveneai pe sechestrul asiguratoriu impus de justiție  unei companii care nu și-a plătit taxele către stat, de o manieră scandaloasă : ”Totuși aici nu e vorba că am prins pe cineva furând o mașină și indisponibilizăm mașina, aici să indisponibilizezi conducte … bănuiesc că cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele în Rusia sau nu știu unde și nici rafinăria nu o mutau mâine din România”, reprezintă ori un umor mai întunecat decât al englezilor, ori un tupeu și un cinism fără margini.

Deci dacă furi un ou ești bun de pușcărie,dar  dacă furi un bou, nu pățești nimic, pentru că nu poți băga boul în buzunar. Asta e logica lui Ponta. Fraților dacă tot furați furați la nivel macro, nu vă țineți de găinării iar domnul Ponta va pune o vorbă bună să nu pățiți nimic. Concluzia e clară, cine fură azi un ou, e un bou. Dacă vrei să scapi, fură tată cu conducta, nu cu sticla, că statul nu îți face nimic dacă îi rămân conductele, chiar dacă sunt goale.

Și mai face domnul Ponta o declarație șoc: „Dar justiția e independentă, își face datoria și bănuiesc că dacă se întâmplă ceva rău cei 3.500 de oameni or să vină la mine că așa e cu justiția”. Deci pentru domnia sa nu importă că o companie, indiferent care ar fi ea, sau poate nu îi e chiar așa indiferent domniei sale și de aia a intervenit, fraudează statul și nu își plătește taxele, pe domnia sa îl interesează să nu vină 3500 de oameni să protesteze la guvern. Bun așa, de reținut ce primează pentru domnul Ponta. Atenție procurori și judecători, nu dați verdicte împotriva celor care pot strânge 3500 de oameni care să îi deranjeze somnul de frumusețe domnului Ponta.

Particip dar nu mă bag

După ce recomandă moldovenilor să ajungă în domeniul justiţiei ca România, lucru pentru care sincer, eu l-aş fi spurcat cu ouă clocite, domnul Ponta întrebat de declaraţiile doamnei Nuland vizavi de lupta împotriva corupţiei din “unele ţări” europene, spune că domnia sa nu se bagă să dea sfaturi în public, ca “alţii” nu spune cine, persoană importantă. Ca să vezi câtă modestie și decență. Ptiu, să nu îi fie de deochi.  Din câte văd, domnul Ponta aplică politica “bilelor”, adică participă dar nu se bagă. Dar la noi de ce s-a băgat, că după câte se vede şi românii din România sunt străini de interesele lui şi ale prietenilor din companiile de exploatare a aurului, petrolului şi gazelor, cărora doamna Petrescu le-a promis să le taie taxa de stâlp. Nene Ponta, de ce nu candidezi tată în SUA că ai déjà doi sponsori americani cu grade mari pe umeri, iar doamna Nuland abia te aşteaptă la cotitură să vezi ce înseamnă justiţia independentă. Dar dacă nu se bagă la Moldoveni, de ce s-a băgat la Rușii de la Lukoil? Îi iubește mai mult decât pe frații moldoveni, sau rușii au dat mașini nu au luat?

Eclatant teatrul jucat de cei doi posesori de palat, amintiţi mai sus, în cazul LUKOIL. Doamne cum se prefăceau ei că sunt patrioţi, unul mai patriot decât altul, cerând însă unul să se naţionalizeze rafinăria, celălalt să se deblocheze conturile. Și ca într-o piesă de teatru absurd  amândoi susţineau că o cer pentru binele românilor. Memorabil circul, superbă punerea în scenă, admirabil jocul actorilor.Oameni buni eu am înebunit sau ne conduc doi nebuni care nu îşi dau seama ce vorbesc de la o zi la alta? Eu cred că există în România o categorie de oameni fericiţi, dar fericiţi rău de tot, aşa cum scrie în Biblie, oameni care nu au grija zilei de mâine şi a declaraţiilor de ieri oameni care privesc doar  înainte, pentru ei nu există ieri, zâmbesc fiecărei dimineţi ca şi cum ar fi prima zi din viaţa lor. Doctorii spun că aceştia ar fi bolnavii de Alzhaimer, dar eu cred că nu sunt numai ei. Sau poate  ştiu ei doctorii ce spun? Cum să afirmi ce a declarat domnul Ponta în Moldova,  când eşti chemat să apari în faţa justiţiei pentru amestec în locurile intime ale doamnei cu ochii acoperiţi prin declaraţii care cer anularea unei măsuri judiciare? Eu cred că ar trebui giudecat şi pentru afirmaţia din Moldova care este gravă de tot pentru că anulează toate eforturile justiţiei şi ale politicienilor de 25 de ani încoace.

Nu rataţi, luaţi-vă bilete cât mai în faţă, ultimele replici vor fi rostite în şoaptă, actorii vor fi epuizaţi.

Apropo de campanii electorale şi de bile, doamna Udrea a înnebunit Marea Britanie aranjându-şi sănii ca o ţaţă la rând la butelii. Aş vrea, aşa pentru a compensa şi a da satisfacţie şi bărbaţilor, sau poate femeilor, să văd și un candidat într-un gest compensator, aranjându-și bilele.  Cel mai potrivit ar fi Adrian Năstase,că tot le-a dat la numărat,  dar el nu mai poate candida, așa că poate pupila lui trece la aparat. De ce pupila Ponta  şi nu Iohannis, Mele, sau Tăriceanu? Pentru că îmi e frică că ceilalţi nu au ce aranja. Cu asta, am intra în cartea recordurilor cu cea mai sexoasă campanie.

 

http://unimedia.info/stiri/video-basescu-anunta-urmatorul-proiect-al-romaniei-unirea-cu-republica-moldova-68881.html

http://unimedia.info/stiri/ponta-declaratiile-lui-basescu-privind-unirea-cu-moldova-dau-apa-la-moara-comunistilor-moldoveni-68908.html

http://www.mediafax.ro/politic/reactia-rusiei-dupa-afirmatiile-lui-ponta-privind-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-sunt-iresponsabile-si-inacceptabile-cerem-o-pozitie-ue-13279824

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18250139-victor-ponta-nemultumit-sechestrul-lukoil-procurorul-nu-cred-foarte-interesat-sunt-3-500-angajati-nu-fugeau-conductele-rusia.htm

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Ponta şi politica bilelor

  1. ifrim

    Eu fiind mai omenos din fire ma ofer cu un patent a le aranja bilutele intr-o menghina! Iar cdt. cu bile mari va deveni acela care aduna sub aceiasi sigla toate ANCMRRurile,SCMDuri,Ordine ale elitelor,Ligile marinarilor, a mil. profesionisti,Culturile Eroilor etc.fara a se umili cersind abonamente la ziare dea pleasca.Atunci sa vezi stari emotive la politicieni!Pana atunci mai citim din comunicatele laudative de pe bloguri si in antiteza unele cu celelalte.Romania te iubesc!

  2. ifrim

    Pentru rigurozitate cu ordine de bataie pe arme si specialitati!

  3. marcus

    Daca Ponta isi aranjeaza bilele, o sa constate ca are patru.Hopa,este Nasty boy in spatele lui!