Concluzii între două tururi

Categoria Electorale, Magazin, Opinii, Stiri Interne

cine mai conduce tara

Toată campania s-a axat pe arătatul cu degetul. Nici unul din candidaţi nu s-a putut abţine,  indiferent de întrebarea primită, să nu amestece în răspuns ceva legat de activitatea, declaraţiile sau colegii contracandidatului, într-o imagine întoarsă a epigonilor,  spoindu-şi fiecare adversarul, nu vorbind despre ei. Am asistat şi la situaţii penibile în care unele lucruri absolut normale au fost taxate drept aberaţii iar aberaţiile şi lipsa de profesionalism prezentate drept virtuţi.
Cu fiţuici fără fiţuici
Bunăoară, după prima întâlnire, de la Realitatea, susţinătorii lui Johannis şi chiar Jonannis au criticat folosirea de către Ponta a unor hărtii cu date şi citate în vreme ce amatorismul şi totala lipsă de profesionalism a lui Johannis au fost considerate semne de bărbăţie. Să nu uităm că în campanie, cea mai penibilă prezentare a candidatului ACL a făcut-o Orban care a încercat să facă din muţenia lui Johannis, prima sa calitate. Găselniţa cu Johannisi care când tace spune mai multe decât Ponta când vorbeşte a fost penibilă. Invers ar fi fost mult mai nimerit. Această tactică l-a făcut pe Johannis să creadă că e chiar aşa şi rezultatul s-a văzut la prima întâlnire cu Ponta unde s-a dus total nepregătit, sau pregătitit să tacă, crezând că aşa îl face praf pe Ponta. Adevărul este că Johannis nu a vrut să iasă la bătaie şi ce nu a putut face tot stafful PDL au făcut nişte găini. Această tactică de ridicare în slăvi a conducătorului indiferent ce face, a făcut din Ceauşescu ceea ce a ajuns şi din Johannis un ridicol la prima confruntare cu Ponta.
Un bau-bau inexistent
De partea cealaltă, legarea lui Johannis de Băsescu şi prezentarea de către Ponta, a tandemului Băsescu – Jonannis drept tandemul morţii, cel care a nenorocit românii, este o aberaţie impardonabilă. Asta arată că uneori propaganda nu are logică şi cade în penibil. Cred că nu e nici un roman care să fi uitat că Ponta este cel care s-a făcut frate cu dracul pentru a prinde scaunul de premier iar actul de colaborare instituţională cum îi place să spună, sau pactul trădării cum i-au spus totţi cei care l-au votat pentru a scăpa de Băsescu, arată că Ponta este gata să calce orice principiu sau promisiune pentru a prinde scaunul. Deci aruncarea pisicii în curtea lui Johannis pe acest subiect este din acest punc de vedere o prostie.

 
Propagandă în sutană
O altă prostie care a mai şi prins iz de ilegalitate a fost implicarea religiei în această luptă politică. Ponta a implicat-o de 3 ori, odată declarative când a vrut să arate că el esre orthodox iar Jophannis nu, ceea ce a împins lupta politică dicolo de limitele bunului simţ şi prevederile Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. A doua oară Ponta a implicat biserica atunci când a făcut danii BOR din fondul de rezervă al Guvernului. Poate un al prim ministru sau o altă Curte de Conturi, peste ani va constata că dania respăectivă este ilegală. În al treilea rând folosirea icoanelor unor personaje feţe bisericeşti cu trecere la public, alături de numele sau imaginea PSD, unele mesaje, flutuiraşi răspândiţi de feţe bisericeşti şi predici în care oemenii sunt sfătuiţi să voteze cu alesul PSD, este de-a dreptul neconstituţională şi mă întreb dacă în afară de BOR se va mai sesiza cineva pentru că după procurori cu biblia în mână iată avem preoţi cu procurorul în suflet ceea ce este nu doar împotriva voinţei domnului ci şi împotriva voinţei Constituţiei. Sunt convins că BOR nu va găsi nimic rău iar dacă vre-un preot va mărturisi ceva păcate de acest gen supăeriorii vor constat că nu a fost vina lui, Satana şi-a băgat coada deci Necuratul e de vină, preotul în cauză va fi pedepsit să facă gargară cu sângele Domnului până la Paşte şi să bată mătănii radicand rugi la Domnul să nu cadă guvernele PSD că altfel e vai de ei îi prinde afurisenia presedintelui PSD Satu Mare.

Porro ? Fatăăăăăăăăăăăă!!!
Tot Victor Ponta a considerat că nu strică să joace rolul Unificatorului de ţară şi Apărătorului drepturilor românilor de pretutindeni, el cel care îi spunea lui Johannis să nu folosească slogane. A folosit el însuşi de atâtea ori sintagma Unire încât mai avea puţin şi ne făcea să urâm acest cuvânt. Ponta vorbea de drepturile romanilor din Moldova, dar nu a pomenit nimic despre drepturile românilor din Ucraina, aceeaşi Ucraină pe care spune peste tot că o sprjină și pentru ale cărei “ libertăţi” face jocurile SUA şi e gata sa trimită românii să moară, Aceeaşi Ucraină în care românii trăiesc mai rău decât îmn Ungaria şi au mai puţine drepturi. Dacă aş fi în locul lui, până să vorbesc despre drepturile Ucrainienilor şi opresiunea la care sunt supuşi de ruşi acolo unde ruşii sunt majoritari, eu aş vorbi despre drepturile, libertăţile şi suferinţele românilor din Bucovina şi aş lupta pentru ele, nu pentru dreptul NATO de a avea baze militare în Marea Neagră. Viyavi d eunire şi patriotism ce ne propune domnul Ponta să ne trimitem oamenii sa moara pentru unii care ne îngroapă frații?

 

Cine spune ăla este
A mai prezentat domnul Ponta o imagine pe timpul confruntărilor. Cu sau fără motiv spune că privindu-l sau ascultându-l pe Johannis, îl vede pe Băsescu.
“ Mă uit la dumneavoastră si il vad pe Băsescu” a spus Ponta în câteva rânduri. Exclus, este imposibil, în primul rând este o jignire la adresa lui Băsescu, mă mir cum de nu a reacționat preşedintele până acum, cum suporta această comparație, când toată lumea vede că sunt complet diferiți. Băsescu conduce oamenii, el nu se poate ascunde în spatele altora cel mult în spatele sticlei sau al americanilor, dar America e America totuşi nu? Johannis însă este un tip care nu se poate nici conduce singur, merge împins de la spate chiar si la dezbateri electorale pentru a-și susține propria cauză, nici nu vorbește măcar singur, dar să mai și conducă ceva. Primăria Sibiu nu se pune, acolo au făcut prietenii, “consilierii” toată treaba, el doar a semnat ce i s-a spus, ca primarul.
Pentru Johannis legile le fac prietenii din Germania
Hai să ne întoarcem la Johannis, că o să creadă lumea că am ceva cu el.
Johannis spune că i-a scris cineva din Germania şi aşa a aflat că nu e nevoie de nimic ca să înființeze secții de votare, e simplu ca gutu-te’n morgen. Pentru el, o scrisoare de la cineva din Germania este mai tare decât o lege care spune că între turul unu și doi nu se pot înființa alte secții, că nu se poate schimba legea cu mai puțin de 6 luni înainte de votare sau că o OUG nu poate schimba o lege organică. De ce nu cere să se schimbe și Constituția, pentru că așa i-a spus lui un prieten din Germania? Domnule Johannis, o România se conduce după legile proprii, nu după cum spun prietenii din Germania, indiferent cine sunt ei şi câte decoraţii vă dau, încercaţi să aprofundaţi acest principiu.
Nu e corect ce e corect, e corect ce vor unii
Unii din tabăra aceluiaşi Johannis, în dorința de a critica și de a găsi nod în papură s-au legat de faptul că Meleșcanu, un fost candidat la Cotroceni, este acum ministru de externe și organizează secțiile de vot în diaspora, ca și când ar avea vreo importanță, sau ar fi ilegal. Nu este nici ilegal nici imoral, dar se contabilizează ca voce în corul urlătorilor sau bocitoarelor care se dau de ceasul morţii că nu e bine ce face Ponta. Din nou unii vor să conducă ţara după propria lor părere nu după legi. O fi cumva o lege ACL şi nu ştim noi?
Tăcerea Băsescului
Că tot suntem la capitolul întrebări, unii se întreabă de ce a tăcut Băsescu în pauza dintre turul unu și turul doi. Păi dacă ar fi spus ceva în mod cert ar fi sărit una din părți că sprijină pe unii sau alții. Cei care plâng că nu spune nimic, sunt de fapt cei din tabăra lui Ponta, care ar fi vrut ca Băsescu să se declare deschis pro Johannis, ca să poată să i-l pună în cârcă lui Johannis. Numai că de data asta Băsescu a fost mai deștept și nu a făcut ce voiau pesediștii. Uite aşa le-a luat Băsescu mişto-ul din gură.
Pe români cine îi susţine?
O altă idée pe care a pistonat domnul Ponta este subiectul naționalismului moderat vorbind insinuant despre faptul că românii nu au nevoie să vină cineva din afară și îi conducă. Bineînțeles că nu se referea la faptul că Johannis este sas și nu ar fi român, deși mulți s-au gândit și la asta și cel puțin din acest motiv ar fi trebuit să evite orice apropo legat de naționalitatea lui Johannis.Ponta însă s-a referit la faptul că Johannis este dirijat de Merkel și cei care l-au decorat de dincolo de graniță dar nu a avut nici măcar curajul să o spună, pentru că și el pupă aceleași mâini. La fel de bine Johannis putea spune că nici Ponta nu este un patriot desăvârșit după ce a făcut și face lobby sau dă contracte firmelor petroliere la care consilierii săi sau iubiții generali americani sprijinitori ai PSD și comisarelor pesediste, sunt acționari. Chiar acum între cele două tururi domnul prim ministru a pomenit de marele noroc pe care îl avem cu Exxon, de care domnul Clark, consilierul său special nu e străin şi cum ne va salva el de problema gazelor fără să mai fie nevoie să facem scandal că ne otrăveşte Chevron et co apele în căutarea gazelor de şist. Atunci despre ce vorbim despre patriotism, sau despre bătălii între păpușari? Johannis nu e bun, pentru că e susținut sau îi susține pe nemți, dar Ponta e bun pentru că e susținut și îi susține pe generalii americani şi cei active şi cei din rezervă. Dar pe români cine îi susține?
Un primar dictează parlamentului
În lista gulgutelor lui Johannis întră şi faptul că a cerut insistent convocarea Parlamentului în 24 de ore ca să discute legea amnistiei, deși știa- sau nu știa ceea ce este și mai rău- că asta nu se face bătând din palme, că există în primul rând o programare și o punere pe ordinea de zi anunțarea dar mai ales asigurarea prezenței majorității parlamentare la vot, iar asta nu se putea aface în 24 de ore. Asta știa și Johannis si tocmai de asta a insistat, pentru a puncta că el –care nici măcar nu este parlamentar- a vrut, iar Ponta nu. Încercare de copil de grădiniță, orice om serios știe că a fost o simplă cacealma electorală.
Cine vrea anularea alegerilor?
Cu aceeași intenție a cerut și înființarea de noi secții de votare, deși sper că știa că legea nu permite și nici OUG nu se putea da, fără a compromite total alegerile și a le anula. Vrea Johannis alte alegeri de la început? Poate da, pentru că având rezultatele voturilor din primul tur poate convinge pe ceilalți candidați de dreapta să nu mai candideze inutil și în felul acesta alegătorii lor l-ar vota pe el și ar avea mai multe șanse la primul tur. Johannis nu ar putea gândi așa departe, dar Blaga da așa că asta ar explica insistența lui Johannis și al întregii opoziții de organizare de noi secții de votare.
Pe teren neutru în casa mea
O altă gulgută a lui Johannis a fost pretenţia de a avea o confruntare numai în mediu neutru, la Universitate la Timişoara unde să participe toate televiziunile. Până la urmă s-a dovedit că de fapt domnul Johannis a dorit să evite confruntările din studiourile pro Ponta şi a acceptat numai televiziunile cunoscute ca anti Ponta. La Realitatea a reuşit, cum spuneam, să îi surprindă chiar şi pe cei care îi erau fideli şi astfel s-a făcut şi i-a făcut de râs. Asta sigur a făcut-o din capul lui şi îmi e teamă că este definitoriu pentru Johannis. Mult timp nu îl va ierta Rareş Bogdan pentru ceea ce i-a făcut pentru faptul că a ajuns de râsul televiziunilor şi chiar a colegilor din trust, pentru ceea ce s-a întâmplat în seara de Marţi 11.10.2014.
Ambii combatabni au criticat prezenţa partidelor extremiste în tabăra celuilalt. Cum amândoi au astfel de partide care îi sprijină, se anulează reciproc.
Ce va fi Duminică?

Legat de secțiile de votare și votul din diaspora din turul doi, eu sunt convins că va rămâne cel puțin un cetățean care nu va vota și va veni sau vor veni la porțile ambasadelor la ora 20.59.00 să spună că au vrut să voteze și nu au fost lăsați, nu e greu să găsești niște simpatizanți să se ”sacrifice” de dragul scandalului și învinuirii guvernului. Ca să evite astfel de stratageme, ambasadele ar trebui să înregistreze timp de 24 de ore tot ce se întâmplă în sala de votare și la porțile ambasadelor, ca să arate că au fost -dacă vor fi- momente când nu era nimeni la vot sau că nu au împiedicat pe nimeni să vină la vot.
Ce putea face MAE şi nu a făcut în primul tur? Putea face orice, din timp, dar nu a dorit şi nu a făcut tocmai pentru că ştia că cei din diaspora în mare parte sunt anti PSD. Acest lucru este clar ca lumina zilei.
Ce putea face MAE acuma?
Nu noi secţii de votare, pentru că nu se putea, nici schimbarea legii şi nici ordonanţă de urgenţă pentru schimbarea legii.
Dar guvernul putea cere BEC să aprobe prelungirea perioadei de votare printr-o procedură simplificată dar legală.
De asemenea guvernul şi MAE puteau stabili mai multe puncte de votare în cadrul secţiilor sau desemnarea unei săli mai mari în care fluxul de votare să fie mult mai rarefiat şi mai uşor.
Mai putea MAE să stabilească în curţile ambasadelor locuri speciale pentru completarea formularelor dacă au rămas valabile, sau o organizare mai bună a intrării şi ieşirii din sala de votare.
Mai putea MAE să ceară oficialităţilor locale din ţările organizatoare să asigure mai multe mijloace de transport în comun dinspre şi înspre localităţile cunoscute cu un număr mai mare de români din împrejurimi, anunţând în media acest lucru şi orele şi locurile de plecare.
Mai putea MAE să ceară suplimentarea numărului de forţe de ordine în locurile în care au fost probleme şi să facă un instructaj mai atent şi o selecţionare a celor care vor asigura paza acestor secţii şi desfăşurarea în condiţii bine a procesului de votare;
Mai putea MAE să suplimenteze numărul de cabine de vot, ştampile şi personal afferent. Dacă legea nu permite un număr mai mare e ştampile între turul unu şi doi, atunci să ia din ţară din localităţile cunoscute cu un număr mai mic şi să le repartizeze în Diaspora unde secţiile de votare sunt mai puţine şi astfel va asigura mai multe acolo unde este nevoie.
Multe se puteau sau se pot face, şi de o parte şi de alta, dar în mod sigur se vor face multe măgării şi de o parte şi de alta.
Paradoxala Românie
Cea mai paradoxală și hilară situație a acestor alegeri este că ambele părţi se leagă de faptul că lui Johannis nu i-au ajuns două minute pentru a da citire listei cu penalii PSD, dar fiecare din motive diferite: cei de la ACL vrând să sublinieze cât de mulți sunt, iar cei din PSD pentru a arăta cât de lent e Johannis. Râsu/plânsul românesc se sintetizează în acest paradox.
Un pronostic greu de dat

Cine va fi cel ales? Nu se ştie nimeni nu poate da un prognostic clar, chiar dacă ar părea că cele dpuă confruntări au schimbat ceva decizii la fel cum a schimbat şi primul vot în diaspora. Sondajele partidelor se bat cap în cap, cele ale posturilor lui Pnta îl dau drept câştigpătore pe acesta. Sondajele ACL dau score gal. Fiecare îşi pregăteşte…terenul. Unul să spună “ vedeţi v-am spus noi, am câştigat conform sondajelor, “celălalt gata să strige” am fost furaţi”. Mai sunt două zile în care oamenii se pot decide dacă merg la vot şi ce vor face acolo. Nu le mai cer să li se lumineze mintea, orice ar vota, noi românii tot furaţi şi minţiţi rămânem, ori de Mazăre, Constantinescu, Coman, ori de Videanu, Berceanu, Udrea.
Adevărata unire
S-a format falsa cutumă că Ponta reprezintă stânga politică iar Johannis dreapta. Asta a făcut să se acrediteze idea că Oltenia, Dogbrogea, Moldova sunt comuniste, iar Ardealul capitalist. Greşit. Am dovedit că nici Sibiul nu a votat cu Johannis în majoritatea lui şi nici Craiova cu Ponta. Nu contest realităţile istorice, nu contest o oarecare orientare de dreapta a populaţiei din Ardeal, dar este fals să spunem că Ponta reprezintă stânga iar Johannis dreapta sau că în interiorul partidelor sau coaliţiile care îi sprijină există astfel de orientări. Greşit. În ambele coaliţii există hoţi, foşti comunişti, foşti securişti, parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene, oameni de afaceri, cercuri mafiote, care lucrează la ambele mâini, ambidextri, care nu au nici o legătură cu doctrina de partid, pentru care legea o face banul şi fiecare când ajunge la guvernare. Dacă s-ar face o listă cu cuscrii, naşii, moşii, fraţii, nepoţii, oamenilor de partid am afla cu surprindere că aproape toţi sunt cumetri între ei indiferent de culoarea politică, indiferent de simpatiile sau doctrinele naţionale sau internaţionale, toţi au legături cu clanurile de ţigani, români ruşi sau de alte naţionalităţi, mafioţi, toţi au afaceri şi bagă mâna în bugetul statului, unii cu pădurile, alţii cu programele de securitate sau computer, alţii cu asfaltul, cu terenurile, clădirile, autostrăzile, cu manualele şcolare, cu regiile de apă, transport, electricitate, absolut tot ce poate fi furat. Şi atunci de ce spunem că Ardealul a votat cu dreapta şi Oltenia cu stânga când este clar că toţi au votat cu hoţii care fură la două mâini, nu numai votul ci şi speranţele românilor?
Asta îi uneşte pe românii de pretutindeni şi asta este singura modalitate prin care Ponta sau Johannis îi pot uni pe români, indiferent ce vor spune ei.

 

Votaţi fără frică tot acolo ajungem
Cineva spunea că Ponta este mai periculos ca premier, decât ca preşedinte, pentru că a lăsa finanţele şi bugetul pe mâna lui ar însemna să se dubleze sau tripleze lista penalilor din PSD, sau mai rău, un dezastru total pentru România. Pe de altă parte dacă va ajunge preşedinte, cel puţin în primele 6 luni, va reuşi să spargă de tot PNL şi să înregimenteze în partidul lui Tăriceanu pe toţi cei care vor la păpică sau nu vor lângă oamenii lui Băsescu, pentru că PDL mai devreme sau mai târziu va cădea în mâna lui Băsescu din nou. PDL-iştii fără Băsescu nu au nici o şansă, nu are cine să tragă, le trebuie forţa şi … dosarele lui Băsescu.
Aşa că indiferent cum vor vota românii sau cine va fi preşedinte, situaţia României va fi aceeaşi, va fi folosită drept carne de tun în războiul din Ucraina şi va fi experiment social şi economic pentru UE, aşa cum a fost cu Codex Alimentarius pentru că nici unul din candidaţi nu se poate susţine singur şi mai ales nu se poate susţine numai din interior. Aceasta este drama românilor.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

29 Raspunsuri la Concluzii între două tururi

  1. Cecilia

    Mai adaug numai la articol ca sursa de Inspirație a „combatantilor” (un prieten mi-a atras atenția)se pare ca este serialul”House of Cards”…cred ca nu mai trebuie adăugat nimic.

    Iar cum ambele tabere au ca tel înlăturarea definitiva a lui Basescu poate se vor unii Guvernanții cu Opozitia formând un partid si totul va fi o pace definitiva …fabulez bineînțeles …dar este cea mai de prost-gust campanie electorală pe care am urmărit-o vreodată…

    Pregătiți nu sant si nici sprijiniti fiindca nu e cine sa-i pregătească…dar nici nu-i interesează…fiindca nu-i interesează soarta țării …iar eu personal cred ca daca va fi Iohannis președinte va fi un al doilea Basescu in sensul ca vor încerca sa-l suspendeze si tot tacamul…

    Am scris repede,deci scuze pentru eventuale greșeli de orice fel.

    Mai adaug ca Ponta a fost la Merkel…Iohannid a primit numai o scrisoare.

    Iar in privința Diasporei…având in vedere numărul de cetățeni romani stabiliti in afara trebuia schimbată legea.

    E de domeniul fantasticului ca numai in Viena cu 70.000 de cetățeni romani stabiliti acolo sa se voteze intr-un interval de timp de câteva ore cu doar doua secții de votare.

    Celelalte tari nici nu le pomenesc.

    Dar ca ești roman in România sau in afara ,problema e aceeași…reprezentantii statului nu sau dpi bani pe tine…esti doar in Plătitor de taxe…iobag la stat.

  2. Cecilia

    Acum deschid un mail cu rudele lui Ponta si funcțiile lor …daca mai are vreo câteva mariaje ocupa toate funcțiile posibile in stat…conducând tara in următorii ani…dar ce spun ani…generații bune.

  3. Cecilia

    D-ul Neacsu nu mai jigniti câinii comparând „aleșii”cu ei.
    Câinii le sant NET superiori.

    Va multumesc si-n numele câinelui meu.

  4. ifrim

    In urma analizelor pertinente cu date pro si contra eu personal am situatia clara cu votul de duminica. @Cecilia vinerea parca e zi lucratoare deci te joci pe tastatura in timpul programului, ca atare sa nu te aud cand cand te da in somaj cu expresii gen frauda,frauda sariti discriminare,iar cu clipul ne-ai lasat balta! Gurile rele spun ca matrozul nu e pitulat in papusoi,ci la shoping pt. a completa trusa personala cu sapun,pasta dinti,penson,savoniera cica va pleca unde este ordine si disciuplina dar militar sigur nu.

  5. Ifrim, Am pus pariu ca Base nu va fi condamnat niciodata pentru nici o invinuire. Este prima oara cand ma rog sa pierd pariul.

  6. s

    @ Marin Neacsu 14 noiembrie 2014 – 11:44
    De acord; argument: pentru fapte politice abominabile nu a fost codamnat nimeni in viata in ultimii 25 de ani cel putin.

  7. ion savel

    Iar la vot. Eu l-as vota pe Iohanis. Este un om care tace, tace … şi când vorbeşte. De fapt aş vota şi un robot… Îl parchezi la Cotroceni şi… tace! Am însă nişte nelămuriri. Şi robotul trebuie acţionat. Pornit.Oprit… Oare cine îl va porni , ca să stea cuminte şi să tacă??? Deviza repetată obsesiv de Iohanis se referă la un „lucru bine făcut”! Care o fi ăla? Şi cine îl va face? Iohanis,care este mascota PNL? Oare? Cei din partidul de tristă amintire, curăţat, parfumat şi proaspăt vopsit DIN PORTOCALIU oare nu va mai apărea în eşicherul politic? Se pare că este „cool” şi ai un aer de „telectual” dacă votezi Iohanis! Şi eu vreau să par „telectual” Poate l-aş vota. Dar…. mă gândesc oare cine trage sforile? Votaţi prieteni, PDL-ul nu doarme!!! Dumneavoastră veţi merge la vot? Veţi fi treji sau în transă???

    P.S. Atenţie! NU preşedintele conduce ţara ! Am avut unul „JUCĂTOR!” Ne ajunge…

  8. ifrim

    seful CCR la un moment dat spunea ceva de genul ca maretia sistemului juridic consta in interpretarea legilor in litera dar si SPIRITUL lor(Augustin Zegrean) .Eu fiind mai nanac in-trale dreptului am inteles ca poti fi condamnat si pe principiul ” Las’ ma ca stim noi ca aveai de gand sa comiti ceva”.

  9. Nene Ifrim, stii xceva dar nu stii bine. Maestru Zegrean spune ca maretia legilor in Romania consta in faptul ca sunt interpretabile.

  10. ifrim

    Nu inteleg de ce sondajul de pe acest site indica viteversa decat cele zise impartiale,neutre date la tembeleviziuni! O fi vreo tenta de manipulire?

  11. Si pentru mine este o gilema nea Ifrim… Efectiv.. nu imi pot explica. Stiu ca partidele isi aranjeaza favorabil sondajele .. din doua motive.. sa faca lumea sa voteze cu ele.. si sa pregateasca opinia publica pentru .. rezultatele votului care categoric vor fi matrasite mai mult sau mai putin ..

  12. Cecilia

    @ifrim clip-ul pe care am vrut sa-l postez e la „căpitanul”in comentariul de la articolul „de jos”.

    Bine ca m-am uitat altfel il „plagiam”pe căpitan.

    Nu stiu de ce ne stresam sa ne mai alegem președinte când e unul care se oferă voluntar….

    Salutari din Cluj inclusiv de la toți clujenii care au auzit de acest „site” datorită modestei mele intermedieri.

  13. răspopitu

    D-le Neacsu…Asa zisul sondaj de opinie pus pe site-ul dvs.este „tulburàtor” de elocvent…Reflectă perfect starea de spirit și „simpatia” dvs.ptr.unul dintre candidați (este doar o coincidență nui asa că acesta e susținut de rivalul dvs.col.Dogaru) emananată din sinteza articolelor postate pe site în ultima perioadă și nu numai…Asa zisul sondaj de opinie „coincide „la virgulă (!?) cu sondajele facute de institutele profesioniste din România…Asa zisă procedură de vot (doar,168 de „votanți” o mulțime demnă de încredere) este o făcătură,un fals ordinar ce se predă doar in „grădinița”diletanților! Stràdania admin.al acestui site cu facătura acestui asa zis sondaj (apropo scoateti-l din pagină că legal campania s-a încheiat pe 14-11 a.c.orele oo.p.m) este extrem de simplă….Oricine are un site gen i-c-c.i,poate usor manipula prin cativa prieteni…”punctând”in fiecare zi pe cine trebuie lasand impresia ca,vezi Doamne iata..cine-i favorit…Personal va credeam,mai inventiv/vi!

    „Căci,nu un vrajmas ne batjocoreste,nu un potrivnic se ridica impotriva noastra ci noi insine ne batjocorim si ne impotrivim noua insine,noi care traim in placuta prietenie sa mergem impreuna in casa lui Dumnezeu pe calea adevarului nu manipularii si minciunii”

  14. ifrim

    Nu intra in panica duduia Cecilia nu a,i fi plagiator unicat,unu’ la mana, doi parem noi oameni stresati? Eu zic ca nu! Iar gazda daca este calculata,economa , nu pupi comision pt. intermediere.

  15. Cecilia

    @ifrim
    Nu care cumva sa intelegi ca am primit comision…

    Intermedierea mea consta in faptul ca am comentat cu alții articolele…ATÂT!

    Stresat e așa o expresie de pe la noi,înseamnă agitat.

    Dar ce spui de mesajul clip-ului?

    „Cei slabi de minte care nu-si pot organiza problemele intern sa se predea in fata…”si restul l-ai „prins”.

    Ce tupeu si la omul asta.

  16. ifrim

    De mesajul clipului spun sa-ti scoti lighioana aia cu caracter integru la alergat pare agitata! De unde stiu? Parintele adoptiv preia din starea de spirit a ghiorlanului de companie!

  17. Raspopitule, crede si nu cerceta. De unde stii dumneata ca eu am manipulat sau manevrat acest sondaj? Ai oarece date, informatii pe care eu nu le cunosc?Sau esti pe acelasi server cu STS-ul care isi baga coada prin toate site-urile si ajusteaza si ei ce pot? Ca sa ai un somn linistiot te anunt ca personal nu am umblat nicaieri, nu am sunat pe nimeni, nu am rugat pe nimeni sa voteze, sunt satul de manevrele altora , ca sa le mai ingros si eu randurile. Cine ma cunoaste stie ca nu fac asa ceva. Tu insa poti scrie orice prostii vrei, te vei face de ras singur, eu sunt scos din cauza.

  18. răspopitu

    D-le Neacșu,date certe nu am dar la școala primară am învățat să citesc….Spre exemplu,am citit si citesc multe site-uri (profesioniste) care dau sondaje adevàrate nu făcături mincinoase.Asa zisul dvs.sondaj în câteva cuvinte v-am explicat fara sa fiu un profesionist cum poate fi manipulat în favoare unuia sau altuia…că nu ați înțeles este probleme dvs..Chestiunea repet,este valabila ptr.niște inși diletanți în ale sociologiei! Dar,dar tot ce este posibil să mă înșel și-n aceste condiții chiar este posibil ca numarul votanților dvs.este egal cu nr.vizitatorilor site-ului ce-l administrați….Oricum,e bine să știți că până și sondajele făcute de ACL vă contrazic….cercetați-le și credeți! Așa zisul sondaj…făcut de site-ul dvs.cu voia dvs.l-aș descrie pastoral,cam așa:

    „Masa lor să devină un laț,o cursă si un prilej de,decădere o răsplată ptr.hrana sufletelor rătăcite,să le întunece sufletele și ochii și cu spatele încovoiat să nu vadă realitatea”

  19. Raspopitule, Ce crezi dumneata despre sondaje in general, e treaba dumitale.Ce crezi despre mine si sondajul de pe pagina mea ma priveste si pe mine. Daca ai cumva chiar si vag impresia ca eu as matrasi ceva sau as fi interesat sa falsific sau sa influentez indiferent cum votul celor care posteaza,pe mine ma duce la concluzia ca fie esti postac platit sa ma denigrezi pe mine, fie nu te mai poti controla si esti paranoic, fie efectiv nu ma cunosti si ai impresia ca toti sunt ca tine.

  20. Maine o sa fac un bilant al acestui sondaj si sa stii ca nu voi ascunde nimic, pastrand insa secretul identitatii celor care au votat.

  21. răspopitu

    D-le Neacșu regretații mei părinți m-au invățat să fiu politicos cu cel/cea cărui/rei mă adresez fie verbal sau în scris…dar mă rog cei 7 ani de acasă de educație primară se află în „curtea,grădina” tuturor (la unii mai mult la alții mai puțin) și cu părere de rău,sincer dvs.faceți parte dintre ultimii! O spun ptr.că am urmărit multe din replicile dvs.date altor „postaci”(epitetul vă aparține) care au în mod democratic alte păreri decât cele scrise de dvs.e drept pe site-ul ce vă aparține dar este public! Sincer,daca-mi permiteți și nu este târziu corijați-vă în sens pozitiv poziția cu cei ce vă vizitează site-ul și încercați un limbaj cifrat mai….cu,bun simț…Atât va rog.Eu,sunt deja pregătit…am întors celălalt obraz,așa cum mă/ne învață datina creștină!

  22. Domnule Rapopitu.. Puteti avea orice opinie doriti, despre orice, nu ma deranjeaya, dar cand faceti aprecieri la adresa mea si imi puneti la indoiala cinstea sa nu va astepătati nici sa va mangai pe cap si nici sa fiu de acord cu dumnevoastra. Nu incercati sa insinuati ca am ceva cu opinia dumneavoastra,pentru ca pot accepta si am acceptat sute de opinii pe paginile mele, chiar daca nu le impartaseam. Dumneavoastra insa va legati de cinstea mea si nu va permit oricine ati fi si nu va vitimizati,oricine poate vedea ca am fost civilizat si politicos. Incercati in alte parti sa faceti aceleasi afrimatii despre gayda unui site si vedeti ce patiti.

  23. In ceea ce priveste cei 7 ani pe care i-ati petrecut langa casa, banuiesc ca scumpii dumnevoastra parinti v-au invatat ca atunci cand intrati in casa sa va descaltati, sa nu intrati cu noroi. Nu v+au spus ca asa trebuie sa faceti in orice casa ati intra? Daca nu, mai stati pe acasa.

  24. răspopitu

    D-le Neacșu observ că v-ați adus aminte de educația primară de care nu m-am îndoit c-o aveți! Exprimarea dvs.la persoana a 2-a este probabil rezultatul răspunsului meu la ” grosolănia mârlănească” ce mi-ați adresat-o….ea ( injuria) s-a oprit în celălalt obraz! p.s.Ca doi conorășeni probabil că ne vom întâlni,ne vom saluta politicos,poate vom servi o cafea,un ceai,vom discuta, politică,religie,cultură generală dar,rețineți un aspect desigur fără importanță….Eu sunt din familie localnic nàscut,crescut în acest oraș din regat….L-am părăsit doar 6 ani!

  25. Domnule raspăopitu, nu am fost niciodata un tip agresiv… sunt gata oricand sa discut cu oricine oricand pe orice teme indiferent daca avem opinii identice sau nu. Si nu am vorbit nepoliticos in nici o situiatie. Am vorbit cu dumeata, nu cu tu, iar dumneata este tot un pronume de politete.. intre oameni apropiati ca varsta. Apropo, ce spuneti de reyultatele exit Poll? Se pare ca pana acuma, fata strainatate, Johannis are 51%. Nu vreau sa ma gandesc cat ar fi fost daca nu ar fi avut primarii din 80% din localitati. Ce mai spuneti acuma de sondajul meu?

  26. Stimate rspopit. Dupa ce m-ai invinuit ca am manarit voturile si ca sunt manipulator si ca mint lumea, sau imi pun cunoscutii sa voteze nu stiu cum ca sa iasa cine vreau eu iata ca Dumnezeu va da una zdravana ” peste bot” ca sa folosesc o expresie consacrata si o spun fara nici o rautate sau intentie de jignire. Daca priviti la procentul lui Johannis de pe acest sondat „manevrat” si cel obtinut conform num[r[rii voturilor p\na la aceasta ora veti constata ca cifrele sunt aceleasi. Cine este cel care manipula? Unii ar spune acuma ca imi datprati niste scuze.Nu le astept, am asa o vaga impresie ca nu sunteti omul dar v-ar ruga macar sa invatati ceva de aici si sa nu mai invinuiti persoane pe care nu le cunoasteti de ceva,numai pentru ca nu va convine dumnevoastra ce spune. Un pic de toleranta si respect se impun, nu pentru ca asa spune Biblia ci pentru ca asa cer regulile bunului simt.

  27. gurita

    Nimeni nu este perfect. Dar ce facem cu aceasta clasa politica? Acum era bine daca exista o prevedere constitutionala care sa interzica migratia politica. Se pare ca ACL-ul si-a trait traiul si-a mincat malaiul. Un salt de 18 procente este ceva de cartea recordurilor.

  28. răspopitu

    Educația primită de la regretații mei părinți în cei 7 ani de „acasă” ca și educația primită în adolescență și la maturitate de la părinții spirituali profesori de teologie îmi „spune” că e cazul să-mi cer scuze de la dvs.d-le Neacșu! Îmi pare rău că precum apostolul Pavel (Saul) m-am îndoit de sinceritatea celo scrise de dvs…..Scuze!

  29. Raspopitu,
    Sa va spun sincer nu asteptam scuze, chiar daca m-a deranjat invinuirea gratuita. Era suficient sa admiteti ca ati gresit. Dar cum educatia nu v-a lasat in pace nici pe mine nu ma lasa si imi ridic si eu palaria frantuzeste: Chapeau monsieur Raspopitu!