Loading

 branza
Am primit pe mail un material legat de modul în care fiecare poate verifica dacă brânza pe care o cumpără de la piaţă este de calitate. Sub rezerva că personal nu am verificat dar nici întrebat un cioban pentru că nu am rude sau pieteni ciobani, postez totuşi acest material pentru că dacă este real, poate fi de ajutor. Fiecare poate să controleze , să verifice sau să se informeze dacă informaţia este corectă. De asemenea nu ştiu şi nu susţin că cele scrise la punctele c şi d ar fi reale, ar putea fi simple atacuri ale cuiva aparţinând unei firme concurente. deci puteţi trece peste acele date sau puteţi verifica dacă sunt date reale.
Iată materialul:
 ” Dacă nu aveţi prieteni  care să vă servească cu un produs de încredere, să ştiţi  următoarele:
a) Brânza tăiată are neapărat găuri cu aer aproape egale, astea nu prea se pot falsifica. Dacă nu vedeţi găurile, vedeţi-vă de drum, e brânză falsificată cu clorură de calciu.
b) Clorura de calciu conferă produsului tărie. Ce mai puteţi  face?Tăiaţi o bucată cât o cutie de chibrit. O puneţi în congelator. O scoateţi a doua zi şi NU trebuie să fi devenit sfărâmicioasă prin îngheţ. Dacă nu aveţi timp, puneţi bucăţica în apă fiartă. NU trebuie să se topească mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarină.
c) Exemplu de produs falsificat din comerţ: telemeaua „Prezident” produsă la Vatra Dornei: este sfărâmicioasă, e moale la apăsare, nu are găurele de 2-4 mm diametru, se topeşte complet în 3 minute.De asemenea produsele: Coliba Ciobănaşului = caşcaval +telemea la hipermerketuri menţionează cu neruşinare în compoziţie clorura de calciu.
 d) Evitaţi produsele tip Akadia = brânză bulgărească ieftină. Aia e brânză, aşa cum sunt eu popä.
Normal 1 kilogram de   brânză se obţine din 6-8 kile de lapte, iar un kilogram de lapte =2 lei. Atunci cum de costă kilogramul de Akadia 7 lei? „
 
PS Am verificat internetul si am gasit această stire publicată pe RO Stirea.ro, aşa că  desi eu am primit-o pe mail, sursa  cred că este acest site,  APhttp://www.rostirea.ro/news/pentru-sanatatea-noastra-verificarea-branzei
Dar înainte de a apărea aici, o parte din ştire apăruse pe un blog, fan boxhttp://blogs.fanbox.com/SinglePost.aspx?pbid=2509685&post=3928020&mode=&link=-1&page=-1&dt=010108&mlid=-1&vet=-1&src=-1&bts=2&fs=-1&apid=-1

De

13 comentarii la „Verificarea brânzei sau a cașului (Bine de știut!!!)”
  1. Draga domnule,la noi marea problema nu este cum verifici branza,ci CUM VERIFICI BURDUFUL !!!

  2. Domnule draga, problema este „ceva” mai profunda!
    Dar fiind duminica seara …, s-o lasam cu a cazut!

  3. Nu m-am indoit nici o clipa ca nu veti intelege. Daca era asa nu v-as mai fi citit.
    Aluzia era pentru altii.
    Va urez in continuare: „CATARE BINE PRINSA!”

  4. Eu ma incardez la „altii” si din aluzie am inteles ca verificarea burdufului se face prin decalotarea epidermei ,mai pe romaneste…!

  5. Va inselati domnule.branza trebuie sa prezinte doar gauri de fabricatie(rare si inegale)daca are gauri cum spuneti d voastra atunci inseamna ca a fost scursa in caldure si s a stricat

  6. Aceeași poveste ca și la vin….
    Vin la fiolă DOC 4.5 lei. …
    Cât e costul sticlei. …?
    Dar al etichetei…?
    Dar al transporturilor?
    Dar al autorizațiilor sa fie pe piață?
    Dar costul. … sa fie pe rafturi?
    Și. … ce….. vreți să fie struguri storși in sticlă?
    Aveți temperatura! ….
    Și gravi bolnavi. … sunt cei ce-l cumpăra. …
    Sa nu mai vorbim de ce o fi in pet. … 🙁
    Mi-e rău. .. și Scârbă!

  7. Stie cineva va rog, de ce se inroseste brinza telemea ?. Mentionez ca este branza scoasa din saramura.

  8. Eu am gasit branza conteafacuta la asa zisii producatori in obor. Am cumparat cu 30 lei kg, imi place cu cartofi prajiti. Nu s-a inmuiat, nu a devenit cleioasa, a ramas asa cum era bolovan pe alocuri s-a sfaramat, niciun control niciun opc, alo opc-ul? Help tin regim si n-am ce manca. Masline vopsite carne cu antibiotice branza din margarina. Opc help.

  9. Iata ce scrie un arab unui prieten din Maroc, pe care il cheama in Romania sa faca afaceri: „Aici poti sa le vinzi ce vrei ca ei cumpara fara sa ezite, nu se tocmesc ca la noi. Cat zici tu, atata iti platesc fara sa clipeasca. Daca vinzi alimente, este cel mai usor pentruca romanii nu se uita la calitate, cel mult le place ambalajul daca e stralucitor si are aspect occidental, sau daca scrie pe ambalaj ceva cu Franta, Germania, SUA, Olanda, Italia, Spania, Belgia, daca are o coroana regala sau daca scrie „produs garantat UE”. Aici se fac usor profituri mari, singura probleme sunt controalele dese care iti ciuntesc mult din castiguri, dar nu poti sa-i refuzi ca altfel au ei metode sa te faca sa nu mai poti continua afacerea. Le dai si lor si tu castigi pe partea aialalta, cu produse ieftine sau neoriginale dar vandute scump. Asta depinde de priceperea ta” Aceasta scrsoare mi-a fost aratata de un agent din portul Mahomedia, al carui var voia sa vina sa faca comert in Romania.
    Romanii vad ca nu i-au in serios atitudinea lor de consumatori si nici nu-i preocupa ceeace li se spune despre pericolele din alimente. In Italia, daca un client a sezizat ceva „stramb” intr-un magazin, nu stiu cum se anunta, dar acolo nu mai intra nimeni, il falimenteaza pur si simplu. La noi romanii cumpara orice si chiar daca i se spune, iti arunca „vezi-ti de treaba ta”. Am prieteni pe care i-am invatat cum sa testeze mierea, un produs extrem defalsificat si nu am facut nimic, cumpara miere falsificata cu buna stiinta, miere care nici nu s-a intalnit cu albina. Astia sunt oamenii la noi, usor de pacalit ( ca sa nu zic „usor de prostit”)

Comentariile sunt închise.