Glume la sfârşit de an

Categoria Actualitate, Divertisment, Social, Stiri Interne

gluma

Aş fi vrut să închei anul mai vesel, cu ceva doză de optimism, cu veşti bune, fără critici, fără supărări, dar ce să fac dacă nu mă lasă ştirile? Ca să nu mai fiu învinovăţit că torn gaz peste foc, o să prezint ştirile ca pe nişte glume. În felul acesta am şi eu inima împăcată că nu am ascuns adevărul şi sunt şi cititorii mulţumiţi că nu mai citesc critici. Ia să vedem ce se mai întâmplă prin ţară şi pe lângă noi?
Cernobâl
După cum cred că ştiţi, Combinatul de „prelucrare a cărnii” de la Cenobâl s-a transformat în fabrică de parfumuri. Organizaţiile mondiale care monitorizează mediul au anunţat că parfumul Cenobâl produs prima oară în 1986, depăşeşte acum în Decembrie 2014 de 17 ori nivelul acceptat de nasul omenesc, aşa că lumea s-a alarmat. Interesant este că nu se ştie pe unde scapă parfumul, dar televizuinele din România se dau de ceasul morţii şi se întreabă ce putem face. Ce să facem, ce am făcut şi în 86, aşteptăm să vedem ce se întâmplă şi ne facem cruce ca Iordănescu. Culmea este că în Wikipedia se spune că oraşul e părăsit şi nu mai lucrează nimeni acolo. Poate doar stafiile celor decedaţi în urma catastrofei din 86.
Indonezia- cursuri de supravietuire
Un nou avion a plonjat în zona Oceanului Indian, ceva mai la nord, spre Malaiezia, prin Marea Java. Nu ştiu dacă e concurs de sărituri cu avionul, poate o tradiţie malaieziană ceva, dar de data asta a fost găsită epava, nu a dispărut cu totul ca astă primăvară, sau poate că respectivele companii s-au apucat de predat cursuri de suprevieţuire.  Vestea bună este că a fost găsit chiar un cadavru, şi este posibil să aparţină unui fost pasager. Dacă tot vorbim de tradiţii, ca şi despre zborul MH 370 şi despre acest avion se spune că avea la bord ceva specialişti IT. Atenţie, dacă vreţi să plecaţi undeva cu avionul, verificaţi lista de pasgeri. Dacă sunt specialişti IT, renunţaţi, poartă ghinion.
Ungaria- istoria se repetă
Janos Lazar, şeful cancelariei domnului Orban al Ungariei, a dat un interviu în ziarul Magyar Hirlap , interviu în care se dă cam tare la partenerul nostru strategic. Eu nu înţeleg cine le dă voie ungurilor să spună de exemplu că Ungaria nu este de vânzare nici americanilor nici ruşilor, că interceptările NSA arată că SUA nu îşi respectă partenerii, că demonstraţiile antiguvernamentale din Ungaria, ca şi cele din Ucraina, au fost direcţionate de ambasada americană, că americanii se amestecă prea mult în treburile interne ale tărilor, partenere sau nu, indicând ce să facă,  cum să se comporte, cum să trăiască, cu cine să colaboreze preşedintele şi alte chestii de genul acesta. Eu nu ştiu de ce spun ei chestiile astea, dar ştiu că pe timpul lui Hruşciov de exemplu, când Cehoslovacia a încercat să spună ceva de genul ăsta, a şi fost călcată de tancurile ruseşti. Acum iată, trăim în democraţie, ungurii pot spune ce vor despre  prietenii din alianţă,  nu intră tancurile americane în Ungaria pentru asta, dar nu ştiu cum se face,  intră în România şi Polonia. E ceva putred aici. Mai spune tipul asta, Lazăr, că ungurii nu vor să fie nici americani, nici ruşi, nici germani, ei vor să fie unguri. Nu ştiu de ce dar acum parcă aş vrea şi eu să fiu ungur.
Dar dacă tot vorbim de unguri, să ne amintim că situaţia în ceea ce priveşte relaţiile maghiaro-americane, seamănă cu cele din 1941, când Secretarul de Stat american Cordell Hull îl înştiinţa pe Roosewelt :
Hull: Trebuie să vă informez, din păcate, domnule preşedinte, că Ungaria ne-a declarat război.
Roosevelt: Ungaria ? Ce fel de ţară este aceasta ?
H: Este un regat.
R: Cine este regele ?
H: Ei nu au rege.
R: Un regat fără rege ? Cine este Şeful statului ?
H: Amiralul Horthy.
R: Amiral ? Avem deci, după Pearl Harbor, încă o flota care ne ameninţă ?
H: Nu, domnule presedinte. Ungaria nu are flotă, nu are nici măcar coastă maritimă.
R: Ciudat. Atunci ce vor ei de la noi ? Au poate pretenţii teritoriale ?
H: Nu. Vor teritoriu de la România.
R: Au declarat război României ?
H: Nu, domnule presedinte. România este aliatul lor..
Nimic nou la graniţa de Vest.
Grecia – unde dai şi cine crapă
După 3 încercări de a-şi alege preşedintele, parlamentarii greci nu au căzut de acord aşa că acum se dizolvă Parlamentul şi au loc alegeri anticipate. Să nu fi găsit ei un neamţ crescut de nemţi şi înfiat de americani? De ce nu ne-au spus, că le dădeam noi unul şi îl dădeam şi cu un milion de like uri pe FB, de crăpau ciprioţii de necaz. Acum cică s-au supărat şi cei din lumea bună europeană pe ei că sunt căpoşi, că nu ştiu ce vor, că nu se supun indicaţiilor FMI. Lasă că văd ei acum la Parlamentare, o să se supere poporul şi după 3 tururi de parlamentare nereuşite, o să se suspende şi poporul grec şi pune UE alt popor, mai obedient în locul lor că prea şi-au luat-o în cap de la Leonida încoace, că Atena, că Sparta, că Teba. Ce atâtea fiţe, ce atâta demos? Lasă că văd ei.
România- glume guvernamentale 
Pentru cei care s-au speriat la alegerile din Noiembrie că se va schimba legea în România, că vom avea atâtea schimbări încât nu le vom putea duce, să stea liniştiţi, her Johannis s-a gândit la noi, nu ne pune chiar aşa tare la încercare.
Coabitare cu repetiţie
După ce în campanie se jura că nici coabitarea nu îi place şi nici palma cu Ponta nu va bate, her Klauss a decis să nu semneze nici un act cu Ponta, dar ca să fie sigur că nu îi scapă nimic şi nu face prostii, îl cheamă la el săptămânal să primească raportul şi planul pe săptămâna ce urmează. Cică aşa este constituţional, este vorba de o colaborare inter-instituţională, el nu este un preşedinte jucător, este un preşedinte ascultător. Gurile rele spun că este atât de speriat să nu cumva să îl păcălească Ponta încât îl cheamă la el săptămânal, să nu uite ce au stabilit. Ptiu, bată-te să te bată Klauss, s-a inventat lecitina mamă.
La bube noi aceeaşi alifie
După ce l-a luat la Cotroceni pe conu Mihalache, fostul om al lui Năstase, Klauss s-a gândit  să îl împace şi pe Băse şi şi l-a tras consilier personal pe MRU, zis Alifie, zis Kobe, zis Clipici. Tot gurile alea rele de mai înainte zic că nea Alifie ăsta ar fi insistat pe lângă Băsescu, după modelul Predoiu să pună o vorbă bună la Johanis, să îl ia şi pe el ceva acolo că e gata să se facă că lucrează şi gratis, numai să fie şi el băgat în seamă, iar neamţul a zis „Jawohl, dacă e gratis, cu plăcere, că oricum nu am ce să învăţ de la el, decât să clipesc mai des”. Singurul de la care poate învăţa să mintă fără să clipească e Ponta şi pentru asta ia lecţii săptămânale.
Dar nici Ponta nu se lasă, şi ca să îi arate lui Băse că el e om de onoare, i-a angajat nepotul, pe Motanul Dănilă tot consilier, dar la el la Guvern. În felul acesta, îi oferă şi el casă acestuia după plecarea de la şefia SMG aşa cum şi nepotul i-a oferit găzduire când îl intercepta DNA-ul la palat. Oricum Dănilă va rămâne în analele armatei ca Omul Invizibil, că nu prea s-a văzut prin armată, a fost cel mai şters, cel mai lipsit de iniţiativă, general nu din fruntea SMG ci din armată, un fel de paznic de hotel. Eu cred că la cât de mut a fost, ar fi fost bun pentru Klauss, dar poate totuşi ar fi fost prea mult, dacă erau amândoi la Cotroceni, amuţea şi cucuveaua.
Andromaca mulge vaca
Anunţată ca cea mai radicală şi mai nemaivăzută domnie, cu schimbări nemaivăzute, preşedinţia domnului Johannis a început cu fumuri, aere şi consilieri care au „planuri mari”. Pe lângă cei pomeniţi până acum, domnul Johannis şi-a tras un consilier de imagine care a luat titulatura stricto senso. Ce şi-a spus doamna Tatiana Niculescu Bran: „păi dacă trebuie să schimbăm imaginea, hai să o schimbăm” şi a trecut la schimbat perdele, cuverturi, tapiţerii şi pagini de facebook. Asta da schimbare, asta da imagine. Să fiu sincer, când am văzut-o prima oară la tv pe doamna Tatiana, am vrut să schimb programul, am crezut că e reclama aia cu „bunici de duminică” cu mama lui Simona Halep. Iar când a început să vorbească despre draperii şi culori, am schimbat canalul ferm convins că e reclamă.
Dacă Băsescu a zis să trăim bine, domnul Johannis spune să „facem lucrurile bine”. Au preşedinţii ăştia ce au cu binele, dar probabil al lor. Eu speram ca domnul Johannis să facă lucrurile să meargă bine, dar el nu, el vrea doar să le facă bine. Pentru cine, nu spune nici el, cum nu a spus nici Băsescu cine să trăiască bine. Dacă asta este schimbarea pe care o vrea Johannis pentru români, e timpul să schimbe ţara, până nu îl schimbă milioanele de români păcăliţi de ceasul bunicului.

Copil precoce

Un copil de doi ani, a făcut rost nu ştiu de unde de un pistol , dar nu de jucărie ci de adevăratelea, probabil uitat cine ştie cum de Moş Crăciun şi vrând să vadă dacă are cartuş pe ţeavă, şi-a împuşcat mama. Ăsta  da copil precoce, cred că intrăm în Cartea Recordurilor cu cel mai tânăr criminal.
Tot ce aţi citit sunt simple glume, nimic serios.
Mă opresc aici. Vom schimba anul, din păcate clasa politică va rămâne aceeaşi. Vă doresc fraţi români, prieteni, foşti colegi, tuturor un an aşa cum îşi doreşte fiecare. Ştiu ca e imposibil, va fi un singur an, nu îşi poate lua fiecare Anul, aşa cum îşi iau preşedinţii ţara, dar sper ca fiecare să găsească în Noul An şi ceea ce şi-a dorit el.
LA MULTI ANI!

http://russia-insider.com/en/2015/12/29/2171
http://budapestbeacon.com/featured-articles/janos-lazar-want-remain-hungarians/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Glume la sfârşit de an

  1. Nașu

    LA MULȚI ANI, CU SANATATE ȘI BUCURII ALĂTURI DE CEI DRAGI! VĂ ÎMBRĂȚIȘĂM CU MULT DRAG!
    NAȘA ȘI NAȘU

  2. BEBE

    Bravo Marine, uite ca dupa ce venii de la neamuri intrai pe net si si citind aventurile tale de revelion si glumele pentru noul an. Esti tare….

  3. Cam rar Bebe, dar sa fie intr-un ceas bun. Vorbisi cu Man?

Statistici T5