Amendamente respinse la proiectul legii pensiilor militare

Categoria Actualitate, Despre Armata, Social, Stiri Interne

Continui informarea pensionarilor militari dar si militarilor activi neinformaţi sau neconsultaţi,  cu partea de propuneri discutate  şi respinse de catre ministere la întâlnirea avută cu sindicatele si unele asociaţii din MApN, MAI şi  SRI. După ce oamenii se vor lămuri voi prezenta şi alte date legate de acest subiect şi o scurtă analiză a acestor amendamente, intenţii şi propuneri.

Deocamdata materialul brut.

propuneri respinse 11propuneri respinse 12propuneri respinse 13propuneri respinse 14propuneri respinse 15propuneri respinse 16propuneri respinse 17

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Amendamente respinse la proiectul legii pensiilor militare

  1. ……
    Foaie albă baclava (mucava),
    V-aşteptaţi la altceva?
    Întâi toţi, militarii la urmă. Cu toate că toate legile su fost inspitate din legea lor.
    Ar trebui o lege cu un singur articol:
    “Se revine la legea …..” şi gata!

  2. EU

    Cine sunt idiotii cu rezolutia „NU SE SUSTINE”? Multumesc!

  3. moshquellu

    La nr. crt.25 referitor la art.111,ce sa inteleg,ca se respinge(NU SE SUSTINE)amendamentul Ancmr de a nu se mai recalcula pensiile recalculate. Parca suntem in sceneta cu Horatiu Malaiele, calculit calculelele…

  4. Nicu

    Am inteles. Noi avem probleme cu noi. Astia am fost o viata. Ne meritam soarta. Unde se termina logica, incepe armata.

  5. ionica

    Este halucinant faptul ca pilotii civili,grefierii,stewardesele,etc sustinuti in prima linie de societatea civila-forta a III condusa de domnul Dogaru vor avea pensii duble sau triple fata de pilotul, genistul de pe Transfagarasan ,parasutistul militar si nu in ultimul rînd alte categorii oropsite ale armatei Române.Mizeria umana trebuia sa ajunga chiar pîna aici?

  6. gerula

    nu va fie frica IAR GUVERNUL PICA ….si nu va fi nicio lege ASA CUM S-A NEGOCIAT,sau mai bine spus cum AR VREA OPREA si aplaudacii din 13 IAN.Di n pacate pentru NOI ,STOP SI DE LA CAPAT,ca sa il citez pe dl PRESEDINTE AL TARII.Pentru lamuriri cautati PRIORITATILE LEGISLATIVE ALE GUV IN2015, si AGENDA PARLAMENTULUI.Asta e legea lor si nu poate fi acceptata in forma asta,asa ca mai avem o sansa la COMISII si in PLEN.Trebuie luata legatura cu cat mai multi PARLAMENTARI si lamuriti asupra AMENDAMENTELOR ESENTIALE.MAI MULTE asociatii DIN TARA ,DINTRE CELE CARE NU AU FOST invitate la intalnirea de taina din 13IAN,vot organiza sapt viitoare O INTALNIRE LA PARLAMENT CU PARLAMENTARII DIN COMISIILE DE APARARE ,MUNCA SI JURIDICA carora le vor fi inmanate AMENDAMENTELE ESENTIALE.Printre organizatorii acestei activitati sunt FEDERATIA MILITARILOR din Romania si ASOCIATIA MILITARILOR ROMIL,carora le puteti trimite propuneri.

  7. Alinutza

    Cuantumul pensiilor nici măcar nu mai contează atunci când trebuie să mergi la muncă şi fizic nu mai poţi.

    Normal că e punctul meu de vedere… Eu încă sunt pe baricade. Dacă voi dori chiar să stau până la 60… pot face hârtii şi mi se va aproba.

    Ar fi bine să fie la latitudinea fiecăruia. Alegi să mai stai pentru o pensie mai mare sau poţi pleca pentru bani mai puţini.

    Dar… ce contează ce spun eu dacă numai pensionarii discută despre proiectul pensiilor 🙂

  8. Alinuta,
    DACA VORBESC NUMAI PENSIONARII, NU ESTE VINA LOR, CI A CELOR CARE NU VA INFORMEAZA SI NU VA CONSULTA DAR SI A DUMNEAVOASTRA CA NU CERETI SI STATI CU CAPUL LA CUTIE. Nu mai dati vina doar pe altii care macar incearca sa faca ceva. Nu ma refer neaparat la cei care au participat la aceste discutii. Mi se pare mie sau de suparare nu realizati ca dati cu pietre in cine nu trebuie?

  9. draghici dorel

    voi,decidentii,doriti invrajbirea noastra,a celor ce ne-am uitat tineretea in poligoane.santiere,cazarmi sau ogoarele tarii ori construindu-va casele in care locuiti,eliminind dintr-un condei demnitatea si onoarea noastra care ne-am indeplinit cu stoicism obligatiile prevazute incontractul semnat la angajare-Statutul cadrelor militare.Ne-ati facut ferferinta legea, dupa ce ne-ati eliminat ca pe gunoaie.Aplicati stautul(CONTRACTUL)dupa care ne-ati angajat,iar daca vi s-a pus pata sa-l modificati respectati buna credinta asa cum si noi ne-am manifestat in activitate.Daca inlocuiti un lucru-sa-i spunem rau-cu unul si mai rau unde-i logica? REVENITI-VA macar acum!Lumea merge inainte .VOI de ce vreti sa-i schimbati sensul umilindu-ne continuu?

  10. dan

    Pilotul militar acum are o pensie de 5 ori mai mica decat pilotul civil care beneficiaza acum de pensie speciala [cu indenizatie suplimentara ]E incredibil ..Guvernul mafiot se pisa pe militari cu bolta

  11. dan

    Eu cred ca e doar abureala cu legea pensiilor militare Nimeni nu vrea o lege de pensionare corecta a tuturor militarilor… In ape tulburi cei ca Dogaru sluga psd care vand promisiuni mincinoase pescuiesc cel mai bine votanti pentru partidele pe care le slujesc Fac pariu pe cat vreti ca nu va fi votata nici o lege si totul va ramane ambigu ca si pana acum.Oricum cei care ies la pensie pe legile lui BOC vor avea pensii de mizerie. Intre timp deja aviatorii civili ,grefierii ,magistratii au pensii speciale cu indemnizatii suplimentare in timp ce cei indreptatiti sa aiba pensii militare conform NATO sunt batjocuriti cu pensii civile mai rau ca ceferistii.Oricum speranta medie de viata la militarii operativi ,politisti, pompieri e de sub 57 de ani chiar daca sunt destui ‘militari ‘doar cu numele in birouri [mii de generali facuti la apelul bocancilor politici ]care traiesc mult mai mult

  12. Marin Neacsu. Sunt în activitate (50 ani). Am solicitat (pe plan intern, mă refer) de nenumarate ori informații cu privire la acest proiect (și nu numai), primind doar răspunsuri evazive. Nici pomeneală de reprezentare…. Nimeni nu te lămurește…
    Din câte mă pricep, din proiect reiese că ar fi mai bine să profit de actuala lege, decât să aștept să intre în vigoare acesta. Am dreptate? Sau mai sunt alte procente (stipulate probabil de alte acte normative de care nu am cunoștință) care s-ar putea adăuga la pensia ce reirese potrivit proiectului?
    Vă rog, cine se pricepe, mă poate lămuri și pe mine? Să mai stau sau nu? MULȚUMESC

  13. @Doamna Gina,
    Mi s/a mai pus aceasta intrebare, sau mi s-a mai cerut opinia vizavi de momentul iesirii la pensie. Nu pot da sfaturi, dar din cate am inteles de la altcineva, ar fi mai avantajos-cel putin pentru el, – sa iasa dupa proiectul care e in discutie. Dar, nu stiu daca la toti e la fel si mai ales nu se stie care va fi varianta finala si nici macar cand se va vota, promulga, etc. Daca insa se va pastra cel putin actuala prevedere care spune ca cei care au iesit la pensie dupa 2011 vor beneficia si de recalculare in conditiile proiectului si ca va ramane in plata pensia cea mai avantajoasa, nu inteleg ce va retine sa iesiti si maine daca indepliniti conditiile? Repet, in varianta in care acea prevedere ramane in vigoare. Nimeni insa nu va poate garanta, nici chiar Ponta, care nu stie nici macar cat va mai fi premier, ca legea va ramane asa, ca va intra in dezbatere, ca nu va fi amendata sau cand va prinde culoar. Anal;izati situatia si luati o hotarare. O hotarare proasta este mai buna decat nici una.

  14. @Marin Neacsu. Mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Am înțeles ce mi-ați explicat, voi urmării și analiza situația și voi lua o decizie (sper să fie și cea corectă).

  15. Vali

    Gina nu te grabii.Daca iesi acum pe legile lui Boc pierzi jumatate din pensie Vorbeste cu cei care au iesit de curand din sistem si ai sa vezi ce pensii de mizerie au.

  16. fiducius55

    Continut: Pozitia presedintelui SCMD la sedinta din 10.02.2015 a Comisiei mixte de lucru pe Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat

    Doamnelor si domnilor,Principiul enuntat de ministrii de resort, care au decis imbunatatirea proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat, a fost acela al deplinei echitati si nediscriminarii intre categoriile de rezervisti.Daca la ultima sedinta de lucru, majoritatea propunerilor sindicatelor au fost acceptate, constatam ca acestea nu au fost introduse in Proiect sau au fost introduse eronat. In aceasta situatie vom atrage atentia colegilor activi asupra urmatoarelor :1. Este vorba despre un Proiect care are, deja, toate avizele si se afla in responsabilitatea presedintelui Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor. Orice propunere poate fi adaugata ca amendament, trecand odata la vot. Ii vom pune pe membrii Comisiei in legatura directa, pentru a li se explica procedura, cu presedintele Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor. Introducerea in text a amendamentelor inseamna alt proiect, reluarea procedurii de avizare de la capat si amanarea sine die a introducerii in procedura de vot care ar putea fi lansata luna aceasta pe Proiectul, deja, avizat;2. Discriminati la ora actuala sunt, potrivit evidentei guvernamentale, 18.000 de rezervisti de la Armata, 6000 de la Interne, militarii angajati pe baza de contract, cei trecuti in rezerva pe motive medicale si vaduvele camarazilor care au decedat pana la promulgarea Legii 241/2013 (ex. vaduva colonelului (r) Irimie, vaduva generalului (r) Mihail Popescu etc.);3. Sub incidenta art.4, OUG1/2011 se afla toti rezervistii, daca aceasta nu este abrogata. Abrogarea a fost inclusa, pana acum, in textul Proiectului, noi cerand si abrogarea Legii 165/2011 cu articol unic de aprobare a lui OUG 1;4. Intrucat Legea 241/2013 a fost o lege reparatorie, cu caracter temporar, care ne-a inghetat pensiile la nivelul anului 2010 si se precizeaza in Proiect ca pensiile acordate potrivit ei „devin pensii in sensul prezentei legi”, am solicitat abrogarea expresa a Legii 241/2013, cu atat mai mult cu cat art.2, care ne deschidea posibilitatea recuperarii banilor, abuziv retinuti, a fost, deja, abrogat prin Legea 125/2014. Nu vom accepta nici un Proiect care nu va contine aceasta prevedere expresa.5. Prevederile HG1294/2001 extinse de HG1019/2011 trebuiau aplicate unitar tuturor rezervistilor, pentru ca sistemul este, astazi, unic. S-a aplicat unitar la Interne si SRI, nu si la MapN, unde aplicarea s-a facut « dupa caz « , cei vinovati insistand sa introduca aceste cuvinte si in noul Proiect, pentru a scapa basma curata. 6. Noua Lege presupune aparitia unor Norme metodologice unitare, comune tuturor structurilor, nu si Norme si « ordine comune ale ministrilor « acolo unde nu este cazul ;7. Daca s-a acceptat introducerea Actualizarii, din oficiu, cu cresterea salariala la activi, aceasta sa se faca pana la sfarsitul anului in care este promulgata prezenta lege, care restabileste Pensiile Militare de Stat. Nu la doi ani dupa aparitia legii sistemului unic de salarizare, cu atat mai mult cu cat noi, SCMD, am propus ca sistemul militar sa aiba o Lege separata a salarizarii unitare sau, in cel mai rau caz, un capitol separat in Legea unica, lucru acceptat de ministrii de resort.

    preluare scmd timisoara

  17. eu

    E vreo sansa cu acest proiect? cand se baga in Parlament? sau mai bine zis „se mai baga?” Ca ne-am cam plictisit de atata bunavointa….Am crezut ca daca participa si Min. Dusa e ceva serios dar vad ca numai vorbe……deci?!

  18. nicu

    De pensionarii fosti piloti militari pe av.supersonice se aminteste in acest proiect de lege ?

  19. @Nicu,
    Fara suparare, POti spune la care pilot anume te referi, poate introducem un amendament pentru persoana respectiva.

  20. nicolae

    Nu se sustine in conditiile in care se introduce actualizarea pensiilor- o ăacaleala. Vine sa sprijine pe cei ce au obtinut pensii superbabane in urma aberatiilor lu Boc si Oprea. Sa traducem – castigatori sunt cei carora li se aplica actualizarea superpensiilor nu cei carora li se actualizeaza pierderile la pensie. Cu de reusesc profitorii sa stea acolo sus si sa dicteze si cand e Boc si cand nu mai e Boc?

  21. nicolae

    Nu inteleg de ce se straduiesc sa promoveze o asa zisa Lege a pensiilor militare daca mentin tocmai falia de necinste care a generat necesitatea unei asemenea Legi? Daca cei 27.000 pagubiti de LEGEA BOC raman tot pagubiti, la ce foloseste o noua LEGE? Raspunsul e simplu: sa favorizeze in continuare pe cei care, necinstita Lege Boc i-a avantajat. Chestia cu actualizarea e pusa la…. misto. Adica …Lege noua, castiga tot necinstea. Siii, lipseste o prevedere de bun simt, aceia ca pensia nu poate depasii baza de calcul, actualizata. Lipsa acestei prevederi ii avantajeaza tot pe castigatorii in urma Legii(aberatiei) Boc. E caraghios ca pensionarii militari sa fie aratati cu degetul ca au pensii mai mari decat soldele din cauza unor profitori. Si… oricum nu va tine decat atat cat sa ne faca de ras, din calicia unora…