Un preşedinte modern dar care respectă “tradiţia”

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Politica

stare de razboi un Ukraina
Fără îndoială, Băsescu a condus prin comunicate la oră fixă. Legătura sa cu românii s-a realizat prin hăhăieli şi comunicate între votka de la ora 17 şi whisky-ul de la ora 19.
Roşia Montana, dragostea mea!
Noul preşedinte a demonstrat că este un preşedinte progresist şi păstrează relaţia cu românii, aşa cum a obţinut scaunul, prin Facebook. Pagina oficială a preşedinţiei este păstrată pentru declaraţii şi activităţi stric diplomatice, în rest, toate gândurile, plimbările, sentimentele domnului Iohannis sunt expuse generos pe pagina de facebook. Acolo practic putem vedea tot ceea ce am vrea dat nu găsim pe pagina oficială. Bunăoară daca cineva vrea să ştie ce gânduri are domnul preşedinte cu Roşia Montana, să intre pe pe pagina de facebook şi va afla că domnia sa respectă tradiţiile istorice dar nu suficient de mult încât să nu înţeleagă nevoile unor companii private care promit, nu oferă, doar promit o prosperitate care va salva România aşa cum în urmă cu 1910 ani aurul aceloraşi români a salvat Roma. “Viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural, dar și cu opiniile tuturor specialiștilor care ar putea aduce o contribuție valoroasă la un proiect de renaștere economică a zonei.”
Superb spus domnule Iohannis, nici nu se putea mai ambiguu şi mai impersonal.
Iubesc, am curaj şi mă tem
Când însă este vorba de implementarea unor baze americane în România, aducerea de trupe străine şi importul de tehnică militară destinată războiului din Ucraina, domnul preşedinte este mai ferm. “Salut decizia luată la Reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor membre NATO privitoare la crearea unor centre de comandă în şase ţări din Flancul Estic al Alianţei Nord – Atlantice, și anume România, Bulgaria, Polonia, Letonia, Lituania și Estonia. Mă bucur, de asemenea, că s-a luat hotărârea ca în țara noastră să se înființeze un Comandament multinațional la nivel de divizie, care va coordona centrele de comandă din România și Bulgaria, asigurând legătura cu Comandamentul Întrunit Aliat de la Napoli.” Aşa şi trebuie să fie, scaunul se menţine cu obedienţă, supuşenie şi apărarea intereselor celor care au inventat facebook-ul şi au permis pomparea unui million de like-uri cu viteza aia care bate glonţul. Vizavi de acest subiect, eu nu ştiu de unde îşi ia sursele de informare şi cine îi sunt consilierii militari, dar cei care îl învaţă să spună că “Situaţia din Ucraina nu este un pericol pentru România” ar trebui să facă un concediu prelungit prin Donbas.
Păi dacă situaţia din Ucraina nu este un pericol pentru România, cine poate să îmi explice de ce ne vin tancuri şi tehnică militară din Germania, de ce sădim un comandament NATO în România, de ce salutăm cu atâta obedienţă aceste desfăşurări de forţe americane în România? Domnule Iohannis, dacă România nu are nevoie de ele şi nici nu credeţi în posibilitatea escaladării conflictului aşa cum aţi declarat, de ce aceste măsuri?Nu dumneavoastră aţi făcut această declaraţie: „Noi nu credem că lucrurile vor degenera, sperăm să prevaleze spiritul păcii și să ajungem într-o situație în care să putem vorbi de o detensionare”?
Poliţe trecute, prezente şi viitoare
Dacă nu credeţi că suntem în pericol şi nici nu credeţi că lucrurile vor degenera, de ce acceptaţi cu atâta uşurinţă, ca să nu spun inconştienţă bazele americane în România? Le sunteţi dator cu ceva? Dar noi şi cei ce vor urma ce vină avem? Când şi cum vor scăpa românii de aceste baze, după ce situaţia din Ucraina se va detensiona, sau cumva aceste comandamente se vor înfiinţa la balon gonflabil sau în corturi de campanie? Nu cumva acest aflux American are alte scopuri, pentru că aşa cum spuneaţii chiar dumneavoastră, “Situaţia din Ucraina nu este un pericol pentru România”.
Nu realizaţi că aceastea vor duce la escaladarea tensiunilor dintre România şi Rusia, că vor fi considerate provocări la adresa unui stat vecin, că România va fi privită din acest moment ca un potenţial stat agresor? Nu cumva prin aceste măsuri acceptate cu atâta inconţienţă vom duce la degenerarea conflictului? Mai spuneţi dumnevoastră că „Suntem extrem de atenți, urmărim evenimentele și suntem alături de partenerii noștri SUA, NATO și UE în tot ce trebuie făcut acum. Sunt acele sancțiuni decise (…), nu suntem implicați în acțiuni militare, nici nu ne dorim acest lucru, suntem dispuși ca, în diferite forme de parteneriat, să venim în sprijin”. Păi dacă nu doriţi acţiuni militare, de ce vă înarmaţi ţara cu armament şi trupe americane? AAAAAAA, staţi aşa, dumbeavoastră sunteţi adeptul principiului ”dacă vrei pace, pregăteşte-te de război.” Păi şi ruşii vor pacea în acelaşi stil, de ce îi blamează lumea?
Nu participăm, dar ne băgăm
Şi nu vă supăraţi domnule preşedinte Iohannis, puteţi să explicaţi românilor ce fel de conflict este în Ucraina, cine cu cine se bate şi ce caută România să se amestece în acest conflict în care guvernul unei ţări trimite armata, atacă şi bombardează propiul teritoriu? Domnule Iohannis, înainte de a vă angaja ţara în acest conflict pe care am înţeles că nu îl doriţi, dar îl sprijiniţi, ar trebui să ne explicaţi de ce apăraţi drepturile “ucrainienilor” din Estul Ucrainei dar nu şi pe ale Românilor din Vestul aceleiaşi ţări? Cum puteţi cere românilor din România să apere drepturile celor care îşi bat joc de drepturile românilor? Ce ne puteţi spune domnule preşedinte derspre drepturile şi libertăţile românilor din Ucraina?
Cam multe necunoscute şi întrebări la care nu puteţi răspunde domnule Iohannis aşa cum nu poate răspunde nici domnul Coldea la întrebarea ce amestec a avut în alegerile electorale prezidenţiale.
Sunteţi un preşedinte modern, venit pe un cal alb născut pe photoshop, dar acţionaţi şi faceţi declaraţii ca o hologramă, rupt de realitate. România nu înseamnă like-uri. Apropo de like-uri, mai încercaţi să răspundeţi la o întrebare: cum aţi obţinut în câteva zile 1350000 de likuri, pentru a fi ales, iar acuma, după ce aţi fost ales, aţi reuşit să mai adunaţi numai 100000? Ceva pute aici, vă rog să îmi scuzaţi expresia, dar una din două, ori cele din campanile au fost umflate cu multiplicatorul de like pentru a crea senzaţia unui sprijin masiv al românilor, ori după ce aţi devenit preşedinte lumea s-a lămurit pe cine a ales şi s-a mai liniştit, dezamăgită? Care variantă vă aranjează mai bine?

Fapte sau doar vorbe?
Aţi declarat sus şi tare că sprijiniţi armata, aţi creat un consens politic pentru mărirea bugetului armatei dar după ce UE a spus că nu aprobă această modificare de buget, nu am auzit nici o reacţie din partea dumneavoastră. Gata, v-a trecut entuziasmul sau toată tevatura a fost făcută de ochii lumii, ştiind că nu este posibil şi nu va fi acceptată de UE? Cât timp nu spuneţi nimic, eu pot crede orice. Şi tot legat de armnată, aţi fost invitat la o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor militarilor pentru a discuta aspecte privind pachetul de legi militare. Din câte am înţeles, nu îi veţi onora cu prezenţa, deşi aţi desemnat doi reprezentanţi.Păi dumnevoastră iubiţi şi respectaţi armata doar prin reprezentanţii de sus şi vorbe de clacă? Dacă vor veni consilierii care v-au consiliat până acuma, nu se va schimba nimic, informaţia va fi filtrată. Poate e mai bine să veniţi personal, din două motive: în primul rând vedeţi personal care sunt problemele cu care se confruntă militarii şi în al doilea rând, aveţi ocazia să le transmiteţi şi lor şi celorlalţi participanţi, intenţiile dumneavoastră vizavi de problemele lor. Ce spuneţi, vă încumetaţi?
De ce vrea Poroşenko război?
Dacă cineva vrea să ştie de ce iubesc americanii Ucraina, pe lângă dorinţa de a fi în coasta Rusiei şi a-şi mări sfera de control, e bine să îşi amintească de afacerile familiei Biden în Ucraina dar şi de faptul că Fondul de investiţii american, Franklin Templeton Investments (FTI), a achiziţionat obligaţiuni emise de guvernul ucrainean în valoare cinci miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 20 % din datoria publică a Ucrainei. Acesta este şi motivul pentru care acum Porosenko nu mai poate da înapoi şi face tot ce cer americanii.  În curând se va ajunge la cifre peste 50%, pentru că războiul costă bani. Mai prost este că războiul se mai măsoară şi în vieţi omeneşti.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/K+Iohannis+Ucraina+nu+este+un+pericol+pentru+Romania
https://www.facebook.com/klausiohannis

http://www.antena3.ro/economic/americanii-au-cumparat-20-din-datoria-publica-a-ucrainei-234371.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Un preşedinte modern dar care respectă “tradiţia”

  1. Vladi Mir

    Domnule Marin Neacsu,
    v-am citit noul set de intrebari adresate locatarului de la Cotroceni, cu chiria platita tot de noi, si ceva imi spune ca veti primi la ele, ca si pana acum, un nou set de “raspunsuri retorice”. Probabil ca de aceea mi-am si amintit de urmatorul spirit de gluma cu caracter hazliu care circula pe net:
    Un jurnalist ajuns in fata Zidului Plangerii din Ierusalim il intreaba pe un credincios mozaic care, clatinand ritmic din cap, isi facea rugaciunea zilnica. – Nu va suparati, spuneti-mi sincer, de cand va rugati astfel? – De mai bine de 30 de ani. – Ei, si cum este? – Pai…., cum sa fie… ? Este ca si cum as vorbi la pereti !

  2. Bravo Marine! Ai scos o analiza foarte buna! Vezi ce bine face sa mai mergi câteodată și la slujba de dimineața?
    Revenind la analiza ta … e clar ce vor americanii (apropo, când dracu’ s-o împlini proorocirea aia din Biblie, cum ca aceasta țară se va dezmembra prin sucombare!), e clar ce rol de pionul al doilea din dreapta va juca Romania … dar sunt curios ce poziție „în teren” vor adopta Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda. Ca nu prea îmi vine sa cred ca și-au luat bilet la peluza și și-au pregătit pungile de semințe.

  3. Pozitie corecta. Ministrul apararii din Ucraina a recunoscut ca in estul Ucrainei nu au intrat trupe ale Rusiei. Felicitari!

  4. Vladi Mir, il stiam, bun bancul.
    Tavi, trebuie musai sa mai merg macar pe langa biserica, sa aprind niste lumanari si pentru morti si pentru vii. Si mai ales, trebuie sa cumpar lumanari, vor fi la mare cautare.

  5. Florin

    Cel putin ciudat …daca nu chiar suspect de „pro-sovietic” articolul

  6. @Florin,
    Daca judeci pe principiul stalilinst „cine nu e cu noi e impotriva noastra” ar parea sa ai dreptate. Daca insa judei obiectiv, poate sesizezi ca de fapt este adevarat. Fa un pustiu de bine insa si incearca sa vezi daca articolul contine neadevaruri. Incearca sa gasesti argumente contra si apoi discutam.

  7. @Florin
    Articolul este anti/interventie in Ucraina, anti./razboi. Daxa asta inseamna pro/sovietic, nu este din vina mea. Voi fi impotriva celor care tarasc Romania in razboiul altora si transforma tara in baza militara straina, oricine ar fi ei. SPER CA AM FOST CLAR.Cine inameaza una din parti aflate in conflict intern in care oricum nu are ce cauta nu vrea pace.

  8. ionel

    Excelenta analiza dle Neacsu.Celor care au alta opinie,le sugerez sa vina cu argumente.Ne-am cam saturat de sfatosi ce-si dau cu presupusul,dar nu sunt in stare sa vina cu o fraza coerenta.Toate cele bune.