Bomba lui Duşa

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

Romania Mare

Tovarăşi, staţi liniştiţi tovarăşi
Din nou ministrul Duşa, cel mai “vorbitor” şi “fotogenic” ministru al apărării all times, dă cu bâta în baltă, ca să nu pomenesc de fasolea mâncată de domnul Iohannis în Cincu. Pe acelaşi ziar DC News pe care acum aproape două luni apărea să ne explice că este gata Proiectul Legii Pensiilor Militare, domnul Duşa ne prezintă acuma ultimele ştiri legate de situaţia din Ucraina şi activităţile din centrele militare româneşti. “ Tovarăşi, staţi liniştiţi tovarăşi”, ne spune domnul Duşa. Lumea vede, aude şi gândeşte, dar domnul Duşa iese pe post ca şarpele în drum, să ne calmeze:

„Vedeți dumneavoastră, orice a fost normal până acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodată despre recrutare sau chemare la oaste a rezerviștilor și a tinerilor. Acest lucru este posibil, în condițiile legii, numai atunci când se declară stare de război, și declararea de război sau a stării de mobilizare se face prin hotărârea Parlamentului. Îi rog pe tineri să stea liniștiți. Activitățile desfășurate în prezent de către centrele militare sunt „de rutină, curente”
Sunt atât de curente încât dacă le atingeţi vă electrocutaţi. Vă amintiţi aplicaţiile din Marea Neagră din perioada Euromaidanului? Şi alea erau tot curente, planificate din timp, nu aveau nici o legătură cu Ucraina, dar nici cu ministrul Duşa.
Tot despre rutină vorbea şi Kevan McHale, din cadrul Înaltului Comandament al forţelor NATO pentru Europa prin 2008 când era întrebat ce caută navele americane prin Marea Neagră. Şi tot de rutină au fost şi exerciţiile comune Rusia – Nato din 2013 tot în Marea Neagră . Aceeaşi rutină a adus în România prin Iunie 2013 pe şefii serviciilor secrete american şi rusesc cică la interval de câteva zile. Să moară ei că nu s-au dat cap în cap pe undeva prin spaţiul Carpato- Danubiano-Pontac.
De ce trebuie să stăm liniştiţi
Să revenim la Parlament şi mobilizare. Ce să vă spun, dacă pentru mobilizare este nevoie de hotărârea Parlamentului, înseamnă că asta nu se va întâmpla ? De ce?
Pentru că nu avem Parlament, ci doar o adunare de corupţi şi corupători care nu mai au  altă grijă decât să se pună bine cu Coldea ca să fie feriţi de Kovesi? Sau de ce trebuie să nu ne impacientăm? Pentru că Anglia a anunţat că îşi trimite trupe într-o ţară unde este un conflict intern, iar polonezii, cei care în Al Doilea Război Mondial erau desfiinţaţi pe mâna perfidului Albion, aplaudă? Pentru că se încalcă toate normele de drept internaţional şi de o parte şi de alta iar proştii pun botul şi îşi bagă capul sub ghilotină? Pentru că aflat în vizită în Germania preşedintele Iohannis a găsit de cuviinţă să abordeze problema Ungariei în vreme ce în ţară PNL-ul bate palma cu UDMR-ul pentru a prelua guvernarea? Sau poate pentru că urmează să anunţăm că şi noi vom sprijini efortul noii “coaliţii” ca şi în Irak, ca şi în Afganistan, ca şi în Siria, cu câteva bărci rămase de la inundaţii sau cu cozile de mătură montate pe transportoarele germane?Sau doar carne de tun.
Duşa aruncă bomba
România este împinsă în război, dar de fapt România este de mult în război cu Rusia la nivel declarativ, mediatic, informativ, radioelectronic, politic, şi chiar teritorial de vreme ce acum nici o săptămână se vorbea despre violarea spaţiului aerian de către “OZN-uri ruseşti”, ca să nu mai amintesc că aceleaşi declaraţii despre avioane şi UFO dădea domnul Duşa şi acum doi ani. Dar Perla Coroanei abia urmează. Domnul Duşa, care ne-a obişnuit cu zicerile sale demne de cascadorii râsului, mai dă una de îţi cade falca. După ce ne spune că “activitățile desfășurate în prezent de către centrele militare sunt „de rutină, curente” și vizează clarificarea datelor rezerviștilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militară în alta sau încadrarea pe o altă funcție,” domnul Duşa, maestrul gafelor ne informează senin- am spus senin nu senil- că “este nevoie de un cadru legislativ care să clarifice modul în care se face pregătirea populației pentru apărare, în cazul unui conflict armat, având în vedere că stagiul militar nu mai este obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2007” .
Oameni buni, ori domnul Duşa este total paralel cu tot ce ţine de apărare şi acolo unde este semnează şi se interesează numai de avansări şi festivităţi de comemorare sau aniversări, ori LA ACEASTĂ ORĂ ROMÂNIA NU ARE STABILIT UN SISTEM DE ACŢIUNE ÎN CAZ DE RĂZBOI. ASTA A SPUS MINISTRUL DUŞA, CĂ NU AVEM CADRUL LEGISLATIV NECESAR PRIVIND PREGĂTIREA POPULAŢIEI PENTRU APĂRARE ÎN CAZUL UNUI RĂZBOI.

Dusa -ai di capul meu
Asta a declarat domnul Duşa, conform DC News şi Agerpress. Nu era suficient că am ajuns cu starea de operativitate a armatei la 40 % conform Cartei Albe a apărării “ultimul număr”, acuma aflăm că “nu avem o legislaţie care să prevadă cum ne apărăm ţara” cum se face pregătirea ţării pentru apărare, cum se face mobilizarea. Una din două: ori domnul Duşa era beat când a făcut această declaraţie, ori se apropie războiul şi vrea să fie demis pentru incapacitate.

Nu ar fi o surpriză, să ne amintim că în cel de Al Doilea Război Mondial, marii oameni politici ai vremii Maniu şi Brătianu, şi-au pus coada pe spinare şi au lăsat ţara pe mâinile lui Carol al doilea, care spre fericirea lui l-a avut pe Antonescu Ioan la dispoziţie, care după ce îi bătuse pe nemţi în Primul Război Mondial, i-a bătut şi pe Ruşi în al doilea ca apoi să fie trădat şi de nemţi şi de ruşi şi de români şi să moară asasinat, căci aia nu a fost condamnare, ci asasinat. Acuma este considerat criminal de război, pentru că a salvat ţara. Aviz amatorilor care vor fi tentaţi sau numiţi să scoată castanele politicienilor din focul Gheenei.

Oarece
Oare ce părere are domnul Ponta despre această declaraţie a domnului Duşa, oare ce părere are domnul Iohannis despre ministrul apărării şi starea în care se găseşte armata conform declaraţiilor acestuia? Oare ce părere au românii despre cei care au condus ţara în ultimii 25 de ani încât am ajuns să nu avem marină, să nu avem aviaţie, să ne împrumutăm la alţii pentru a ne monitoriza spaţiul aerian, nu mai avem industrie de apărare, dar vindem armament de infanterie grupurilor teroriste pregătite de partenerul strategic conform declaraţiilor celor care ştiu ce vorbesc, nu ca domnul Duşa.
Doamne ocroteşte-i pe români!


http://www.dcnews.ro/recrutare-tineri-razboi-ce-spune-ministrul-apararii_468817.html
http://www.ziare.com/international/rusia/rusia-si-nato-exercitii-comune-la-marea-neagra-1237854
http://www.ziare.com/international/stiri-externe/nato-dezminte-consolidarea-prezentei-militare-la-marea-neagra-397554
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/04/10/istoria-ca-un-exercitiu-planificat-6798
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/06/20/nu-cred-ca-este-o-coincidenta-4359
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/05/02/ucraina-si-romania-doi-pioni-de-sacrificiu-partea-i-6918

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/05/nascut-pentru-a-fi-tradat-2489

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

29 Raspunsuri la Bomba lui Duşa

 1. fiducius55

  Programul de Guvernare al PNL

  Pilon 1- Pensia publică
  Singura modalitate de a echilibra structural sistemul de pensii este creşterea bazei de contribuabili prin creșterea numărului de salariați și implicit, reducerea numărului de pensionari.

  Modalitatea de a realiza acest lucru este prin: creşterea ratei de ocupare a persoanelor vârstnice prin: a. locuri de muncă subvenţionate pentru pensionari;
  b. susţinerea antreprenoriatului pentru persoane peste 50 ani;
  c. subvenţionarea programelor de formare profesională şi recalificare pentru persoane vârstnice;
  d. introducerea serviciului de consiliere înainte de pensionare pentru asigurarea unei “evoluări line” către pensionare;
  – creşterea treptată şi egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei;
  – reducerea numărului pensionărilor anticipate;
  -preluarea de către bugetul de stat a prestaţiilor de asigurări sociale noncontributive – ajutorul de deces, biletele de tratament balnear, bilete odihnă, a indemnizaţiei de însoţitor, acordată invalizilor de gradul I;
  – preluarea pensiilor de invaliditate de bugetul asigurărilor de sănătate, model utilizat de unele state membre.”

  „Pensia publică bazată pe noi principii
  Partidul Național Liberal propune pentru creşterea sustenabilităţii sistemului public de pensii şi reducerea efectelor directe ale îmbătrânirii populaţiei și ale migraţiei forţei de muncă, schimbarea principiilor care Guvernează sistemul public de pensii, de la un sistem de tip P-Y-G la un sistem de conturi individuale de economisire prin investiţii prudenţiale, centrat pe principiul contributivității, al responsabilității individuale şi al definirii şi garantării beneficiilor.”

  Pilon 2 – Pensii private obligatorii
  Pilon III – Pensii private facultative

  Pilon IV- Sistem pensii ocupaţionale.
  ASA ZISELE BENEFICII SOCIALE PENTRU PENSIONARII MILITARI

  „PNL susţine introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale, prin statutul profesional şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, bazat pe contribuția asiguratului și a angajatorului (inclusiv a statului, acolo unde angajatorul este statul), bazat pe beneficii definite, cu componentă de asigurare de viaţă, pornind de la specificul unor profesii sau domenii de activitate (sistemul de apărare, ordine publică, dar şi profesii unde prin negociere colectivă se constituie o schemă de pensii, în vederea fidelizării salariaţilor). În acest fel pot fi eliminate nedreptățile create beneficiarilor pensiilor speciale din legea pensiilor publice şi se crează posibilitatea pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură dar şi crearea unei resurse de lichidităţi pentru investiţii.”

  Pilon V – Sistem asigurări sociale complexe pentru agricultori si persoane care obtin activităţi ocazionale.

 2. Victor

  Nu toti politicienii sunt hoti si tradatori de tara ca cei din colonia Romanistan..Vezi Polonia in care politicienii lor au preferat sa moara decat sa-si tradeze tara [si ma refer la avionul ”cazut ”la Katin cu tot guvernul plus presedintele ] .Si in locul lor au venit tot patrioti care discuta de pe pozitii egale cu vestul.La noi ajung sus in politica si guvern doar scursura societatii [prostituate ca Udrea ,Anastase , .plagiatori cu diplome false, hoti dovediti din bugetul de stat .etc ] condusi si controlati de stapanii coloniei perciunatii masoni[care pefera mereu sa conduca serviciile ]Dar la noi umilinta e totala au pus perciunat si in fruntea guvernului pe Naum si suntem mult mai rau ca o colonie africana de nu se mai obosesc amerlocii sa numeasca macar un ambasador de 2 lei sa salveze aparentele .Asa ca momentan visul romanistanilor e sa ajunga macar ca o colonie africana unde redevedentele la bogatiile naturale exploatate e de peste 15% cu conditia ca acea colonie sa detina 50% din actiuni la compania care le exploateaza.Ori la noi asa ceva nu e permis si e doar un vis.Asa ca momentan suntem sub Botswaana si Burkina Faso[si alea isi zic tari] .”Norocul ‘ Romanistanului ‘e ca avem afara 3 -4 milioane de sclavi care muncesc pe salarii de mizerie la spalat babe la cur si in agricultura ca altfel eram muritori de foame. deoarece industria romanistana a disparut de mult in buzunarele politicienilor sub forma de fier vechi iar rezervele de aur de la BNR au ramas doar ca holograme …Game over

 3. pedro

  Stagiul militar obligatoriu a fost desfiintat in 2003 odata cu votarea noii constitutii si nu 2007!Cat despre legislatia inexistenta ca urmare a desfiintarii stagiului militar obl.si faptul ca nu au pus nimic in loc sunt vinovati toti sefii SMG si intreg staful acestuia din 2003 si pana in prezent.Vad ca astia au umblat numai dupa stele si au tacut malc ca si in cazul razboiului rezervistilor cu guvernantii pe tema legii pensiilor!!!Ministrii civili vin si pleaca,mai ales cei ca Dusa sunt de decor sa-si plimbe freza prin unitati la ocazii speciale,staful de specialitate adica SMG este cel care trebuie sa bata cu pumnul in masa, ca la turci nu sa o faca pe ghioceii ca tot suntem in prag de primavara!Cred ca suntem cei mai tari din NATO la nr. de generali pe cap de soldat si cercetati pe linie de coruptie!Avem cativa generali in parlament si ce daca?Sunt tot de decor,obedienti partidelor din care fac parte si nu au decat niste viziuni fantasmagorice despre ce se intampla la granitele Romaniei si nu sunt luati in seama de ceilalti colegi parlamentari.Ce lege a apararii si pregatirii teritoriului si populatiei sa propuna alde Mircovici,condamnat ptr.incompatibilitate;Dobritoiu,condamnat ptr. case ;oprea ii vine randul si asa nu are nici o valoare ca nu are experienta si pregatire de stamajorist!Vai de noi,astia cred ca se bazeaza tocmai pe noi disponibilizatii lu”peste!!

 4. mos alecu

  Constitutia
  Apărarea ţării ARTICOLUL 55
  (1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.
  (2) Condiţiile privind îndeplinirea îndatoririlor militare se stabilesc prin lege organică.
  (3) Cetăţenii pot fi încorporaţi de la vârsta de 20 de ani şi până la vârsta de 35 de ani, cu excepţia voluntarilor, în condiţiile legii organice.

  ARTICOLUL 118

  (2) Structura sistemului naţional de apărare, pregătirea populaţiei, a economiei şi a teritoriului pentru apărare, precum şi statutul cadrelor militare, se stabilesc prin lege organică.
  (3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi celorlalte componente ale forţelor armate stabilite potrivit legii.
  ———————-
  Nu scrie nicaieri ca se suspenda serviciul militar obligatoriu
  —————————–

  LEGE Nr. 395 din 16 decembrie 2005

  ART. 2
  (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen si militar cu termen redus, se suspenda.
  (2) Ultima încorporare a recrutilor pentru militarii în termen va fi în luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006.

 5. gogu de la scularie

  In toate tarile UE si Nato doar militarii si politistii au pensii speciale deoarece jura sa-si dea la ordin viata pentru tara ..In colonia Romanistan vad ca pensii speciale au magistratii ,grefierele ,stewardesele,pilotii civili , diplomatii si toti smecherii. politici .Culmea militari blamati de romanistani nu au pensii speciale. desi pentru ei s-a inventat cuvantul.”speciale”

 6. Pannduru Lunetistu

  Cred că Armata Română o să acționeze la fel cu echipajul feminin de bob… adică o să ia împrumut obiectul muncii de la… alții – eventual Luftwaffe …
  problema este alta: cine o să concureze (lupte) cu bobul nemților…. sau al americanilor ??? Că americanii ne dau niște avioane de mâna a 3-a , de fapt portughezii ne dau… deși făcusem și noi un avion de luptă (ca lumea) la Craiova, dar l-am dat (vândut pe 1 leu???) la alții.
  Vase de luptă avem tot la mâna a 3-a de la engleji, poate și de la franțuji…
  Să-i rugăm pe ruși să nu ne scufunde BRICUL MIRCEA… că e patrimoniu național, mai ceva ca tezaurul ăla pe care nu ni-l mai pot da, că e de mult la… NEMȚI ?!?!?

 7. luminita

  domnul dusa ar trebuii sa spuna ce a facut cu legea pensiilor militare nu sa bata campii

 8. luminita

  ca si asa nu sany militari poate pleaca din armata si astia de acum cand vad ca ies pl pensie fara grad si sant asimilati cu balerinii si coafezele

 9. adela

  Draga Luminita, Dusa nu are ce sa zica. A fost o „rasina” electorala si atat.El executa ce ii zice Ponta si Ponta nu e de acord cu pensiile militare pt ca nu vrea sa dea bani. El se lauda ca nu taie pensiile. E un mincinos ordinar pentru ca lg 263 taie din drepturile oamenilor (mai ales ale militarilor) in totalitate. Dusa e reprezentativ, el nu ia decizii. Spune ce i se spune si ce i se da voie. Niste nenorociti si mincinosi.

 10. gogu de la scularie

  Tocmai a zis acum plagiatorul acum 2 minute la ghita tv ca s-a revenit la pensiile militare iar militarii sunt multumiti .Ma duc sa vomit

 11. s

  Dusa e la Ministerul Apararii ? Nu cred, acolo e cazanciuc … Sau asta o fi la economie si dusa la justitie ?… Si la aparare nu-i nitu ? Mi-am amintit: la aparare e rovignieta !!! Parca stiam eu ca dusa nu-i nicaieri … 😀

 12. gogu de la scularie

  Ceausescu …”Tovarasi ”’stati linistiti la locurile voastre ….Dogaru [atunci GRU acum FSB ] vegheaza contra cost ca perciuntului Naum-PSD sa-i fie bine [contra ceva comisioane luate in lipsa redeventelor europene ].. Nu ca ceilalti politicieni din alte partide nu ar fi tradatori de tara da macar mint mai frumos si mai elegant.

 13. ifrim

  Retrocedarile s,au facut banii s,au incasat, grofii pe langa pamantul de drept au cumparat teren suplimentar platind bani cu sacosa, in zona Viscri printul Charles, la Calarasi joiana woodrea, stapanul inelelor(catuselor) ,in munti ,paduri daca vrei sa faci pisu indicatoarele te avertizeaza ca e proprietate privata acces interzis,la campie pancarde cu Euroest teren de vanzare,astfel politicianul in caz de razboi,si pregatirea psihica mobilizatoare premergatoare luptei ma va indemna sa-mi dau viata pt. apararea pamantului stramosesc,rugamintea mea a,r fi ca din timp de pace cat inca nu suntem stresati de timp sa detalieze onor politicianul suprafata,lotul,parcela ar-ul de pamant strabun pt.care eu trebuie sa suport gogoritele lui,ca poate nu toti avem stofa de eroi disponibilizati!

 14. gogu de la scularie

  Ifrim tu nu ai inteles.Si viata ta apartine tot politicienilor.

 15. ifrim

  Pai cum asa mai gogule,chiar s-acum cand tocmai ne-am luat tara-napoi?

 16. daniil

  Bre autor, pe Mareșal l-o chemat Ion, nu Ioan. Da, nu pricepui io cum l-au trădat nenții, vreți matali să detaliezi trebile ăstea. Sau cum făcură chestia asta rușii? Despre faptul că l-a vândut en-detail Mikhail Cohenzolnerovici the Pervâi, aducătorul comunismului în Patrie, n-am dubii.

 17. ionica

  Că bine zici ,Ifrime

 18. neacsum

  Daniil, Nemtii l-au vandut prin representantul lor in Romania, Mihai de Hohenzolern
  Rusii l-au vandut cand l-au dat inapoi comunistilor romani sa il omoare. La el ar fi avut parte de un tratatment mult mai uman. Dar l-au dat pe mana pupincuristilor comunisti romani care din exces de zel au binevoit sa il asasineze la fel ca si pe Ceausescu, care avea el multe pacate, dar tradator de tara nu a fost, ca cei care ne conduc acuma. Culmea este ca si comunismul, ca si capitalismul a fost introdus in Romania prin aceiasi oameni care acuma conduc tara. Si trupele straine la fel. Evreii si neamtul Mihai au dat liber bocancului rusesc in Romania. Evreii si neamtul Iohannis aduc tancurile americane in tara. Ciudata coincidenta nu?

 19. Matei Basaru

  Antonescu a fost sluga germana nu un erou si a sacrificat degeaba pe front sute de mii de vieti de romani.Ce credeti ca daca castigau razboiul nemtii ne dadeau Basarabia noua ?Toti am fi devenit colonie de mana a treia in cadrul unui imperiu german ceva gen UE .Adica era la fel de rau pentru romani ca acum ..

 20. @MateiBasaru,
  Orice a facut, Anonescu a fost un patriot. Ca a luat sau nu unele decizii care noua acuma ni se par gresite, sau altora atunci li se pareau gresite, poate fi discutat, dar in conditiile de atunci a facut ce a gandit el ca este mai bine pentru tara, nu pentru familie sau partide. Punte-te in locul lui si incearca sa vezi ce ai fi facut.dAR DACA ORICE AR FI FACUT AM FI AJUNS IN ACEEASI OALA, DE CE IL MAI INVINUIESTI? CA A INCERCAT SA IA INAPOI RAMANTUL ROMANESC DE LA CEI CARE IL LUAASERA PRIN dICTAT? Cei de azi vand tara la meptru pareat si nu ii invinuieste nimeni de tradare.

 21. gurita

  Si de ce mai este guvernul asta la cirma tarii?????????????????????

 22. Matei Basaru

  Nu intelegi domnul Neacsu ca nu putea lua inapoi nici un pamant romanesc ? Chiar daca castiga razboiul cu rusii Basasrabia ,Bucovina deveneau doar o colonii exploatabile ca si celelalte tari sau regiuni cucerite de nemti . Nu uita ca dementul Hitler vroia spatiu vital pentru germani nu pentru alte natii.Patriot nu inseamna doar sa vrei ci sa vezi daca si poti obtine ceva pentru poporul tau.Ori Antonescu nu a inteles nimic.Ori castiga ori pierdea razboiul rezultatul era acelasi intram sub stapanirea unui imperiu ca si acum.Asa ca nu vad rostul sutelor de mii de vieti de romani pierdute inutil.Pentru mine erou e cel care salveaza vieti nu cel care prin decizii gresite le pierde.Si daca vroia sa fie erou trebuia sa moara pe front cum au murit cei care au crezut in el si in Romania mare nu luat prizonier dupa ”tradarea ”regelui….”Tradare” care totusi a salvat zeci de mii de vieti de romani din fata tavalugului rusesc[exceptie prizonierii trimisi in Siberia] ceea ce inseamna totusi un pic patriotism la o tara atat de istoric chinuita ca a noastra.

 23. gurita

  Matei Basaru, dumneata bati cimpii. Cum putea Antonescu sa se opuna tradatorilor din interior? Tradatorii: partidele istorice, reprezentanti ai armatei, regele Mihai,secondat de ma’sa, jidovii bolsevici din PC din Romania…. Da’ Ardealul a fost recucerit????
  Pai daca se incheia armistitiul cu Stalin nu plateam atitea despagubiri de razboi si poate eram recunoscuti ca tara cobeligeranta. Daca Antonescu nu era tradat, armata romana putea sa toace la rusnaci si bolsevici pina se incheia armistitiul (Vezi actiunea batalionului comandat de mr. Valeriu Carp) si granita era pe Nistru. In Siberia a fost dusa populatia bastinasa care nu a vrut sa-si parasesaca pamintul stramosesc(acestia sunt eroii).

 24. Matei Basaru

  Bati campii cu gratie ”gurita ”.Nu Antonescu a dat ordin armatei sa se treaca Nistru ? L-au fortat ”Tradatorii: partidele istorice, reprezentanti ai armatei, regele Mihai,secondat de ma’sa, jidovii bolsevici din PC din Romania” cum zici tu sa atace Rusia ?Nu cred.

 25. Matei Basaru

  Rezistenta armatei romane pe linia fortificata Focsani-Namoloasa putea prelungii razboiul e adevarat cu vre-o 6 luni dar rezultatul razboiului era acelasi .Dar atunci sigur pierdeam Transilvania la ordinul lui Stalin iar tara ar fi fost facuta praf si pulbere de armata rusa .Daca luptam cu rusii cum vroia Antonescu pana la un ipotetic armistitiu singurii care ar fi fost in castig erau nemtii care ar fost ocupati in vest in totalitate de americani si nu ar fi existat Germania de est.

 26. ifrim

  Daca nu e o tactica de a deturna atentia de la solicitarile militarilor rezervisti diferendele pe tema gen. Antonescu sunt apanajul istoricilor ,iar tradarile din ww2 vor deveni minciunica pe langa cele viitoare!

 27. DAR DESPRE CELE PREYENTE NIMIC NIMIC? NU E FAIR…

 28. gurita

  Domnule Ifrim, deja suntem tradati si prin simplul fapt ca nimeni nu mai are curajul sa cinsteasca memoria maresalului Ion Antonescu. Cit despre actualii guvernanti, nici sa nu va ginditi ca vor face ceva pentru „mindrii rezervisti” atit cei de azi cit si cei de miine. Ne este frica de propria istorie si parca rusine.

 29. gurita

  Domnule Neacsu: Toate’s vechi si noua toate.

Statistici T5