Legea Pensiilor Militare, copilul nenăscut

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

copil nenascut

Cincinalul

A trecut un cincinal de când guvernul Boc-Oprea ajutaţi de abacul  Anastase, la ordinul marinarului turnător  au intabulat bătaia de joc şi dispreţul la adresa militarilor armatei române. Unii ar fi tentaţi să spună că numai la adresa pensionarilor militari, dar aceştia greşesc,  în primul rând pentru că bătaia de joc s-a manifestat şi prin reducerea salariilor, culmea şi a celor aflaţi în misiuni de luptă în ţări străine, tocmai pentru a le crea lor imaginea de slujitori fideli ai partenerului strategic,   dar mai ales prin faptul că toţi activii urmau ca până la urmă să devină pensionari iar cei sus menţionaţi tocmai le tăiaseră un drept secular. Să nu uităm că militarii au soldă şi nu salariu, încă de pe vremea când Caracalla dădea numele oraşului  care acuma reprezintă o ţintă strategică mai degrabă decât un scut.

Oprea „salvatorul”de ocazie

După distrugerea legii pensiilor militare şi impunerea unui sistem de pensii „unitar”, atât de unitar încât magistraţii, grefierii, piloţii, mai nou parlamentarii s-au constituit în tot atâtea excepţii, domnul Oprea, ministru al apărării la vremea aceea,  cel care se declară militar dar nu ştia pentru ce a primit gradele militare, văzând că i se suie lumea în cap a încercat să dreagă busuiocul, a dat vina pe subordonaţi că nu l-au informat, pe funcţionari că nu au calculat bine şi a încercat prin HG1019/ 2010 să mai atenueze scăderile şi să readucă pensiile şi salariile scăzute  cât mai aproape de sumele retezate, lăudându-se că nu va scădea pensia nici unui pensionar.A adus la CMZ  Bucureşti un şef care să facă tot ce îi spune fără să fie nevoie de ordin scris, iar acesta a emis pe bandă rulantă Completări la fişele locurilor de muncă  ILEGALE care au fost introduse în dosarele de pensie ale unor pensionari  din toată ţara,  deşi nu avea acest drept,  iar cei care au luat în calcul aceste documente emise ilegal s-au constituit în  complici la o ilegalitate. Cine se sesizează domnule Duşa sau aşteptaţi să  se desfiinţeze Procuratura Militară?  Dacă vă interesează gradul şi numele personajului, îl găsiţi la CMZ Dolj dar grăbiţi-vă,  până nu iese la pensie.  Bănuiesc că şi el este interesat de noua lege a pensiilor. Vă puteţi autosesiza sau este nevoie să vă sesizez personal?

De la acele documente emise ilegal, contrar  prevederilor art 1 Alin 2 din OG-1/2011, semnate la vremea aceea de şeful CMZ  Bucureşti,   a urmat sarabanda recalculărilor, unii pensionari primind zeci de decizii de pensie, unele la foc automat, adică câte două într-un plic. Asta numea domnul Oprea grija faţă de personalul militar.

Pentru cei activi, ca să le atenueze scăderea salariilor a inventat o făcătură de moment, crescând   funcţiile  cu o treaptă şi astfel locotenenţii s-au trezut cu salariu de căpitan, e adevărat, căpitan cu salariu ciuntit, dar căpitan, ceea ce le-a închis gura activilor. Cârpeală mică,  bucurie mare, Oprea „salvase onoarea armatei”. Numai că aşa cum HG 1019 s-a aplicat pe termen scurt  unor pensionari care apoi au primit înştiinţarea că s-a strecurat o greşeală şi au de dat ceva bani înapoi, tot la fel şi bucuria creşterii funcţiilor cu o treaptă a luat sfîrşit, jucăria nu mai funcţionează, în primul rând pentru că de exemplu un comandant de companie român are gradul mai mare cu o treaptă decât unul american, unii chiar mai mare decât unii  comandanţi de batalion NATO şi asta crea probleme de subordonare în teatrele de operaţii. Spre deosebire de Absurdistan sau Românistan, în alte ţări gradele şi funcţiile în armată se dau pe principiul meritocraţiei nu al cârpaciului de izmene. Deci până la urmă şi minunea asta va sucomba şi iată că de aici începe altă dramă, a celor care se vor trezi pe funcţii mai mici decât gradele pe care le au pe umeri. Care va fi soluţia? Ce vor face cârpacii?

Paralympicii pensionarilor militari

Există trei  variante:

-Prima ar fi  să schimbe statutul sau să dea o nouă HG sau Ordin al ministrului sau şefului SMG prin care să se  dea dreptul unui militar să stea o perioadă pe o funcţie inferioară gradului, dar asta nu va rezolva problema incompatibilităţii cu funcţiile similare din NATO.Parcă văd că noul şef al SMG va fi sfătuit să emită un  ordin de scoatere a castanelor din foc.

A doua opţiune mai dureroasă este să îi pună pe cei care se vor vedea incompatibili cu funcţiile să îşi caute… loc prin alte unităţi din ţară, adică să se mute „unde are armata nevoie de ei”. Deci incompetenţa şi populismul de partid se plătesc de către militari cu transhumanţe de conjunctură.

A treia variantă este şi mai dureroasă, ea se numeşte un nou OG-7, adică trecerea în rezervă, ieşirea la pensie anticipat cu sau fără salarii compensatorii, ca şi cei care acuma beneficiază de reparaţia 241/ 2013 stând cu pensiile blocate până ies din sistem pe cale naturală. Asta ar însemna îngroşarea rândurilor celor care vor fi discriminaţi în permanenţă oricâte legi ale pensiilor sau reparatorii se vor inventa pentru că nimeni nu îi va considera pensionari întregi, ei vor fi  paralympicii pensionarilor, adică cei care vor avea în permanenţă ceva în minus faţă de ceilalţi deşi au lucrat cot la cot cu ei.Deja prin armată circulă zvonul că aceasta ar fi varianta pe care se va merge şi oamenii sunt disperaţi mai aleas că nu ştiu în baza cărei legi vor fi trecuţi în rezervă. Pentru ei, noua lege ar putea fi avantajoasă, dacă ţinem cont de faptul că vor ieşi la pensie anticipat şi nu au vechime pentru pensie întreagă calculată pe L 263.

Ar fi posibil ca noua lege a pensiilor să fie trecută prin Parlament în extremă urgenţă sau chiar să fie iniţiată ca OUG tocmai pentru a putea fi aplicată noilor disponibilizaţi, dar şi pentru a nu mai putea fi amendată. Cine ar avea interes? Toţi cei care o ţin ascunsă acuma şi cei care  susţin cu ochii închişi,  aberant şi ilogic votarea unei legi pe care nu au vazut-o încă.

Ce variantă va alege domnul Oprea, căci să fim înțeleși, el conduce MApN, nu altcineva.  Dacă prietena domnului Oprea, doamna  Udrea cea pe care a promovat-o la rugămintea lui Cocoș pe centura politicii românești  a condus două ministere, el generalul de ”justiție” Oprea nu poate să conducă? Să văd cine are curajul să spună că nu. Dușa oricum nu are curaj. El trebuie să treacă mai întâi de Zisu și abia după aia să se adreseze lui Oprea. Cu toată bunăvoinţa mea nu am văzut de doi ani şi jumătate nici cel mai mic indiciu că domnul Duşa ar conduce ministerul. Domnia sa mi-a făcut până acuma impresia  că este doar pus în fruntea armatei, ca cucul pe bonetă.

Revenind la variante, nu știu ce variantă la fi aleasă, dar va fi din nou o cârpeală.

Pupinturiști

Sintagma pupincurist se referă la acei indivizi cu acces direct la înscăunați, care au nu doar curajul ci și posibilitatea să își lipească,  pe față, nu pe ascuns,   buzele fierbinți de augustele dosuri. Toată ”stima”, își asumă măcar  responsabilitatea și mândria de a libidini oficial. Dar pe lângă ei, la un nivel mai jos, se află cei care „oficial” nu pupă ci mușcă, dar ei nu se pot ridica mai mult de turul pantalonilor, nu au nici dinți, și nici buze suficient de dezvoltate pentru a trece de materialul textil pentru a atinge carnea macră, aşa că ei nu sunt pupincurişti ci pupinturişti.

Din această ipostază președinții unor asociații ale militarilor în rezervă se fac că mârâie când interesele o cer dar timid, pentru că ei de fapt nu doresc altceva decât să prindă și ei dacă nu o bucată de carne, măcar un os de ros. Iar legea pensiilor militare sau sau mai bine zis legea pensiilor militarizaților este un os bun de ros, pe marginea ei se poate manifesta atașamentul față de conducătorul suprem. Nu mai amintesc fentele domnului Dogaru și evoluția sa de la dușman declarat la pupinturist înfocat al lui Oprea. În final atât el cât și cei care au faţă de el aceeași atitudine pe care el o are acuma față de Oprea, au ajuns nu doar să susțină ci să propună și să promoveze politica distrugătorului de armată. Domnul Dogaru, domnul Iliescu de la ANCMRR și vuvuzelele lor fac valuri pe marginea legii deși oficial această Fata Morgana pe care dacă o vezi împietrești,  nu a apărut în fața nimănui, pe site-ul nici unui minister, guvern sau structură oficială a guvernului. Deși domnii Dușa, Oprea și Ponta, susțin cu glas puternic că legea a fost supusă dezbaterii publice, ea nu a fost postată pe paginile nici unui minister, nici chiar guvernul, cancelaria sau secretariatul guvernului nu au binevoit să o posteze nici măcar după ce a fost aprobată în guvern. De ce? Ca să nu împietrim.

Cu toate astea a înnebunit lupul, pe toate blogurile ținute sau susținute de pensionari militari se discută aprins pe marginea ei, se fac,  se propun,  se desfac amendamente ca și cum ar fi văzut cineva documentul cu care se lăuda domnul Ponta. Unii discută pe marginea proiectului însușit de domnul Dogaru, ca să nu spun plagiat și dat spre.. popularizare în Camera deputaților, unor deputați care cică nu mai pot de grija militarilor adică doamna Mincă și domnul Pelican.

Este incredibil cu cât patos încearcă unii dintre ei, dintre acești pupinturiști să susțină cauza domnului Oprea devenind ei înșiși din apărători ai drepturilor pensionarilor,  în adevărați torționari, avocați ai Diavolului. Bunăoară un domn al cărui nume nu îl mai popularizez, deși nu are nici o lege pe baza căreia să discute, are câteva certitudini.

Ceritudini Popesturiste  

1.Cadrele militare cică ar reveni  la pensia militară.

Întrebare: La care lege se revine? Nu avem de a face cu o lege nouă? Dacă e o lege nouă, unde e, că nu a văzut-o încă nimeni.

2. Această pensie (CARE PENSIE, A CUI?) fiind o lege după model NATO, nu poate fi recalculată pentru că … toţi am beneficiat de ea. ( respectiv Legea 164/2001).

Întrebare 1: care toţi, că au fost şi pensionari trecuţi în rezervă înainte de 2001 care nu au beneficiat de legea 164 ca să nu mai spun că cei de la interne  nu s-au pensionat cu 164.

Întrebare 2 : Care este logica aici că nu se vede. Dacă am ieşit la pensie pe 164 şi acuma îmi primesc pensia pe baza lui OG1/2011 având ca bază de calcul principiul contributivităţii, care mai este legătura dintre mine şi L164?Deci pentru că până în 2010 am beneficiat de L 164 acuma trebuie să rămân cu pensia  calculată pe baza contributivităţii pentru că aşa vrea un pupinturist?

Acuma urmează o judecată pur şi simplu halucinantă. Trebuie să citez, pentru că o asemenea perla scoasă nu din puţul gândirii ci din gândirea pre-puţului nu va mai vedea România: „Altfel spus, daca s-ar fi aplicat o recalculare in contextul noii legi, pentru pensionarii dinainte de 2011, ar fi insemnat ca insasi Legea pe care s-a nascut dreptul nostru, al tuturor( L.164/2001),  ar fi fost gresita,ceea ce este aberant;” Încheiat citatul. Gâgă, Bulă, Dorel, personajele tuturor bancurilor cu eroi cu mintea scrântită ar fi invidioşi pe această perlă care poate concura la premiul de cea mai tâmpită şi lipsită de sens logică. Doamne cât de departe poate merge dorinţa de a face pe placul cuiva. Păi domnule Popesturistu, dumneavoastră de ce aţi dat MApN  în judecată că doar aţi ieşit la pensie pe baza aceleiaşi legi 164 pe care s-a născut dreptul dumneavoastră, deci aţi fost aberant. Eu zic că sunteţi nu aberant,  ci o aberaţie a naturii.

3. Pricipiul contributivităţii a căzut. Asta decretează domnul Popesturistu.

Întrebare: Unde a văzut asta şi cum se manifestă fenomenul? În ce sens se anulează? Proiectul legii încă nu a fost publicat oficial de nici o pagină a nici unui minister sau instituţie guvernamentală  sau de stat, dar domnul respectiv deja a decretat că a dispărut sistemul contributivităţii. Nostradamus a fost copil de ţâţă. Dar cu  cei ieşiţi la pensie înainte de 2011 care rămân cu pensiile recalculate pe principiul contributivităţii, ce ne fecam neicusorule? Le spunem că au pensii militare şi atât? Păi vreţi alte procese?

Urmează un alt decret Popesturist: Pentru cei care au ieşit la pensie după 2011, recalcularea este necesară. De ce? Pentru că calculul este gresit.

Greşit este domnul în cauză. Calculul poate fi corect, la fel cum poate fi  şi la cei cărora li s-a recalculat în baza aceloraşi principii chiar dacă au ieşi la pensie înainte de 2011. Numai că recalcularea sau calcularea s-a făcut în altă bază LA TOATĂ LUMEA, respectiv pe baza contributivităţii. Deci indiferent când au ieşit la pensie, toţi pensionarii militari au primit pensiile re-calculate în baza principiului contributivităţii, de aceea tuturor trebuie să li se aplice acelaşi statut, adică li se recalculează sau nu, indiferent când au ieşi la pensie, la cerere sau nu. Altfel se va încălca principiul egalităţii de tratament pe care îl invocă toată lumea.

Deci persoana respectivă în dorinţa de a face pe plac pupinturistului şef al domnului Oprea,  ne face o demonstraţie de fracturare hidraulică a logicii pe care dacă ar aplica-o  cei de Chevron ar face avere.

Şeful său, domnul Dogaru concurează şi domnia sa la premiul pentru cea mai absurdă  întoarcere la dreapta împrejur. După ce timp de 5 ani a umplut t blogul SCMD, cel personal,  paginile forţei universale, ale societăţii civile,televiziunile,  cu plângeri că suntem întroduşi într-un sistem de pensii de care nu aparţinem, că ni se calculează o contribuţie la pensii arbitrară, care nu a avut loc şi nu poate fi demonstrată, acuma când e vorba ca toate pensiile trecute şi viitoare  să se recalculeze conform pricipiului stabilit de vechea lege 164, vine şi ne spune că „Noi am contribuit la fondul de pensii, ca si cei de la cooperatia de consum, mai mult decat civilii, dar in sistemul nostru militar.”

Dar ce mai contează ce a spus timp de 5 ani, dacă acuma Oprea vrea să lovească în aceiaşi pensionari şi să creeze o nouă discriminare, domnul Dogaru vuvuzeşte cu patos pe partitura UNPR.

Unde e legea?

De când a ieşit domnul Ponta pe post să ne dea marea veste că a aprobat în şedinţa de guvern noua lege a pensiilor militare, deci de pe data de 22. 04.  2015 am tot încercat să dau de acest proiect  în forma care se presupune că ar fi fost înaintată la Parlament de către Guvern. Am dat telefoane la Apărare, la Interne, la Guvern, la Senat, NIMIC. Ca şi în Ianuarie când se spunea că proiectul este discutat cu sindicatele, NICI UN MINISTER NU A BINEVOIT SĂ ÎL POSTEZE PE PAGINA OFICIALĂ, NU SE GĂSEŞTE NICI LA PROIECTE ALE GUVERNULUI, NICI SPRE CONSULTARE PUBLICĂ LA MApN, MI sau SRI.

De la MApN, domnul Maciu locţiitor al secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul,  cel care ar fi trebuit să îl aibă pentru că este de presupus ca de pe funcţia de Sef DLAJ să fi avizat proiectul, mi-a răspuns că de când a fost trimis la MI deci din Ianuarie 2015, MApN nu mai are proiectul, dar o să îl caute. Mi-a recomandat plin de solicitudine să îl caut la ANCMRR, pentru că ei îl au şi este 99.99% cel  avizat de guvern. I-am spus  că eu sunt interesat de acel 0,01% . Dar poate ne lămureşte cineva de la MApN  dacă cumva ANCMRR a devenit departament al MApN sau depozit de arhivă a proiectelor de lege iniţiate de minister.

De la Interne mi s-a răspuns că proiectul a suportat modificări, amendamente de la sindicate apoi a fost trimis la reavizare, şi i s-a pierdut urma, guvernul ştie unde este.

La Guvern mi s-a dat legătura cu relaţiile cu presa şi acolo nu răspunde nimeni.

La Senat nu se ştie nimic, la Comisia pentru Apărare din Senat nu este.

Pe pagina SNPPC, sindicatul domnului Coarnă, a fost publicat pe data de 22..04 2015 un proiect.  Domnia sa spune că acela este Proiectul legii trimise la Senat sau cel puţin aprobat de guvern şi nu am nici o îndoială  că spune adevărul, în sensul că aşa l-a primit, dar cine îmi garantează mie că de atunci şi până la apariţia la Senat nu apare ceva sau că nu a fost şi domnia sa dezinformat. Cred că acela este proiectul, aşa cum susţine domnul Coarnă, sau în orice caz, acela este  cel mai aproape de varianta oficială, dar eu până nu văd cu semnătură şi parafă documentul emis de o structură oficială nu iau în discuţie prevederile sale. Sunt şi aşa destui care au început să se dea cap în cap şi de 4 luni au numai cucuie deşi oficial,  REPET, OFICIAL NU AVEM NICI UN PROIECT.Oricum ar fi, să aşteptăm să apară proiectul pentru a vedea ce anume conţine şi ce trebuie amendat. Amendamente la varianta expusă pe pagina SNPPC există, se ştie ce anume ar trebui modificat, nu garantează însă nimeni că amendamentele, oricare ar fi ele vor fi acceptate. Să nu uităm că amendamente au fost propuse încă din Ianuarie şi foarte puţine au fost acceptate şi a se reţine că indiferent ce amendamente vor fi propuse şi indiferent de cine, ele nu vor fi incluse dacă guvernul, respectiv puterea,  nu le acceptă. PARLAMENTARII VOR VOTA ŞI VOR ADMITE CE VREA GUVERNUL. CINE CREDE ALTCEVA, SE ÎMBATĂ CU APĂ RECE.

Până una-alta,  proiectul trimis în parlament de domnul Dogaru prin domnul Pelican, doamna Mincă şi alţi  parlamentari, a primit aviz negativ din partea Consiliului  Economic şi Social, pe motiv că un proiect similar se afla în lucru în fază avansată la guvern şi pentru că nu cuprindea şi sursa de finanţare, deci ar fi ne-constituţional sub acest aspect. Oare să nu fi ştiut iniţiatorii ce prevede Constituţia ţării la art 138, alin 5, sau au ştiut dar au înaintat proiectul aşa, la oha, ca să marcheze momentul şi să îi dea apă la moară lui Dogaru? Ambele variante pot fi corecte.

Cred că ajunge cât am discutat despre un bebeluş născut prematur de unii, botezat de alţii, deja înmormântat şi cu parastasul făcut de alţii, cu nu ştiu câte moaşe, naşi şi ursitoare declarate şi totuşi nenăscut. Mai vorbim când o să auzim primul orăcăit.

http://www.senat.ro/legis/PDF%5C2015%5C15b123ES.pdf

http://www.senat.ro/legis/lista.aspx

http://www.snppc.ro/stire.php?id=366&ocid=enhfpS1RL2

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la Legea Pensiilor Militare, copilul nenăscut

 1. Vladi Mir

  Domnule Marin Neacsu, sa se fi referit oare marele Eminescu in poezia „La steaua” la legea pensiilor militare ?

  LA STEAUA
  La steaua care-a rasarit
  E-o cale-atât de lunga,
  Ca mii de ani i-au trebuit
  Luminii sa ne-ajunga.

  Poate de mult s-a stins în drum
  În departari albastre,
  Iar raza ei abia acum
  Luci vederii noastre.

  Icoana stelei ce-a murit
  Încet pe cer se suie;
  Era pe când nu s-a zarit,
  Azi o vedem, si nu e.

  Tot astfel când al nostru dor
  Pieri în noapte-adânca,
  Lumina stinsului amor
  Ne urmareste înca.

 2. Nu, nu avea cum, pe vremea aia Oprea nu exista, iar ofiterii aveau ordonanta, dear nu de urgenta ci de fiecare zi.

 3. ifrim

  Inainte de a executa procedura pupinturistii musai a sorbi un ceai fierbinte! De ce ? Pt. a nu avea buzele reci.

 4. Țiți Șelaru

  Intrebare de pensionar militar naiv: ”PENTRU PROIECTUL LEGII PENSIILOR SPECIALE ALE PARLAMENTARILOR, CES A DESCOPERIT FONDURILE DE FINANȚARE A LOR ?” SFATUL NOSTRU ESTE CA,ÎN AȘTEPTAREA RUȘILOR, SĂ VĂ ÎNSCRIEȚI URGENT LA COMISARIATE CA SĂ RECRUTAȚI MAI REPEDE ȘI SĂ APUCAȚI CA SĂ ȚINEȚI ȘI VOI O PUȘCĂ ÎN MÂNĂ PENTRU CĂ DE DATA ASTA, VOI VEȚI APĂRA ȚARA ȘI VA FI RÂNDUL NOSTRU CA SĂ VĂ ASISTĂM DIN TRIBUNĂ ! NU-I AȘA CĂ ESTE O VESTE BUNĂ ?!

 5. Matei Basaru

  ‘Da doamne romanului mintea cea de pe urma’ spune o vorba. Poate prin noua lege se elimina si nedreptatea facuta celor peste miilor de pensionari militariiesiti dupa 2011 care inca au pensiile pe legea criminala 263 fraudata de Anastase , mai mici cu minim 30% fata de cei iesiti dinainte de 2011 si se va reglementa acea problema a modului de stabilire si aplicare a conditiilor de munca care acum este discriminatorie. ‘Niciodata nu e prea tarziu’ spune o alta vorba. Oricum nu se poate uita ca o demisie a lui Oprea in 2010 si iesirea UNPR de la guvernare ar fi condus la caderea guvernului boc si s-ar fi evitat actualul haos din domeniul pensiilor militare ( legea 119 si OUG nr 1 nu s-ar fi aprobat), aceasta noua lege pentru revenirea la normalitate nu ar mai fi fost necesara si miile de decese cauzate de legile lui boc poate nu ar mai fi existat.
  De ce nu se poate aproba aceasta lege in procedura de urgenta? Ce spuneti d-le ministru? Mai ales ca stim toti in ce conditii si cu ce ‘furturi’ sau aprobat vechile legi .Poate asa se vor mai ierta o parte din ‘pacatele trecutului’. Poate asa vom vedea in realitate ce inseamna “onoarea militara”?

 6. Matei Basaru

  Da doamne romanului mintea cea de pe urma’ spune o vorba. Poate prin noua lege se elimina si nedreptatea facuta celor miilor de pensionari militari iesiti dupa 2011 care inca au pensiile pe legea criminala 263 fraudata de Anastase , mai mici cu minim 30% fata de cei iesiti dinainte de 2011 si se va reglementa acea problema a modului de stabilire si aplicare a conditiilor de munca care acum este discriminatorie. ‘Niciodata nu e prea tarziu’ spune o alta vorba. Oricum nu se poate uita ca o demisie a lui Oprea in 2010 si iesirea UNPR de la guvernare ar fi condus la caderea guvernului boc si s-ar fi evitat actualul haos din domeniul pensiilor militare ( legea 119 si OUG nr 1 nu s-ar fi aprobat), aceasta noua lege pentru revenirea la normalitate nu ar mai fi fost necesara si miile de decese cauzate de legile lui boc poate nu ar mai fi existat.
  De ce nu se poate aproba aceasta lege in procedura de urgenta? Ce spuneti d-le ministru? Mai ales ca stim toti in ce conditii si cu ce ‘furturi’ sau aprobat vechile legi .Poate asa se vor mai ierta o parte din ‘pacatele trecutului’. Poate asa vom vedea in realitate ce inseamna “onoarea militara”?

 7. Pentru a vedea pozitia ocupata de Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, „cititi” link-ul „http://sindicatulcmd.blogspot.ro/” de pe pagina principala a SCMD, care contine informatia extrasa chiar de la Secretariatul Parlamentului. Veti putea observa ca cele doua proiecte existente, acum, in Parlament sunt identice. Cititi punctul 3 din Avizul Consiliului Legislativ.

 8. neacsum

  SCMD
  Am citit domnule Rinciog si punctul 3 dar mai ales celelalte puncte unde se arata cat de ageamii sunt cei care au intocmit acel document si cu ce greseli de fond si experimare a fost inaintat. Asta este expertiza departamentului juridic al SCMD? Nu va mai promovati incompetenta si amatorismul, ca va faceti de ras si ii faceti de ras si pe cei in numele carora spuneti ca vorbiti.Cat despre proiectul inaintat de guvernm, care este? Unde l-ati vazut? Poate ne luminati..

 9. fiducius55

  „persona non grata”. In numele tuturor militarilor in rezerva/retragere pe care ne desconsideri!
  COMUNICAT Nr.8 din 05.05.2015

  Stimați camarazi,

  Așa cum am promis, vă aducem la cunoștință situația actuală a proiectului pensiilor militare de stat.

  Guvernul României și-a însușit, pe 22.04.2015, și a trimis la Consiliul Legislativ (structură consultativă a Parlamentului), conform procedurii de elaborare și promovare a unui act legislativ, proiectul de lege a pensiilor militare de stat, înregistrat la organul respectiv sub nr. 383/23.04.2015

  Consiliul Legislativ a făcut verificarea necesară și a avizat favorabil proiectul, cu unele observații și propuneri. Acestea nu sunt de fond, ci pun textul în acord cu cerințele legii referitoare la tehnica legislativă.

  Observațiile și propunerile Consiliului Legislativ vor fi operate de specialiștii instituțiilor care au definitivat proiectul și, fiind trecut prin discuția publică și acceptat de Guvern, va fi retrimis la Senat.

  Etapa următoare este punerea lui în discuția Comisiilor competente ale Senatului (Camera sesizată), discutarea în plenul Senatului a rapoartelor comisiilor, votul senatorilor și trimiterea proiectului la Camera Deputaților (Camera decizională).

  ȘEFUL SEVICIULUI JURIDIC din A.N.C.M.R.R

 10. Matei Basaru

  TREZESTE-TE BARBATE, FEMEIE SI COPILE!!! Măicuta mea, iubită Românie, Nici sângele de veacuri nu-ti este închegat, Dar stiu că viitorul îti e sortit să-ţi fie Nu negru, plin de ură, ci alb imaculat. Te-au apărat cu viata părintii si strămosii, Te-au întepat în spate, cu ură, spini adânci, Acum plângi de durere si-ti mor pe rând colosii, Te simti ca valul mării izbindu-se de stânci. Eu încă am speranta ca tinerii să vină Să vindece un cancer ce s-a întins treptat, Mă simt debusolat când tara mea suspină Si mă gândesc la mâine când azi este ratat. Pentru un colt de pâine ei ne-au vândut cu totul, Din interes meschin am fost amanetati Si ne-au târât în mlastini si ne-au mintit cu votul, Dusmani de moarte sunt, desi credeam că-s frati. Trezeste-te bărbate, femeie si copile, Căci crud e adevărul si timp nu mai avem, Ne-am ridicat bătrânii din scaun cu rotile, Chiar de suntem slăbiti, să reusim putem! Istoria nu iartă si crunt ne pedepseste, Ne va trata la fel cum facem noi cu ea, Trăim si respirăm si plângem româneste… Si când va fi să mor, să mor pe limba mea!

 11. rodica

  Deci cand se intampla ceva concret? Anul asta este vreo sansa? Intelesesem (asa spuneau la tv) ca merge in Parlament pentru adoptare, acum nu mai merge? s-a schimbat modificarea, mai zace ceva luni prin sertare? mai bine zis, cat mai zace pe la Senat si Deputati? cand se intampla si ceva concret?

 12. Rodica,
  Nici Nostradamus, Nici Oracolul din Delhi, nici mormantul lui Arsenie Boca, nici Mercedesa si nici Ponta nu ar putea raspunde la intrebarea asta. Eu de unde pacatele mele sa stiu?

 13. CivilInArmata

  @TiTi Selaru: Matale unde ai luptat? La cotul strazii, la o terasa sau la botu’ calului? Vorbesti de parca ai venit acum de la COTU DONULUI!

 14. s

  @ Matei Basaru
  4 mai 2015 – 13:54
  Care este cauza motivului pentru care nu vreti sa pricepeti ca si cei dinainte si cei de dupa 01.01.2011 au pensiile calculate pe contributeala? Ca cei dinainte au sume mai mari cu cca. 30% urmare a punerii in plata cf. L.241, dar pensia calculata este tot ca la cei de dupa.

  @ Marin Neacsu
  6 mai 2015 – 21:50
  Poate coldea si tulburatoarea k.k.?!? 🙂

 15. Ionita Nicolae

  Proiectul guvernului a fost inregistrat la senat:
  http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18999
  Actualizarea si recalcularea pensiilor in plata se face cf. art.61 si art. 111, prin ordin comun al conducatorilor institutiilor cu case de pensii militare in subordine.

 16. Ionita Nicolae

  …pensiilor in plata, cu exceptia celor stabilite in baza Legii nr. 263.

 17. lulu

  Pt. Rodica si dl. Neacsu : proiectul va intra in dezbatere si va fi votat cu o zi inainte de ocuparea Bucurestiului de nenea Putin. Caci la Iohannis , mincinosul ponta si sluga sa, dusa, precum si la parlamentarii rromi functioneaza principiul „frica pazeste bostanaria”.

 18. Diaconescu Tiberiu

  Proiectul de lege si documentele aferente sunt publicate pe site-ul Senatului si are nr. B218/2015. Cred ca este identic cu cel de la nr. B123.

 19. luminita

  legea aceasta este pentru viitorii pensionari ,rrezervistii tipa degeaba au dorit sa nu maifie socotiti asistati si sa fie platiti ca pensionari militari . problema este ca cei disponilizati care nu aveau vechime etc au avut pensia scazuta acum vor si altele dar sa astepte normelwe de aplicare e bine ca se pare ca sant rezolvate unele problme pentru rezervistii fara drept de pensie si care la implinirea varstei necesare pot iesi si in con art 19 coloborat cu art107 in rest prea multe discutii dece nu asteptam sa vedem cum iese din parlament .

 20. Puscasiuc Constantin

  Daca juristii din comisiile parlamentare si parlamentarii nu abordeaza cu maxima atentie problema pensiilor militare, rezultatul acestei bune intentii va fi o noua harababura legislativa ce va duce mii de oameni pe scarile tribunalelor. Si cu siguranta faptul ca toate pensiile fostilor militari si politisti deci si a celor iesiti la pensie inainte de 2011, sunt pensii in intelesul (fostei L19) legii 263 si sunt calculate dupa aceleasi principii cuprinse si de L263 (si de fosta L19)si de L119/2010 si OG1/2011,va fi un motiv de a invoca discriminarea. Mai mult, L264 este abrogata, OG1/2011 L241 si L119/2010 vor fi abrogate (in privinta militarilor…) prin noua lege si in consecinta acestea nu vor mai putea fi invocate in instanta de nimeni. Ca urmare toate litigiile in legatura cu pensionarii (militari …), indiferent daca au fost pensionati inainte sau dupa anul 2011, legate de perioada anterioara legii ce va fi promulgata, se vor putea judeca numai pe baza L263/2010 Si atunci?
  Este de neinteles insa ce se urmareste cu aceasta nerecalculare a pensiilor stabilite inainte de 2011. Pentru cei cu pensii stabilite prin recalcularea basista, interesati de pastrarea pensiei recalculate, cum sunt aproape toti cei cu vechime integrala, legea va prevedea plata cuantumului avantajos si prin urmare o recalculare nu ii va afecta.
  Doar perdantii batjocoriti prin recalcularea basista, disponibilizatii, ar putea fi ciotul Ei ar putea avea un oarecare avantaj in urma acestei recalculari. Ar putea fi eliminate discriminarea si bataia de joc la care au fost supusi, in sensul revenirii la drepturile pe care le-au dobandit prin fosta L264. Si nu se doreste o reparatie fata de ei.
  Si cine stie de ce?
  Dar cine stie cine? Cine stie cum? Cine stie pana cand?

Statistici T5