Defrisari Dolj 3 2015-04-16 15.03.19Și în Dolj se taie… dar pe burtă
Binefacerile defrișărilor
Săptămâna ce a trecut a fost săptămâna protestelor împotriva tăierii pădurilor. Nu ştiu de unde, nu ştiu cum, nu ştiu de ce, dar se pare că guvernanţii noştri, „sensibilizaţi” de nişte ONG-uri „de profil” au auzit şi ei că în România au fost păduri, şi că unii le-au tăiat, alţii le vând şi în sfârşit alţii culeg profitul. Până la urmă însă tot românul câştigă, pentru că materialul finit vine tot la el, sub formă de  chibrituri, scobitori, eventual ceva mobilă, copârşeuri, hârtie, chiar igienică şi alte asemenea obiecte de necesitate dar la prețuri europene. Se poate spune că ne ştergem la fund cu pădurile noastre. Unde mai pui că în urma defrişărilor mai scăpăm de ploi, că oricum nu mai avem nevoie de ele cum le dădea Dumnezeu, acum ni le comandăm singuri cu grindină cu tot, că doar de aia a fost inventat HAARP, pentru bunăstarea noastră a românilor. Cine mai spune că ploaia vine de la ruși, să privească  atent la Corbu.   Şi cu ploile oricum nu mai avem ce face că şi aşa toată apa care se duce în pământ ajunge în bazinele otrăvite de prospecţiunile de gaze de şist aşa că ce să mai facem cu ea acolo, să o otrăvim şi pe asta de ploaie? Dar cel mai mare câştig îl au românii cu pământul, că uite aşa, datorită defrişărilor scapă românul de plata gropilor în cimitire şi a serviciilor de înmormântare. Păi acum nu mai e nevoie de gropi şi cimitire, vine pământul peste om, îl îngroapă gratis cu casă cu tot şi aşa a scăpat şi el de cheltuieli şi statul de procesele cu retrocedările, îşi pot lua „urmaşii” marilor proprietari pământul înapoi fără probleme. Aşa va câştiga şi justiţia română că spun unii că s-au retrocedat pământuri mai mult decât a avut Dacia pe timpul lui Burebista. Datorită alunecărilor de pământ se poate justifica diferenţa.
Cine ne pro(s)te(ste)şte?
Numai că unii care nu au ce face protestează. De ce, nu ştiu. Pe de altă parte  nu pare curios nimănui că brusc, tocmai acum când PNL-Iohannis  nu reuşeşte să îi mute pe udemerişti din alianţa cu PSD şi să îi treacă în  opoziţie pentru a forma o majoritate constructivă,  s-au trezit şi organizaţiile astea să atace afacerile cu verestea, pardon Kerestoy, pardon cherestea? Păi până acum ce au făcut toate organizaţiile astea? Dacă ne uităm la denumirile lor constatăm că multe sunt sucursale ale unor ONG-uri conduse de peste păduri. Acum cine are minte,  să mai şi gândească şi să nu se lase păcălit de numele frumoase ale organizaţiilor, pentru că în ultimă instanţă şi drumul spre iad este pavat cu bune intenţii. Pe de altă parte, ca fost participant la misiuni ONU îmi amintesc că undeva prin Eritreea am primit un avertisment ONU prin care ni se atrăgea atenţia observatorilor militari că unele din ONG-urile cu renume care activau în zonă și  cereau protecţie  și escortă pentru activităţi ”umanitare”, aveau de fapt alte scopuri bine definite departe de cele declarate şi se dădeau şi exemple. Aşa că nu ştiu de ce nu cred în brusca lor grijă faţă de pădurile românilor, tocmai acum când domnul Iohannis are nevoie de schimbarea majorităţii parlamentare.

Pentru cine empatizează   Klauss?

Nu știu câți au observat, dar  unul din sloganele unor participanţi la aceste proteste prea sunau ”familiar”.  Acuma cică ne vrem pădurile înapoi. Unde am mai auzit noi chestia asta?  În plus, brusca şi prea repede declarata adeziune a Cotrocenilor la cauza protestatarilor mă face să privesc așa dintr-o dungă la toată poveste asta.  Domnul Iohannis s-a grăbit „să creadă” că protestul este legitim. Interesant este că nu este sigur, doar crede. Dar oare ce crede domnia sa despre un eventual protest privind gazele de şist sau RMGC? Dacă tot este atât de implicat în apărarea mediului, de ce nu sare  să lupte împreună cu organzațiile alea multe  pentru o lege a mediului care să ne ferească nu numai de pădurarii austro-ungari ci şi de companiile  care ne-au plantat păduri de sonde pe 80% din teritoriul ţării şi ne otrăvesc fântânile de se cutremură pământul şi la propriu şi la figurat?
Un alt aspect care mie mi-a dat de gândit este şi locaţia protestelor. S-a uitat cineva unde au avut lor cele mai „mari”proteste sâmbătă? Din câte am văzut eu centrele au coincis cu cele în care PNL -ul a câştigat alegerile. Acolo unde PSD-ul este la conducere, nu prea s-au înghesuit cetăţenii să protesteze, nu pentru că ar fi ei mai puţin îngrijoraţi de soarta aurului verde ci pentru că nu au fost „mobilizaţi” cum se cuvine. Iată de exemplu ce se întâmplă cu pădurile din Dolj, undeva pe drumul de la Craiova la Coţofenii din Dos, în comuna Breasta, sat Obedin. Maşini încărcate la greu cu lemn, din câte se observă mesteacăn,  care are întrebuinţări multiple: sucul, coaja, frunzele, lemnul, crenguțele și rădăcina sunt folosite pentru materiale de construcție, tobe, tratamente medicale naturiste, uleiuri și alte aplicații practice. Deoarece lemnul de mesteacăn are fibre scurte, această esență este folosită în industria hârtiei. Maşinile care transportă  acest lemn au număr de Argeş. Poate dă cineva de urma lor şi verifică cum s-au făcut aceste tăieri.
Întrebări explicite cu răspuns implicit
Cum de până acuma nu s-a sesizat nimeni că se taie păduri de 25 de ani ? De ce se face atâta scandal tocmai acuma când e nevoie de o mişcare din partea UDMR unde se ştie că trăieşte regele cherestelei cu nume de Atilla? Deci, hai să nu ne repezim aşa ca găina în mijlocul gunoiului, mai întâi să analizăm cine, ce urmăreşte şi de ce tocmai acum. Războaie sub steag fals s-au mai văzut şi se vor mai vedea, iar românii se pare că au lipici la astfel de manipulări cărora le spun „proteste spontane”, mişcări de stradă, revoluţii, acţiuni ale ” societăţii civile etc.

Coincidență sau nu, prin Februarie domnul Iohannis convoca la Cotroceni reprezentanții unor ONG-uri pentru a discuta  dreptul la asociere politică, în cadrul programului ”Politica fără frontiere”.  Nu cumva au discutat și dreptul la proteste sau la schimbarea guvernului? Întreb și eu, nu dau cu parul.  Și dacă tot facem milităm pentru politica fără frontiere, de ce nu o băgăm și în armată, că oricum domnul Oprea vrea un milion de membri de partid și îi mai trebuie o brigadă două și gata suma.

Proteste să fie, dar pe banii cui?

Vizavi de aceste proteste, eu nu spun că nu sunt şi oameni de bună credinţă printre protestatari,   cauza nu este nobilă, sau că nu este adevărat că ne aflăm la un risc maxim de a ne pierde pădurile,   dar hai să vedem înainte de a ieşi în stradă cine va câştiga de aici, ce se urmărește, cine trage sforile și care va fi până la urmă rezultatul, cine va fi beneficiarul.  Românul? Mă îndoiesc, el este doar folosit aşa cum a fost întotdeauna, până la urmă lucrurile se vor reaşeza pe făgaşul lor „normal” fie se vor schimba tăietorii de lemne, fie li se vor aviza „autorizaţiile” celor vechi după ce vor cotiza conform cererilor, fie se vor cumpăra drujbe noi ”de fabricație nemțească”,  dar de tăiat păduri tot se vor tăia.  După atingerea scopului, Iohannis va uita de păduri aşa cum a uitat cum a ajuns preşedinte. Românul nu iese de bună voie în stradă decât când nu mai are ce mânca sau ce fura sau când este plătit sau împins, manipulat să o facă. Deocamdată însă, românii mai au şi ce mânca şi ce fura, altfel s-ar autodizolva parlamentul şi ar demisiona guvernul.
Nu ar fi prima oară când sindicatele, organizaţiile „non profit”, masele,  sunt folosite pentru a declanşa mişcări politice. Chiar guvernul Ponta a ajuns la putere în urma unor astfel de acţiuni, că doar nu mureau românii de grija lui Arafat şi nici Iohannis nu a ajuns preşedinte pentru că nu mai puteau românii de grija votului celor din diaspora. Nici chiar cei din diaspora nu ar fi ieşit toţi afară „neajutaţi”. Să ne amintim că în 2009 votul în diaspora s-a desfăşurat la fel ca în 2014 şi nu a ieşit atâta scandal. Numai că acum situaţia a fost exploatată şi „ajutată sau ajustată” corespunzător. Nu ştiu dacă mai există undeva pe scoarţa terestră o populaţie mai uşor de manipulat dar oricum românii ar fi pe podium. Măcar cu atâta lucru ne putem mândri și noi.
http://www.mediafax.ro/social/peste-20-de-ong-uri-cer-protejarea-padurilor-si-deblocarea-dosarelor-de-coruptie-in-domeniu-14225673
http://www.gandul.info/stiri/proteste-fata-de-defrisarile-din-romania-klaus-iohannis-cred-ca-protestul-de-astazi-este-perfect-legitim-14234300

UPDATE. Iohannis, întâlnire cu reprezentanţii ONG-urilor. Care au fost concluziile discuţiilor

De

5 comentarii la „Săptămâna tăierilor sau protestul ca acţiune politică”
  1. Nu conteaza cine e in spatele protestelor cat timp cauza e buna trebuie sa luptam si noi impotriva defrisarilor criminale in colonia Romanistan.Ce putem sa mai facem sub jugul masoneriei decat sa ne folosim si noi de ei.?

  2. Domnule Basaru, asaau spus unii si laalegeri, nu conteaza cine e in spatele protestelor cu votul din diaspora si asa ne-am procopsit cu mutul la Cotroceni care acuma vorbeste de autonomia tinutului secuiesc si drepturile minoritatilor si aduce armate si baze straine in Romania. Dar sa stam linistiti, scopul exploatarilor de la RMGC este bun, vor gasi de lucru 300 de romani, cam la fel si cu propse3ctiunile gazelor de sist, scopul e buna, vrem sa devenim independenti energetuic, pretul nu conteaza, nici de unde vor mai bea apa generatiile viitoare. O turma de bizoni, asta am ajuns.

  3. Si perciunatul Naum era mai bun.?Toti ce cu functii mari sunt numiti de masonerie la ordinul stapanilor perciunati iar votul bizonului romanistan trepanat tv e doar o formalitate ..

  4. Noi nu trebuie sa avem simpatii si antipatii cind e vorba de Tara ,de viitorul ei si in fond al locului unde vor trai copii si urmatoarele generatii de romani.Sa fim corecti ,nu patimasi in a judeca pe cineva,ci fix dupa faptele sale si competenta cu care ocupa un post.Sa lasam in pace teoria conspiratiilor ,caci daca e sa ne faca cineva vreun rau…il vor face cu ajutorul nostru ,nu al altcuiva…..

  5. @Ionescu,
    Deci ce trebuie sa facem? Sa privim ca pe stadion pentru ca daca e sa faca cineva rau il va face cu ajutorul nostru? Pana cand sa stam asa? Daca tot dai sfaturi de genul asta,mergi pana la capat. Mie mi se pare ca a asista pasiv la ceea ce se intampla se numeste complicitate. Deci asa e, cu ajutorul celor care considera ca a lua atitudine este inutil, se intampla tot ce se intampla….

Comentariile sunt închise.