Simona Halep, limbile și câinele lup

Categoria Actualitate, Sport

simona si limbile
Simona Halep, jucătoarea noastră de tenis care a reușit să convingă copii României să dea cu mingea în pereți sau să joace tenis de câmp în casă și gospodinele să folosească tigaia pe forehand, toate astea de dragul fraților DEDEMAN, nu încetează să ne uimească. Știu că din nou voi primi critici din partea patrioților care consideră că nu trebuie  să critici o stea a sportului românesc,nici măcar o stea căzătoare,  că este tabu și trebuie să îi acceptăm toate mofturile doar pentru că știe să dea cu tigaia în minge și cu mingea în fasole.
Dar când fătuca asta nu face altceva decât circ mediatic și dă de fiecare dată, la fiecare ieșire pe sticlă cu tigaia în perete, nu poți să privești fără să comentezi. După ce a părăsit Roland Garros ul pe ușa de serviciu, după ce s-a relaxat, zâmbind ca și cum ar fi adus trofeul în țară, domnișoara Halep ne spune câteva lucruri care te lasă cu gura căscată. În primul, rând ține să se facă din nou de râs și ne arată cât de ne- pricepută este ea la limba franceză. Că nu știe franceză, cum nu prea știe nici engleză, nu este o crimă, dar când te știi ageamiu, de ce trebuie să arăți și la alții? Penibilă încercarea Simonei de a demonstra cât de prost vorbește franceza. Și ca să se scuze, mai și spune că limbile străine nu prea se lipesc de ea. I-as recomanda limba lui Tiriac, si a lui Iohannis, adică germana, cine știe poate s-o lipi ceva.
Și ca imaginea să fie completă, Simona mai declară și că ea înțelege dar nu prea poate vorbi în franceză. Auzind această declarație mi-am adus aminte de ceea ce se spunea pe vremuri despre câinii lupi…au privire inteligentă, înțeleg tot dar nu pot să se exprime. Aferim !

Eu nu spun că ar trebui să știe la perfecție toate limbile pământului, în ultimă instanță, avem noi ambasadori care nu știu nici o limbă străină sau  le schingiuiesc pe furculision sau furculeișăn dar să mai și ieși în presă să te chinui să demonstrezi cât de ageamiu ești parcă e prea de tot. Nonșalanța Simonei în a explica cât de bună este la limbi străine, mi-a amintit de un coleg de școală care era cam slăbuț la carte, dar nici nu se consuma pentru asta. Tatăl lui era cioban, el rămânea mereu corijent la istorie, materia dirigintei, dar spunea la fiecare sfârșit de an senin: ”lasă mă, ne vedem la toamnă, mai aduce tata o găleată de brânză și trec clasa. Cam așa și Simona, privește cu seninătate, ea se distrează, ce mai contează performanțele? Mai face tata Țiriac rost de două reclame și câștigă mai mult decât dacă ar câștiga un turneu de mare Șlam, iar în ceea ce privește punctele și clasamentul,a spus singură că nu o interesează asta, ea joacă tenis din plăcere, să se distreze.
De fapt la întoarcerea de la Roland Garros Simona declara zâmbind:” Nu a murit nimeni, nu s-a terminat Pământul. Joc în continuare şi cu siguranţă voi mai câştiga meciuri în viitor” .Da, va câștiga dar în fața cui, că la cât este de … orientată, cred că va pierde și în fața lui Iohannis, sau va scoate un egal onorabil pentru amândoi.
Și mai declara domnișoara Simona Halep cu aceeași ocazie la întrebarea de ce a ieșit așa repede din Franța: „M-aţi luat tare cu o întrebare la care nu am niciun răspuns. Nu cred că mă aşteptam şi nu pot să răspund prea bine la întrebare. A fost un turneu nu foarte bun pentru mine, dar acum sunt acasă şi sunt bine” . Ce să spun, îți trebuie masterat să te aștepți la întrebarea asta și doctorat să mai și răspunzi la ea.A propo,. nu a fost un turneu nu foarte bun , ci unul chiar foarte prost, dar nu e aşa că sună mai emancipat „nu foarte bun”?

Dar, dacă cu tenisul a cam lămurit-o, iar cu limbile străine nu prea are tangențe, Simona declară că îi place muzica lui Smiley și este gata să vină la finala Românii au talent, ca să își întâlnească feblețea. Ei da, după advertising, Simona se lipește și de show-bizz, orice, numai să iasă bani și să apară pe sticlă. Dă-l dracu de tenis, ăla nu e pentru Simona, e mai distractiv la tv cu tigaia și Smiley. Sunt convins ca la finala cu Smiley, ne va povesti cât de talentată este ea la tenis și cum și-a urmat visul până s-a văzut mare vedetă. După ce s-a văzut la tv,  a realizat că e mai distractiv la tv decât pe terenul de tenis. Nu a gândit rău fătuca, trebuie să bată fierul cât e cald, cât mai este și ea pe podium prin clasamente, că după ce o trece iar in primele 10, apoi 50, apoi 100, cine o mai invită la emisiuni, cine îi mai lasă tigaia pe mână? Dă-i înainte Simona, ești pe drumul cel bun!

În timp ce Simona dădea forehanduri cu tigaia, se antrena a perete, învăța limbi străine și se destindea după fiecare bătaie încasată, Serena Williams, răcită cobză, tăcută, scrâșnind din dinți, câștiga în capitala Franței, nu numai trofeul ci și admirația și respectul întregii lumi. Să rămâi în concurs bolnavă fiind și să mai și câștigi trofeul, înseamnă respect față de tine și față de cei care te urmăresc dar și față de cei pe care îi reprezinți. Asta înseamnă să fi profesionist, nu circar. Ciudat si cu jucătorii ăștia de tenis, unii au câștigat zeci de trofee, stau în capul clasamentului de ani de zile dar nu spun niciodată că după ce au mâncat bătaie s-au simțit mai bine, nici că nu îi interesează clasamentul sau punctele , merg înainte ca trenul, fără haltă, fără declarații de doi bani și fără să dea vina pe alții pentru eșecuri, în timp ce marii campioni se delectează pe teren, intră pe teren ca în magazinul Dedeman și ies cu coșul gol pentru că nu a fost nimic la reducere.

http://www.dcnews.ro/simona-halep-la-intoarcerea-in-ara-n-a-murit-nimeni_476580.html#sthash.ouhJxzEm.dpuf
http://doartenis.ro/2015/05/roland-garros-2015-simona-halep-si-lectia-de-franceza-video/
http://www.romaniatv.net/romanii-au-talent-2015-simona-halep-vine-la-finala_224863.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Simona Halep, limbile și câinele lup

  1. ionel

    Foarte corect,nu am nimic de adaugat.

  2. popescu

    Dra. Halep n-ar trebui sa fie ofensata de articolul asta. De fapt, ar trebui sa i se arate ca exista si artcole de genul asta. Ar trebui sa-l trateze, daca e inteligenta, ca pe o incercare de trezire la realitate. Sa se uite la Williams si Sharapova.