Săptămâna șchiopilor

Categoria Actualitate, Opinii

Săptămâna care abia s-a încheiat a fost a șchiopilor. La propriu sau la figurat, mulți și multe au șchiopătat în această săptămână și nu doar așa de ochii lumii, ci serios.

Iohannis-ne-am luat tara inapoi

Iubirea se ține legată de scaune
Premierul Ponta, pentru că conduce destinele guvernului, a șchiopătat cel mai profund, adică și la propriu și la figurat. Prins șchiopătând de o presă atentă la toate tonurile și inflexiunile vocii, domnul Victor a șchiopătat chiar și când a fost întrebat de ce șchioapătă, ca și cum ar fi fost rușinos să ai o astfel de afecțiune de moment, urmare a unui accident banal. Domnule Ponta, să te doară piciorul nu este rușinos, rușinos este să te doară în partea dorsală de soarta neamului, să conduci guvernul pentru propășirea unei găști de repetenți. Tot șchioapă a fost și intervenția domnului VVP în CD când a menționat că PNL-ul ar fi condus de doamna ”Udrea”, o insinuare deloc elegantă, aproape la fel de neelegantă ca și aprecierea domnului Rus vizavi de nevestele celor plecați la muncă peste hotare. Tot șchioapă a fost și ideea de a își ține deputații legați de scaune la moțiunea de cenzură. Pe lângă faptul că i-a dat ocazia doamnei Gorghiu să îi facă de râs cu expresia folosită de chiar domnul Ponta când pedeliștii erau legați de glie la moțiunile anti Boc, ordinul arată nu doar o lipsă de elementar bun simț ci și faptul că în coaliție și chiar PSD, ceva șchioapătă la capitolul încredere. Cârmaciul nu a vrut să riște lăsându-și colegii să se joace cu bilele. Or fi ele mici, dar bila mică răstoarnă guvernul dacă cel care o ține în mână o scapă unde nu trebuie.

Pietrosu, fabrica de candidați
Nici în opoziție lucrurile nu stau pe roze, pe acolo unii merg de-a dreptul în cârje, ca și partidele. Doamna Udrea se ia de văru Predoiu, îl aduce lângă ea în dosarul Gala Bute încercând astfel să îl țină departe de scaunul de premier. Veri -veri, dar funcția doboară gradul.. de rudenie. Acum să fiu sincer, ca opțiune pur personală, dacă nu aș avea alte variante, aș prefera să o văd pe Lenuța premier decât pe Predoiu, chiar dacă amândoi vorbesc în vârful limbii, ca la Pietrosu. Cum Predoiu nu are chiar nimic care să mă atragă, Elena măcar ar fi o prezență estetic acceptabilă.

Buldogul latră, dar nu mușcă
Buldogul șchioapătă de mult, la el a devenit atât de normal șchiopătatul încât aproape că nu se mai bagă de seamă, ai impresia că este mersul lui naturel. De ziua lui Iohannis,  acesta comentează de la prezidiu, pe sub mână,  dar cu microfonul deschis, contribuția lui Iohannis la munca de înlăturare a lui Ponta și spune că a făcut mai multe cu Alina decât cu Klauss. Acum sincer vorbind, Klauss și DNA-ul au făcut mai multe pentru PNL decât tot PNL-ul la un loc în ultimul timp și,  culmea, chiar dacă constituțional nu au nici un drept. Dar lui Blaga nici că-i pasă, el știe că șchiop sau ciung, Iohannis va face tot ce ține de el, de justiție și de servicii ca să îi aducă partidul la putere, dacă vrea să aibă sprijin și să o facă pe doamna Carmen prima doamnă. Și cum în familia Iohannis comandă cel care a adus primul milion, este clar că sfântul Klauss se va zbate din răsputeri pentru a schimba guvernul și majoritatea parlamentară chiar dacă va trebui ca pentru asta  să dea Transilvania ungurilor, cu Hermannstadt cu tot, lemnul austriecilor și să îl facă pe Oprea mareșal.

Rusul mic, turbinca mare
Rus, și-a fracturat din nou piciorul stâng,  acum merge doar pe dreptul. Nici nu e de mirare, pentru unul cu coloana vertebrală în pioneze, care merge de la nașterea politică cu curul în două luntre, este de mirare că mai merge, așa cum este de mirare cum de mai este primit la masă, locul lui ar fi sub mese acolo unde se aruncă ciolanele. Băsescu știe de ce. Dacă lumea politică nu se schimbă, conform viziunii lui Rus, România se va transforma într-o țară plină de curve, așa cum este de fapt și lumea politică dâmbovițeană, dar acolo cel puțin curvele sunt și de sex masculin că doar trăim în democrație și bărbații au aceleași drepturi cu  femeile nu?

Iohannis și-a pierdut țara la păcănele
Depre Iohannis ce să mai spun, el șchioapătă pe mutește. Dacă Băsescu ieșea pe post periodic și ne mai colora ceaiul de la ora 18 cu esență de mentă,  domnul Klauss vorbește în fața națiunii doar când vrea să lovească în Ponta  sau când vrea să se laude, dar scurt și îndesat. În schimb, în scris nu se mai oprește, de când e președinte a scris deja două cărți, mai are puțin și îl depășește pe Becali. Mă mir că mai are timp să facă sau să primească vizite oficiale, sau să meargă în concedii, la cât de mult scrie. Asta ca să nu mai spun cât se laudă pe Face Book, acolo unde orice întâlnire cu chiar cel mai umil șofer al unui șef de stat ne este prezentată ca o mare realizare a noului geniu în fașă al neamului săsesc. Încercând să fie ironic, dar și sagace, atroce și rapace, domnul Iohannis îl critică pe Ponta după ce Parlamentul i-a spart nasul și se întreabă patriotard, patetic și retoric,  dacă cumva România este împărțită în două, cea a lui Ponta și cea a celorlalți români, oropsiții. A uitat oare domnul Ionannis de vremea  când afișa pe același blog personalizat la care muncesc din greu slujbașii cotroceni, o fotografie mare cu domnia sa și steagul românilor,  sub care scria ”ne-am luat țara înapoi”? Păi domnule președinte, ori în ultimele șase luni ați pierdut ce ați luat, sau mai bine spus ce vi s-a dat la alegeri, ori v-ați pierdut memoria , ori ne credeți proști? Ceva șchioapătă aici și riscă să facă cangrenă.

Oprea șantamenințătorul

Până și coaliția a început să meargă șontâc. Nu că nu ar fi fost de așteptat, cu un Oprea care sare, farfuridian, dintr-o barcă în alta, după cum o cer interesele ”statului” dar să apari la câteva zile după ce ai votat menținerea guvernului și să șantameninți că dacă se schimbă ceva prin codurile penale fără acordul tău, nu primești și îți iei jucăriile, parcă nu e chiar așa cosher. Asta rămâne de regulă un fel de gentlemen’s agreement, dar de la unul care știe din engleză doar ”yes săr” și ”tip pliz”, nu poți ridica pretenții. Oricum informația nu era pentru urechile lui Ponta, care cică ar fi fost informat de pretențiile nașului, ci pentru urechile opoziției care tot caută motive de cenzură. Deci atenție, amatorilor de la PNL, dacă viitoarea moțiune de cenzură va avea ca subiect modificările la codul penal, vor avea votul UNPR. Ei ce vreți mai mult stimați impotenți? Oprea, șchiop sau nu, face joc de glezne  și bate șaua să priceapă nu doar iepele,  ci  și gloabele din penedele.

România pe brânci

Din păcate nu doar susmenționatele personaje șchioapătă. Apărarea este pe butuci, economia nu mai respiră, degeaba se laudă Ponta cu realizările sale, banii la buget vin din impozite și taxe, cele mai multe de la pălmași, singurele afaceri care merg sunt cele de comerț, sau mai bine spus bișniță,  dar asta atâta timp cât banca mondială va mai considera că are ce jupui de pe noi, justiția și-a pierdut echilibrul și merge în vrie, România nu doar șchioapătă, merge pe brânci și nu știu când se va mai ridica, dacă se va mai ridica, pentru că românii au capul unde le sunt picioarele și nu mai are cine să dea comanda drepți.
Și când te gândești că totul a pornit de la un alt Victoraș cu piciorul în ghips…

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Săptămâna șchiopilor

  1. luminita

    exceptional . totul exceptional foarte bine spus , dar ce facem cu acest iohanis de acum incolo? 5 ani? doamne fereste 10

  2. Matei Basaru

    Politica e o vrajala pt. prositi .BOGATII sunt infratiti intre ei,INDIFERENT din ce clase sau categorii sociale sau profesionale fac parte.Separatia este doar pe doua categorii: SARACI SI BOGATI. Lupta nu e politica. Politica e doar un balci de acoperire a exploatarii celor multi si a vanzarii tarii bucata cu bucata. Si pt. iluzia ca exista democratie. NU !!! LUPTA ESTE ECONOMICA : MAFIA contra CETATENILOR !!! TOATE PARTIDELE sunt doar bratul MAFIEI ! Politica este doar dezbinare. Lupta nu e politica ! Politica nu a facut si nu va face NICIODATA,NIMIC BUN !!! LUPTA E ECONOMICA : MAFIA versus POPULATIE !!! STATUL MAFIOT: cum ajung infractorii la vârful puterii Poliţia, procurorii şi judecătorii din întreaga lume se confruntă cu o nouă ameninţare, mai gravă decât înmulţirea infractorilor sau lipsade resurse: mafia de stat. Pe de-o parte, infractorii au patruns în instituţiile de stat la un nivel fără precedent, iar pe de altă parte mulţi înalţi funcţionari publici au preluat operaţiunile ilegale ale mafiei locale, în loc să lupte pentru eradicarea bandelor puternice. În prezent, poziţiile de conducere din cele mai profitabile întreprinderi ilegale nu mai sunt ocupate doar de infractori profesionişti, ci şi de înalţi funcţionari guvernamentali, legiuitori, şefi ai agenţiilor de spionaj, conducători de departamente de poliţie, ofiţeri militari şi, în unele cazuri extreme, chiar şefi de stat sau membri ai familiilor acestora, arată un studiu al Institutului Carnegie pentru Pace Internaţională. Această fuziune a guvernelor cu grupurile criminale este diferită de modul în care autorităţile şi mafia au colaborat în trecut. De-a lungul timpului, guvernele şi agenţiile de spionaj, inclusiv cele din ţările democratice, au infiltrat de multe ori infractori pentru a face contrabandă cu arme cu insurgenţii aliaţi din alte ţări sau chiar pentru a ucide duşmani din străinătate (încercarea CIA de a colabora cu figuri importante din mafia americană pentru asasinarea luiFidel Castro în 1960 este probabil cel mai bun exemplu) . Dar, spre deosebire de statelele normale, statele mafiote nu se bazează doar ocazional pe grupurile criminale pentru a îndeplini anumite obiective de politică externă. Într-un stat mafiot, înalţi funcţionari de stat au devenit, de fapt, jucători importanţi, dacă nu liderii întreprinderilor ilegale şi, prin urmare, apărarea şi promovarea intereselor acestor întreprinderi au devenit priorităţi oficiale.
    Statul mafiot reprezintă o structură parazitară, infiltrată în cadrul unui stat de drept, pecare-l subminează pînă la anihilare.
    Statul mafiot se hrăneşte din informaţiile şi energiile statului de drept, pe care le deturnează prin intermediul reprezentanţilor săi, infiltraţi în structurile de conducere şi decizie ale statului de drept. Statul mafiot îşi bazează existenţa atât pe manipularea mediatică a populaţiei, cât şi pe teama infiltrată în rândul celor care i-au sesizat existenţa şi puterea de influenţă. Statul mafiot impune o dublă conducere şi coordonare a statului de drept, respectiv:
    – una oficială
    ;- alta subversivă.
    Statul mafiot se organizează, treptat, la nivelul tuturor structurilor componente care alcătuiesc structura statului de drept.Statul mafiot se manifestă prin:
    – instaurarea şi proliferarea corupţiei;
    – instalarea şi proliferarea traficului de influenta până la nivelul la care ajunge să sufoce efectiv funcţionarea normală şi firească a statului de drept.Statul mafiot se dezvoltă şi se extinde pe măsură ce reprezentanţii săi pătrund şi acced în conducerea:
    – instituţiilor de conducere a statului de drept;
    – instituţiilor publice ale statului de drept;
    – partidelor politice;- organizaţiilor civice;
    – altor instituţii şi organizaţii în care se pot manifesta eficient în favoarea expansiunii şiîntăririi statului mafiot. Statul mafiot, la o anumită stare de dezvoltare şi expansiune, ajunge să colaboreze conspirat şi subversiv cu alte state mafiote sau organizaţii internaţionale subversive de tip mafiot sau masonic. Statele mafiote ajung să se organizeze, la nivel internaţional, în reţele internaţionale mafiote,pentru a-şi proteja reciproc interesele, pe căi specifice, în cazul în care unul din statele mafiote asociate ajunge în pericol de a-i fi diminuată puterea sau chiar de a fi anihilat.Statul mafiot nu poate fi combătut eficient şi nici anihilat, decât de statul naţional, în care întreaga naţiune este conştientizată asupra:
    – rolului nefast şi subversiv al statului mafiot;
    – rolului nefast şi subversiv al reţelelor internaţionale mafiote şi masonice;
    – tendinţei de manipulare mediatică, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, practicate pentru a disimula scopurile nefaste şi subversive urmărite de statul mafiot, precum şi de reţelele internaţionale mafiote şi masonice;
    – tendinţei de acaparare a patrimoniului public şi a proprietăţii de stat;
    – importanţei eliminării reprezentanţilor reţelelor interne şi internaţionale mafiote şi masonice,din toate funcţiile publice, şi, mai ales, din cele de conducere şi decizie ale statului de drept;
    – importanţei recuperării fondurilor şi bunurilor deturnate, precum şi a celor jefuite din patrimoniul public şi din proprietatea de stat;
    – necesităţii scoaterii în afara legii a tuturor organizaţiilor şi asociaţiilor nelegal constituite saua celor legal constituite, dar care maschează, printr-o aparenţă de circumstanţă,funcţionarea unor reţele mafiote sau masonice, interne sau internaţionale;- necesităţii investigării corespunzătoare a activităţii tuturor organizaţiilor şi asociaţiilor în componenţa cărora şi, mai ales, la nivel de conducere, au fost identificaţi reprezentanţi sau factori de influenţă ai reţelelor mafiote sau masonice, interne sau internaţionale;- necesităţii înfiinţării unei puteri informative, de stat, precum şi a unei puteri garante, de stat, ale căror conducători să fie aleşi direct de către popor şi care să sigure:
    – informarea corectă şi deplină a poporului;
    – funcţionarea corespunzătoare a puterilor de stat, în conformitate cu prevederile Constituţieişi a celorlalte legi ale statului de drept.

  3. fiducius52

    Program Ordine de zi 16.06.2015-17.06.2015
    Descriere
    ora 11 Sedinta comuna cu Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala-punctul 1 de pe ordinea de zi – Parter, Corp B3, camera 9
    ora 12 Sedinta Comisiei pentru munca sala 6001, etaj 6 11:00

    L212/2015 Proiect de lege privind pensiile militare de stat

    Caracterul legii: Organică

    Avizul Consiliului Legislativ: 383/23.04.2015

    Iniţiatori: Guvernul României;

    Procedură de urgenţă: Nu

    Prima cameră sesizată: Senat

    Termenul de adoptare tacită: Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 11.05.2015. Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 16 zile de la reluarea activitãtii Senatului.
    Rezoluție:
    Derularea procedurii legislative:
    06/05/2015 – Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b218 (adresa nr.E38/06/05/2015)
    11/05/2015 – cu nr.L212 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
    11/05/2015 – trimis pentru raport la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 17/06/2015)
    11/05/2015 – trimis pentru raport la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 17/06/2015)
    11/05/2015 – trimis pentru aviz la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 12/06/2015)
    11/05/2015 – trimis pentru aviz la Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi (TERMEN: 12/06/2015)
    11/05/2015 – trimis pentru aviz la Comisia pentru egalitatea de şanse (TERMEN: 12/06/2015)
    20/05/2015 – Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital transmite avizul cu nr. 292-FAVORABIL
    03/06/2015 – Comisia pentru egalitatea de şanse transmite avizul cu nr. 66-FAVORABIL
    04/06/2015 – Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi transmite avizul cu nr. 121-FAVORABIL
    RAPORT comun cu Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (TERMEN: 17-06-2015), trimis pentru aviz la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, transmis avizul cu nr. 292 – FAVORABIL (TERMEN: 12-06-2015), Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, transmis avizul cu nr. 121 – FAVORABIL (TERMEN: 12-06-2015), Comisia pentru egalitatea de şanse, transmis avizul cu nr. 66 – FAVORABIL (TERMEN: 12-06-2015)

  4. fiducius52

    marți, 16 iunie 2015
    Stiri despre facerea Legii pensiilor militare de stat
    Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională aici si Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială si aici din Senat au intocmit azi RAPORTUL comun privitor la proiectul L212/2015,pe care l-au avizat favorabil.

    Din auzite (!) ,cu 2 amendamente :
    1. baza de calcul o constituie venitul brut.Art. 28.– (1) amendat ,spune cam asa: „Stabilirea cuantumului pensiei militare de stat se face pe baza calculului mediei tuturor veniturilor brute realizate în ultimul an de activitate, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) – c), şi nu poate depăşi cuantumul mediei veniturilor brute luate în calcul.‟

    2.procentul maxim din solda care poate fi atins este de 80 %.
    Art. 29 ,amendat stabileste modul de calcul al cuantumului pensiei de serviciu în procente :
    a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani în muncă beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzută de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultimele 6 luni consecutive de activitate, actualizată la data deschiderii drepturilor de pensie;
    b) pentru fiecare an care depăşeşte vechimea prevăzută la lit. a) se adaugă la cuantumul pensiei 2% din venit, fără a se putea depăşi venitul brut avut la data deschiderii drepturilor de pensie;
    c) de pensia de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special cu vechime între 10-25 ani, în acest caz cuantumul pensiei prevăzut la lit. b) fiind micşorat cu 1% pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală;
    d) soţul supravieţuitor şi copiii militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special care au drept la pensie de serviciu potrivit lit. a)-c) beneficiază de pensie de urmaş dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute pentru aceasta de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare”.

    Pana la intrarea lui in dezbaterea Camerei Deputatilor (camera decizionala) mai este cale lunga.Probabil pe la toamna. Dan M.
    preluat dela scmd iasi

  5. luminita

    stiti cumva ce modificari s-au adus la lege ? la care articole?

  6. luminita

    sa vedem raportul integral al celor doua comisii .

  7. fiducius52

    Nota de informare nr. 07/18.06.2015
    Proiectul Legii pensiilor militare de stat.
    In conformitate cu planificarea existenta la Senat, in privinta Proiectului de Lege a pensiilor militare de stat, ieri, 17.06.2015, era termenul de depunere a Raportului comnun asupra acestei initiative legislative a celor doua comisii insarcinate cu acest lucru, respectiv Comisia pentru munca si Comisia pentru aparare. Comisiile s-au intrunit in sedinta saptamanala la 16.06.2015 (activitate la care a asistat din partea SCMD dna col (r) Caloian Monica) si au luat in dezbatere o serie intreaga de amendamente, primite la Senat dupa inregistarea proiectului respectiv.
    Avand in vedere numarul mare de amendamente propuse si timpul limitat avut la dispozitie, membrii celor doua comisii au decis sa reia dezbaterile asupra Proiectului in sedinta de saptamana viitoare, prorogand implicit termenul de depunere a Raportului comun cu o saptamana, respectiv pana pe 24.06.2015.
    Tinand cont de faptul ca actuala sesiune parlamentara se incheie la sfarsitul lui iunie a.c., este greu de crezut ca proiectul care ne intereseaza va intra in dezbaterea plenului Senatului pana la 30 iunie, greu, dar nu imposibil daca exista vointa politica a majoritatii parlamentare. Noi insistam ca aceasta vointa politica sa existe si sa se manifeste.
    Revenind la sedinta din 16.06.15, membrii celor doua comisii au trecut in revista multe amendamente de mare interes, care privesc aspecte importante din continutul legii, precum: baza de calcul a pensiei, cuantumul pensiei, vechimea efectiva si vechimea in serviciu, actualizarea si recalcularea pensiilor, legatura cu sistemul de pensii administrate privat, pensia de serviciu anticipata, varsta standard, termenul de restituire a sumelor retinute in procesul de revizuire etc. In privinta acestor amendamente vom reveni odata cu depunerea Raportului comun, atunci cand acestea vor primi forma finala.
    Ca impresie generala trebuie mentionat faptul ca amendamentele propuse de Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului sunt mai favorabile, in comparatie cu modificarile aduse de Guvern la textul initial convenit.
    SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
    Col. (r) Monica I. CALOIAN
    Preluat departamentul juridic SCMD

  8. ion savel

    Interesant studiul asupra statului mafiot. Multumesc, de retinut!!!