Poziţia militarului şi pensiile

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

pozitia militarului
Nu am mai scris, deşi mulţi prieteni, colegi m/au rugat să dau date, informaţii despre Legea Pensiilor militare, pentru că până la această oră încă vorbim despre joc de gleznă. Cum Ponta a tot făcut joc de gleznă cu Legea Pensiilor din 2012 încoace, pasând-o când la Oprea, când la Duşa, când la Câmpeanu, nu prea aveam ce scrie. Se pare că ultima pasă, cea către doamna Rovana Plumb i-a purtat ghinion lui Victor, pentru că iată, contactul cu plumbul l-a dus la operaţie în Turcia.

 

Dacă tot vorbim de operaţie, se spune că după operaţie, chirurgul a venit la el şi i-a spus că are două veşti, una proastă şi una bună.
– Cu care să încep, întreabă medicul.
-Cu cea proasta -zice Ponta
– Operatia nu a reuşit pe deplin, va trebui să mai staţi pe aici, e posibil să o repetăm…
– Daca e pe banii contribuabilului nici o problem, spune Ponta, şi aşa acasă mi se cere demisia, poate până mă întorc uită oamenii de demisie şi oricum nu se pot lua de un om în convalescenţă. Si cea bună?
– Vestea bună este ca domnul Iohannis, care nu ştie de prima veste, şi-a luxat mâna scriind cărţi şi dând autografe şi vine să se opereze tot aici, s-a programat pentru luna viitoare.
– Ok, zice Ponta, cât mă costă să îl opereze aceeaşi echipa? Plătesc peşin, din banii mei aici.

 
Să revenim la legea pensiilor. Spuneam că am tot fost întrebat de ce nu spun şi eu ceva, că toată lumea vorbeşte despre asta şi apar zeci de variante. Păi tocmai de asta nu am mai spus nimic, pentru că sunt prea multe variante. Fiecare asociaţie, grup sau grupuleţ milităresc a căşunat pe câte un senator, deputat, primar sau mai ştiu eu ce parlamentar şi l-a pus să îi susţină amendamentele, deşi în linii mari problemele sau amendamentele s-ar referi la câteva articole, maxim 10 de factură majoră, celelalte sunt mutări ale virgulei, sau ambiţii, cazuri izolate, sau interese personale. Aşa s-a ajuns ca în Parlament pe la comisii să apară zeci de propuneri sau mai bine zis liste de amendamente care deşi în fond se referă la aceleaşi probleme, sunt formulate diferit, unele greşit şi suscită ore de discuţii inutile. Toate astea se întâmplă pe de o parte pentru că militarii sunt încă dezbinaţi şi asta convine de minune politicienilor oricare ar fi ei şi pe de altă parte şi faptului că nici politicienii nu prea doresc să rezolve problema pensiilor militarilor pe ei i-a durut dar au scăpat de durere, pensia lor. Şi atunci ce să facă şi ei, se ceartă prin comisii pe liste de amendamente chestii de suprafaţă, fără a rezolva fondul.

 
În Februarie am fost la Senat la marea adunare de la Senat a asociaţiilor miltarilor, pentru a discuta şi a ne pune de acord asupra acestor amendamente. Aproape 30 de asociaţii şi-au trimis reprezentanţi pentru a discuta şi a ajunge la un punct comun. Din păcate adunarea a fost condusă, dirijată şi direcţionată de domnul general Gropan care practic dorea să  marcheze  aniversarea FMP, să se erijeze în marele conducător al militarilor şi astfel să capete ceva prestanţă prin FMR. Alţi lideri de asociaţii sau generali au venit cu gandul la rezolvarea dosarelor penale, sau la alte avantaje personale. Deşi s-a constituit un comitet de reprezentare- în mare parte format de oamenii propuşi de domnul Gropan- şi o comisie de lucru, în practică la discuţii cu reprezentanţii politici au fost doar câţiva aleşi de acelaşi domn Gropan, discutând discuţii. Cei însărcinaţi cu întocmirea propunerilor, sub conducerea lui Marian Tudor au lucrat, dar au păstrat- dintr-o strategie pe care nu am agreat-o dar nu am avut ce face- pentru ei propunerile şi în loc să le facă cunoscute tuturor asociaţiilor şi să meargă toţi pe aceeaşi mână, adică pe aceleaşi amendamente dar răspândite tuturor parlamentarilor şi politicienilor pentru a fi sprijinite, au mers pe mâna unui singur senator care – cu sau fără intenţie ascunsă, – a solicitat ca acestea să rămână secrete, vezi doamne, să nu se prindă duşmanul. Proastă gândire, după mine.

 
Aşa s-a ajuns la zeci de amendamente la zeci de senatori şi toţi fie că vor cu adevărat să ajute cu ceva fie că vor doar să facă praf, se dau cap în cap şi nu acceptă sau nu vortează amendamentele propuse de altul, pentru că fiecare vrea să se laude cu amendamentul lui, deşi în mare sunt cam la fel. Bună tactică, cinste cui a gândit-o!!!!

 
În ultimul timp au tot apărut pe internet la bursa zvonurilor variante şi variante de amendamente, “propuse şi acceptate” de comisii, un aşa zis raport al comisiilor de muncă şi apărare din Senat în care sunt înşiruite pe douăzeci şi ceva de pagini nişte propuneri care cică ar fi fost admise şi sunt ca şi votate, dacă nu şi promulgate.
Aiurea. Din surse sigure, intersectate şi verificate , după lupte seculare, Comisia pentru Apărare din Senat a discutat o grămadă de propuneri de amendamente, dar nu a votat decât două, unul legat art 28, privitor la baza de calcul şi altul legat de art. 29, privind procentele.

 
Din sursele respective rezultă că:
– Nimic nu a fost statutat, bătut în cuie, semnat şi parafat;
– Nu s-a întocmit nici un document, nu există un document final, nici măcar parţial;
– Discuţiile vor continua marţi, dar la cum evoluează situaţia politică există nu mari dubii ci minime probabilităţi că se va ajunge la un consens, totţi parlamentarii se gândesc acuma la posibila debarcare a guvernului aşa că TOATĂ LUMEA AŞTEAPTĂ SĂ VADĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ, PESEDIŞTII NU VOR SĂ MAI VOTEZE LEGEA PENTRU CĂ ALTII SE VOR ÎMPĂUNA CU EA DACĂ CADE GUVERNUL, PENELIŞTII NU VOR SĂ O VOTEZE PENTRU CĂ EI AU ALTĂ VIZIUNE ŞI SPERĂ SĂ FIE APLICATĂ CÂND VOR CÂŞTIGA MAJORITATEA PARLAMENTARĂ ŞI GUVERNUL.
– În ceea ce priveşte baza de calcul în Comisia Pentru Apărare s-a votat ca aceasta să o constituie media tuturor veniturilor brute realizate în şase luni consecutive din ultimii 5 ani, la alegere.
Având în vedere aceste aspecte, orice comentariu este inutil. Dezbinaţi sunt pensionarii militari, dezbinată e şi ţara şi clasa politică, cum e turcul şi pistolul. Nu vom reuşi niciodată să obţinem ceva, pentru că se pare că în armata română au fost mai mulţi comendanţi decât executanţi şi toţi vor să fie în continuare în faţă. Unii sunt preşedinţi sau în biroul de conducere a câte 2-3 organizaţii sau asociaţii şi tot nu le ajunge.

 
Ce e de făcut? Ar trebui în primul rând să ne găsim un lider cinstit, fără veleităţi dictatoriale şi fără comandă politică. Acesta să strângă toate asociaţiile şi să vorbim aceeaşi limbă. Acestea să cadă de acord pe un set de propuneri cu care să meargă la politicieni ca venind din partea rezerviştilor şi poate şi a activilor şi să spună : ACESTEA SUNT AMENDAMENTELE PE CARE LE DOREŞTE ARMATA. LE ACCEPTAŢI SAU NU SCOATEŢI NICI O LEGE PÂNĂ NU VĂ PUNEŢI DE ACORD CU NOI.
Întrebare: Există acel om în armata română activă sau de rezervă? Există un militar pe care să îl respecte toţi militarii suficient de mult încât să se lase conduşi de el şi să îl voteze drept reprezentantul lor? Există un astfel de militar, indiferent de grad care să accepte să se lupte cu clasa politică, să nu fie şantajabil, să nu fie penabil, să nu fie manipulat sau îngenunchiat şi să poarte cămaşa kaki pe el în lupta cu clasa politică? Dacă nu avem, dacă nu suntem în stare să găsim, nu are rost să mai vorbim de drepturi, vom fi priviţi ca o turmă fără cap sau cu zece capete dar nici unul bun, numai buni de manipulat, folosit politic, amagit, încăierat, nişte mineri fără lămpaş.

 
Atâta vreme cât noi nu ne respectăm între noi, cât ne închinăm la politicieni corupţi, ca nişte mieluşei, în speranţa unui os de la masa lupilor, atâta vreme cât ne luptăm între noi pentru susţinerea unui partid sau altul deşi ştim că toate sunt la fel, să nu aşteptăm să fim respectaţşi de alţii, să nu aşteptăm să ne fie respectate drepturile, drepturile nu se câştigă din poziţia târâş chiar dacă este o poziţie “regulamentară” Această poziţie se adoptă pentru a te apropia nevăzut de inamic şi a te proteja. Dacă faci din ea un mod de viaţă, o cale de a obţine beneficii şi grade, este o ruşine.
Unii îşi iau ţara înapoi, alţii îşi iau parlamentul înapoi,deşi nici una nici alta nu le-au aparţinut niciodată. Este timpul ca militarii, activi sau în rezervă, să îşi ia demnitatea înapoi de unde au aruncat-o singuri şi de unde alţii joacă ping pong cu ea, chiar şi cu piciorul operat.

 
P.S. Ca să vedem unde am ajuns în România, în ţara condusă de un grup minoritar în care majoritatea parlamentară este decisă şi înclinată de un grup minoritar, şefii serviciilor secrete sunt şi ei aparţinători ai unor alte etnii, cu un preşedinte aparţinând unei minorităţi lingvistice dar şi religioase, recent în Senat a fost votată Ziua Limbii Maghiare, dar nu a fost votată Ziua lui Brâncuşi. Ne gudurăm pe lângă portarii câte unei ambasade care nici ambasador nu ne trimit, mergem cu jalba în proţap la aceleaşi ambasade când nu ne înţelegem cu opoziţia politică, acceptăm cizmă străină pe pământ românesc, ne războim cu legile şi le strâmbăm după chipul nostru, ne ploconim la aşa zişii investitori dar nu îi acceptăm decât dacă la rândul lor ne dau şperţ, ne vindem comorile şi resursele aceloraşi firme pentru a ne umple conturile personale cu onorarii oneroase, dar ne doare mâna să votăm o zi pentru Constantin Brâncuşi. Mă întreb, acă ar trăi, ce ar alege pentru a reprezenta omul politic al zilelor noastre?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

23 Raspunsuri la Poziţia militarului şi pensiile

 1. luminita

  domnule NEACSU, aveti mi mult decat perfecta dreptate , dar ar fi sa ii fie rusine lui ponta ca a spus ca in secunda 2 cand vine la putere da deaberbeleacu cu legea 263 asta insemnand dreptate pentru civili , dar si legea pensiilor militare ,, e rusinos ce se intampla in tara asta ,nu stiu unde vom ajunge , spun ca depin raportul pe 25 iunie , ma intreb daca aveau atatea amendamente dece nu au lucrat la ele inainte de a se intrunii pe 16 , sa le fie rusine la toti ca isi bat joc de tot si de toate va rugam sa ne tineti la curent daca mai aveti cu ce multumim

 2. Dan B.

  Si cand ma gandesc cati m-au injurat in mai 2013,acuzandu-ma ca as fi basist din moment ce insist pe amendarea proiecului viitoarei Legi 241/2013 si ca tergiversez intrarea in vigoare a normativului reparatoriu, in conditiile in care l-ar fi auzit ei pe Ponta cum ca, de la 01.01.2014, se aplica prevederile noii legi a pensiilor militare de stat, …….

 3. fiducius52

  Ministrul Apărării cere reintroducerea de urgență a stagiului militar pe bază de voluntariat Aflat la Sibiu, la depunerea jurământului militar de aproximativ 200 de soldați profesioniști, ministrul Apărării, Mircea Dușa a declarat că este necesar ca urgent „să trecem prin Parlament legea privind rezervistul vountar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat”.

 4. Cristian

  Foarte corect: „Ce e de făcut? Ar trebui în primul rând să ne găsim un lider cinstit, fără veleităţi dictatoriale şi fără comandă politică. Acesta să strângă toate asociaţiile şi să vorbim aceeaşi limbă. Acestea să cadă de acord pe un set de propuneri cu care să meargă la politicieni ca venind din partea rezerviştilor şi poate şi a activilor şi să spună : ACESTEA SUNT AMENDAMENTELE PE CARE LE DOREŞTE ARMATA. LE ACCEPTAŢI SAU NU SCOATEŢI NICI O LEGE PÂNĂ NU VĂ PUNEŢI DE ACORD CU NOI.
  Întrebare: Există acel om în armata română activă sau de rezervă? Există un militar pe care să îl respecte toţi militarii suficient de mult încât să se lase conduşi de el şi să îl voteze drept reprezentantul lor? Există un astfel de militar, indiferent de grad care să accepte să se lupte cu clasa politică, să nu fie şantajabil, să nu fie penabil, să nu fie manipulat sau îngenunchiat şi să poarte cămaşa kaki pe el în lupta cu clasa politică? Dacă nu avem, dacă nu suntem în stare să găsim, nu are rost să mai vorbim de drepturi, vom fi priviţi ca o turmă fără cap sau cu zece capete dar nici unul bun, numai buni de manipulat, folosit politic, amagit, încăierat, nişte mineri fără lămpaş.”

 5. Foarte corect :
  „Ce e de făcut? Ar trebui în primul rând să ne găsim un lider cinstit, fără veleităţi dictatoriale şi fără comandă politică. Acesta să strângă toate asociaţiile şi să vorbim aceeaşi limbă. Acestea să cadă de acord pe un set de propuneri cu care să meargă la politicieni ca venind din partea rezerviştilor şi poate şi a activilor şi să spună : ACESTEA SUNT AMENDAMENTELE PE CARE LE DOREŞTE ARMATA. LE ACCEPTAŢI SAU NU SCOATEŢI NICI O LEGE PÂNĂ NU VĂ PUNEŢI DE ACORD CU NOI.
  Întrebare: Există acel om în armata română activă sau de rezervă? Există un militar pe care să îl respecte toţi militarii suficient de mult încât să se lase conduşi de el şi să îl voteze drept reprezentantul lor? Există un astfel de militar, indiferent de grad care să accepte să se lupte cu clasa politică, să nu fie şantajabil, să nu fie penabil, să nu fie manipulat sau îngenunchiat şi să poarte cămaşa kaki pe el în lupta cu clasa politică? Dacă nu avem, dacă nu suntem în stare să găsim, nu are rost să mai vorbim de drepturi, vom fi priviţi ca o turmă fără cap sau cu zece capete dar nici unul bun, numai buni de manipulat, folosit politic, amagit, încăierat, nişte mineri fără lămpaş.”

 6. Adolf Visarionovici

  @Cristian
  * Societatea nu a progresat decît prin dictatură, indiferent de ce natură a fost aceasta.
  * „Liderul” nu poate exista în forma în care l-ai definit decît ca dictator.
  * Democraţia, în 99% din cazuri nu are de-a face cu progresul.

 7. neacsum

  @Visarionovici
  Democratia de care vorbesti tu, nu este cea definita de cultura greceasca, nu este cea a lui Pericle,este o democratie prost inteleasa dar mai ales prost aplicata. Parlmentul romanesc nu este Eklessia, deci cand vorbesti despre democratie ori ai in fata imaginea originala, ori mentionezi ca descrii caricatura.

 8. Vladi Mir

  Col.(r)IOAN(Jean)SERB ne-a parasit !
  Astazi, 20 Iunie,la ora 13, la Cimitirul Militar Ghencea III, va avea loc inmormantarea sa.
  Sa ni-l amintim asa cum a fost: un ofiter deosebit, devotat trup si suflet carierei militare, care si-a dus cu o deosebita demnitate crucea, fara sa se planga, fara sa ceara nimic altceva decat sa i se dea dreptul de a-si servi cu credinta patria.
  Dumnezeu sa-l odihneasca !
  Col.(r.)Vladimir Nussem

 9. neacsum

  Dumnezeu sa il odihneasca!A scapat de mizeria unei tari care isi batjocoreste militarii.

 10. ifrim

  Sa-i fie tarana usoara! Condoleante familiei!

 11. Anonom

  Eu zic sa-l puneți pe Tudor iar adjunct pe Liliana!
  Parca întâlnirea de la Senat a fracționat asociațiile!De ce oare nu găsiți puncte comune cu ei?Adevarul parca seamănă cu afirmația autorului:mulți care vor sa fie șefi!Unii poate își amintesc de niște C.N.R la sindicat când bucureștenii loviți de liniștea de la ALBA Iulia,propuneau conduceri militare si la financiar si la….?

 12. Vladi Mir

  Am doua vesti pentru Fortele Aeriene Romane, una rea si una buna.
  Cea rea: acestea nu dispun inca de nici un avion F16 .
  Cea buna: ministrul Mircea Dusa a anuntat ca in dotarea aviatiei militare, vor intra inca 12 avioane F 16.
  Deci, in curand n-o sa avem numai 12, ci 24 avioane!!!

 13. Basaru

  E prea tarziu pentru colonia Romanistan.Suntem terminati .

 14. CivilInArmata

  OBSERVATIE: Comentariile care ataca Constitutia trebuie sterse! Cine esti tu Adolf Visarionovici? Am impresia ca insinuezi ineptia: Daca se maresc pensiile militare e buna democratia, altfel sa punem de o dictatura!

 15. neacsum

  @Un civil
  Cometariile care cer ca unele comentarii sa fie sterse, ar trebui sa fie sterse. Daca ne luam dupa tine,poluticienii care cer revizuirea Constitutiei pe motiv ca e depasita sau incompleta, ar trebui impuscati. Ca si prostii care se trezesc vorbind fara sa gandeasca.

 16. CivilInArmata

  Imi pare rau domnule Neacsu dar ati trecut la atac la persoana.
  Nu va placut adevarul celor scrise de mine in ultima propozitie.
  Ma retrag. De ce sa mai pierd timpul comentand alaturi de cei precizati de dvs. in finalul comentariului?!

 17. neacsum

  @Civil in armata,
  Nu domnule, nu este un atac la persoana era un raspuns la sugestia dumnevoastra. Ceea ce ati propus dumnevoastra este absurd in primul rand pentru ca politica acestui site o fac eu, si scrie clar care comentarii nu sunt acceptate. In al doilea rand pentru ca dumnevoastra aveti niste fixuri cam ciudate.oRICE ACT NORMATIV ORICE LEGE POATE FI MODIFICATA, ADAPTATA, IMBUNATATITA. A spune ca cineva care critica Constitutia trebuies sterse inseamna ca practivi negi evolutia. Din cauzxa unor oameni ca dumneata care raman ancorati undeva intr-un text depasit de timp, timpul sta pe loc.

 18. CivilInArmata

  Stimate domnule Neacsu,
  Constitutia actuala nu poate fi modificata in sensul ca poate exista dictatura. Ea poate, intr-adevar, sa fie suspendata pe o perioada determinata… Cam asta am vrut sa spun. Sper ca nu sunteti de parerea insinuata de cel care semneaza Iosif Nicolae Visarionovici! Multumesc pentru aprecierea din propozitia finala(dar nu sunteti cam bombastic?)

 19. CivilInArmata

  @Vladi Mir: Domnule, te banuiesc a fi om serios, crezi ca pe stimabilii care comenteza pe-acilea ii intereseaza dotarea Fortelor Aeriene sau in general dotarea Armatei? NU! Pe ce care o au mica ii intereseaza sa vina careva cu o lege sa le-o mareasca, pe cei care o au marita ii intereseaza sa se faca o minune sa le mai creasca iar pe cei care o au deja foate mare ii intereseaza sa nu le-o taie careva….

 20. CivilInArmata

  @Cristian: Halal exprimare: „ACESTEA SUNT AMENDAMENTELE PE CARE LE DOREŞTE ARMATA. LE ACCEPTAŢI SAU NU SCOATEŢI NICI O LEGE PÂNĂ NU VĂ PUNEŢI DE ACORD CU NOI”. Corect ar fi fost: Acestea sunt amendamentele pe care noi, pensionarii militari, le consideram potrivite. Binevoiti a tine cont de ele… Nu cred ca Armata poate pune piciorul in prag Parlamentului, asa cum rezulta din textul dvs. Probabil ca aceasta exprimare l-a provocat pe Adolf Visarionovici sa-si exprime minunatele idei (de kk.)
  Si in final, sper ca din postarile mele nu s-a inteles ca sunt de partea Maimutei Curentate (de la SCMD)…. Asta are intr-adevar un fix si anume posteaza numai comunicate(fara comentarii inutile).

 21. CivilInArmata

  Domnule Neacsu,
  Am citit PS-ul(abia acum, recunosc). Credeti ca eu am idei fixe sau dumneavoastra aveti idei fixe si, de altfel, cam ciudate pentru un ex. ofiter al Armatei Romane. Sa exemplific: e suficient ca lansati un atac abject la adresa presedintelui ALES al Romaniei. Ma scuzati, ce va supara, este sas din stramosi veniti pe plaiurile noastre acum 500 de ani(cel putin). De altfel, daca gresesc imi cer scuze, colegii dvs. din colectivul editorial au venit mai demult? Este protestant, cinste lui ca isi mentine religia parintilor lui. Romania a ajuns unde a ajuns din cauza unora ca, pardon, dumneavoastra, care se grabesc sa puna etichete: „minoritar religios” „minoritar lingvistic”.

 22. CivilInArmata

  Mesaj final,
  Lasati politica, e complicata, vedeti-va de revendicarile sindicale. Eu, din postura de civil as aprecia asta!

 23. @Civil in armata
  Domnule, nu apartenenta la o religie, cetatenie, sau limba a unuia sau altuia ma deranjeaza la o persoana, ci la ceea ce face persoana respectiva. In acel PS constatam cu neplacere ca intamplatior sau nu in fruntea unor structuri au ajuns unele persoane care au doua puncte comune origini „sanatoase” si interese de grup care difera de ale majoritatii. Iar faptul ca printre prietenii si colegii mei de pe acest site, care nu au -printre altele- nici o responsabilitate pentru ceea ce scriu comentatorii sau autorii de articole, sunt si minoritari, dovedeste exact ceea ce spuneam mai sus, nu ma deranjeaza nici un minoritar atata timp cat isi iubeste tara si face totul pentru binele ei.

Statistici T5