Graba lui Oprea și pensionarii

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Social

 

oprea in treningOprea se mișcă
De când cu suspendarea lui Victor Viorel, Vicepremierul Oprea s-a apucat de cros. Aleargă omul acesta de colo acolo mai abitir ca o furnică. Bine, nici înainte nu a stat degeaba, numai că se mișca mai la ralanti și mai pe șestache, să nu se prindă guvizii. De când a devenit premier interimar nici Usain Bolt nu mai poate ține pasul cu el.
Și dă Găbiță din picioare și din gură cât nu a dat în toată activitatea lui de când îi deschidea portiera lui Cozma până a primit, fără să știe de ce, ultima stea. Cineva din apropierea sa îmi spunea cândva că el nu dă interviuri, nu iese în presă cu declarații, pentru că lui îi plac faptele. Recunosc, spunea asta înainte să apară pe piață cel care s-a autonumit omul lucrului bine făcut, care și el vorbește tot ca Oprea, rar și apăsat, așa cum gândește. Nu detaliez, se cunoaște stilul.
Ei bine, de unde, dar mai ales de ce vivacitatea asta a lui Oprea acum, de unde logoreea, de unde graba asta? Păi unde mai prinde el pleașca asta, să se dea general peste toată țara? Înduioșătoare replica sa că este un băiat sărac care a dorit să ajungă general și a ajuns. Păi domnule Oprea, de la Napoleon încoace toți am aflat că în ranița fiecărui soldat stă bastonul de mareșal, deci nu sunteți singurul care și-a dorit asta. Ei da, dar nu toți deschid portiere, șterg blide și spală putini ca să parvină. Asta ați uitat să specificați.
La Sibiu același general Oprea anunța că vrea ca până la alegeri partidul său să ajungă la cifra de un milion. Mulți. Unde ești Lăpușneanule, să vezi că nu mai e valabilă vorba ta, acum domnitorii vor mulți și aplecați.
Ca să ajungă la suma propusă domnul Oprea a trecut la fapte.
Trădători și pomanagii la aceeași masă
Aflăm că partidul său cunoscut drept partidul trădătorilor, a înghițit prin fuziune partidul lui DD, adică partidul pomanagiilor. Frumoasă combinație, nu zic nu, să te tot lauzi cu asta. Mulți s-au grăbit să spună că nu e mare scofala, că și așa PPDD nu mai avea parlamentari, era practic inexistent ca număr de parlamentari pentru a conta în calculele voturilor, chiar și pentru numirea lui MRUnguent la SIE. Ei bine, vă contrazic, pe el nu îl doare numirea lui MRU, pe el îl doare perspectiva alegerilor și trebuie să recunoaștem că în teritoriu sunt încă suficient de mulți oteviști al căror vot va da lui Oprea o forță substanțială. În plus, cu ei crește numărul cotizanților și al membrilor de partid în așa fel încât poate aspira la milion.
Nu rămâne nimeni în urmă
Tot de la domnul Oprea, care cred că până la urmă își va scrânti limba de atâta vorbit după ce a tăcut atâtea mandate, aflăm că a bătut palma cu Federația Națională a Pensionarilor pe care i-a asigurat că nu le promite nimic, dar că partidul său nu lasă pe nimeni în urmă. Oare? Unde sunt domnule Oprea, cei cărora le-ați promis că nu le vor scădea pensiile când ați votat OUG1/2011 și apoi L-263 sau ce cărora subordonatul dumneavoastră de la CMZ București le-a fabricat documente ilegale pentru calculul pensiei? Unii dintre ei au murit scriind scrisori marinarului, alții în fața bancomatelor văzând cât le-a mai rămas din pensie. Așa este, dumneavoastră nu lăsați pe nimeni în urmă, ii ridică cioclii.

oprea si lupu
Respectul lui Oprea
Iar acum aveți tupeul să veniți în fața parlamentului și a rezerviștilor să anunțați că susțineți legea pensiilor militare, că nu este o lege specială, că militarii nu cer privilegii, ei merită respectul națiunii. Unde era respectul acesta când le-ați luat legea 164 ale cărei principii acum pretindeți că le susțineți și i-ați făcut asistați sociali ? De ce nu ați demisionat așa cum ați promis că faceți dacă o singură pensie va fi micșorată? Ați uitat de respect atunci? Unde era respectul față de armată când ați făcut colonei toți bucătarii și ospătarii din rezerva armatei pentru că au semnat cereri de adeziune la partid, sau ați avansat de două ori într-un an, de la lt col. la general ofițeri activi pentru că aveau soția înscrisă în UNPR iar ei vă cântau osanale la activități specifice alături de politicieni corupți?Unde era respectul față de armată când ați dat grade tuturor canacheilor și turceștilor care nici măcar nu făcuseră armata? Dar când ați adus armata la 40% capacitate operativă?
Nu mai vorbiți de respect domnule Oprea, când ați luat un proiect de lege făcut de un alt ministru, l-ați schingiuit, l-ați ținut ascuns prin sertare, datorită poziției de vicepremier pe probleme de securitate și apărare, pentru a-l discuta apoi pe șest cu asociațiile ai căror capi vă lingeau din palmă. Unde v-a fost respectul față de armată și grija față de pensionari când un număr de aproape 30 de asociații ale militarilor v-au invitat la dezbaterea proiectului pe care îl masacraseți prin propunerile oamenilor dumneavoastră și v-ați făcut că plouă? Ciocu mic domnule Oprea, nu toți au memoria scurtă.
Graba va strica treaba?
Acuma domnul Oprea se grăbește. A trecut legea pensiilor militare la foc automat prin Senat și iată, fără a mai trece prin comisiile Camerei Deputaților, a impus-o ca premier interimar, în plenul Camerei, în chiar ultima zi de lucru din actuala stagiune parlamentară. De ce atâta grabă? Pentru că și de aici va ieși un număr imens de voturi pentru UNPR la alegerile din 2016 și chiar de membri de partid. Dacă așteaptă până vine Ponta, este clar că acesta ar culege voturile rezerviștilor în 2016, dar acum, iată, el este salvatorul nației, ca să nu mai pomenesc de diplomații care și ei vor beneficia tot în regim de urgență, de o lege mult așteptată. Aștept să văd sub ce formă va fi, dacă va fi adoptată legea în Camera Deputaților, dacă vor fi acceptate amendamentele propuse in Senat, unde cu adevărat s-a ținut cont de principalele aspecte ale legii, chiar dacă mai sunt imperfecțiuni, și apoi aștept să văd documentele prevăzute la art 61 punctul 4 al legii, căci acel articol poate transforma extazul în agonie. Mă aștept ca în Camera Deputaților, legea să fie ajustată în așa fel încât să se apropie cât mai mult de proiectul propus de Oprea, nu cel amendat în Senat. Așa s-ar explica și graba lui Oprea.Deci să nu ne bucurăm, nici să nu ne bulucim să votăm până nu vedem sacii în căruță. Mai e mult până la promulgare și aplicare, să vedem metodologiile întocmite de șefii de structuri, dar una peste alta până acum pare să fie ok.
Din ceea ce am văzut în fugă pe proiectul depus la Camera deputaților, reies 4 elemente pozitive:
1. Calculul pensiei se face pe baza mediei veniturilor brute realizate în șase luni consecutive din ultimii 5 ani, la alegere;
2. Legea se aplică tuturor celor ieșiți la pensie indiferent de legea sub care au ieșit, la cerere;
3. Cei care au de recuperat bani în baza diferenței dintre OUG1 și cuantumul din 2010 își vor primii banii în 2 ani, în tranșe;
4. Cei care au primit bani în plus, datorită unor cauze care nu le sunt imputabile, nu sunt nevoiți să îi dea înapoi, aceștia vor fi recuperați de cei care au dus la aceste diferențe, respectiv funcționarii.
Nu știu ce și cum va ieși până la urmă, dar mie cu Oprea nu îmi miroase a bine. Veți vedea de ce.
Cert este că Oprea s-a mișcat și s-a mișcat bine pentru el și partidul său, a dat trei lovituri puternice finului Ponta și sunt sigur că nu sunt ultimele.
Gura bate …
Și pentru că tot a început să vorbească, contrar obiceiului, domnul Oprea a mai dat și pe dinafară. Astfel a recunoscut ceea ce nega acum câteva luni, și anume că a dorit să fie numit la SRI dar.. nu a fost să fie. Pe vremea când se vehicula această variantă, domnia sa spunea că nu a mâncat usturoi. Iată că a mâncat dar tocmai acum îi miroase gura. Nu vă apropiați, nu se știe când mai vine un damf. Eu zic să reveniți la tăcere domnule Oprea, nu se știe când vă iese iarăși porumbelul, că nu sunteți deprins.

Găsiți proiectul depus în Camera Deputaților, AICI .

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

37 Raspunsuri la Graba lui Oprea și pensionarii

 1. lulu

  D-le Neacsu, pentru ca eu sunt mai prost, pardon, mai slab pregatit, puteti sa malamuriti cu 2 chestii ? : 1)- Daca eu nu fac cerere de recalculare a pensiei conform noii legi, aceasta mi se recalculeaza din oficiu? 2) – „Cei care au de recuperat bani în baza diferenței dintre OUG1 si cuantumul din 2010 îsi vor primii banii în 2 ani, în transe, LA CEREREA LOR”. De ce nu s-a renuntat la aceasta prevedere (la cerere)? Oare este cineva care n-are nevoie de banii furati de emil bobu si nu va face cerere? A, da, nu vor face cerere cei dusi in loc linistit si cu verdeata. Dar urmasii lor pot face cerere? Multumesc.

 2. cineva

  Stie cineva cand se aplica aceasta lege? O sa o promulge Presedintele si cand se aplica? anul asta sau la celalalt? care e ordinea si ce se intampla mai departe? multumesc pentru un eventual raspuns…

 3. Cineva,
  Daca legea nu prevede altfel, devine efectiva dupa ce apare in Monitorul Oficial. Alta intrebare mai grea, asta este LMC.

 4. col(ret)DD

  Pare ok, dar totuși:

  -recalcularea actualizată la data ieșirii la pensie inseamnă un cuantum al unei funcții de la acea dată?…sau se actualizează la nivelul actual al cuantumului unei aceleiași funcții din ziua de astăzi? Nu e totuna o soldă de aprox. 400 de euro în 2002 și cea de astăzi care este de aprox. 1000 de euro.

  -nu am înțeles dacă se revine în viitor la mărirea pensiilor în același timp cu creșterile soldelor militarilor activi așa cum era și pentru noi și cum este de altfel pentru rezerviștii celorlalte state din NATO.

  Ar fi interesant de știut.

 5. CivilInArmata

  Cum sa nu ma enervez nene Neacsu cand se trezeste cate un postac gen „lulu” care macane ca e cam greu sa faci cerere sa ti se mai dea inca un spor la pensie? Mai bine „lulea” pe la el prin tarla…

  Si, pe de alta parte, mai lasati-l in pace pe Oprea ca el este cel care sustine ca militarii imbraca haina militara din vocatie si nu pentru solda. Asa sa fie? Ma tem ca majoritatea comentariilor din site-ul de fata demonstreaza contrariul !!!

 6. CivilInArmata

  Inteleg ca „baiatul” care semneaza col(ret)DD este in retragere. Domnule, ti-au crescut nevoile de pensionar IN RETRAGERE?. La rezervisti ar fi oarecum logica corelarea dar la RETRASI… Vedeti si comentariul meu anterior.

 7. lulu

  Pentru „desteptul” care semneaza „CivilInArmata” : tipule, eu am scris ca sunt mai prost, pardon, mai slab pregatit, dar vad ca adevaratul prost esti tu, civilule din armata (si stim cu ce se ocupau civilii din armata). Unde, p.m., ai vazut tu ca am scris ca „e cam greu sa faci cerere sa ti se mai dea inca un spor la pensie?”. Daca nu stii sa citesti, fa un curs de alfabetizare sau ia-ti ochelari cu mai multe dioptrii, nu te mai da rotund pe furum. Asa ca…un camaraderesc HAI SICTIR, civilule!

 8. col(ret)DD

  Stimate ‘civilache’…nevoile tuturor pensionarilor cresc în funcție de vremurile pe care le trăiesc. Ar fi bine să știi și tu care este diferența dintre un pensionar rezervist și unul în retragere, astfel încât să nu fii nevoit să apelezi la logică, de altfel un domeniu care îți dă bătăi de cap. LMC dacă se ia în calcul și postarea ta anterioară.

 9. ifrim

  Cand minoritatile altele decat cea maghiara solicita fonduri de la guvern pt. a avea ce sifona corect este ca Ponta sa-i trimita cu cererea la Oprea sau MRU cf. votului din parlament!Cum se fura? Astfel: Pt. a cunoaste traditiile inaintasilor din tarile de origine excursii ,tabere se trec de ex. 50 participanti merg in realitate 25 din care jumate nici nu fac parte din etnia respectiva diferenta de bani sigur nu e la mine, eu doar contribui la dezmatul banului public cu impozitul din pensie,corespunzatoare soldei ce a mai fost impozitata odata in activitate! Mita voalata in toata regula in anii electorali!

 10. fiducius52

  Felicitari si multumiri pentru efortul facut domnului Marin Neacsu.
  Legea pensiilor militare de stat fiind adoptata va propun sa continuati activitatea invitand juristi,finantisti,ofiteri de personal, informaticeni ,activi sau din rezerva care sa ne explice diferite aspecte pe care dorim sa le elucidam.Pentru unele aspecte sa putem intreba si autoritati responsabile de implementare acestui act juridic.

 11. pedro

  Legea este buna pentru toti .Si pentru cei platiti pe L.241 si pentru cei favorizati la recalculare pe puncte!In primul rand se pleaca de la 80%din venitul total din media a 6 luni din ultimii cinci ani de activitate,actualizata(;si nu 60% cum era in L.164)se majoreaza in functie de cresterea soldelor sau a inflatiei(care e mai benefica);se pastreaza majorarea cu OMM cl.III;II;I(10;15;20%)la care se adauga o majorare finala de 15% a MAPN(probabil un fel de coeficient de corectie ca la sistemul public).
  Domnule Marin,acum sa vedem regulamentul de aplicare cum il fac si il aplica functionarasii nostrii din minister care ne-au mai ars odata cand nu au acceptat veniturile din arhive date pe OZU????O lege poate fi buna in ansamblul ei dar daca este aplicata tot in detrimentul pensionarului de catre functionarii casei care in majoritatea lor sunt tivili mai avem mult de discutat in varful acestei catari!!!

 12. cineva

  Pai intrebarea nu e chiar usoara ….ca se aplica dupa ce apare in MO este lesne de inteles. Problema e CAND se va intampla asta. Probabil ca apare in MO in noiembrie -decembie ca sa fie aplicata in ianuarie 2016???? sa nu uitam ca in sase luni se pot intampla mute mai ales ca scena politica incepe sa fiarba si…..dupa cum merg lucrurile as avea unele indoieli. Nu uitati ca a mai fost in trecut o lege aprobata, votata, promulgata etc. si nu s-a aplicat nici pana in ziua de azi (lg. mariri salariilor profesorilor cu 50%).
  E de discutat pe marginea subiectului legat de aplicarea acestei legi…..
  Personalului navigant i se aplica aceasta lege deja, de anul asta…..pensionarii militarii deja vor fi martorii unor schimbari care s-ar putea sa aduca unele modificari(schimbare de guvern, de mentalitate, depinde cine vine, cum gandeste persoana , cum vede lucrurile)…in sase luni se schimba multe, nimic nu e garantat suta la suta….sa adopti o lege in iulie sa o aplici in ianuarie….ceva nu e ok….

 13. neacsum

  @Lulu
  La intrebarile tale iti raspund acuma, imi cer scuze pt intarziere: 1. Esimplu, daca nu faci cerere, nu ti se recalculeaza. 2 Ibidem. De ce? Uote asa, pentru ca>
  – Sunt unii care au decedat. Daca ar fi sa calculeze din oficiu, ar insemna sa le ca;cul;eze si la cei care ii mostenes ci primesc pensia de urmas, pentru ca si alea sunt tot p[ensii militare. Cum insa urmnasii nu prea mai sunt interesati de legis;latie,. iara o economie.
  – Daca era obligatoriu sa le recalculeze, din oficiu, ar fi trebuit sa le recalculeze intrun termne scurt, dar asa vor raspunde celor care nu sunt membri UNPR ca datporita numarului mare de cereri si personalului insuficient va trebui sa asteptati pana …. la sfantu asteapta, timp de doi ani de zile… in timp ce altii cei ” alesi” vor beneficia de intaietate. Cererea este buna ca sa iti poata raspunde la ea ca ai de asteptat.

 14. Vladi Mir

  Domnule colonel Marin Neacsu,
  Va felicit pentru succesul repurtat in apriga batalie dusa pentru noua Lege a Pensiilor Militare, batalie in care ati luptat neobosit si permanent in esalonul intai si numai pe directia loviturii principale!
  Dar, cum armele nu trebuie lasate sa rugineasca, va propun sa initiati o noua batalie, la fel de importanta, pentru reformarea legilor care privesc armia romana, incepand cu imbunatatirea Legii Statutului Cadrelor Militare, lege cardinala pentru buna oranduire si functionare a oricarei armate moderne si contemporane.
  Si cum lucrurile ar terbui sa fie tratate absolut metodic si transparent (fara voci “dogite”, “pricini” neavenite sau “opre(a)listi” interesate), va propun ca pe baza principiului directiei alterarii pestelui…., modificarea acestei legi sa se faca de sus in jos, adicatelea incepand cu reglementarea corecta a statutului corpului generalilor.
  Prima observatie care se impune este ca – desi legea existenta nu prevede asa ceva – in prezent, exista doua categorii distincte de generali. Prima provenita prin promovarea ofiterilor de cariera, impotriva careia indeobste nimeni nu are ceva de obiectat si cea de a doua, provenita din cei numiti in mod peiorativ dar absolut „nemeritat”, generali facuti la asa zisul „apel al bocancilor”.
  Spre deosebire de prima categorie, provenita din corpul ofiterilor de cariera cu state vechi si recunoscute in poligoane si teatre de operatiuni militare, cea de a doua categorie are o provenienta asemanatoare cu cea a copiilor cu o paternitate necunoscuta sau incerta, numiti in mod eufemistic “COPII DIN FLORI”.
  Din aceste considerente, as propune ca cea de-a doua categorie de generali, sa fie denumita “GENERALI DIN FLORI”, ca si „tatii” acestora, chipurile nu se cunosc!
  Si, pentru a delimita fara echivoc cele doua categorii si prin insemne corespunzatoare, propun ca generalii din prima categorie sa poarte si in continuare pe epoleti stele, iar cei din a doua categorie, margarete, fapt deja impamantenit in industria turismului, unde confortul hotelier e evidentiat cu stele, iar cel al pensiunilor rurale cu margarete…
  Astfel, in timp ce generalii din prima categorie vor purta pe epoleti, ca si pana acum, STELE in numarul corespunzator gradului, de la una la patru, fiind numiti de la “General de brigada cu o stea”, pana la “General de armata cu patru stele”, cei din a doua categorie sa poarte pe epoleti MARGARETE, de la una la patru, si sa se numeasca de la “General din flori cu o margareta”, pana la “General din flori cu patru margarete”.
  Asa isi va avea si actualul “general cu 3 (trei) stele, Nea’ Puiu Iordanescu zis Cascheta, insemne mai apropiate de ierba terenurilor (pline de margarete) pe unde batu mingea, dramatic deosebite de terenurile de instructie, poligoane de tot felul si teatre de operatiuni pline de spini si maracini si cele din urma si de dispozitive explozive care maresc riscul unei cariere dure si neiertatoare de pe unde isi dobandira “semenii” lor stelele.
  Chiar si vesnicul razvratit al ternurilor de zgura, iarba, beton mai mult sau mai putin … armat, actualul senator general maior cu doar doua stele, Ilie Nastase (cate una la trei clase), se va putea mandri cu mult prea meritatul grad de “general din flori, cu (cate vrea muschii lui) margarete, cu mari posibilitati de avansare, avand in vedere ca printre cele 2.000 (doua mii) de partenere “de lupta” cu care se lauda, e absolut posibil sa fi intalnit Margarete cat sa-i ajunga, daca nu pentru gradul de generalisim, macar pentru cel de maresal.
  In speranta ca intre doua sape va veti putea apleca si asupra randurilor mele, va multumesc pentru atentie si va promit sa ma gandesc de doua ori inainte de a mai face asa ceva.

 15. IonLucaCaragiale

  Despre inmormantari ce sa mai vorbim? Tot felul de actori, scriitori, sportivi (care nu au avut nicio legatura cu armata) sunt inmormantati cu onoruri militare ca la regulament, iar amaratii de militari care si-au mancat viata pe terenurile de instructie, in poligoane, in aplicatii etc. sunt bagati in groapa doar in sunetul plansetelor rudelor si camarazilor…In fond, mai conteaza oare?

 16. CivilInArmata

  @IonLucaCaragiale: Stimabile, se vede ca ai ratacit scrisoarea in care era prevazut negru pe alb ca militarii au dreptul la onoruri militare. Daca nu ma insel trebuie facuta o cerere la Garnizoana. Dar asta ar fi ultima problema pentru cei ce comenteaza aici. Intoarce-te in piata Teatrului National!

 17. Vladi Mir

  Mult stimate domnule CivilinArmata, nu stiu de ce-l atacati pe I.L.C., pentru ca dansul considera ca onorurile militare la inmormantare, ar trebui sa fie acordate doar celor care si-au servit patria sub drapel, atata timp cat nici un militar de cariera nu a fost gratulat pentru activitatea depusa in armata, cu titluri cum ar fi „Artist al poporului”,”Artist emerit”, „Maestru emerit al sportului”, „Castigator al concursului floarea din gradina”, sau „Pretul corect”.
  In incheiere, multumindu-va pentru atentie, va recomand ca, pentru a va proteja imaginea, sa folositi si dumneavoastra cratima la locul potrivit, ca orice civil civilizat.

 18. ifrim

  Daca stam prost cu resursele , nici cu locurile de veci nu suntem pe rose! Ca un bun patriot ce sunt pt. a economisi glia strabuna propun sa ma-ngroape in picioare precum la postu’ de santinela,adica nu la odihna vesnica ci la veghe!

 19. DD

  Domnule ifrim…superb. O idee de luat în seamă. Am gândit și eu la așa ceva când am vizitat Cimitirul Arlington din Washington DC. Acolo mormântul fostului mare erou și Președinte USA, John Fitzgerald Kennedy are o placă de marmoră inscripționată, având suprafața de 1 metru pătrat.

 20. dabija

  Domnule DD, asta inseamna ca preshul Kennedy e ingropat in picioare? Cea mai mare problema e cum faci sa-l mentii in picioare pana arunci pamantul un jurul lui. Cred ca ar exista 2 modalitati : 1) Ii faci un sicriu patrat si-l ingropi cu acesta, vertical. 2) Daca n-ai sicriu, ii infigi un par ascutit in tur, gen Vlad Tepes, adica il tragi in teapa. Dar despre aceasta a 2-a modalitate ne poate lamuri mai bine d-nul CivilInArmata, ca el e desteptul site-ului.

 21. emil

  Stiti cumva daca noua lege prevede luarea in considerare si studiile (militare, superioare etc)? multumiri

 22. DD

  Domnule Dabija…mai glumim, sau cum ne mai place câteodată, facem haz de necaz. Pe mine m-a surprins să vad că o asemenea personalitate are la locul de veci o placă de marmoră așezată orizontal pe sol și de mici dimensiuni. Alături de această placă se află una identică pentru cea care i-a fost soție, Jacqueline Kennedy. La prima vedere te gândești că s-a făcut economie de spațiu, deși sunt convins că în pământ este în poziție orizontală. Cât privește referirea la d-nul CivillnArmată, în acest moment este clar că dânsul ar fi singurul care poate da lămuriri, deoarece a dovedit în câteva rânduri o logică de invidiat.

 23. pontonieru ion

  Oare de ce atatea ambiguitati, neclaritati si perdele de fum in aceasta lege? Domnule general cu multe stele, disponibilizat sau domnule (ce ati avut onoarea sa tingeti in cadrul armatei Romane,disponibilizat, pensionat pana in 2011, stiti cum va fi recalculata pensia dv-stra conform acestei legi indelungat clocite de diverse personalitati de la diverse institutii si esaloane? Ce inseamna recalculare pentru pensiile dv-stra? Cine stie. Ca legea da voie vorba aceia si anume : „asa sau asa” Pai da, pai cine a facut legea? Traiasca Sindicatul CMD…FIFAS A..s.a.m.d. care a luptat si a ..cu presedintele sau marele istoriorist.., Traiasca Marele prim interimar plagiator (si viitor cine stie ce). Daca ar fi bine (nu ar fi rau) si Sindicatul si partidul UUU, ar da inapoi si ce interese blocate, ce de bani in(disponibilizati). Dar poate ca neamtul o sa le dea cu legea in cap. Ca poate nemtii ca nemtii.

 24. CivilInArmata

  @IonLucaCaragiale: Am crezut că dumneata ai pretenții de intelectual, de aceea ți-ai ales pseudonimul Ion Luca Caragiale. Din păcate din pseudonim rămane valabilă numai cacofonia….. Asta ți se potrivește ție și lui LULU! Dacă domnii Hari Bucur Marcu (cel de care știe toată lumea bună) și Neacșu sunt printre responsabilii acestui site ar trebui să-și asume și „lăturile” din comentariile voastre….

 25. CivilInArmata

  Cartusele s-au terminat pentru ca le folositi deamboulea impotriva celor care nu sunt de acord cu voi… De nervi am uitat sa pun palariutele si rahateii la litere….

 26. ionescu

  Referitor la ce spunea DD” Acolo mormântul fostului mare erou și Președinte USA, John Fitzgerald Kennedy are o placă de marmoră inscripționată, având suprafața de 1 metru pătrat.” cred ca este ingropata urna cu cenusa a lui.

 27. Vladi Mir

  Revin pentru a va confirma faptul ca cel putin in privinta Domnului Ilie Nastase nu am gresit cand afirmam:

  „Chiar si vesnicul revoltat al ternurilor de zgura, iarba, beton mai mult sau mai putin … armat, actualul general maior cu doar doua stele, Ilie Nastase (cate una la trei clase), se va putea mandri cu mult prea meritatul grad de “general din flori, cu (cate vrea muschii lui) margarete, cu mari posibilitati de avansare, avand in vedere ca printre cele 2.000 (doua mii) de partenere “de lupta” cu care se lauda, e absolut posibil sa fi intalnit Margarete cat sa-i ajunga daca nu pentru gradul de generalisim, macar pentru cel de maresal.”

  Dovada o aveti accesand:
  http://www.sport.ro/liga-1/ce-aparitie-imaginea-zilei-la-wimbledon-cum-a-venit-imbracat-ilie-nastase-in-loja-regala.html

 28. DD

  @ionescu&Vladi Mir
  -e posibil să fie urna cu cenușa;

  -totuși este o noutate față de anul trecut când ilie a fost în uniformă de ceremonie, unde i se vedeau stelele dar nu și cascheta, acum are caschetă, pe care o ține în mână. LOL

 29. Vladi Mir

  Are cascheta, dar nu mai are … FULAR !!!
  O zi buna DD-ule !

 30. luminita

  dle neacsu , va multumim pentru rabdare , acum sa vedem cum va fii cu promulgarea acestei legi , deoarece vad ca sant foarte multe discutii , si cer returnarea ei in parlament , eu cred ca nu e corect deoarece vor fii norme de aplicare unde se vor lamurii toate problemele , asa ca va intreb ce parere aveti cu stima

 31. @Luminita,
  Normele de aplecare , vor fi intocmite de Oprea ;i catelusii lui si vor metge pe linia cunoscuta, cea pe care s-a mers in Camera Deputatilor. Daca se intampla acest din nou aceiasi oameni vor fi batjocoriti .

 32. luminita

  eu nu inteleg atunci dece au mai intocmit acest proect daca aduce atatea nemultumiri

 33. luminita

  darb nu se risca in actuala brambureala sa se ramane pe legea unitara?de altfel legea estev pentru cei ce vor iesi la pensiev , cei deja pensionati sa fie sanatosi si sa se bucure de ce au , ca au destul , asa ca la toamna adio pensii militare ,daca iohanis o respinge ramane in sertarela camerei din senat asa ca ia sa mai asteptam in calm si liniste

 34. CivilInArmata

  @luminita: Draguță, tastatura ta e cam defectă! Dacă zici că nu e, ar fi bine să folosești semnele de punctuație………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  Aștepți pensia sau te plictisești?

 35. CivilInArmata

  Domnule Neacsu, mi-a plăcut aia cu normele de „aplecare”. Luminita, te-ai prins?

 36. CivilInArmata

  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Statistici T5