Zâmbetul preşedintelui

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

iohannis a castigat alegerileIohannis ales

iohannis huiduitIohannis huiduit

 Dezamăgiri prezidenţiale
Credeam ca după ce am scăpat de Păcălici am scăpat de zâmbetele de protocol. Ţapul zâmbea şi el dar mai în dungă, mai stingher aşa cum îi să bine unui profesoraş prins cu copiuţa la definitivat. Despre Matelot ce să spun, el a introdus moda hăhăitului a râsului de biciuşcar, drojdier de cartier. După aceste experienţe o parte din români, cei care se săturaseră de Dâmboviţa, au dat-o pe Cibin crezând că pe Cibin se circulă cu ţugul. Aiurea, pluta e la modă şi cel care cuibăreşte acum prin vilele Snagovului nu sare departe de ceilalţi dacă nu cumva le pune capac. Nici nu ştii de ce să te legi mai întâi, după nici un an de zile de .. inactivitate. Să te iei de faptul că a uitat total şi chiar neagă tot ce a spus pe timpul campaniei ? Nu e primul, aşa au făcut toţi. Este doar ştiut că în campanie dacă nu minţi nu câştigi. Apropo de minciună, mi-a plăcut intervenţia de acum -cred că – 10 zile a doamnei Cristiana Anghel vizavi de domnul Ponta, cel care cu an înainte spunea despre dânsa că pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Doamna profesoară spunea pe un program de televiziune care a tot împroşcat-o cu noroi şi la care se tot duce, că îi place de domnul Ponta pentru că nu minte. Cum o cunosc personal şi ştiu că are simţul umorului, am râs în hohote dar apoi parcă îmi venea să sparg televizorul uite aşa de râs.
Dar să revin la domnul preşedinte. Un alt motiv pentru care merită să îl întrebi de sănătate este lipsa de tact şi diplomaţie, gestul cu haina pe capota maşinii fiind deja intrat în legendă. Nu ştiu cine i-a băgat în cap domnului preşedinte că dacă lucrezi la Cotroceni trebuie neapărat să dai capete în gură şi să fii cât mai mojic. Cu câţi consilieri a schimbat nici nu ştiu cine ar fi sfetnicul.
Poate ar fi mai bine să ne legăm de faptul că în 8 luni de zile a făcut cam 20 de plimbări mai mult sau mai puţin oficiale încât oamenii se întreabă dacă mai are timp să citească sau să se uite la tv să vadă ce se întâmplă prin ţară la cât de obosit trebuie să fie.

Nu trebuie uitat nici faptul că intenţionează să o ridice pe prima turistă a ţării la rangul de primă doamnă cum a auzit el că au toţi preşedinţii care se respectă. Da,  ăia se respectă,  dar mai sunt şi respectaţi de alţii nu numai de familie.
Am mai putea adăuga faptul că – din câte se zvoneşte tot la îndemnurile consoartei-  a modificat radical viitorul domiciliu conjugal,  fie în căutare de  „cucaracea”  fie aşa din orgoliu ca să spună că a făcut şi el ceva cât a fost preşedinte.Nu i-o fi spus nimeni că a apărut pest repeller ? Nici vila de la Neptun nu a scăpat nepedepsită şi se aude că aceeaşi doamnă a recomandat tăierea tuturor copacilor pe care s-au urinat câinii celorlalţi preşedinţi dacă nu chiar unii dintre ei în persoană după câte o agapă. Păi ce facem cu legea fondului silvic şi cu adevăratul stăpân al vilelor, RAPPS domnule Preşedinte? Sau aveaţi obligaţii faţă de firma austriacă căreia iau fost luate sursele de venit la insistenţa presei şi acum îi aprovizionaţi pe şestache? Ce să facă ei cu 20 de copaci ? Altă persoană cu simţul umorului dezvoltat. S-a umplut ţara de glumeţi.
Unii i-ar mai pune în spinare domnului preşedinte mărirea salariului propriu dar hai să fim rezonabili, acolo meritul principal îl au finul şi naşul, cei care au considerat că dacă îl mituiesc cu un salariu de 50000 Euro pe an, adică aproape de jumătate cât primeşte de exemplu Putin cel care stăpâneşte nu doar Rusia ci şi o bună parte din fosta URSS şi alte mici regiuni care în total ar fi de mai bine de 100 de ori suprafaţa României, s-au asigurat de o domnie lungă şi lipsită de griji la Victoria. Ciudaţi şi băieţii ăştia dacă la vârsta lor mai cred în Santa Klauss.Păi cum să îi dai jumătate din salariul lui Putin când el nu face nici 1%  din cât face  respectivul,  chiar dacă a înconjurat Rusia de câteva ori în călătoriile sale?

Zâmbiţi, vă ordon!
Dar mie îmi place cel mai mult zâmbetul domnului preşedinte. Nu ştiu cine l-a setat sau cine i-a setat zâmbetul acela fals şi cu gust de carton acelaşi gust pe care îl simţeam când mâncam pe vremuri parizerul de consum intern. Cu zâmbetul ăla lipit de patrulaterul care îi ţine loc de faţă, domnul Iohannis ar putea să ocupe după ieşirea la pensie un  post de speaker la un tv şi să anunţe cele mai mari tragedii din lume,  căci cine îl vede va fi convins că anunţă creşteri salariale. Fie că anunţă tăieri de alocaţii, războaie mondiale, zile însorite sau grindină, domnul Iohannis o va face cu acelaşi zâmbet neschimbat, exersat ore întregi în faţa oglinzii,  pentru că aşa l-a învăţat pe el cineva, orice ar fi să zâmbească, în orice situaţie s-ar afla să ne arate dinţii pentru că „zâmbetul e dezarmant”. Pe timpul campaniei, un liberal l-a întrebat ce să răspundă, ce să facă dacă cineva îi va întreba despre dosarele lui, despre adopţii, despre experienţa sa ca politician sau competenţele sale. Domnul Iohannis i-a spus să zâmbească. Aşa i s-a spus lui, aşa spunea şi el, precum Învăţătorul spunea ucenicilor săi să întoarcă şi celălalt obraz dacă sunt pălmuiţi.

Zâmbet sau mască?

Numai că pe lume sunt zâmbete şi zâmbete. Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă ar fi să aleg între zâmbetul lui Iliescu şi cel al lui Iohannis, cu toată antipatia mea faţă autorul loviturii de stat din Decembrie 89 (demascat de curând,  cu mânie proletară,  de domnul Măgureanu cel care cât a fost şef SRI   nu a avut informaţii despre aşa ceva dar le-a descoperit ca pensionar, având revelaţii post coitus),    aş prefera zâmbetul lui Păcălici pentru că are totuşi ceva uman în el, nu este „desenat” pe faţă, se mai schimbă, mai are nuanţe, pe când cel al actualei cucuvele de Cotroceni este desenat. Dacă cineva ar avea curiozitatea şi posibilitatea tehnică şi priceperea să măsoare în pixeli sau cu şublerul zâmbetele domnului Iohannis cu diferite ocazii la diferite evenimente sau în diferite ipostaze,  când e aclamat sau când e înjurat, ar constata că depărtarea colţurilor buzelor este identică,  de o precizie nemţească. Iliescu sau Ponta sunt cunoscuţi pentru faptul că ne minţeau cu zâmbetul pe buze. Spre deosebire de ei, domnul Iohannis ne minte când zâmbeşte, ăla nu e zâmbet, ăla e ceva pus pe faţă ca să ia ochii lumii, ca să acopere ceva, ceea ce face domnul Iohannis cu buzele este mai mincinos decât promisiunile electorale ale tuturor politicienilor lumii. Priviţi vă rog zâmbetul lui Iohannis când a câştigat alegerile şi zâmbetul când era huiduit la deschiderea festivalului George Enescu. Aceeaşi faţă, aceiaşi ochi reci, inexpresivi, aceeaşi mască. Un om care nu doar încearcă,  chiar reuşeşte să fie imun la manifestările ostile şi să zâmbească la fel ca atunci când câştigă alegerile, un om pentru care bucuria şi supărarrea au aceeaşi faţă, nu este om, e robot nu face ce simte, face ce i se spune sau crede că „trebuie să facă” aşa cum îi spun „consilierii”. Români obişnuiţi-vă cu acest zâmbet. Va fi acelaşi şi când vă va anunţa că a decis să bage ţara în război sau că spre noi, nu spre el, căci el va fi plecat în vizită, se îndreaptă o rachetă cu focos nuclear. Asta am votat, asta avem.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

26 Raspunsuri la Zâmbetul preşedintelui

  1. Constantin

    Domnule Neacsu,Valeriu Pricina si Dogaru sunt fosti ofiteri sau doar pupincuristi ?

  2. Va dau un indiciu!

    DA

  3. Domnule Constantin, cred ca ati primit raspunsul.

  4. ifrim

    Si totusi daca aveti creierul brici inseamna ca parizerul de consum intern nu a produs traume in circuitele neuronale!

  5. @Ifrim,
    Mai este o varianta… nu prea am mancat…cand ieseam de la serviciunu mai gaseam nimic prin magazine si nici nu aveam pe cine trimite la coada, pana cand am ajuns sa fiu eu trimis la coada…Tocma cand imi facusem un .. program de coada si reuseam sa prin din toate cate ceva, ghinion, a inceput revolutia.Acolo nu am mai stat la coada, am fost trimis in fata…

  6. @Maxim
    Opinia lui Nastase este atat delipsita de importanta si atat de penibila si absurda incat nici nu merita mentionata. In fapt el este in continuare suparat ca nu a mai primit o stea dar poarta uniforma militara pe la toate activitatile sportive, pentru ca el ca fost tenisman nu mai inseamna nimic, a devenit un circar badaran si laudaros, acuma spera sa impresionze cu uniforma. Intre el si ciobanul Becali nu e nici o diferenta. La amandoi li se pare ca armata,sportul, lumea, viata pe pamant a inceput cu ei.

  7. geo

    Marine, daca il pui pe Nastase (Ilie, tenismenul) la nivelul lui Becali inseamna ca nu prea folosesti criterii si principii. Ilie iubeste Steaua, nu pe Becali. Ilie a fost o mare valoare in lumea tenisului. Ca mai scapa cate una, asta e! Si pana la urma, cine este de sustinut in razboiul asta, de o parte Becali, de cealalta colegii zisu si gabi oprea. Tu ce zici? Care e mai simpatic?

  8. octavian martin

    Marine draga Marine! Despre dazamagirile prezidentiale … ma lesi! Care prezident? Pana acum am avut tipul marlanului si al smenarului. Acum avem tipul maximei arogante! Pe mine ma surprinse total si definitiv o alta constatare facuta azi! Tu vazusi cati tovarasi cetateni/cetatence (!) citira produsul gandirii mele creative … ala cu migratorii zilelor din urma? Bag sama ca suntem multi care nu inteleg ceva … asa ca mine! Tu ce zici … sa-mi vad de treaba si sa nu mi-o iau in cap? Ase oi face!

  9. ionica

    Potoliti-vă. Lui Iohanis i s-a dus vestea ca este unul care tace si face. Si foarte bine procedeaza . Decît sa alimenteze zilnic presa asta searbada si in slujba patronilor penali, cu stiri pe care ei sa le disece in patru toată ziua pe ecran, mai bine asa. Prefer un presedinte cu standarde in locul unuia care azi iese si spune una ,miine iese si spune altceva retractînd ce a spus ieri, un presedinte organizat care a preferat ca angajatii cotroceniului sa serveasca masa la o cantina si nu pe birou la pachet sau la crîsma aia din colt,un presedinte care a facut ordine in gradina ponosita a Cotroceniului creind un ambient de lucru placut,un presedinte care a spus afara cu penalii din parlament,un presedinte care a aprobat o lege buna pentru pensionarii militari si nu a intors-o in parlament ca acum sa fie subiect de controverse prin prisma revendicarilor salariale, un presedinte care a stopat un cod fiscal care putea pune in dificultate aplicarea inclusiv a legii 223 (p.m.) daca nu se aplica esalonat, un presedinte care-si vede de atributii in limita Constitutiei si rezolva problemele prin dialog civilizat cu guvernul si partidele ,un presedinte educat si civilizat.
    Sau voi ce ati vrea,ce a fost inainte timp de 10 ani. Chiar nu aveti si voi standarde si le acceptati pe cele ale televiziunilor dornice zilnic de gîlceava si denigrare functie de cum dicteaza interesele patronatului.
    Credeti voi ca Ro se va ridica daca si Iohanis va sta in fotoliu sa cloceasca ca boc si b-se idei care mai de care mai trasnite in favoarea lor si in detrimentul poporului in loc sa iasa in lume in cautare de relatii care pot aduce investitori .

  10. octavian martin

    Eu sunt (si raman) ala care nu inteleg! Acum 2 min. zise Udrea la TV ca aseara, cand o fost la ea in vizita Baselu, or vorbit despre politica. Ce nu inteleg eu … or vorbit inainte sau dupa?

  11. ionica

    PS
    Va derajeaza faptul ca a incredintat mariri de lefuri. Foarte bine a facut. Numai asa guvernantii vor fi obligati sa scoata legea salarizarii sa dea sau sa apropie salariile de cele occidentale. Si cind vor trebui sa dea salarii conform grilei vor fi obligati sa fure mai putin . Altfel vor fura la nesfîrsit si salariile vor fi de mizerie.
    Presedintele nu este nici arogant, nici ignorant cum cred majoritatea celor crescuti in stilul balcanic care cumpara mere si struguri din piata apoi le baga in gura nespălate sau cumpara pîine neabalata de la chiosc si o aseaza pe bancheta din spate a masinii de n cai putere, nemaivorbind de semintagii care scuipă seminte pe unde apuca.
    A avea standarde de civilizatie si comportament in societate,viata si familie si a le respecta este un lucru mare azi nu numai in Romania.
    Rezultatele nu vor intîrzia sa apară.

  12. ionica

    PS
    Astea va plac voua ,catirinca Udrea,basescu, emanatiile lui Gelu Visan ,etc etc, mici,bere,fasole cu cîrnati, ,ca după aceea sa aiba gunoierii ce aduna.

  13. ionica

    PS
    Spre dezamagirea unora si a presei ajunsa in extaz după ce unul care denigra pensiile militare precum Gelu Visan anunta ca sigur taierea a 20 de copaci de la Neptun RAPPS a transmis un comunicat oficial in care se spune ca au fost taiati 5 (cinci) copaci uscati care stateau sa cada.
    Cu tot acest comunicat transmis tv-unile de casa o tin langa cu 20 in loc de 5.
    Chiar ati ajuns sa va uitati in gura lui Udrea si G.Visan.
    Astea sunt standardele la care va raportati.

  14. ifrim

    @ Ionica Toate bune si frumoase din prisma d-stra vis a vis de presedinte, iar din prisma-mi proprie a nu se confunda institutia prezidentiala cu monarhia! @ Martin personajele la care faceti scriere calculeaza timpul in bani deci or vorbit PE TIMPUL!!!

  15. ionica

    @ Ifrim
    Eu chiar nu sunt un monarhist ci un republican convins. Daca studiem cazul putem afirma ca printre standarde exista In Ro si standardul nemtesc-sasesc care a creat mari valori atit culturale cit si economice ,la concurenta sau la mare distanta de alte standarde in general de dincolo de curbura. Deci aici nu-i vorba de monarhie.Oamenii trebuie sa se obisnuiasca cu standardul acestui om. Atît si nimic mai mult.

  16. Va dau un indiciu!

    De ce nu combateti cu locotenentul Poker din baza 71?

  17. Va dau un indiciu!

    Stau in tren de 24 de ore la Budapesta…

  18. Va dau un indiciu!

    Uraaaa… din octombrie mai luam 7 lei pe zi pentru Salam!

  19. Va dau un indiciu!

    Suntem tari. 1 leu pe zi mai mult ca la civili. Ne luam carti de banii astia.

  20. ionica

    Asta-i tare ”Locotenentul POKER” din baza 71. Pe cind urmatoarea aventura. Asa se decredibilizeaza armya noastra!!

  21. @Geo,
    Sunt multi care ar fi gata sa il sacrifice pe Nastase de dragul „sfantului” Becali. Asa ca daca vorbim de comparatii intre cei doi hai sa vedem cu ce se lauda? Unul se lauda cu un talent iesit din comun, pe care nu i-l poate contesta nimeni. Dar pe langa asta s-a lipit de un caracter infect, oricat de glumet si pontos ar fi .
    Celalalt se pauda cu o inclinare mai mult sau mai putin de fatada spre cele sfinte, dar cu manarii si afaceri dubioase cu terenuri, cu mituiri si sechestrari de persoane.
    Pentru mine amandoi sunt pe aceeasi treapta pentru ca amandoi au impresia ca daca au jucat sub culorile unui club -cum a facut Nastase- sau i-au cumparat numele, arhiva sau trofeele, ei reprezinta de fapt clubul respectiv. Amandoi uita ca sunt doar doua piese in vitrina acestui club care s-a numit CCA si care a fost populat de oameni de caracter care nu s-au gandit niciodata, nici o clipa sa spuna „clubul sunt eu!”. Ei, doi oameni bogati in faimma sau oi dar saraci cu duhul, se ridica singuri acolo unde numai istoria ii poate ridica daca va fi cazul. In ultimul timp chiar si despre nastase se vorbeste la un mod mai putin laudatov pentru ca a reusit sa stearga multe din meritele sale ca tenisman prin declaratiile sale ca om sau membru de partid. Aud ca a intrat in partidul lui Oprea sperand ca in sfarsit va capata steaua dupa care plange… Imi e greata cand il vad cum milogeste stele. In ceea ce ii priveste pe Oprea si Zisu, cred ca ai glumit. Opinia mea vizavi de ei o poti gasi tastand numele lor la „cauta in site”.

  22. @ Tavi, vazui muica cate cetiri scosasi si ma bucur. Inseamna ca am avut „mana” cand ti-am dat drept de publicare, nu am facut-o doar pentru ca am fost colegi de promotie. Vezi ca ai saltat in … competente… asa ca felicitari si „da-i inainte cowboy!”

  23. isavel

    Ionică .. Ionica fără frica! Ai curajul să aperi pe Johannis, Johannis șapte case, un adevarat talent in comerțul cu copii, invingător la „voturi din diaspora” pe minut(Un nou sport național) etc, etc, Îl admiri pentru viteza cu care și-a batut joc de majoritatea pensionarilor, care cîntă… „De-om mai duce pân la toamna…” și nu pâna la anul și la mulți ani… pâna când es vor recalcula și „nesimțitele” noastre pensii! P.S. Oare cu cât sunt platiți „postacii”???

  24. isavel

    Oare ce fel de servicii a adus Germaniei, pentru care afost decorat??? Încalcarea legilor cu ajutorul unor trepaduși din tribunale corupte prin retrocedarea bunurilor asociațiilor hitleriste pot fi trecute cu vederea? Da, tace și face! Muncește săracul…

  25. ionica

    @ isavel ” Îl admiri pentru viteza cu care și-a batut joc de majoritatea pensionarilor, care cîntă… ”
    Daca esti militar vitregit de regimul a tot taietor nu ai dreptul sa rostesti aceasta fraza atîta timp cît ti-a promulgat o lege f b a carei termen de aplicare a fost stabilita de parlament la propunerea guvernului. Inca putina rabdare.
    Cit priveste ce spui tu in legatura cu sasii hitleristi etc ar trebui sa citesti istorie adevarata si atunci vei afla ca in 45 comunistii kominternisti le-au confiscat sasilor ,vinovati sau nevinovati ,toata agoniseala si i-au deportat de la mic la mare in Siberia. In casele luate cu japca au introdus fruntasi comunisti si de multe ori oameni de nimic dar vinzatori de oameni .Apoi in urma vînzarii sasilor catre statul german federal in anii 75-89 au incasat bani grei ,in timp ce la plecare din tara sasii erau despăgubiti pentru casele si gospodariile lor organizate cu sume de la 50 la 70000 lei in timp ce ele valorau peste 150-200000 lei. Aceste case erau apoi repartizate gastii de pcr-isti ștabi in regiune care acum după ce si-au facut acte le vind cu peste 100000 de euro . Despre astea nu spune nimeni nimic si de faptul ca ceeace vor sa recupereze sunt parte din aceste case confiscate de rimul comunist .
    Si sa mai stii un lucru. In 90 sasii au rupt-o la fuga din Romania vinzindu-si la pret de nimic agoniseala ,numai sa scape cit mai repede de aici. Cine a avut bani atunci bani si au avut multi,au cumparat la preturi in 40-70000 lei case de case si multe la numar, mult mai multe ca iohan. Asta a fost zona ,dar nimeni nu zice nimic de cei care au cuparat atunci pina pe la 6-8 case in interval scurt.
    Asa ca la cît rahat maninca presa cind are dispozitie cu plata nu-i de mirare ca unii pun botul .
    Ca are si el pacatele lui ca oricare asta-i alta poveste si odata va plati daca se vor dovedi.
    Meteahna lui este sa taca si sa faca ,sa fie pragmatic,nu-i place vorba multa si nu se lasa dus in balarii sau balacareli de genul celor in care s-a implicat precedesorul.