Preventivul ca diagnostician

Categoria Actualitate, Sanatate, Social

becali in gips

Bolnavi subţiri cu obraz gros
Alina Bica, Elena Udrea, Nicusor Constantionescu, Gigi Becali, Adrian Năstase, Sorin Oprescu, sunt numai cele mai mediatizate personalităţi politico-administrative care au ocupat funcţii înalte în stat iar când au ajuns după gratii au descoperit brusc, şi-au adus aminte, li s-au reactivat, acutizat, agravat, boli care necesitau eliberarea şi tratamente prin SUA, Madagascar, Universitar sau mai ştiu eu pe unde. Nu sunt atât de naiv cum este avocatul poporului încât să mă autosesizez aşa la fiecare fluturat din urechi a acestor crocodili, mai ales de când l-am văzut pe domnul Constantinescu cu „plosca” după el pe străzile New York ului, sau pe Becali cu corsetul la gât spunând că moare dar cerând să „lucreze” la echipa lui Hagi. Normal, după ce a văzut că nu ţine cu corsetul l-a dat jos şi apoi a spus că a încercat şi el, ce mare lucru, era dator să încerce dar nu a ţinut.
Autosesizarea ca obligaţie colegială
Şi totuşi mă întreb oare cei care fac atâta caz în media de bolile acestor crocodili, o fac din prostie,la mişto, neavând alte subiecte, la „comandă” sau chiar este ceva real în toate aceste boli? Unele cazuri există, fără îndoială, nu contest faptul că aceşti oameni erau sau sunt bolnavi, dar mă întreb aşa ca tot omul, oare să fie situaţia în puşcărie sau arestul preventiv aşa de dur încât să declanşeze sau să provoace boli mortale ? Dacă da, de ce se declanşează aceste boli doar la politicieni şi nu la toţi puşcăriaşii? Dacă se declanşează la toţi sau la cea mai mare parte din cei arestaţi, de ce domnul Ciorbea s-a autosesizat numai la domnul Oprescu ? Bănuiesc că ar trebui să aibă teancuri de sesizări de acest gen la uşă şi totuşi s-a autosesizat doar la domnul Oprescu. L-am auzit spunând că nu a făcut-o la ordin politic ci pentru ca ARE OBLIGAŢIA SĂ SE AUTOSESIZEZE ÎN ASTFEL DE CAZURI. Păi dacă e aşa unde sunt celelalte cazuri domnule Ciorbea? Să nu îmi spuneţi mie că domnul Oprescu este singurul caz de care aţi auzit, că dacă e aşa înseamnă că aveţi urechile orientate unidirecţional şi din câte văd sunt cam mari, măgarii v-ar invidia. Uite vă fac cadou un caz, cu un arestat cam de 60-70 de ani în penitenciarul Craiova care a făcut o criză de inimă în Tribunal şi după cam 10 zile murea în penitenciar. Nu aţi auzi? Ia orientaţi-vă pavilioanele şi mai jos, nu numai la nivelul aleşilor şi veţi vedea că unii mor cu adevărat şi nu se sesizează nimeni. Dacă nu vă autosesizaţi, ar putea să vă dea cineva în judecată că nu vă achitaţi de obligaţiile ce vă revin ca Avocat al Poporului. Sau poporul pentru dumnevoastră este reprezentat doar de cei enumeraţi în primul alineat? Am văzut-o pe avocata doamnei Bica plângându-se că doamna Alina dă cu spray şi nu mor gândacii şi că stă în cameră cu alte două persoane şi nu are loc să se dea jos din pat. Vai vai, să vină la Craiova unde arestaţii preventiv stau câte 40 în cameră şi joacă ascunselea cu gândaci cu tot. Ce ziceţi vă autosesizaţi?
Primării sau SPA?
Dar ce nu înţeleg eu, este de ce au cerut primarii şi aleşii neamului mărirea salariilor, dacă ei pot sta cu toate bolile lor cu tot câte 2-3 mandate fără să facă nici un atac de panică măcar de grija sarcinilor complexe cu care se confruntă,  fără să aibă măcar un suflu sistolic mai neregulat şi cum stau 2 zile la arest cum hopa boala. Păi atunci înseamnă că serviciul în folosul comunităţii este efectiv tratament naturist, SPA nu altceva, iar puşcăria cancer curat. Nu vi se pare ciudat că deşi toţi se plâng că muncesc de dau în brânci prin locurile alea alese, nici unul nu se cere afară pe motiv de boală deşi stau bolile chitite în dosarele lor ca sâmburii în lubeniţă şi cum iau o pauză de două zile la preventiv cum dă benga în ei? Şi atunci de ce s-a cerut mărirea salariilor aleşilor dacă se simt bine şi fac cure de sănătate cât sunt pe scaune moi, dar nu s-a gândit nimeni să suplimenteze banii destinaţi puşcăriaşilor care iată, o spune domnul Ciorbea şi a sa comisie, stau în condiţii criminale şi se îmbolnăvesc pe capete? Ceva este cu curul în sus aici dar nu se autosesizează nimeni. Ce spuneţi domnul Ciorbea, ciocănelul şi nicovala dumneavoastră nu percep nimic sau intră în rezonanţă numai de la consilieri în sus? Mi se pare mie că plătim nişte primari de pomană. Eu aş propune ca toţi aleşii neamului să treacă, înainte de a-şi lua funcţia în primire, câte o lună la mititica- pentru că oricum tot acolo ajung până la urmă- să vadă cum e şi uite aşa depistează şi ei ce boală au, înainte de a se epuiza în slujba comunităţii şi astfel vor preveni agravarea bolii iar când vor fi arestaţi, pentru că tot vor fi, medicii din penitenciare vor şti dinainte de ce boli suferă şi ce medicamente le trebuie. Până atunci nu este imposibil să ajungă prin zonă şi câţiva doctori, urmaşi ai lui Brădişteanu sau Ciomu şi astfel se va dota şi spitalul penitenciar cu medici de valoare care vor lucra şi ei în folosul comunităţii dar pe post de clienţi nu ca angajaţi. De dotarea tehnică se vor ocupe chiriaşii care oricum rămân cu averile întregi şi sunt convins că ar dona cu bucurie bani pentru dotarea spitalelor cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Chiar domnul Oprescu prin firmele sale ar putea să se ocupe, că nu e prima oară când face afaceri cu statul. Dacă se ţine cineva de curăţenie în sistemul sanitar o să fie nevoie să se mai construiască câteva spitale penitenciar, pentru că va fi suprapopulat cu personal medical de toate specialităţile şi gradele,  voinţă să fie. Ce spuneţi domnule Ciorbea, achiesaţi? În felul acesta toţi aleşii îşi vor descoperi bolile din timp, nu vor intra la arest în ultima fază şi nu vor mai fi reclamaţii sau cazuri din astea urgente care să vă scoale din pat noaptea. Vă aştept la Craiova să căutam cucaracha şi să vedem cum a murit omul acela în penitenciar după ce făcuse o criză în tribunal fără să se sesizeze nimeni.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Preventivul ca diagnostician

 1. Va dau un indiciu!

  Domnule Neacșu, dumneavoastră sunteți un om nepătat, cinstit, vrednic dar cam guraliv și băgăreț! De unde aveți informația că Oprescu a luat mită? Vă spun eu, de la televizor. Dați cu piatra (dar nu sunteți primul). Ca orice ziarist fost militar vă considerați o culme a cinstei. Așa să fie? Vă rog să vă mai recitiți operele publicate care conțin înproporție de 90 la sută minciuni și calomnii… Am onoarea?

 2. geo

  Domnule sau doamna „Va dau un indiciu!”, nu tin sa-l apar pe nea Marin Neacsu, dar in articol nu spune nicaieri ca Oprescu ar fi luat mita. Cred ca nu ati citit cu atentie, banuind apriori ca nea Marin ar fi rauvoitor. Sau poate ca v-a jucat o festa subconstientul, punand in gura(pixul) altuia ceea ce de fapt ganditi dvs.

 3. ifrim

  Ba eu cred ca a luat cu toate mainile.Avand experienta CEDO nu-si permite legiuitorul sa tina persoane nevinovate in arest preventiv,in special cei ce-si permit birouri scumpe de avocatura!

 4. neacsum

  @Va dau un indiciu
  Sa presupunem ca cei care spun ca Oprescu nu a luat mita sunt neinformati. Dumneavoastra de unde stiti ca nu a luat incat ma faceti pe mine sau pe altii mincinosi sau rauvoitori? Deocamdata cei care spun ca Oprescu a luat mita sunt organele de cercetare penala si asa cum spunea si domnul Geo,ceva ceva or avea ei la mana daca un judecator a decis ca acesta trebuie sa stea la arest. Mai inseamna asta si ca exista suspiciunea rezonabila ca a comis fapta.Dumnevoastra ca fost militar si fost ziarist sau ma rog, ce ati fost, cum va permiteti sa faceti aprecieri vizavi de cinstea mea si sa o puneti la indoiala? Daca aveti ceva probe ca nu as fi curat, va rog sa spuneti aici. Daca nu astept scuzele dumneavoastra.

 5. nicu

  Salut varu! Am o greata de nu-i adevarat. Am vazut in urma cu cateva ore o inregistrare cu Baselu ,invitat la un interviu la Gandul. Varule , chiorul A DAT IN NOI CA IN 2010. NOI SUNTEM „ARMATA AGRICOLA COMUNISTA” (CA PARCA EL AR FI FACUT PARTE DIN ALTCEVA) SI CA NU AVEM NICI UN DREPT LA PENSIE MILITARA DE STAT. Sa vezi cand o sa inceapa Matrozul sa se „exprime ” pe toate canalele cu pitifelnicii lui. Mai varule, cine dracu „il activeaza „‘ pe asta iar? Nu e destul ca ne-a mancat ficatii 10 ani? SAU II FACE JOCURILE LUI OPREA ASTFEL INCAT SA NU SE MAI SCOTA NORMELE DE APLICARE ALE LEGII? Mai securistii astia nu mai pot de grija noastra. Toata ziua ne musca de …partea dorsala. Am gresit Marine…!!!!Cand i-am avut prin cazarmi le-am dat AVANT ..SPRE VIITOR . SI ACUM …AZI MAINE NE IAU AERUL. hai pa!

 6. neacsum

  @Nicu
  Pai mai vere, tu ma intrebi pe mine cine il activeaza? Intrebarea este cine il lasa sa traiasca si lucreaza mana in mana cu fostii oameni ai lui Basescu ii mentine si ii pune in fucntii, ii face prim ministri si da ordin sa faca dosare. Rasspunsul il stii, dar nu vrei sa il inghiti pentru ca nu cade bine.E mai usor sa spui ca eu sunt un oltean care nu pricepe cum sunt oamenii din ardeal. Uite cum sunt sasii. Sa te speli cu el pe cap si sa il intrebi pe el cine il reactiveaza pe Basescu si gasca lui. Si lui Oprea cine ii tine tira? Cine se roaga de el sa voteze pentru moTiune, cine il cheama sa se consulte cu el pe probleme de „interes national” si il trimite sa il reprezinte la JAI? Si oprea cui i-a dublar salariul? Ia raspunde tu vere, scurt, ardeleneste.

 7. nicu

  Vere te-ai suparat deageaba. problema discutiei …e alta. cand vrei sa vorbim despre NOI o a te provoc cu „DOVADA’ nu cu carpeli. Lasa-l pe sasu . el isi vede de treaba asa cum e ordinul asa cum e ordinul si pentru Ponta . pe mine ma intereseaza DE CE DINOZAURII GEN BASE ….NU SUNT TRASI DE CATRE ACARI PE LINIE MOARTA.? Daca tu crezi ca trebuie „sa stricam” randuielile dintre noi apoi te-a basicat deageaba . eu nu tin ranchiuna mai ales impotriva unuia ca tine. lasa vere ca o sa vina vremuri mai tulburi in care noi VA TREBUI SA FIM MAI TREJI” CA NICIODATA. PA!

 8. neacsum

  Pai ti-am spus de ce. Pentru ca sasu este manevrat de aceiasi oameni care il manevrau si pe Base .Asa ca nu loveste in cainele care mananca , ca si el, din aceeasi mana. Apropo, mai tii minte ce facea Inalta poarta cand numea un domnitor ? Pastra ca zalog o beizadea „la studii” la Constantinopol dau Edirne, cu care sa il tina din scurt pe domnitor .Sau daca acesta nu avea copchii, tinea aproape de Sarai cate un pretendent doi ca cel caftanit sa stie ca oricand poate fi inlocuit. Uite asa si cu sasu si Base. Priceput-ai ?

 9. ionel

  Adevar graita-i dle NEACSU,o analiza de bun simt.Multa sanatate.

 10. Maria Schulz

  Va felicit pentru articol domnule Neacșu.
  In cazul lui Oprescu (fără domn,ca nu merita) pot spune doar atât ”Karma”, care in cazul lui a funcționat mai repede decât ma așteptam.

 11. Va dau un indiciu!

  @Maria Șulfă: La Oreste dă fuguța și să-i pupi opincuța! Asta-i „Sarma” bree…

 12. @ Va dau un indiciu :
  Vaaai domnul Val, asa orbeste un om cu obraz subtire? Ca sa nu mai spun a incercarea de poezie schioapata rau de tot. Pai asa ne laudam?

 13. Va dau un indiciu!

  Păi domnu’ Neacșu m-am adresat la nivelul doamnei Schlitz… Scuze pentru poezioară! Și lasați-l pe Valerică în pace că e nevinovat…

Statistici T5