Guvernul tehnocrat, tămâiat şi aprobat

Categoria Actualitate, Divertisment, Magazin, Social

Atentie, tehnocrat!

Spaima Spaimelor
Mai mult de jumătate din românii care se pricepau să mai facă ceva în ţara asta, de la branconeri, specialişti auto, la lăcătuşi, frizeri, au intrat în vrie zilele astea şi se rugau la Dumnezeu să nu fie luaţi cu arcanul pentru a fi puşi miniştri la Justiţie. Inclusiv celebrul Ilie de la sculărie şi-a luat concediu medical, a închis telefoanele şi a spus că decât să păţească ruşinea să fie propus la justiţie apoi după 5 minute demis, mai bine se lasă de meserie. Nu am mai văzut lume aşa de înfricoşată şi speriată pe străzi de la cutremurul din 77. Acuma înţeleg de ce nu voiau politicienii guvern de tehnocraţi. Doaamne,  nu credeam să apuc să o văd şi pe asta.

 

Norocul inorogului
Noroc cu plecarea domnului preşedinte la o nouă prezentare de modă a primei doamne profesoare cu casa de modă Eli Laslean, că altfel agonia ar fi durat cine ştie cât şi fugeau toţi românii din ţară. Am auzit că la Pro Tv a fost suspendată emisiunea Master Chef pentru că le-a fost teamă că le ia domnul Ciolos “tehnocraţii” din juriu şi îi pune la sănătate, mai ales pe doamna Patrizia Paglieri, care avea şi experienţă externă, venind tocmai din Italia.
Dar slavă Domnului, domnul Iohanis se grăbea să nu rateze parada modei prezentată de doamna Carmen,  aşa că l-a pus pe domnul Cioloş să încropească pe fugă un guvern care să fie al lui, dar să fie anunţat de domnul Cioloş neforţat de nimeni, cu oameni bine pregătiţi fiecare pe craca lui, dar nu pe cea pe care erau aşezaţi, tehnocraţi care să nu fie, vorba lui Caragiu, nici înalti nici scunzi, nici frumoşi ca domnul Baciu, nici uraţi ca limba rusă, nici membri de partid, dar nici fără sprijin politic, nici şantajaţi dar nici neşantajabili, ce să o mai lungim, numai buni de manipulat. Şi Cioloş se dădu peste cap şi îşi frânse gâtul de trei  ori şi gata guvernul.

 

Naştere cu forceps
Ei bine deşi guvernul s-a născut relativ prematur, a fost totuşi scos cam cu forcepsul şi a durut tare de tot, că a ţipat bietul Cioloş la naştere de se auzea până în Siria. Auzind ţipetele, cei de la ISIS au fost gata – gata să îşi asume atentatul, crezând că iară a mai sărit ceva în aer prin Europa sub ocrotirea unchiului Sam şi ei trebuie să declare că sunt vinovaţi ca să justifice intervenţiile şi măsurile poliţistului mondial. Noroc că au primit la timp un SMS de la imigranţii ajunşi în Europa, care le-au spus să stea domol, că iară au pus-o românii de o schimbare la faţă şi liftingul se face “pe uscat”, că Marea Neagră nu le mai aparţine.

 

Un proiect botezat înainte de a se naşte
Nici nu se făcuseră bine de râs tehnocraţii prin Parlament şi parlamentarii prin comisii, că România a aflat marea veste că unul din obiectivele conţinute în unul din programele unuia din guvernele Ciolos, a fost îndeplinit încă înainte de investire. Cică domnul Preşedinte, când a pus avizele pentru bagajele viitoarei vizite -având inclus şi celebrul paltonul din Franţa- a ştampilat din greşeală şi nişte prevederi privind pregătirea locuinţelor pentru cutremur,  obiectiv prioritar al domnului Cioloş, asta până la viitoarea discuţie cu partidele politice. Se spune că de aia l-ar fi promulgat domnul preşedinte, ca nu cumva să fie schimbat şi ăsta în timpul cât va fi el plecat. Acuma greşeala fiind făcută, domnul Iohannis, responsabil cum îl ştim,  şi-a asumat-o bucuros  că guvernul său deja a scăpat de unul din obiective,  fiind îndeplinit înainte chiar ca ei, miniştrii, să afle despre ce e vorba, sau chiar că sunt miniştri.

 

 „Free the house”
Se vorbeşte pe la colţuri că tot domnul preşedinte va include în programul de guvernare al guvernului său, proiectul “A doua casă… pierdută în instanţă”. Cică fiecare a doua casă obţinută prin fals şi uz de fals va reveni statului, dar nu se cunosc încă prevederile proiectului, cei de la Free(dom) House vor anunţa condiţiile de înscriere şi scoatere de sub acuzaţie, după ce chirurgul Baciu va descleşta gura doamnei Guseth, închisă prin câteva întrebări bine ţintite în Comisia Juridică a Parlamentului. Parlamentarii aşteaptă şi ei cu sufletul la gura doamnei Guseth să afle ce trebuie să facă,  să se înscrie, sau sunt deja înscrişi de copii cu biblia în mână,  neştiind dacă se pierd şi cele luate cu japca, după metoda Băsescu sau doar cele prin fraudă, minciuni şi şpagă. ANAF să le primească!

 

Liber la vizite
Una peste alta, guvernul a orăcăit, după câteva palme sănătoase în spinare, domnul Preşedinte poate să îşi continue programul de vizite, de acuma se poate lăuda acolo unde merge, “Ich habe meine Regierung”, chiar dacă nu ştie dacă la întoarcere acesta va avea aceeaşi componenţă.
Propun premierului Cioloş să declare drept Imn al Guvernului Iohannis, următorul cântec:

Nu râdeţi, că nu e de râs.
Pentru protestanţii de bună credinţă de la Universitate un sfat: cumpăraţi-vă tutun, că se scumpeşte şi staţi mai răsfiraţi, să creadă lumea că sunteţi mai mulţi.Cine v-a pus să vă înhăitaţi cu galeriile de fotbal şi postacii din servicii ? Ei stau la căldurică, cu solda plătită iar voi aşteptaţi să iasă românii în stradă. Cum dracu să iasă, că ăştia nici la deszăpezit în faţa porţii nu ies, aşteaptă să vină armata.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/10/14/pildele-si-pozele-doamnei-iohannis-9782

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la Guvernul tehnocrat, tămâiat şi aprobat

 1. Ma Neica, de cand e lumea lume (vorba lu’ nea Marin) eu nu am mai vazut asa ceva! Nu cred ca s-a mai intamplat undeva, nici macar in fundu’ Americii Latine! Ce cauta ciudatenia aia in comisie? O fi terminat liceul „pe bune”? Oricum, la limba romana a tinut-o din corigenta-n corigenta, aia se vede! Cu toate astea au votat-o! Adica … mai avem parlament sau ce e acolo?
  Mi-a placut de baselu, aici a avut mare dreptate: „Raspunderea pentru dezastrul produs de guvernul de tehnocrati nu revine lui Iahannis sau parlamentului. Vina o va purta Ponta pentru ca si-a dat demisia. Putea sa guverneze linistit pana-n 2016.”
  Cu toate astea eu cred ca acest guvern ciudat va avea totusi succes. Fara nicio opozitie in parlament, cu un aparat de propaganda masiv si agresiv … cine va spune ca a avut „esece”? Doamne ajuta!

 2. @ Tavi,
  Daca tu crezi ca acest guvern va defila pana in toamna lui 2016, te inseli inseamna ca nu ii cunosti pe politicienii romani. Pai cum sa accete ei ca un guvern de tehnocrati este mai bun decat unul de politicieni? Chiar daca oficial vor fi – nu toti, fii sigur- numai lapte si miere fata de ei, pe sub mese le vor innegri picioarele si la asta vor contribui din plin esaloanele 2 si 3 din ministere care stiu si eu cui datoreaza posturile si ce trebuie s afaca. Vei vedea gafe, balbe, proiecte declaratii demne d eGaga cate nu ai auzit si vazut in 20 de ani. Indiferent ca ministrii sunt buni sau rau, pregatiti sau ageamii, finalul anului ii va gasi la pamant si in nici un caz in aceeasi formula.Anul asta va fi un an al Circului de Stat Bucuresti iar parlamentarii din toate partidele vor aplauda la scena deschisa. Acest spectacol va ridica publicul in picioare.

 3. Marine am si eu o rugaminte … ca de aia ne stim de atatia ani! Daca te-o trimite doamna dupe paine … si daca te intalnesti cu strungaru’ ala care o fost coleg cu Mihai Viteazu … nu vrei sa-l intrebi de ce a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a renunta la majoritate, pentru a renunta la propriul guvern (care avea si rezultate cat de cat) si pentru a se umili prin acceptarea … si impunerea (!) noului guvern ciudat? I-au pus teteu la ceafa?

 4. @Tavi,
  M-am intalnit, dar nu spune zice ca e secret de stat, ca a actionat in interes national.Dar mi-a spus colegul lui, Mihai Viteazu caruia i se falfaie coada calului de DNA: Cica le-a promis nu spui cine, ca daca dau jos cu Ponta ei vor fi lasati in pace si si oamenii lor, sa mai suga si ei ceva.Radea calul lui Mihai Viteazu de i se balanganea oistea.Auzi,zicea el, sa dai guvernul din mana pe dosarul de la DNA. Mihai mi-a spus ca o teapa asa mare nu s-a mai dat in Tara Romaneasca de cand a chemat el turcii si grecii care il creditasera in casa Buzestilor sa le plateasca datoriile cica.Pe atunci calul era inca carlan nu prea a inteles schema, ca cine stie, nebun cum era s-ar fi dat de gol.

 5. gheorghe

  D-le Neacsu, observ ca de la un timp v-ati apucat serios de politica iar „In cuiul ca(c)tarii” a devenit un mijloc de comunicare (persiflare) intre dv. si Tavi adica tov. col(r.) Martin Octavian , fost ofiter in B.P.L. la cdm.A.a 4-a „Transilvania”, ceea ce puteti face f.b. la telefon sau pe facebook. Este dreptul dv., „In cuiul catarii” fiind creatia dv., dar cred ca, fiind mai bine informat, puteti dezbate si subiecte care „frig” pe rezervistii militari. De ex. ce se mai aude cu pensiile militare, se pot face cereri de recalculare, de restituire a sumelor retinute (am auzit ca majoritatea rezervistilor le-au trimis deja), exista modele de cereri, sau asteptam elaborarea normelor de aplicare, etc., etc. De politica suntem satui si nu tine de foame. Stiu, veti spune ca daca nu-mi place sa nu citesc, sau sa ma uit pe alt forum. De acord, dar… Imi cer scuze daca prin ceea ce am scris v-am deranjat dar ce e mult strica.

 6. @Gheorghe,
  Nu m/a deranjat comentariul dumnevoastra, este normal sa doriti sa aflati ceea ce nu stiti, dar ce ati vrea sa va spun eu acuma despre pensiile militare? Cum s-a fabricat legea am spus. Cine si ce interese a avut am spus. Cine a urmarit ca rezervistii iesiti la pensie pana in 2011 sa ramana tot pagubiti, am spus. De ce intra in aplicare din 2016 si nu odata cu publicarea in MO am spus si s-a conformat recent. Ce altceva pot sa va mai spuN? Cand va fi gata si ce va cuprinde metodologia de aplicare? Asta nu am de unde sa stiu, nici cei care lucreaza la ea nu stiu. Cum se va aplica legea si cand? A raspuns domnul Luca. Cati vor injura ? Nu stiu. Nu sunt Nostradamus desi scriu de 5 ani despre subminarea Apararii Nationale si jocul perfid al lui Dogaru fara sa fiu luat in seama , cel mult luat peste picior.
  In ceea ce priveste cererile de recalculare ce pot s ava spun? Cititi legea ca spune in ce conditii si cum se face recalcularea sau actualizarea. Daca aveti dreptul, puteti face oricand cererea, este dreptul dumnevoastra, dar nu uitati sa mentionati ca cereti ca aceasta sa se faca in conditiile legioi, altfel veti primi un raspuns care nu o sa va placa. In ceea ce priveste „modelul” de cerere, daca si pentru asta va trebuie un model, atunci eu nu mai spun nimic. Aveam pretentia ca militarii macar atat pot face singuri, o cerere.
  Referitor la discutiile mele cu Tavi, desi nu e obligatoriu sa va raspund, ca anunt ca mai vorbim inca si la telefon, desi vorbim de 40 de ani dar am descoperit ca e mai ieftin aici. Ce sa facem si noi, profitam de cuceririle stiintei si tehnicii .

 7. Bai Gheorghe pe mine m-a deranjat comentariul tau! Pentru ca „m-ai apelat” cu tovaras eu mi-am permis sa incep altfel. Iti multumesc ca te-ai limitat (oare e vreo legatura …?) sa-mi dai doar functia pe care o aveam cand eram tanar maior, puteai sa comunici si „adresa de domiciliu” … sau numarul de la masina. In rest, vazand ca te intereseaza doar pensia, iti doresc sa te bucuri de ea!

 8. @Tavi,
  Esti lipsit de condescendenta. Pe domnul Gheorghe il intereseaza doar pensia, considera ca doar asta trebuie sa il intereseza si o spune deschis. Cel putin e sincer, altii sunt interesati doar de ciubuce si baterii de vin, si spun ca ii intereseaza binele cadrelor militare disponibilizate. Fiecare cu durerea lui, asa ca nu mai sari asa la cap. Si nu te mai supara atata ca ti-a spus tovaras, nu este nimic jignitor in asta, a fi tovaras de munca, de suferinta, de viata, nu e rau, bine ca nu a spus ca esti partener de ”afaceri” sau coleg de celula. Panimaeș?

 9. Ion Savel

  Domnule (tov.?) cu nume predestinat -„Gheorghe” – (dacă mu este cumva o poreclă…) nu sunteți cu nimic obligat să citiți și comentariile la un articol.(Ba chiar și articolul) Dl. Neacșu și Dl.Martin (Nu „tov.” Martin, că probabil nu ați fost în membri în aceeași organizație) nu comentează un articol scris de dumneavoastră… Ați putea scrie un articol cu subiectele care vă „frig”, iar dacă ar fi interesant, poate va fi și publicat! Dacă nu, încercați pe facebook, că acolo merge orice… Ar fi mai bine decât să vă bată grija de ce comentează unul sau altul! Totuși,este de apreciat cu câtă „mânie proletară” îl demascați pe unul din „făptași”. Păcat că nu i-ați prezentat întreg dosarul de cadre. In acest caz postarea ar fi fost mai interesantă!

 10. Ion Savel

  Dle Marin Neacșu Vă urmăresc constant, cu tenacitate. Nu dați atenție răutăților sau comentariilor insidioase ale unora sau altora.Site-ul Dv. nu este sponsorizat de partide , care să vă impună un anumit program,
  Dati-i înainte că „… Caravana trece!)(Cacofonia a fost voită… și nu persiflantă)

 11. @Savel,
  La modul cel mai sincer, domnul Gheorghe nu trebuie blamat eu ii inteleg oful nu este singurul care ar vrea sa stie ce se va intampla cu noi, doar ca din pacate opinia mea este ca nu va fi nimic bun, iar acuma ca domnul Oprea nu mai e oficial la butoane, cine stie cine si cum va intocmi intructiunile de aplicare a legii. Din cate vad eu insa Oprea si al sau partid vor ramane in carti, imi e teama insa ca acuma nemaifiind „cineva”, se va razbuna oarecum pe armata, mai ales ca noul ministru nu e chiar asa de sters ca Dusa. Dar cred ca totusi va fi lasat de Iohannis sa se joace cu butoanele .. asta este conditia colaborarii si sprijinului sau: sa nu pateasca nimic nici el, nici oamenii lui si sa fie lasat sa faca jocurile la interne si aparare prin oamenii lui . Asta nu va aduce nimic bun nici in problema legii pensiilor . Cu atat mai mult cu cat acuma va putea spune ca tot ce se intampla rau e din vina noului guvern ,daca ar fi fost el ministru ar fi iesit altfel. E parsiv si razbunator,un om fara caracter.

 12. Am spus si repet, comentariul domnului Ghoerghe nu m-a deranjat sau suparat catusi de putin, sunt doar mirat ca asteapta sa ii dea altcineva modele. Din cauza asta se pierd razboie, pentru ca unii nu pot lua o decizie, nu au opinie personale sau asteapta sa le spuna „comandantul” ce sa faca. Unii s-au lasat prea mult condusi au asteptat mereu solutia catedrei si acuma singuri nu stiu ce sa faca.

 13. Ion Savel

  Lipsa unei opinii personale, setea de bârfă tip „bufetul de la colțul străzii”, lipsa de cultură duc la o depersonalizare. Sunt multe persoane care au uitat să mai și gândească, care, chiar dacă așteaptă o schimbare, vor să o facă alții. Aceștia sunt, de regulă, masa de manevră a străzii și a politicienilor. Sunt în stare să voteze pe oricine pentru o găleată de plastic, să fie de acord cu încălcarea legilor, numai să li se „dea ” și lor! …Apropo! se mai dă ceva???

 14. ifrim

  @ Savel, acum daca am guvarnul mau nu se mai da ci se ia ,cum nu stiti de ce? Din cauza de greaua mostenire!

 15. Vladi Mir

  Tot tanjind la case noi
  Si-a luat tara inapoi
  Si acuma Klaus evita
  Sa vada ca-i locuita

 16. Luând case cu toptanul
  Klauss ne-a cam dat pe spate
  şi cu mâna pe .. faianţă

  A initiat programul:
  „Două case confiscate
  şi pierdute în instanţă”

 17. Vladimir Putzin

  Noul guvern a fost pritocit conform Programului Rabla. Vehicolul marca Guseth dat la schimb, a fost evalut mai intai gresit (Serviciile stiu de ce!), apoi ca fiind complet lipsit de valoare, datorita zgomotului hodorogit si cu prea multe rateuri al motorului. Pacat de desingul futurist ale mastii si farurilor de … ceata!

 18. gheorghe

  D-le Neacsu va inteleg reticenta la „modele” de cereri si fiti sigur ca nu va intrebam dar sa va aduc aminte ca dupa celebra taiere a pensiilor noastre de catre preaiubitul Boc, SCMD a redactat un model de contestatie de care s-au folosit toti rezrvistii in cauza si care cuprindea toate elementele si argumentele necesare unui astfel de demers (cca 35 de pcte care trebuiau mentionate). Am crezut ca si in situatia de fatza exista asa ceva, deci nu se pune problema ca nu stiu sa fac o cerere. Iar in ceea ce-l priveste pe tov. Ion Savel, stiti zicala cu musca care (cacofonie voita) se baga in gaoaza calului neinvitata. O zi buna si, indiferent ce veti (vor) comenta, nu voi mai raspunde, fiind lipsit de cultura si gandire asemenea savantului de renume mondial ion savel.

 19. @Gheorghe,
  Cu cat cererea e mai stufoasa si are mai multe puncte(inutile) cu atat este mai adanc bagata sub dosare si mai nebagata in seama. Cererea, de orice tip trebuie sa fie concisa, la obiect, cu trimitere concreta la articolele de lege care va indreptatesc sa cereti ceea ce cereti si precizarea ca asteptati raspunsul in termen legal conform legii 233/2002 privind rezolvarea petitiilor. Iar cine se mai ia dupa cererile model propuse sau recomandate de domnul Dogaru si intocmite de doamna Caloianu, o face pe riscul sau.

Statistici T5